کد خبر 266544
تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۳
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

تعبیه ابهام عمدی در توافق ژنو برای انکار حق غنی‌سازی ایران!

محافل غربی می‌گویند آمریکا و غرب در مذاکرات ژنو بر گنجاندن برخی ابهامات عمدی در متن توافق اصرار داشته‌اند.هشام ملحم پژوهشگر امور آمریکا در واشنگتن در این باره گفت: ابهامی عمدی در توافق ژنو گنجانده شد. ایران می‌خواهد بگوید از حق غنی‌سازی به طور کلی کوتاه نیامده است. با توجه به اینکه دو طرف درباره گنجاندن یا خودداری از درج عبارت حق غنی‌سازی به توافق نرسیدند، ابهام عمدی ایجاد شد زیرا اگر قرار بود هر دو طرف به اصرار خود ادامه دهند، ممکن بود این عبارت کل مذاکرات را به شکست بکشاند. بنابراین توافق کردند که سخن صریحی در این باره گفته نشود اما هر کس تفسیر خود را از آن بیان کند.

ملحم در مصاحبه با العربیه افزود: مسأله مهم برای آمریکا و متحدانش وجود 200 کیلو اورانیوم با غنای بالا بود که قرار شد طی 6 ماه آینده خنثی شود.روزنامه فرانسوی لیبراسیون نیز به نقل از برونو ترتره عضو بنیاد مطالعات استراتژیک فرانسه، به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی ایران را انکار کرد و گفت: چنین حرفی اشتباه است. توافق، حق ایران را به رسمیت نشناخته است چرا که به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی می‌توانست به دو چیز منجر شود. اگر این حق به طور رسمی ثبت می‌شد تهران می‌توانست با هر گونه محدودیت برنامه غنی‌سازی مخالفت کند و به خصوص این سابقه بدی را برای تمام دولت‌های عضو معاهده NPT به وجود می‌آورد که به الزامات آن پایبند هستند. با وجود تردیدها، آمریکایی‌ها نیز این چالش را کاملاً درک کرده بودند. در عوض برای اولین بار مقدماتی درج شده است تا ایران عملاً یک برنامه غنی‌سازی داشته باشد.

شبکه دولتی انگلیس بی‌بی‌سی نیز در تحلیلی مدعی شد: عدم گنجایش صریح عبارت «شناسایی کننده حق غنی‌سازی اورانیوم» در ایران و توسط ایران این امکان را به جان‌کری وزیر خارجه آمریکا و سنگین‌وزن‌ترین بازیگر گروه 5+1 داده که بگوید در سند ژنو چیزی به عنوان «حق غنی‌سازی» برای ایران گنجانده نشد. از سوی دیگر پذیرش غنی‌سازی 20 درصد و عدم ذکر توقف غنی‌سازی 5 درصد عملاً برای دولتمردان ایران این امکان را داده که بگویند پس حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته شد.شاید به دلیل همین ابهامات و موقتی (6 ماهه) بودن توافق است که تحلیلگران غربی نسبت به دشوارتر شدن مذاکرات اصلی هشدار می‌دهند. در این باره خبرگزاری فرانسه از قول سوزان مالونی عضو مؤسسه بروکینگز نوشت: تحلیل‌گران از توافق موقت بنیادین واشنگتن با ایران برای مهار برنامه هسته‌ای این کشور در ازای لغو تحریم‌ها استقبال کرده اما هشدار دادند مذاکرات برای دستیابی به یک توافق قطعی دشوارتر نیز خواهد بود.

«کنت پولاک» عضو ارشد مرکز سیاست خاورمیانه «سابان» موسسه «بروکینگز» نیز گفت قابل قبول است که فکر کنیم ایران و جامعه بین‌المللی اکنون می‌توانند بر روی یک توافق کامل ظرف شش‌ماه آینده فعالیت بکنند اما باید این مساله را هم بدانیم که این اقدام‌ها بسیار دشوارتر از این توافق تازه خواهد بود.وی هشدار داد: پیچیدگی‌ها بزرگتر هستند و امتیازهایی که دو طرف درخواست خواهند کرد بسیار عذاب‌آورتر خواهد بود.این گزارش می‌افزاید: یک مسئله مهم باقیمانده، مقاومت ایران درباره حق غنی‌سازی اورانیوم است.پولاک گفت: چنانچه تهران بر ایستادگی در مورد اصول - خصوصا حق آن برای غنی‌سازی و لغو تمامی تحریم‌ها - اصرار ورزد، ممکن است پیشبرد مذاکرات غیرممکن شود.

البته بیان دقیق و درست اظهارات پولاک این است که اگر آمریکا بر محروم‌سازی ایران از حق غنی‌سازی (طبق NPT) اصرار ورزد پیشبرد مذاکرات غیرممکن می‌شود.جان کری در جریان کنفرانس مشترک مطبوعاتی با همتای انگلیسی خود خاطرنشان کرده است: پس از حصول توافق، موقت کار دشوار بر سر برنامه بحث برانگیز هسته‌ای ایران تازه شروع شده است. اکنون واقعا بخش مشکل کار شروع می‌شود.وی بلافاصله پس از اعلام توافق در مصاحبه با خبرنگاران گفت ایران حق غنی‌سازی را ندارد و توافق چنین حقی را به رسمیت نشناخته است! این در حالی بود که دکتر ظریف تصریح کرد توافق‌نامه حق‌ غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخته و وزیران خارجه روسیه و فرانسه نیز این اظهارات ظریف را تأیید کردند.

طفره وزیر خارجه انگلیس از توضیح درباره صدها کلاهک اتمی اسرائیل

وزیر خارجه استعمار پیر انگلیس گفت شاکله اصلی تحریم‌ها در توافق ژنو حفظ شده و من با توجه به سابقه فریبکاری ایران، نگرانی‌ها را درک می‌کنم!ویلیام هیگ این سخنان را برای جلب رضایت رژیم صهیونیستی عنوان کرد و این در حالی است که رژیم فرتوت انگلیس، ضرب‌المثل و مجسمه فریبکاری در دنیاست. وی ضمن سخنانی که به گزارش مذاکرات ژنو برای اعضای پارلمان انگلیس اختصاص داشت، گفت: اگر این توافق صورت نمی‌گرفت تحریم‌های ایران کاهش نمی‌یافت، اما در عوض برنامه هسته‌ای ایران به پیشرفت خود ادامه می‌داد و محدودیتی هم برای نزدیک شدن به ظرفیت ساخت بمب ایجاد نمی‌شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس انگلیس، هیگ اظهار داشت: هنوز شاکله اصلی تحریم‌ها دست نخورده باقی مانده که از جمله آنها،‌ تحریم نفت و گاز، بانک مرکزی و دیگر بانک‌های ایرانی است.هیگ گفت: تنها 7 میلیارد دلار در اختیار تهران قرار می‌گیرد که با توجه به اینکه هم اکنون 60 تا 100 میلیارد پول ایران مسدود است، این رقم ناچیز است. این پول در طول 6 ماه در اختیار ایران قرار می‌گیرد و این طور نیست که به یکباره آزاد شود.یکی از نمایندگان با توجه به مواضع بنیامین نتانیاهو، پرسید ارزیابی‌ها در مورد اقدام یکجانبه و احتمالی اسرائیل چیست و چه اقدامی برای جلوگیری از تضعیف این توافق از سوی اسرائيل صورت گرفته است. هیگ در پاسخ گفت: ما در طول مذاکرات در تماس دایم با اسرائیل و از جمله نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو بودیم و به نظر من بسیار حائز اهمیت است که با توجه به سابقه «فریبکاری» ایران نگرانی‌های کسانی را که به دیده تردید به این توافق می‌نگرند، درک کنیم!

شایان ذکر است در این جلسه جک استراو عضو پارلمان و وزیر خارجه اسبق انگلیس به ویلیام هیگ به خاطر توافق ژنو تبریک گفت و با اشاره به تجربه خود و بیانیه سعدآباد که به شکست انجامید اظهار داشت: در آن دوره تندروها در تهران و واشنگتن به یکدیگر خوراک می‌دادند و در نتیجه بیانیه سعدآباد شکست خورد.این سخن گزاف در حالی است که بیانیه سعدآباد و توافقات بعدی تا دو سال و نیم برقرار بود و پیمان‌شکنی طرف‌های اروپایی و آمریکا موجب شد تا ایران به دو سال و نیم تعلیق پایان دهد. با این حال وزیر خارجه استعمار پیر به جای اینکه از بدعهدی و بی‌صداقتی جبهه خود عذرخواهی کند، ایران را متهم به تندروی می‌کند.

در جلسه پارلمان انگلیس یک نماینده دیگر گفت: نتانیاهو همین دیروز می‌گفت که بمب اتم در زمره خطرناک‌ترین سلاح‌های جهان است، در حالی که اسرائیل چند صد کلاهک هسته‌ای دارد. چه اقداماتی برای بازداشتن اسرائيل از حمله در این توافق در نظر گرفته شده است؛ هیگ در پاسخ گفت «هیچ نشانه‌ای از اراده واقعی برای خدشه‌دار کردن این توافق نمی‌بینم.» او در عین حال متعرض تسلیحات هسته‌ای اسرائیل نشد!اهانت وزیر خارجه انگلیس و انتساب ماهیت فریبکارانه رژیم متبوع خود به ایران در حالی است که چند روز بیشتر از توافق ژنو نمی‌گذرد.

وعده 100 روزه منطق کارشناسی نداشت

«اصل کار دولت در ارائه وعده 100 روزه به مردم اشتباه بود؛ اینکه فرصت 100 روزه تعیین شود، هیچ تحولی در مسائل اقتصادی رخ نمی‌دهد، زیرا برای این کار به فرصتی بیش از این‌ها نیاز است؛ بنابراین، اینکه در این مدت به گونه‌ای برخورد شده که آثار و نتایج آن برای مردم محسوس بوده باشد، چنین نشده و مردم همچنان به میزان تورم، بیکاری، فضای کسب و کار و سرمایه‌گذاری می‌نگرند و تفاوت زیادی با گذشته نمی‌بینند»سایت تابناک با بیان این مطلب نوشت: در دوران تبلیغات انتخابات، رئیس‌جمهور کشور وعده‌ای داد که با دیگر وعده‌های دولت‌های گذشته و حتی با رقبای انتخاباتی خود فرق داشت. دکتر روحانی وعده تحول اقتصادی در 100 روز را داد و در دوربین شبکه یک تلویزیون، با اشاره به برنامه دولت تدبیر و امید برای حل مشکلات کشور گفت: راهکارهای کوتاه‌مدت یک ماه و 100 روزه برای حل مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی در دولت تدبیر و امید پیش‌بینی شده است؛ بنابراین، ما می‌توانیم با این برنامه و در فرصتی کوتاه، شاهد تحول اقتصادی باشیم.

تابناک می‌نویسد: آنچه از تحولات اقتصادی کشور و دیدگاه‌های کارشناسان اقتصادی برمی‌آید، هنوز رویداد خاصی در زندگی مردم رخ نداده و روند قیمت‌ها همچنان رو به رشد بوده و نه تنها کاهشی در کالاهای اساسی صورت نگرفته، بلکه بهای برخی اقلام به صورت چشمگیری افزایش داشته است.در این باره دکتر جعفر قادری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به تابناک گفت: اصل کار دولت اشتباه بود؛ این که فرصت 100 روزه تعیین شود، هیچ تحولی در مسائل اقتصادی رخ نمی‌دهد، زیرا برای این کار به فرصتی بیش از این‌ها نیاز است؛ بنابراین، اینکه در این مدت به گونه‌ای برخورد شده که آثار و نتایج آن برای مردم محسوب بوده باشد، چنین نشده و مردم همچنان به میزان تورم، بیکاری، فضای کسب و کار و سرمایه‌گذاری می‌نگرند و تفاوت زیادی با گذشته نمی‌بینند.

وی افزود: در این 100 روزه، اگر دولت هنر کند، می‌تواند نقایص و کاستی‌ها را شناسایی کرده و بداند گیر کار کجاست و این را شفاف اعلام کند؛ یعنی شناخت درستی از وضعیت موجود داشته باشد، ولی اینکه انتظار داشته باشیم در این فرصت، تغییرات محسوس و ملموس باشد، ادعای بیهوده‌ای است.

اقتصاددان آمریکایی: دلار در حال احتضار است

یک اقتصاددان آمریکایی، نقش دلار در جهان به عنوان یک ارز پشتیبان را رو به زوال و قلدری مالی این کشور را رو به پایان دانست.دکتر پل کریگ رابرتس، ستون‌نویس و سردبیر سابق «وال‌استریت ژورنال» و «بیزینس ویک» در تحلیلی نوشت: «نقش دلار به عنوان ارز پشتیبان رو به پایان است؛ امری که از پایان امپریالیسم مالی و قلدری مالی آمریکا حکایت دارد.»به گزارش پرس‌تی‌وی، کریگ رابرتس خاطرنشان کرد: اجتناب فزاینده بسیاری از کشورهای جهان از دلار، به منظور مهار عدم موازنه تجاری، طرح چین برای کاهش بیشتر ارزش دلار و توجه آن به استفاده از یوآن در قرارداد آتیه (فیوچرز) نرخ نفت در «بورس آتیه شانگهای» نشان‌دهنده سطح تنزل موقعیت دلار به عنوان ارز پشتیبان است.
این اقتصاددان آمریکایی می‌افزاید: «ضربه به دلار، افزون بر ضربات ناشی از برون مرز سپاری شغل‌ها و شرط‌بندی‌های فاش شده، شکل گرفته از مقررات‌زدایی مالی، مبین آن است که اقتصاد آمریکا رو به پایان است.»

«بانک خلق چین» روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد، این کشور دیگر از روند افزایش ذخایر ارزی خارجی خود سودی کسب نمی‌کند.ژو شیائو چوان در مقاله خود در توضیح اصلاحات اخیر مطرح دولت چین نوشته است، مقامات مالی «به طور اساسی» به مداخله معمول در بازار ارز پایان خواهند داد و دامنه تجارت و مبادلات روزانه یوآن را وسعت خواهند بخشید.کریگ رابرتس در تحلیل خود نوشت: «همزمان با ورود دلار به حالت احتضار، بانک نابسامان مرکزی آمریکا (فدرال ریزرو) و جانیان وال‌استریت پیش‌فروش طلا در بازارهای کاغذی را افزایش خواهند داد و باقیمانده طلای غرب را به دستان آسیا هدایت خواهند کرد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس