گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای
کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
جان کری: هدف آمریکا و اسرائیل درباره ایران یکسان است
در حالی که وزیر خارجه آمریکا میگوید هدف واشنگتن و تلآویو برای تعطیلی برنامه اتمی ایران یکی است، رئیس پنتاگون اعلام کرد تهدیدهای اسرائیل و تحریمهای آمریکا علیه ایران هماهنگ عمل میکنند.
کیهان نوشت: جان کری که روز چهارشنبه در تلآویو و برای دومین بار طی دو هفته اخیر با نتانیاهو ملاقات میکرد، تاکید کرد: هدف آمریکا و اسرائیل در قبال فعالیتهای اتمی ایران یکی است. نتانیاهو نیز در این دیدار گفت، آمریکا و غرب باید تحریمها علیه ایران را تشدید کنند.
جان کری روز جمعه نیز مجدداً از اردن به تلآویو رفت تا از آنجا عازم ژنو شود.
چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا نیز در واشنگتن مدعی شده بود، در کنار تحریمها و فشارهای آمریکا، تهدیدهای بنیامین نتانیاهو هم در بازگرداندن دولت ایران به مذاکرات هستهای نقش مهمی داشته است.
هیگل در مصاحبه با جفری گلدبرگ در نشریه آتلانتیک تصریح کرد: آمریکا نگرانیهای نخستوزیر اسرائیل درباره برنامه هستهای ایران را منطقی میداند.
جفری گلدبرگ که با هیگل مصاحبه کرده، در تحلیل دیگری در خبرگزاری بلومبرگ خاطرنشان کرد: «بسیاری از سناتورهای آمریکا با نتانیاهو درباره مذاکره با ایران اتفاقنظر دارند و هیگل هم نگرانیهای وی را درباره نیازهای امنیتی اسرائیل بجا و منطقی میداند و معتقد است که احتمالا تهدیدهای نتانیاهو درباره حمله نظامی به ایران در کنار فشارهای ناشی از تحریمهای سنگین اقتصادی موجب شده است که ایران مذاکرات را جدی بگیرد. در ابتدای انتصاب هیگل به عنوان رئیس پنتاگون مخالفتهایی با وی وجود داشت و ادعاهایی که سعی داشتند وی را چهرهای ملایم در برابر ایران و فلسطینیها و مقاصد آنها جلوه دهند. اما آن اتهامات در حال حاضر عمدتا به فراموشی سپرده شده است. هیگل با جدیت و پشتکار در جهت حمایت از اسرائیل تلاش کرده است. گروههای یهودی که زمانی درباره وی نگران بودند، اکنون با آغوش باز وی را پذیرفتهاند.»
فتنهزده بودن فتنهگران بازي با الفاظ است
تهران امروز نوشت: جعفر شجوني عضو جامعه روحانيت مبارز در گفتوگو با فارس، گفت: «ما(شجوني و عسگراولادي) در همين مدرسه عالي شهيد مطهري يكديگر را ديديم و به من گفت كه نظر خيري دارد و ميخواهد اين فتنهگران نامه «غلط كرديم» بنويسند كه البته موفق نشد. آقاي عسگراولادي به ما ميگفت كه ميخواهم اين روزها يك سال از موتلفه مرخصي بگيرم تا درباره اين فتنهگران بحث كنم اما از آنجاييكه فتنهگران استادي به نام موسويخوئينيها دارند حرف عسگراولادي را گوش نكردند. من به مرحوم عسگراولادي ميگفتم كه تاكيد بر اينكه فتنهگران فتنهزده هستند، فقط بازي با الفاظ است چرا كه آنها در فتنه نقش مهمي داشتند.»
ایران میتواند برای سرکوب تروریستها به پاکستان برود
روزنامه شرق نوشت: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، با اعلام اینکه عامل اصلی افزایش فعالیت گروههای تروریستی علیه ایران، ضعف دولت پاکستان در برخورد با اینگونه فعالیتهاست، گفت: «در صورت تداوم روند عدم ناتوانی کشور پاکستان، ایران خود برای سرکوب این گروهها وارد عمل میشود.» سیدحسین نقویحسینی افزود: «بر اساس قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد و کنوانسیونهای موجود، در صورتی که پاکستان نتواند از فعالیت گروههای تروریستی موجود در خاک خود که علیه ایران اقدام میکنند جلوگیری کند، ایران میتواند خود بهصورت مستقیم وارد عمل شده و در جهت سرکوبی این گروهها وارد خاک آن کشور شود.»
کدام ائتلاف مانع جنگ اوباما علیه اسد شد؟!
حسین قدیانی طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: کدام عالیجناب شرمنده از انقلاب بود که در یکی از شهرهای شمالی، به اوباما گرای جنگ علیه اسد را داد؟! حالا شدیم حکایت «حاجی انا شریک؟!» حالا شدیم حکایت «ما 3 نفر را کجا میبرند؟!» نخیر عالیجنابان! شما انشاءالله در ائتلاف با تحریم و تهدید و جنگطلبی شیطان بزرگ نباشید، که مثلث مانع جنگ، ضلع پشیمان از «مرگ بر آمریکا» ندارد! همچنان نام رئیسجمهور سوریه «بشار اسد» است. این خود به تنهایی یعنی شکست آمریکا و شکست سازشکاران. تو بگذار نوبل را به سازمان منع سلاحهای شیمیایی بدهند! شأن بشار بالاتر از «خرمهره»ای است که پرز و اوباما هم گرفتهاند! اینکه ما بحق میگوییم «بیداری اسلامی»، ناظر بر پشیمانی کاخ سفید از حمله نظامی به سوریه است، آنهم در روز آغاز جنگ... جنگی که نشد!
دیپلماسی ایران همه را به ژنو کشاند
روزنامه آرمان روابط عمومی در مورد مذاکرات ژنو به دفاعی تمام قد پرداخت و نوشت: روز پنجشنبه و جمعه جهان مبهوت دیپلماسی ایرانی بود؛ دیپلماسیای که بر پایه تعامل و صلح همگان را به یافتن راهکار برای حل سوء تفاهمات میخواند. ایران طرح داد و جهان لبخند زد. رویکرد کشورمان در این مذاکرات به اندازه ای سنجیده و دقیق بود که وزرای خارجه آمریکا، انگلیس و ... و حتی کوفی عنان نتوانستند خود را دور از این مذاکرات ببینند لذا بلافاصله راهی ژنو میشدند. ساعت 13:51 بود که خبرگزاری ها خبر از آغاز مذاکرات ایران و 1+5 دادند؛ مذاکراتی که با آغاز به کار دولت یازدهم روند دیگری به خود گرفت و لحن شرکت کنندگان در مذاکرات دیگر آن لحن قبلی نبود چرا که رئیس جمهور یازدهم اعلام کرده بود ایران برای حل مشکلات و رفع سوء تفاهم ها به میدان مذاکره خواهد رفت. در دولت قبلی جلیلی روی کرسی مذاکره مینشست اما در این دولت مردانی بر این کرسی تکیه میزنند که لبخند به لب دارند و از راهکار حل مشکلات و تفاهم سخن به میان میآورند. در نشست قبلی ایران یک بسته پیشنهادی به 1+5 ارائه داد؛ بستهای که به گفته دو طرف مذاکره یعنی ایران و کشورهای 1+5 باید محرمانه باشد اما اظهارات کاترین اشتون و مقامات غربی نشان میداد که آنها این بسته را متفاوت از مذاکرات قبلی میدانند. ایران در ژنو 1 طرح پیشنهادی جدیدی را روی میز مذاکره گذاشت که بر اساس آن در سه مرحله امکان حل و فصل موضوع هستهای به طور مسالمتآمیز فراهم شده بود. طرح پیشنهادی ایران دارای سه مرحله اهداف مشترک، گامهای متقابل و مرحله نهایی است.
تیرخلاص آمریکا به مذاکرات ژنو هیچ تحریمی را لغو نمیکنیم
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن قصد لغو هیچ تحریمی را ندارد.
ماری هارف گفته است: دولت اوباما صرفا در پی یک وقفه کوتاه در تلاشها برای تحریم بیشتر ایران است و به دنبال لغو هیچ یک از تحریمهای کنونی نیست.
به گزارش واشنگتن فری بیکن این مقام آمریکایی در رابطه با نوع برداشت و تفسیر ایران از خواسته دولت آمریکا از کنگره برای به تعویق انداختن دور جدید تحریمها، گفت: من نمیدانم آنها چه تفسیری خواهند داشت ولی ما فقط خواستار وقفهای کوتاهمدت هستیم و همچنین میخواهیم تحریمهایمان با خطمشی مذاکرهمان هماهنگ و همسو باشند.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، وی تصریح کرد: تیم مذاکرهکننده ما بر این باور است که بهترین راه، وقفهای کوتاه در اجرای تحریمها برای افزایش شانس موثر واقع شدن روش دیپلماسی است و در حقیقت، حل اختلافات براساس روش دیپلماتیک، خواسته دولت و کنگره آمریکاست.
این دیپلمات آمریکایی خاطر نشان کرد: اعضای کنگره واقعا شرکای مهمی بودهاند و اگر تحریمهای شدید جامعه بینالمللی و کنگره علیه ایران وجود نداشت ما در وضعیت کنونی قرار نداشتیم.
وعدهاي به آقاي عارف داده نشده
به گزارش روزنامه تهران امروز، كواكبيان درباره پيشنهاد غلامحسين كرباسچي براي معرفي ناطقنوري به عنوان سرليست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم اظهار كرد: «بعيد ميدانم آقاي ناطقنوري بخواهد سرليست اصلاحطلبان باشد؛ ضمن اينكه ايشان خودش هم اين را قبول نكرده است. نظر آقاي كرباسچي اين بود كه آقاي ناطقنوري حلقه وصل خوبي است در صورتي كه خود ايشان اين را بپذيرد.» وي در پاسخ به اين سوال كه چرا اصلاحطلبان در قبال عارف از خود انفعال نشان ميدهند، گفت: «هيچوعدهاي به آقاي عارف داده نشده بود.»
موافقت روحاني با فروش املاک براي تامين هزينه بيمه کارمندان يک وزارتخانه
بر اساس گزارش روزنامه خراسان، بر اساس پيشنهادي که اخيرا توسط وزيران عضو کميسيون لوايح دولت تصويب شده و مورد موافقت حجت الاسلام روحاني رييس جمهور نيز قرار گرفته است، وزارت جهاد کشاورزي مجاز است نسبت به فروش تعدادي از ملک هاي مازاد بر نياز خود اقدام و وجوه حاصل از فروش را مطابق قانون بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور براي تأمين منابع مالي بيمه و پاداش سنوات خدمت کارکنان هزينه کند.
جلسه بازجويي براي مرتضوي
روزنامه ایران نوشت: خبر اول اين كه سعيد مرتضوي دادستان سابق تهران تا نيمه شب چهارشنبه به سؤالات دادگاه درباره پرونده پاليزدار پاسخ داد. پيمان حاج محمود عطار، شاکي سعيد مرتضوي و از همکاران پاليزدار در هيأت تحقيق و تفحص مجلس ناگفتههايي از جلسه رسيدگي به اتهام سعيد مرتضوي ارائه کرد.وي که پس از بازداشت به دستور مرتضوي و تحمل مدتي زندان، از تمامي اتهامات وارده تبرئه شده و حالا به اتهام بازداشت غيرقانوني از مرتضوي شکايت کرده، درباره دادگاه گفت: براساس اعلام قبلي، قرار بود مرتضوي ساعت 15 در دادسرا حضور بيابد و پاسخگوي دو شکايت ما باشد که اينگونه نشد.وقتي تأخير وي زياد شد، از بازپرس خواستيم که دستور جلب وي را صادر نمايد که پس از تماس بازپرس با او، سرانجام در ساعت 17:45 مرتضوي در دادگاه حضور يافت.
ادعاي پيامبري در فرمانداري شاهرود
به گزارش روزنامه ایران، خبر ديگر اين كه فردي که در سالن اجتماعات فرمانداري شاهرود ادعاي پيامبري کرد از سوي نيروي انتظامي اين شهرستان دستگير شد. به گزارش ايرنا، چهارشنبه شب در جلسه ستاد احياي امربه معروف و نهي از منکر که با حضور مديران دستگاههاي اجرايي، واحدهاي توليدي، اتحاديههاي صنفي، امام جمعه و فرماندار شهرستان شاهرود برگزار شد، قبل از شروع اين جلسه فردي با صداي بلند وارد محل جلسه شد و اعلام کرد پيامبر است.در حالي که بيش از يکصد نفر از مسئولان اين شهرستان داخل سالن حضور داشتند، فرمانده نيروي انتظامي شاهرود از اين فرد خواست جلسه را ترک کند، اما او با صداي بلند فرياد ميزد به من دست نزنيد. در حالي که ادامه رفتار اين فرد و سخنان او، جلسه را از حالت عادي خارج کرده بود، فرمانده نيروي انتظامي شاهرود از همه شرکت کنندگان خواست سالن را ترک کنند تا با آرامش مدعي پيامبري را دستگير کنند. وی پس از چند دقيقه گفتوگو بازداشت شد.
دستور جديد دولت براي کمک به زلزله زدگان سيستان و بلوچستان
خراسان نوشت: پس از ارسال گزارش هايي مبني بر ضرورت کمک مجدد به زلزله زدگان استان سيستان و بلوچستان که در فروردين ماه دچار اين حادثه شده اند، دولت با ارسال ابلاغيه اي به وزارت کشور و معاونت برنامه ريزي رييس جمهور آنها را موظف کرده است مجموعا 45 ميليارد تومان براي بازسازي اين مناطق اختصاص دهد که کمک بلاعوض معيشتي با سقف فردي 20 ميليون ريال براي هر خانوار آسيب ديده و کمک بلاعوض 15 ميليون ريالي براي خانواده فوت شدگان از جمله اين دستورات است.
سراب توافق در ژنو آمریکا مذاکره میکند یا باج میخواهد؟!
کیهان نوشتک اردوکشی غیرمنتظره وزرای خارجه آمریکا و فرانسه و انگلیس به ژنو و اظهارنظر مقامات رسمی این کشورها درباره مذاکرات در حال انجام میان ایران و گروه 5+1 زمینه قابل قبولی برای نتیجه مثبت مذاکرات باقی نمیگذارد. حریف همان ادعاهای بیاساس قبلی را تکرار میکند و برای آنچه با عنوان نگرانی جامعه بینالمللی- بخوانید آمریکا و متحدانش- از آن یاد میکند، تضمینهای عینی و عملی میخواهد بی آن که در مقابل آنچه مطالبه میکند، امتیاز درخور توجهی را روی میز بگذارد. اوباما در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان.بی.سی تاکید میکند «وظیفه آمریکا اعتماد به ایران نیست، بلکه در پی بررسی اقداماتی هستیم که از ایران انتظار داریم». جان کری وزیر خارجه آمریکا با عجله و ظاهرا به دعوت خانم اشتون از فرودگاه بنگوریون در فلسطین اشغالی به ژنو میآید و وزرای خارجه فرانسه و انگلیس و آلمان هم راهی ژنو میشوند و گزارش دیگری از سفر احتمالی وزرای خارجه روسیه و چین و پیوستن آنها به مذاکرات خبر میدهد. اما، چه رخدادی در حال وقوع است که وزرای خارجه آمریکا و تروئیکای اروپایی را با عجله به ژنو کشانده است؟ برخلاف مسئولان تیم هستهای کشورمان که درباره روند مذاکرات و محتوای آن کلیگویی میکنند و به اظهارات تکراری نظیر این که غنیسازی خط قرمز ماست و... بسنده میکنند، مقامات آمریکایی به طور مستقیم و یا با استفاده از منابع خاکستری، انبوهی از اظهارنظر در این باره را وارد فضای رسانهای کرده و در غیاب حضور رسانهای تیم هستهای کشورمان، فضای رسانهای و مدیریت افکار عمومی را به دست گرفتهاند.
گزارشهای جسته و گریخته از منابع غربی و دیپلماتهای عضو تیمهای حریف از احتمال یک توافق موقت و 6 ماهه خبر میدهند که در آن؛ از ایران خواسته شده غنیسازی 20 درصد را متوقف کند، تعداد سانتریفیوژهای فعال را کاهش دهد و با تعداد کاهش یافته به غنیسازی 5-3 درصد ادامه دهد! ادامه بهرهبرداری از راکتور آب سنگین اراک را دنبال نکند. از نصب سانتریفیوژهای پیشرفته موسوم به IR-M2 صرفنظر کند. و حریف در مقابل بدون آنکه به سامان تحریمها دست بزند، بخشی از داراییهای مسدود شده ایران را آزاد کند و محدودیتهای اعمال شده در پتروشیمی، خودرو، طلا و فلزات گرانبها را لغو کند. اگر این گزارش صحت داشته باشد، همان نظریهای تحقق یافته است که دو هفته قبل «وندی شرمن» در نشست با اعضای کمیته روابط خارجی سنا روی آن تاکید ورزیده و گفته بود «در پی تضعیف موقعیت ایران هستیم» و «جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید تکرار کرده بود که «کاهش تحریمها محدود و هدفمند و برگشتپذیر است و ساختار تحریمها را تغییر نمیدهد اما، پیشرفت هستهای ایران را متوقف میکند»!