به گزارش مشرق به نقل از فارس، در سال 1382 با جوسازی منافقین خارج نشین، جوسازی وسیعی علیه ایران در خارج از کشور آغاز شد و پرونده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی از سوی کشورهای غربی به عنوان یک پرونده با اولویت ویژه مطرح شد.
در این میان احمد شیرزاد عضو حزب مشارکت در مجلس با نطقی که به شدت به ایجاد جو بینالمللی علیه ایران در فضای بین المللی منجر شد، داشت که حتی این نطق با مخالفتهای فراوانی حتی در میان اصلاح طلبان روبه رو شد.
نطق پیش از دستور احمد شیرزاد نماینده مردم اصفهان در سوم آذر 1382 از آن جهت که به انرژی هستهای میپرداخت که سبب برخورد بسیار جدی رئیس مجلس با این نطق شد.
* جمهوری اسلامی با گروهک های تروریستی در ارتباط است
در این نطق پس از آنکه شیرزاد از عملکرد 20 سال اخیر نظام انتقاد کرد و این عملکرد را زمینه ساز فشارهای بینالمللی خواند، رئیس مجلس این سخنان و سوابق آقای شیرزاد را مورد سؤال قرار داد و این سخنان را تکرار ادعاهای امریکا و اسرائیل دانست.
شیرزاد در بخشی از نطق خود گفت: «امروز در جهان از ما چهره رژیمی ساختهاند خشن، سرکوبگر که به فکر تهیه سلاحهای مرگبار و ابزار تهدیدکننده بشریت است و منطق گفتگو با جهان را نمیداند و تنها زبان تهدید را میشناسد، با خشنترین و قصیترین گروههای تروریستی در ارتباط است، ردپای او در بسیاری از حوادث تروریستی گوشه وکنار وجود دارد و دین برای او ابزار سرکوب است.. … چند روز پیش تیتر درشت برخی روزنامههای اروپا این بود: ‹جمهوری اسلامی 19 سال به جهانیان دروغ گفت’….میتوان تمام این تبلیغات را به رسانههای صهیونیستی نسبت داد. میتوان مثل همیشه آنها را توطئههای استکبار جهانی دانست و داد از مظلومیت جمهوری اسلامی زد».
*سایت پنجاه هزار متری و چند سانتریفیوژ
شیرزاد ادامه داد «میتوان کماکان خود را محور خوبیهای جهان پنداشت و تمام اتهامات را به دشمنی دشمن منسوب کرد. اما یک نکته بسیار ساده این میان وجود دارد. آنها سرنخها، دمخروسها و مدارک و مستنداتی از ما دارند که آنها را در ادعاهایشان محق جلوه میدهد. آنها امروز حق به جانبتر از همیشه ظاهر شدهاند. این واقعیت تلخی است اما واقعیت است. کاری کردهایم که امریکاییها سرفرازتر از همیشه بگویند ببینید، آنچه ما درباره رژیم جمهوری اسلامی میگفتیم صحت داشت. آن زمانی که سادهلوحانه سر خود را به زیر برف کردند، پروژههای بلند پروازانه، بی هدف طراحی کردند، نامعقولترین و نامتعارفترین شیوهها را برای دستیابی به فناوری هستهای برگزیدند و فکر نکردند که آنچه میکنند روزی در معرض دید و بررسی متخصصان جهان قرار میگیرد، آن روز که سایت عظیم 50 هزار متری زیرزمینی طراحی کردند تا در چند متر مربع از یک گوشه آن چند دستگاه سانتریفوژ نصب کنند، فکر نکردند که آری درآن زمان باید روزی را میدیدند که علیه ما تیتر شود که جمهوری اسلامی 19 سال به دنیا دروغ گفته است. آیا با فرض هر موفقیتی این ضربه عظیم معنوی و تبلیغاتی قابل توجیه است؟».
کروبی: صحبتهای رادیو اسرائیل را تکرار می کنید
هنگامی که نطق شیرزاد تمام شد و وی قصد ترک جایگاه را داشت رئیس مجلس به وی گفت: «در جایگاه بایست و درباره اظهارات خود جواب بده…. من در همه مدت مسؤولیتم سابقه نداشته به نمایندهای درباره نطقش اعتراض کنم ولی این حرفهایی که شما (شیرزاد) زدید همان حرفهایی است که مرتب رادیو اسرائیل میگوید. با همه احترامی که برای شما قائلم به نظر من سخنان شما به این معنا بود که کل نظام به مردم دروغ میگوید و امریکا و اسرائیل راست میگویند. اگرچه ممکن است اظهارات من مخالف آئیننامه باشد ولی چون موضوع ریشهای است میگویم. سه سال و نیم است که نگفتهام ولی الان میگویم. باید منظورت را شفاف بگویی این مشکل ریشهای است». در این هنگام برخی از نمایندگان با سر دادن شعار مرگ بر منافق از سخنان کروبی حمایت کردند.
شیرزاد که هنوز پشت تریبون بود، گفت: «چون وقت تمام شد من نمیتوانم آخر نطق خود را که قابل استناد است بخوانم ولی به صراحت به عنوان یک انقلابی سال 57 باید بگویم برخی از مطالبی که امروز در این سرزمین جریان دارد با مواردی که امام راحل (ره) آن را جزو اهداف انقلاب دنبال میکرد هیچ تناسبی ندارد».
رئیس مجلس نیز در پاسخ شیرزاد گفت: «در این نظام همه ما مسؤولیم و در اقداماتی که انجام شده شریک بودهایم. خود این آقای شیرزاد سابقهاش مشخص است و باید بگوید در سالهای قبل در چه نهادهایی بوده و چه کارهایی میکرده است؟»
رئیس مجلس خطاب به نمایندگان گفت: نطقهایتان را طوری تنظیم کنید که ضعف و انتقادها و نقصها را منعکس کند اما نظام را زیر سؤال نبرد. وی افزود: میترسم در آینده نزدیک اصلاً بگویند چرا انقلاب شده.
*می خواستم جمهوری اسلامی را تطهیر کنم
شیرزاد سپس در نامهای به رئیس مجلس اینطور در مقام دفاع از خود بر میآید:
جناب حجتالاسلام و المسلمین کروبی، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی»
با عرض ارادت، تصور میکنم عرایض بنده باعث سوء تفاهم شده است. تصدیق میکنم که ادبیات بنده ممکن است قصور داشته باشد اما اگر جملات به دقت دیده شوند به هیچ وجه متوجه کلیت جمهوری اسلامی نیست. چنانچه جملات آخری که فرصت نشد بخوانم صلاح بدانید از تریبون توسط خود شما قرائت شود تا معلوم شود در نتیجهگیری آخری انقلاب و جمهوری اسلامی مجدداً تطهیر شده است».
مجید انصاری نیز در تذکر خود نسبت به نطق شیرزاد گفت:« متأسفانه برخی نمایندگان در نطقهای خود حرفهایی را مطرح میکنند که موجب میشود در بیرون کل مجلس و نمایندگان محکوم شوند.».
ابوالفضل شکوری نماینده زنجان هم نسبت به سخنان شیرزاد تذکر داده و با انتقاد از سخنان وی زیرسؤال بردن نظام را مورد انتقاد قرار داد.
محمدرضا خاتمی، نایب رئیس مجلس، احمد شیرزاد را یکی از صاحبنظران در زمینه انرژی اتمی دانست ولی گفت که لحن سخنان او « نسبتاً گزنده » بود، اما کار از کار گذشته بود و اظهارات شیرزاد تا مدتها خوراک تبلیغاتی مناسبی را برای برخی رادیوها و گروهها ایجاد کرده بود.