منابع دیپلماتیک غربی معتقدند وزیر خارجه آمریکا در نظر داشت با موضع گیری در قبال انفجارهای تروریستی بیروت خشم واشنگتن از طرفهای پشت پرده این اقدام را به دو علت نمایان کند: نخست اینکه رئیس دستگاه دیپلماتیک آمریکا معتقد است انفجارهای بیروت با هدف ضربه زدن به مذاکرات ایران و گروه 1+5 در ژنو طراحی شده است. دوم اینکه این حمله اگر توسط عربستان سعودی طراحی شده باشد، پاسخی اهانت آمیز به درخواست اخیر وزیر خارجه آمریکا از مقامات ریاض درباره ایران طی سفر دو هفته پیش وی بوده است. جان کری اخیرا از مقامات سعودی خواسته بود که مخالفت خود را با نقش آفرینی ایران در منطقه و نقش حزب الله در سوریه را تنها به فشارهای سیاسی محدود کنند و از انجام عملیاتهای امنیتی به ویژه در لبنان پرهیز کنند. کشوری که آمریکا تلاش دارد با توجه به اراده جامعه بین المللی، حداقل آرامش را در آن برقرار بدارد.
اما منابع آگاه دیپلماتیک معتقدند که داده های اطلاعاتی متعددی وجود دارد که نشان می دهد انفجارهای نزدیک سفارت ایران در بیروت نخستین نتیجه همکاری مشترک عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی علیه ایران است و این موضوع در واقع به مثابه اعلام جنگ آنها علیه تهران است.
منابع دیپلماتیک همچنین معتقدند انفجارهای بیروت بیانگر ارتقای سطح روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی که آنها را برای رویارویی با ایران همپیمان کرده است. این منابع معتقدند مفاد توافق احتمالی میان ریاض و تل آویو با توجه به گزارشهایی که رسانه های غربی طی روزهای آخیر درباره آن منتشر می کردند، شامل موارد زیر است:
- همکاری سیاسی برای شکست مذاکرات ایران و آمریکا
- همکاری اطلاعاتی علیه حزب الله
- مجوز مقامات سعودی به اسرائیل برای استفاده از حریم هوایی عربستان جهت حمله به ایران.