کد خبر 26103
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۰

نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت گفت: طي 9 ماهه سال جاري بيش از هفت ميليون و 287 هزار تن کالا از کشور ترانزيت شده که نسبت به سال قبل در حدود 41 درصد افزايش داشته است.

به گزارش مشرق به نقل از سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي کشور، "شهريار افندي‌زاده" در همايش منطقه‌اي تجارت غلات با اشاره به روند رو به رشد ترانزيت از قلمرو جمهوري اسلامي ايران افزود: اين حجم افزايش مرهون تلاش بخش دولتي و بخش خصوصي، برنامه و اقدامات هماهنگ دستگاه‌هاي ذيربط ترانزيت و حمايت دولت در زمينه نرم‌افزاري و سخت‌افزاري است.
معاون وزير راه افزود: باتوجه به سهم 50 درصدي کشورهاي همسايه در توليد گندم جهان، فرصت مناسبي براي توسعه حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت اين کالاي استراتژيک در منطقه و کشورمان وجود دارد.
افندي‌زاده افزود: براساس برآوردهاي کارشناسان سازمان ملل درسال 2020 جمعيت جهان به حدود 2 ميليارد نفر افزايش مي‌يابد که نقطه ثقل جمعيت بيشتر در سه قاره آفريقا، آسيا و آمريکاي لاتين متمرکز خواهد بود.
وي ادامه داد: تامين غلات مورد نياز به عنوان يک کالا‌ي استراتژيک براي کشورهاي مصرف کننده از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت با اشاره به ظرفيت‌ کشورهاي روسيه و قزاقستان در تجارت جهاني گندم تصريح کرد: اين کشورها همچنان با معضل دوربودن از بازارهاي عمده مصرف دست به گريبان هستند واز سوي ديگر مزيت‌هاي ايران در بخش ترانزيت مي‌تواند براي اين کشورها قابل توجه باشد.
افندي‌زاده بااشاره به شرايط اقتصادي و زيرساختي کشورهاي مختلف براي تجارت غلات گفت: روسيه به لحاظ مسايل اقتصادي، قومي، سياسي و دلايل متعدد ديگر، علاقه و انگيزه فراواني در حفظ و نفوذ خود در تجارت غلات مجموعه کشورهاي تازه استقلال يافته بويژه مناطق آسياي مرکزي و قفقاز دارد.
وي ادامه داد: طولاني بودن راه ارتباطي اين کشور به اروپا، وجود يخبندان‌هاي طولاني در مسيرهاي منتهي به اين کشور، کاهش بازار مصرف براي صدور گندم به اروپا و محدود شدن به کشورهاي اروپاي شرقي از مشکلات جدي روسيه در گسترش ترانزيت کالا به شمار مي‌روند.
معاون وزير راه و ترابري افزود: کشورهايي مثل ايران و داراي موقعيت و قابليت حمل‌ونقلي و ترانزيتي مي‌توانند در دستيابي به اهداف تجاري کشورهاي توليدکننده غلات کمک نمايند و سهم مناسبي را ايفا کنند.
وي در ادامه از ظرفيت‌ها و نارسايي‌هاي کشورهاي همسايه در امر ترانزيت گفت: ايجاد بستر مناسب، حمل و نقل بسيار تعيين کننده است و مي‌تواند با نگرش قابليت‌هاي حمل و نقل و ترانزيت منطقه‌اي، با تقويت و حفظ قابليت‌هاي ملي کشورها، تحول بزرگي در حوزه تجارت غلات و حمل‌و‌نقل بين‌المللي و ترانزيت رخ مي‌دهد.
وي اضافه کرد:جمهوري اسلامي ايران به دليل قابليت‌هاي ذاتي و جغرافيايي، آماده بودن زيرساخت‌هاي مناسب ترانزيتي و نگرش حمايت‌گرايانه دولت به مقوله ترانزيت، شرايط جديدي را در حوزه ترانزيت و حمل و نقل رقم خواهد زد.
نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت افزود: امکانات و تجهيزاتي چون بندر اميرآباد در شمال کشور، پايانه‌هاي مرزي مجهز در مرزهاي شرقي چهارپايانه مرزي با ترکمنستان و مرز ريلي با سرخس، بنادر مجهز در جنوب و امکان دسترسي به آبهاي آزاد، درياي سياه ، درياي عمان و کشورهاي اتحاديه عرب ، توانايي‌هاي ايران را براي ايفاي نقش بي‌بديل ترانزيتي و حمل‌ونقل بين‌المللي به خوبي نمايان مي‌سازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس