به گزارش مشرق باشگاه خبرنگاران نوشت: الجزيره چهارمين بخش از اسناد سري مذاکرات فلسطيني- اسرائيلي درباره جنگ غزه و گزارش گلدستون را منتشر کرد.
اين اسناد نشان مي دهد محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين مي دانست اسرائيل مي خواهد به نوار غزه حمله کند. همچنين اين اسناد نشان مي دهد تشکيلات خودگردان چشم پوشي از گزارش گلدستون را در برابر از سرگيري مذاکرات روند صلح پذيرفت . اين اسناد اثبات مي کند مذاکره کننده فلسطيني تلاش ميکرد بعنوان بهترين پاسخ به جنبش حماس به توافق صلح با اسرائيل برسد. همچنين شماري از اين اسناد از نشست هاي امنيتي مسئولان امنيتي اسرائيل و تشکيلات خودگردان خبر مي دهد.
گزارشگر اين شبکه در گزارش خود تصريح کرد: بيست و هفتم ماه دسامبر سال 2008 روزي خونين براي ساکنان غزه بود. در آن روز اسرائيل در جنگي بيست و سه روزه به نوار غزه حمله کرد. جنگي که يک هزار و پانصد کشته فلسطيني برجاي گذاشت. عاموس گلعاد رئيس بخش سياسي و امنيتي وزارت دفاع (جنگ) اسرائيل به محمود عباس در اين زمينه اطلاع داد و خواهان همکاري عباس در جنگ غزه شد.
صائب عريقات در بيست و يک اکتبر سال 2009 در ديدار با ميچل گفت" عاموس گلعاد و ليبرمن فکر مي کردند که مي توانند همراهي عباس را در جنگ غزه داشته باشند ولي عباس تاکيد کرد بر روي تانک اسرائيلي به غزه نمي رود". بعدها پس از مذاکرات ميان اسرائيل و تشکيلات خودگردان مشخص شد هدف اسرائيل از همراهي عباس در اين جنگ براي الحاق شکست سياسي به حماس بوده است و احمد قريع در ديدار با تزيبي ليوني در بيست و دوم ژانويه سال 2008 گفت" در صورتي که به توافق برسيم ، حماس را شکست مي دهيم و اين ميتواند پاسخي به حماس باشد که مدعي است بازگشت اراضي فلسطين تنها از طريق مقاومت ممکن است". سلام فياض نيز در چهارم مارس 2008 به کاندوليزا رايس گفته بود" در غزه تنها اين حماس است که طرف پيروز است و اسرائيلي سودي از اين وضع نداشته است و ما در اين وضع شکست خورديم حماس شرايط انتفاضه اخير را فراهم کرد".
صائب عريقات در مساله رابطه تشکيلات خودگردان با حماس در ديدار با استيون هاردلي مشاور سابق امنيت ملي سابق آمريکا در بيست و نهم ژوئن سال 2008 گفت" ما به توافق نياز داريم. اين توافق در رابطه ما با حماس يک مساله حيات يا مرگ سياسي است". اين توافق همراه با به تعويق افتادن ارائه گزارش گلدستون به وقوع پيوست.
گزارشگر اين شبکه تصريح کرد: گزارش گلدستون در اول اکتبر سال 2009 در شوراي حقوق بشر سازمان ملل به بحث گذاشته شد و قرار بود روز بعد به راي گذاشته شود ولي چنين نشد و به نشست ماه مارس موکول شد. نشانه هاي اين تعويق را مي توان در رابطه با آن با از سرگيري مذاکرات دانست به طوري که ميچل در پيامي به تشکيلات خودگردان تصريح کرد" تشکيلات خودگردان فضاي مثبتي را براي از سرگيري مذاکرات فراهم مي کند و به اين دليل در طي مذاکرات نبايد به صورت مستقيم و غير مستقيم از طرح و ابتکاري در محافل حقوقي بين الملل حمايت کند". جيمز جونز مشاور امنيت ملي آمريکا از اقدام تشکيلات خودگردان براي به تعويق انداختن راي گيري گزارش گلدستون تشکر کرد و در پيامي به عريقات گفت" از اين اقدام شما سپاسگذاريم. اين اقدام بسيار شجاعانه بوده است".در مساله جنگ غزه در اواخر سال 2008 نشستي ميان احمد قريع و تزيبي ليوني برگزار شد و تشکيلات خودگردان بار ديگر از اسرائيل خواست محور فيلادلفيا در جنوب نوار غزه را اشغال کند و رام الله تاکيد کرد کاهش محاصره غزه به جنبش حماس کمک مي کند .
صائب عريقات در گفتگو با يک هيات اسپانيايي درباره پيامدهاي منطقه اي شکست روند صلح در چهاردهم ماه دسامبر سال 2007 گفت " بن بست در روند صلح بمعناي پيروزي حزب الله، حماس و ايران خواهد بود. هر آنچه که اسرائيلي ها انجام مي دهند تسليم منطقه به احمدي نژاد است".
صائب عريقات در گفتگو با جميز جونز مشاور امنيت ملي آمريکا در دوازدهم اکتبر سال 2009 تصريح کرد" محمود عباس براي همراه کردن جرياني در ايران که حامي سازش با اسرائيل بودند ،يک تاجر فلسطيني را راضي کرد تا پنجاه ميليون دلار براي راه اندازي يک شبکه راديويي يکي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري ايران يعني ميرحسين موسوي پرداخت کند".