اوباما در سخنراني تبليغات رياست جمهوري خود وعده جنگ نرم را بر اساس ديپلماسي عمومي داده بود که حذف مدارس ديني، شکست پيامبران خشونت و محبوبيت آمريکا در کشورهاي اسلامي از محورهاي اين جنگ است.

به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق، اوباما در سخنراني تبليغات رياست جمهوري خود که در سال  2007 در واشنگتن ايراد کرده است و طي آن برنامه هاي خود را براي پس از رياست جمهوري اش اعلام مي کند، بر ضرورت واکنش جديدي به حملات يازده سپتامبر تأکيد کرده و عزم خود را براي به راه انداختن جنگ جديدي که تاکيد بر ديپلماسي عمومي دارد و مصداق جنگ نرم است اعلام مي کند.
در اين باره او مي گويد: «زمان آن فرا رسيده که صفحه ديگري را در تاريخ رقم بزنيم. زمان آن فرا رسيده که فصل جديدي را در پاسخ به حملات 11 سپتامبر بنگاريم. اگر من رئيس جمهور شوم جنگ جديدي را به راه خواهم انداخت که ... حتمأً به پيروزي ما ختم مي شود.»
او در بخش ديگري از همين سخنراني تحت عنوان «لزوم اجراي يک برنامه ديپلماسي» مي گويد: «ما قصد داريم يک نيروي ويژه با نام «نيروهاي صداي آمريکا» را راه اندازي کنيم که سخنگويان زبانهاي بومي (عربي، باهاسا مالايا، باهاسا، فارسي، اردو، و ترکي) را استخدام کرده و به آنها مهارت هاي ديپلماسي عمومي را آموزش مي دهد تا صداي امريکا را از طريق رسانه هاي جمعي به گوش همگان برسانند. اين برنامه ها از آمريکا بهترين وجهه را براي کشورهاي عرب به نمايش خواهند گذاشت.» وي در برنامه هاي خود چند محور اساسي را برمي شمرد. 1- مبارزه با تروريسم   2- حذف مدارس ديني و مذهبي از جهان اسلام   3- تلاش براي افزايش محبوبيت آمريکا در جهان اسلام    4- شکست پيامبران تنفر و خشونت به کمک مسلمانان

 

گوشه اي از سخنراني تبليغاتي اوباما در واشنگتن 2007
«زمان آن فرا رسيده که صفحه ديگري را در تاريخ رقم بزنيم. زمان آن فرا رسيده که فصل جديدي را در پاسخ به حملات 11 سپتامبر بنگاريم. اگر من رئيس جمهور شوم جنگ جديدي را به راه خواهم انداخت که با يک استراتژي جامع و پنج مؤلفه حتمأً به پيروزي ختم مي شود؛ خارج شدن از عراق و وارد شدن به نبردگاه هاي درست در پاکستان و افغانستان؛ توسعه تواناييهاي و مشارکت هاي لازم براي بيرون کشاندن تروريست ها و سلاحهاي کشتار جمعي از مخفيگاه هايشان؛ وارد عمل کردن جهان براي خشکاندن ريشه حاميان ترور و افراط گرايي؛ احياي مجدد ارزشهاي آمريکا؛ و تضمين امنيت وطن.»
«آمريکا بايد، چه در کلام و چه در عمل، نشان دهد که از کساني که به دنبال يک زندگي بهتر هستند حمايت مي کند.... اگر من رئيس جمهور شوم آن را يکي از اولويت هاي سياست خارجي خود قرار مي دهم و طومار نااميدي را که منجر به تنفر مي شود در هم خواهم پيچيد.»
حتي قوي ترين ارتش، اطلاعات، و نيروي پليس جهان نيز نمي تواند القاعده را شکست دهد اگر نتوانيم جلوي شکل گيري مجدد اين سازمان را از بعد از انهدام شبکه و کشتن رهبران شان بگيريم. حدود 60 کشور از آفريقا تا آسياي مرکزي و تا حاشيه اقيانوس آرام در معرض درگيري يا فرپاشي قرار دارند. اين کشورهاي ناکام بهترين محل براي رشد ترور و افراط گرايي هستند. باراک اوباما با نااميدي در سراسر جهان مبارزه خواهد کرد و ريشه حاميان تروريسم را خواهد خشکاند. اگر اوباما رئيس جمهور شود:
• تا سال 2012 ميزان کمکهاي خارجي آمريکا را دو برابر کرده و به 50 ميليارد دلار در سال خواهد رساند. اوباما اين بودجه را صرف اهداف استراتژيک از جمله کمک به کشورهاي ضعيف در ساختن نهادهاي دموکراتيک، حمايت از جوامع سالم و تحصيل کرده، کاهش فقر و توليد ثروت مي کند. همچنين اوباما از متحدان ما درخواست خواهد کرد که در کارهاي ديپلماتيک، حفظ صلح و ساختن جوامع مورد تاخت و تاز همکاري بيشتري کنند.

• براي مدارس ديني جايگزين ارائه مي دهد. بر اساس گزارش ديده بان حقوق بشر بيش از 100 ميليون کودک در جهان به مدرسه نمي روند. افراط گرايان اين شکاف را با مدارس اسلامي راديکال پر مي کنند. باراک اوباما بخشي از هزينه هاي کمکي تا سقف 2 ميليارد دلار را صرف آموزش جهاني و از ميان برداشتن فقر آموزش در جهان و ارائه جايگزين براي مدارس افراطيون مي کند.

• يک برنامه ديپلماسي عمومي اجرا مي کند. پس از حادثه 11 سپتامبر، به شدت از محبوبيت آمريکا کاسته شده است. بر اساس نظرسنجي جهاني پيو، 80 درصد از مردم کشورهاي عمدتاً مسلمان، نظر مثبتي نسبت به آمريکا ندارند. به همين دليل باراک اوباما يک برنامه ديپلماسي عمومي هماهنگ و چند نهادي را در دستور کار خواهد گذاشت. او «خانه هاي آمريکا» را در شهرهاي مختلف کشورهاي عربي احداث خواهد کرد. «خانه هاي آمريکا» با همان الگوي موفقي که آمريکا در مورد آلمان بعد از جنگ جهاني دوم پياده کرد محلي خواهد بود براي ارائه جديدترين تکنولوژيهاي آموزش زبان انگليسي، برگزاري جلسات گفتگو، و عرضه مجلات، روزنامه هاي روز و آثار ادبي. اين خانه ها همچنين اينترنت رايگان و برنامه هاي متعادل که با استفاده از فناوري اطلاعات، تبادل مستقيم با مردم آمريکا را ترويج مي کند در اختيار مراجعان قرار مي دهند. اوباما همچنين قصد راه اندازي يک نيروي ويژه با نام «نيروهاي صداي آمريکا» را دارد که سخنگويان زبانهاي بومي (عربي، باهاسا مالايا، باهاسا، فارسي، اردو، و ترکي) را استخدام کرده و به آنها مهارتهاي ديپلماسي عمومي را آموزش مي دهد تا صداي امريکا را از طريق رسانه هاي جمعي به گوش همگان برسانند. اين برنامه ها از آمريکا بهترين وجهه را براي کشورهاي عرب به نمايش خواهند گذاشت.
• مستقيماً با مخاطبان مسلمان صحبت مي کند. اوباما شخصاً تلاشهاي مربوط به ديپلماسي را رهبري مي کند. و در 100 روز اول دولتش در يکي از مجمع هاي اصلي مسلمانان به سخنراني خواهد پرداخت. او تصريح خواهد کرد که ما با اسلام جنگ نداريم و اينکه ما در کنار کساني که براي آينده شان تلاش مي کنند خواهيم ماند و اينکه ما به کمک آنها در شکست پيامبران تنفر و خشونت نياز داريم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس