نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز به بررسی جزئیات لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۲ پرداخته و با اتمام رسیدگی به لایحه اصلاح قانون بودجه سال جاری، سقف بودجه عمومی را به ۱۷۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان کاهش دادند.

به گزارش مشرق، جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رئیس اول مجلس و با حضور 201 تن از نمایندگان در بهارستان برگزار شد.

پیش از قرائت قرآن کریم محمدحسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درمورد لایحه اصلاح قانون بودجه سال 1392 کل کشور، گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی درمورد لایحه معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، گزارش‌ کمیسیون کشاورزی درمورد لایحه‌ اساسنامه کمیسیون دامپزشکی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو)، گزارش کمیسیون اجتماعی درمورد لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون مدیریت خدمات کشوری، گزارش کمیسیون صنایع و معادن درمورد طرح اصلاح موادی از قانون معادن و اصلاحات بعدی آن و گزارش کمیسیون صنایع مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از صنعت فولاد کشور در دستور کار امروز پارلمان قرار دارد.

در ادامه جلسه امروز حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد، موسی‌الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد، یعقوب جدگال نماینده مردم چابهار، علی جلیلیان نماینده اسلام‌آباد غرب، شهباز حسن‌پور بیگلری نماینده مردم سیرجان، روح‌الله حسینیان نماینده مردم تهران، محمد دامادی نماینده مردم ساری، مهدی دواتگری نماینده مراغه، رجب رحمانی نماینده مردم تاکستان، علی علیلو نماینده مردم شبستر، علی مطهری نماینده مردم تهران، علی‌اکبر ناصری نماینده مردم بابل و سیدعبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم میناب از جمله تاخیرکنندگان جلسه علنی امروز مجلس هستند.

حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد که در غیاب علی لاریجانی ریاست مجلس را برعهده داشت، نطقی را پیرامون روز 13 آبان و آغاز ایام سوگواری ابا عبدالله حسین(ع) ایراد کرد.

**ابوترابی‌فرد: مبارزه با آمریکا کلیدی‌ترین اصول انقلاب است

حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد نایب‌رئیس اول مجلس طی سخنانی در صحن علنی و در نطق پیش از دستور با تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت و سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و اصحاب ایشان اظهار داشت: مبارزه با استکبار، استعمار و نظام سلطه به سرکردگی آمریکای جهانخوار از کلیدی‌ترین و بنیادی‌ترین اصول انقلاب اسلامی است. مگر می‌شود انقلابی عاشورایی باشد و در برابر ستمگران تاریخ بی‌تفاوت و در حال سکوت به سر برد؟ مگر می‌شود انقلابی از امام حسین (ع) الهام گیرد و با تمام وجود در برابر ظلم قیام نکند؟

وی افزود: برادران، خواهران، دانشجویان، دانشگاهیان، جوانان عاشورایی و کسانی که در سال 57 با تقدیم خون خود 13 آبان را خلق کرده و با پیروزی انقلاب با ظلم و ستم مبارزه کردند، شعار 13 آبان که شعار مبارزه با ظلم و استبداد است را در متن جامعه خود نهادینه کردند؛ امروز هویت انقلاب در برابر مبارزه با ظلم قرار دارد و در برابر باطل تعریف می‌شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد ادامه داد: اگر امروز ملت ایران به قله‌هایی از اقتدار دفاعی، امنیتی و دانش و دین و بسط فرهنگ دینی دست یافته‌ و حضور مشارکت سیاسی را به معنی واقعی کلمه در پرتو مردم‌سالاری دینی تفسیر می‌کنند، در سایه این ایستادگی و مقاومت در برابر نظام استکبار و نظام سلطه است. امیدوارم 13 آبان همیشه به عنوان نماد تقابل و رویارویی حق و باطل تعریف شود و در برابر دیدگان اسلام و جامعه بشری به عنوان یک فرهنگ ماندگار و ستاره پرفروغ بدرخشد.

وی گفت: امید است ملت ایران در سایه تحکیم مبانی اقتدار در درون نظام اسلامی به ظرفیت والایی دست یابد که نظام سلطه هرگز تصور تهدید آن را نکند همانطور که امروز در عرصه‌های مهمی به این ظرفیت ارزشمند دست یافته‌اند.

نایب‌رئیس مجلس خاطرنشان کرد: امید است دولتمردان، دستگاه اجرایی و قانونگذاری دست در دست یکدیگر با شناسایی و رصد چالش‌ها، زمینه رسیدن جمهوری اسلامی ایران که امروز یک قدرت بزرگ سیاسی است، به یک قدرت بزرگ اقتصادی را فراهم کند و دیگر هیچگاه شاهد تهدید دنیای استکبار و ارکان اقتصادی کشور نباشیم.

در پایان سخنرانی ابوترابی‌فرد، نمایندگان مجلس و حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد که در غیاب لاریجانی ریاست مجلس را برعهده داشت، شعار مرگ بر آمریکا را سر دادند.

**ابوترابی‌فرد رحلت والده عابد فتاحی را تسلیت گفت

در ادامه حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس که در غیاب علی لاریجانی ریاست صحن علنی پارلمان را بر عهده داشت، طی سخنانی درگذشت مادر عابد فتاحی نماینده مردم ارومیه را تسلیت گفته و اظهار داشت: لازم می‌دانم از سوی همکاران ارجمندم خصوصاً مجمع نمایندگان آذربایجان‌غربی رحلت والده مکرمه عابد فتاحی را محضر مبارک این همکار عزیز و خانواده معززشان عرض تسلیت داشته باشم.

نایب رئیس مجلس برای بازماندگان این درگذشته از خداوند صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت داشت.

**پیشنهاد تخصیص درآمدهای هدفمندی یارانه‌ها از لایحه اصلاح بودجه حذف شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز پارلمان بررسی لایحه اصلاح قانون بودجه سال جاری را ادامه دادند. وکلای ملت در جلسه علنی روز چهارشنبه هفته گذشته تبصره 7 این لایحه را مورد بررسی قرار دادند.

بر اساس تبصره 7 لایحه اصلاح قانون بودجه، تبصره 2 بند 80 به شرح زیر اصلاح می‌شد:

تبصره 2- رقم درآمدی حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها برای 12 ماه است و باید از ارقام هزینه‌ای به طور ماهانه تخصیص داده شده و هزینه شود و جابجایی ردیف‌ها ممنوع است.

در جلسه علنی روز چهارشنبه هفته گذشته پیشنهاد حذف تبصره فوق مطرح شد و محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که ریاست صحن را برعهده داشت اعلام کرد که حذف این تبصره با مخالفت نمایندگان روبرو شده است.

پس از این اعلام رای چند تن از نمایندگان به جایگاه هیئت رئیسه رفتند و اعلام کردند که دستگاهشان خراب بوده و نتوانسته‌اند در رای گیری شرکت کنند.

محمدرضا باهنر نیز مجدداً حذف این تبصره را به رای گذاشت و دوباره اعلام کرد که مجلس با حذف آن مخالفت کرده است.

در جلسه علنی امروز، محمدحسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس خطاب به حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس که ریاست صحن علنی را برعهده داشت، گفت: آقای رئیس در رای‌گیری روز چهارشنبه برای پیشنهاد حذف تبصره 7 لایحه اصلاح بودجه، رای‌گیری ایراد داشت که لازم است مجددا رای گیری انجام شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد نیز حذف تبصره 7 را به رای نمایندگان مجلس گذاشت و وکلای ملت با 140 رای موافق، 42 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در صحن علنی با حذف این تبصره لایحه اصلاح بودجه موافقت کردند.

در پایان پس از سه بار رای‌گیری برای حذف تبصره 7 در نهایت این تبصره از لایحه اصلاح بودجه سال 92 حذف شد.

**دولت برای پرداخت حقوق و مزایا مجاز به جابه‌جایی اعتبارات شد

پس از آن نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد حذف تبصره 10 را ارائه کرد.

در تبصره 10 آمده بود که معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور مجاز است کسری اعتبارات دستگاه‌های اجرایی برای تامین هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر پرسنلی (حقوق و مزایا) را بدون الزام به رعایت محدودیت‌های جابه‌جایی اعتبارات هزینه‌ای تامین نماید. معاونت مذکور مکلف است حداکثر تا پایان اردیبهشت‌ماه سال 93 نسبت به ارائه گزارش جابه‌جایی‌های انجام یافته به مجلس شورای اسلامی اقدام نماید.

پس از سخنان موافقان و مخالفان این پیشنهاد از مجموع 217 نماینده حاضر، پیشنهاد حذف این تبصره با 50 رای موافق، 76 رای مخالف و 18 رای ممتنع رأی نیاورد.

**اکبریان: رئیس‌جمهور وزیر پیشنهادی ورزش را سریعا معرفی کند

عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در مجلس، در جلسه علنی امروز در اخطار قانون اساسی به استناد ماده 135 قانون با اشاره به نزدیک شدن به اتمام زمان سرپرستی وزارت ورزش، گفت: از رئیس‌جمهور درخواست می‌کنیم سریعا نسبت به معرفی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان اقدام کند.

وی در تذکر دیگری به بکارگیری بازنشستگان در دستگاه‌های دولتی اعتراض کرد و گفت: براساس قانون برنامه و قوانین عادی کشور به‌کارگیری بازنشستگان به کلی ممنوع است، مگر اینکه مجوز هیئت وزیران را داشته باشد. اما امروز شاهد به کارگیری گسترده بازنشسته‌ها در دستگاه‌های دولتی خصوصا در وزارت کشور هستیم.

وی تصریح کرد: وزیر کشور در مصاحبه خود اعلام می‌کند که به کارگیری بازنشسته‌ها ممنوع است، اما عملا استانداری‌ها توجه نمی‌کنند که این توهین به افراد شاغل و با تجربه در کشور و همچنین نیروهای جوان است که فقط درها را بر روی بازنشسته‌ها باز کنیم.

نماینده کرج با بیان اینکه نمی‌دانم حق و حقوق این بازنشستگان را از کجا می‌خواهند تامین کنند، خاطرنشان کرد: این بازنشستگان سال‌ها از قوه اجرایی کشور به دور بودند و کشور را با چالش روبه‌رو می‌کنند، لذا می‌خواهم رسیدگی کنید.

محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه را برعهده داشت این تذکر را وارد دانست و گفت: براساس قانون به کارگیری بازنشسته‌ها باید با تصویب هیئت دولت انجام شود.

**موسوی‌نژاد: نمایندگان مجلس باید در جریان مذاکرات ایران با 1+5 قرار گیرند

حجت‌الاسلام مهدی موسوی‌نژاد نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در اخطاری با استناد به اصل 84 و 186 قانون اساسی اظهار داشت: نمایندگان در برابر تمام ملت مسئول هستند و حق دارند درباره همه مسائل داخلی و خارجی اظهارنظر کنند.

وی افزود: یکی از اعضای شورای عالی امنیت ملی، رئیس مجلس است اما این در حالی است که مذاکرات ژنو در مورد انرژی هسته‌ای انجام شده، اما نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان ملت که باید اطلاعات کافی از این موضوعات داشته باشند، در جریان این مذاکرات نیستند.
حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب‌ رئیس مجلس که ریاست صحن را برعهده داشت در میان تذکر این نماینده مجلس گفت: صحبت شما ارتباطی با دستور جلسه ندارد؛ مطلب شما قابل بحث است اما نمی‌توان آن را به عنوان اخطار مطرح کرد.

موسوی‌نژاد نیز در ادامه با انتقاد به قطع کردن سخنانش از سوی ابوترابی‌فرد گفت: چرا تبعیض قائل می‌شوید؟ مگر آقای عبداللهی که قبل از من تذکر داد، سخنانشان راجع به دستور کار بود؟ مطلبی که من می‌گویم مربوط به همه مردم ایران است و موضوع بسیار حساسی است که نمایندگان مجلس باید از آن مطلع باشند. شما بین نمایندگان تبعیض قائل می‌شوید.

ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس مجلس هم در پاسخ گفت: از شما انتظار می‌رود که در چارچوب آیین‌نامه و با رعایت مبانی صحبت کنید؛ شاید من این موضوعات را که فرمودید رعایت نکنم اما از شما انتظار می‌رود که رعایت کنید.

**پیشنهاد حذف یک ماده از بودجه سال 92 رای نیاورد

همچنین کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پیشنهاد حذف تبصره 8 اصلاحیه این قانون را در صحن علنی مطرح کرد، یکی از نمایندگان پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت را مطرح کرد که این پیشنهاد از مجموع 220 نماینده حاضر با 51 رای موافق، 87 رای مخالف و 13 رای ممتنع رای نیاورد.

در تبصره 8 لایحه اصلاح بودجه دولت آورده شده بود که بند 139 ماده واحده قانون بودجه سال 92 کل کشور حذف می‌شود و به این علت که نمایندگان با درخواست بازگشت به لایحه دولت مخالفت کردند، این تبصره حذف شد.

**عبداللهی:هیئت رئیسه مجوز تجدید رأی‌گیری را ندارد

رضا عبداللهی نماینده مردم ماه‌نشان در مجلس در تذکر آیین‌نامه‌ای نسبت به تجدید رای‌گیری در تبصره 7 اصلاح قانون بودجه سال 92 اعتراض کرد و گفت: در جلسه قبل نسبت به تبصره 7 گزارش کمیسیون برنامه و بودجه رای‌گیری انجام شد و نتیجه را اعلام کردید، پس مجوز اینکه امروز مجدداً رای کردید و رأی را تغییر دادید، کدام ماده آیین‌نامه است و آیا در آیین‌نامه اجازه این کار به رئیس جلسه داده شده است که رأی مجلس را تغییر دهند؟ اگر مجوز دارید اعلام کنید براساس کدام ماده آیین‌نامه بوده است، ولی اگر مجوز ندارد این اقدام ثبات رای‌گیری‌ها را به هم می‌ریزد.

وی ادامه داد: این اقدام ممکن است در جلسات بعدی نیز با استدلال مجلس تجدید رای کنید و اعمال سلیقه را آیین‌نامه اجازه نداده است. اگر دستگاه سالم بود که به هیچ وجه امکان تغییر رای وجود ندارد، اما اگر دستگاه شمارشگر آرا سالم نبوده که در آنجا نیز آیین‌نامه آورده شده و رای‌گیری باید از طریق منشی‌ها انجام شود. لذا خواهش می‌کنم تکلیف این مورد را مشخص کنید و اگر تذکر را وارد می‌دانید، راهکاری برای آن بیابید.

**ابوترابی‌‌فرد: جلسه حدنصاب نداشت

محمدحسن ابوترابی‌فرد که ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به این تذکر گفت: در جلسه قبل آقای باهنر جلسه را اداره می‌کرد و آن‌طور که همکاران هیئت رئیسه اعلام کردند برای رئیس جلسه با دریافت گزارش اتاق فنی احراز شد که عدد جلسه رسمی نبوده است و با توجه به این گزارش اتاق فنی، رای‌گیری برای رسیدن به حدنصاب جلسه تجدید شد.

در ادامه جلسه تذکرات پیاپی نمایندگان مطرح شد.

**علی‌پور: مجوز دولت برای جابه‌جایی ردیف‌های بودجه، نظارت دیوان محاسبات را دچار مشکل می‌کند

کمال علیپور نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در تذکر آیین‌نامه‌ای، اظهار داشت: دیوان محاسبات براساس قانون و تمام هزینه‌کردهای دولت رسیدگی می‌کند و در واقع حساب‌رسی نحوه تخصیص اعتبارات بودجه‌های سنواتی برعهده دیوان محاسبات است. همچنین مجلس در بودجه‌های سنواتی ردیف‌های اعتباری و سرفصل‌ها را مشخص می‌کند.

وی ادامه داد: هیچ هزینه‌ای نباید برخلاف قانون هزینه و جابه‌جا شود و همچنین هیچ هزینه‌ای نباید از اعتبارات مصوب تجاوز کند و دولت باید هر وجهی را در دیف خود هزینه کند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: اگر تبصره 10 لایحه اصلاح قانون بودجه به تصویب برسد، در واقع ما این اجازه را به دولت می‌دهیم که تخصیص اعتبارات و جابه‌جایی ردیف‌ها باز باشد، بنابراین دیوان محاسبات چگونه می‌خواهد به این موضوع رسیدگی کند؟

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس در پاسخ به تذکر علیپور گفت: ما درچارچوب قانون عمل می‌کنیم و دیوان محاسبات هم در چارچوب قانون رسیدگی می‌کند، بنابراین اگر تبصره 10 لایحه اصلاح بودجه تصویب شود ما در واقع یک مجوز به دولت داده‌ایم تا برای هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر پرسنلی اجازه جابه‌جایی ردیف‌ها را داشته باشد.

**سلیمی: وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان باید تا پایان هفته معرفی شود

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اخطاری با استناد به اصل 135 قانون اساسی گفت: براساس این اصل رئیس‌جمهور می‌تواند برای وزارت خانه‌های بی‌وزیر، تا 3 ماه سرپرست تعیین کند اما اکنون وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان نتوانسته از مجلس رای اعتماد بگیرد و هنوز هم وزیر جدید معرفی نشده است.

وی ادامه داد: هفته آینده زمان سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه است و مجلس جلسه‌ علنی ندارد، بنابراین لازم است تا در هفته جاری وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به مجلس معرفی شود چرا که مهلت سه ماهه سرپرستی این وزارتخانه به پایان رسیده است.

این نماینده مجلس برهمین اساس تصریح کرد: اگر تا پایان این هفته برای وزارت ورزش و امور جوانان وزیر معرفی نشود و در واقع تکلیف این وزارتخانه روشن نشود، این اقدام با اصل 135 قانون اساسی مغایرت پیدا می‌کند.

سلیمی در اخطار دیگری با استناد به اصل 121 قانون اساسی گفت: رئیس‌جمهور در محضر نمایندگان مجلس سوگند خورده که پاسدار قانون اساسی و مذهب رسمی کشور باشد، اما روزنامه بهار در مورد مذهب رسمی کشور مطلبی را مطرح کرده که دولت می‌بایست نسبت به این موضوع اقدام کند.

در این لحظه حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس مجلس که ریاست صحن علنی را برعهده داشت، به میان سخنان سلیمی وارد شد و گفت: این تذکر شما ربطی به دستور کار جلسه ندارد؛ اخطار اول‌تان مرتبط است، اما بحث دوم ناظر به دستور نیست.

وی افزود: وزیر محترم ورزش و جوانان باید تا 24 آبان‌ماه که مهلت 3 ماهه سرپرستی به پایان می‌رسد، معرفی شود. بنابراین دیگر زمانی تا آن مهلت باقی نمانده و دولت باید دقت داشته باشد که تا آن تاریخ وزیر پیشنهادی معرفی شده و از مجلس رای اعتماد بگیرد.

**محجوب: در بودجه باید با زبان اعداد سخن گفت

علیرضا محجوب نماینده مردم تهران در مجلس در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون بودجه سال جاری در اخطار قانون اساسی اظهار داشت: براساس قانون، تمام اعتبارات و دریافتی‌های دولت باید در حساب مرکزی متمرکز شود و در بودجه نیز تمام اعتبارات باید رقم داشته باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه غلطی که در بودجه رایج شده است، این است که آرام آرام به جای نگارش رقم در بودجه داریم اختیار مجازی رقم به دولت می‌دهیم در حالی که بودجه‌نویسی عدد و رقم ریاضی است و نباید زبان انشایی و ادبیات به جای آن در بودجه قرار گیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: نباید در بودجه ارقام جای خود را به کلمات بدهند و نباید در چارچوب کلمات به دولت اختیارات داده شود، دولت می‌توانست پیش‌بینی کند که تا پایان سال چه رقمی نیاز دارد و آن را تخصیص دهد. اگر دولت خواهان اختیار است، باید عدد مورد نیاز را پیش‌بینی کند، نه اینکه تنها بخواهد که ما به او اختیار تخصیص بدهیم.

محجوب برهمین اساس تصریح کرد: دولت عبارت تخصیص را با اختیار اشتباه گرفته و خواهان اختیار است، نه تخصیص.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر محجوب گفت: فرمایش شما درباره قانون‌نویسی درست است و قانون باید درباره ارقام مشخص باشد، اما گاهی مجموعه شرایط کشور اقتضا می‌کند که برای رفع گرفتاری‌های برخی دستگاه‌ها بعضی جابه‌جایی‌ها اعلام شود.

وی ادامه داد: فرض ما این است که دستگاه‌ها در چارچوب قانون عمل می‌کنند و کمبود منابع نیز اقتضا می‌کند که برخی ردیف‌ها جابه‌جا شود، بنابراین این اختیار به معنای اجازه دادن برای زیر پا گذاشتن قوانین توسط دستگاه‌ها نیست.

در ادامه سیدسعید زمانیان نمایندگان مردم شهرکرد در تذکری گفت: براساس گفته شهید بهشتی آمریکا باید از دست ما عصبانی باشد و از این عصبانیت بمیرد.

وی افزود: در ارتباط با رای‌گیری مجدد باید به این نکته توجه کرد که هیئت رئیسه پس از جلسه روز چهارشنبه به اطلاع نمایندگان مجلس نرساندند که رای‌گیری دچار مشکل بوده، این قضیه باید صریح و روشن بیان شود.

**انتقاد توکلی از رای‌گیری مجدد برای حذف یک تبصره

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در تذکری با استناد به ماده 100 آیین‌نامه داخلی مجلس نسبت به رای‌گیری مجدد برای تبصره 7 لایحه اصلاح قانون بودجه، گفت: بدعتی که هیئت رئیسه برای تجدید رای‌گیری گذاشته است مورد انتقاد و اعتراض است  و هیئت رئیسه نباید شیوه جدیدی را در آیین‌نامه ابداع کند.

وی ادامه داد: براساس ماده 100 آیین‌نامه داخلی مجلس، تشخیص عده حضار با استفاده از تابلو و جزء اختیارات رئیس جلسه است و در صورتی که تابلو خراب باشد، تشخیص به عهده دبیران رئیس است. بنابراین اگر تابلو خراب بوده، نباید گفت که شمارش حضار درست نبوده است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در رای‌گیری روز چهارشنبه گفته شد که 194 تن از نمایندگان در صحن حضور دارند، اما پس از رای‌گیری اتاق فرمان گفته بود که تعداد حضار 193 نفر است در صورتی که صحبت اتاق فرمان حجت نیست و وقتی که تابلو خراب است، تشخیص تعداد حضار برعهده دبیران هیئت رئیسه است. بنابراین وقتی تابلو خراب باشد نباید گفت شمارش حضار هم درست نبوده است.

توکلی ادامه داد: به عنوان مثال اگر قرار باشد در زمانی که حضار 194 نفرند احتیاط کنیم و تعداد را از اتاق فرمان کنترل کنیم، همیشه برای انجام رای‌گیری‌های سرمرزی دچار مشکل و ابهام می‌شویم و به عنوان مثال در جلسات رای اعتماد اگر وزیری یک رای کم یا زیاد بیاورد، باز هم دچار ابهام و مشکل می‌شویم.

وی بر همین اساس از حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد خواست تا صریحاً اعلام کند که این اخطار وارد است یا خیر و اگر وارد نیست چرا هیئت رئیسه برخلاف آیین‌نامه عمل کرده و با اتکا به نظر اتاق فرمان رای‌گیری مجدد انجام داده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس مجلس نیز در پاسخ به تذکر توکلی گفت: این اخطار وارد نیست؛ ملاک در آیین‌نامه تابلو است، اما در صورت احراز قطعی این موضوع که تابلو به علت نقص فنی خراب است، باید رای‌گیری تجدید شود.

وی خاطرنشان کرد: در جلسه علنی روز چهارشنبه نیز دبیران هیئت رئیسه تشخیص دادند که حضار کمتر از تعداد قانونی بوده و مجرای این تشخیص نیز اتاق فرمان بوده است. بنابراین این موضوع برای دبیران هیئت رئیسه احراز شده و باید مجددا رای‌گیری انجام می‌شد، اما با توجه به اینکه این موضوع در پایان وقت جلسه علنی روز چهارشنبه رخ داد، باید اخذ رای امروز انجام می‌شد.

**نادران: جابه‌جایی ردیف‌های بودجه غیرقانونی است

الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان و در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون بودجه سال جاری، در اخطاری با استناد به اصل 54 قانون اساسی اظهار داشت: تذکر بنده ناظر به بحثی است که درباره تبصره 10 لایحه اصلاح قانون بودجه در مجلس مطرح است؛ آنچه که دولت در تبصره 10 پیشنهاد داده با اصل 54 قانون اساسی مغایرت دارد.

وی ادامه داد: هزینه‌های پرسنلی با هر مبنای رشدی قابل پیش‌بینی است و اینکه دولت بگوید این موضوع غیرقابل پیش‌بینی است، درست نیست.

این نماینده مجلس تاکید کرد: مشکل اینجاست که دولت یک اجازه کلی برای جابه‌جایی ردیف‌ها می‌خواهد که این درخواست دولت مورد ایراد و انتقاد است، چرا که با این مصوبه، دولت اردیبهشت سال آینده تنها یک گزارش درباره جابه‌جایی ردیف‌ها به مجلس می‌دهد و مجلس هیچ دخل و تصرفی نمی‌تواند در آن جابه‌جایی‌ها انجام دهد.

نادران اضافه کرد: متاسفانه در این تبصره مشخص نیست که اجازه جابه‌جایی‌ها برای چه سرفصل‌هایی است و تنها با تصویب این تبصره مجلس به دولت اجازه می‌دهد که برای هزینه‌ها و اعتبارات پرسنلی اجازه جابه‌جایی اعتبارات و ردیف‌ها را ندارد، بنابراین موضوع روشن و شفاف نیست و تصویب این پیشنهاد به دولت اجازه می‌دهد که الزام قانونی را بردارد و سقف‌ها را تغییر دهد.

وی تاکید کرد: با تصویب تبصره 10 اجازه دخل و خرج خزانه را به دولت می‌دهیم و دولت به راحتی می‌تواند ردیف‌ها و سرفصل‌ها را جابه‌جا کند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس مجلس نیز در پاسخ به اخطار نادران گفت: این اخطار وارد نیست؛ حوزه‌ای که دولت برای آن مجوز خواسته، تنها هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر پرسنلی در حقوق و مزایا است و ما برای جبران کسری بودجه در پایان سال باید این مجوز را می‌دادیم، اما امروز این کار را زودتر انجام می‌دهیم.

**مجوز مجلس به دولت برای جابه‌جایی اعتبارات هزینه‌ای بودجه 92

همچنین نمایندگان مجلس در ادامه جلسه امروز تبصره 10 لایحه اصلاحیه بودجه سال 1392 را بررسی و به تصویب رساندند.

براساس این مصوبه مجلس معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور مجاز است کسری اعتبارات دستگاه‌های اجرایی برای تامین هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر قانونی پرسنلی (حقوق و مزایا) را بدون الزام به رعایت محدودیت‌های جابه‌جایی اعتبارات هزینه‌ای تامین نماید. معاونت مذکور مکلف است حداکثر تا پایان اردیبهشت‌ماه سال 1393  نسبت به ارائه گزارش جابه‌جایی‌های انجام یافته به مجلس شورای اسلامی اقدام نماید.

وکلای ملت همچنین با تصویب تبصره‌ 11 لایحه اصلاح قانون بودجه مقرر کردند که احکام بندهای 72، 74 از تاریخ اول تیرماه 1392 لازم‌الاجرا می‌باشد و نرخ‌های موضوع بند 72 مطابق احکام قانون بودجه سال 1391 کل کشور برای 3 ماه اول 1392 خواهد بود.

بهارستان‌نشینان در بند ب تبصره 11 لایحه اصلاح قانون بودجه  که براساس بند 72 از قانون بودجه سال جاری اصلاح می‌شد، دولت را مکلف کردند از طریق سازمان امور مالیاتی و گمرک جمهوری اسلامی ایران در مقاطع سه ماهه درآمد حاصل از افزایش 15 درصد قیمت نوشابه گازدار قندی تولید داخل و 20 درصد قیمت نوشابه‌ گازدار قندی وارداتی را دریافت و به حساب ردیف درآمدی 160123 واریز نماید.

**حذف 30درصد یارانه‌بگیران منتفی شد

در ادامه جلسه علی لاریجانی رئیس مجلس و نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس پیشنهاد حذف تمام تبصره‌های الحاقی اصلاحیه بودجه سال 92 را ارائه کردند.

علی لاریجانی رئیس مجلس با بیان "از نماینده‌ها می‌خواهم که پیشنهادات الحاقی را برای سال 93 بگذاریم"، گفت: اصلاحیه بودجه باید با حداقل زمان انجام شود اما تبصره‌های الحاقی وارد پیشنهادات جزئی شده است که زمان زیادی را از مجلس می‌گیرد. اگر موافق هستید که از آنها گذر کنیم و برای سال 93 منتقل کنیم اما اگر اصرار دارید که بررسی شوند پس باید از وقت جلسه بگذاریم.

وی خاطرنشان کرد: ما که نمی‌خواهیم تمام مشکلات دنیای اسلام را رفع کنیم. دولت نیز به تبصره‌های الحاقی مایل نیست و با این تبصره‌ها اصلاحیه بودجه "چاق و چله" می‌شود که باید وقت زیادی برای آن بگذاریم و با توجه به اینکه دولت موظف است که تا 15 آذرماه بودجه سال آینده را تقدیم کند، پس تبصره‌های الحاقی را به سال 93 موکول کنیم.

**قاضی‌پور:عصاره ملت باید به رئیس‌جمهور کمک کند/عدم ثبت‌نام 5 میلیون نفر برای دریافت یارانه‌ها

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز درباره پیشنهاد خود گفت: دولت در اصلاحیه بودجه 11 تبصره آورد که کمیسیون برنامه و بودجه 2 تبصره را حذف کرد و در حالی که قرار بود حداکثر 3 درصد لایحه دولت را تغییر دهیم کمیسیون 5 تبصره الحاقی اضافه کرده که در صورت تصویب تغییرات زیاد شده و به 62 درصد می‌رسد لذا با این اوصاف تهدید و شرایط خاص کشور مجلس یعنی عصاره ملت باید به رئیس‌جمهور که منتخب ملت است، کمک کند.

وی در خصوص پرداخت یارانه‌ها نیز گفت: در سرشماری اعلام شد که 75 میلیون جمعیت داریم و 5 میلیون نفر برای دریافت یارانه‌ها ثبت‌نام نکردند اما در حال حاضر دولت 77 میلیون نفر یارانه می‌دهد پس اجازه دهیم خود دولت 7 میلیون اضافه را قطع کند و از نمایندگان می‌خواهم با این پیشنهاد موافقت کنند.

محمدحسین میرمحمدی نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این پیشنهاد اظهار داشت: قوانینی که در مجلس تصویب می‌شود ممکن است اشکالاتی داشته باشد و در قانون بودجه که مجموع سیاست‌های مالی کشور بررسی می‌شود در اصلاحیه فرصتی ایجاد شد که مصوبه‌های خود را بررسی کنیم.

وی تصریح کرد: تبصره‌های الحاقی حجم بودجه را زیاد نمی‌کند و فقط ابهامات را رفع می‌کند و اگر تمام تبصره‌های الحاقی را حذف کنیم حتی حذف 30 درصد مردم از دریافت یارانه که دولت و مجلس در آن نظر دارند نیز حذف خواهد شد.

عوض حیدرپور نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد لاریجانی و قاضی‌پور را خوب توصیف کرد و گفت: فرصت زیادی تا زمان بررسی بودجه سال 93 نداریم و با این تبصره‌های الحاقی فقط وقت مجلس گرفته می‌شود و با توجه به اینکه قانون هدفمندی یارانه‌ها قانون کاملی است از همکاران می‌خواهم که به حذف تمام تبصره‌های الحاقی رأی دهند.

**نوبخت: ماه آینده لایحه بودجه سال 93 را تقدیم مجلس خواهیم کرد

محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور نیز به‌عنوان نماینده دولت پشت تریبون اظهار داشت: با توجه به عملکرد پنج‌دوازدهم و شش‌دوازدهم که نشان‌دهنده عدم تحقق بودجه کشور بود، برای ایجاد انضباط مالی اصلاحیه بودجه را تقدیم مجلس کردیم و در آن 2 نکته مورد توجه بود که در مورد مکانیزم تخصیص بود که در مورد مسائل عمرانی نظر دولت اصلاح نشد و مورد دیگر بحث 6 درصد صندوق توسعه ملی بود که مجلس تشخیص داد این منبع در اختیار دولت قرار نگیرد.

وی با بیان "ماه آینده لایحه بودجه سال 93 را تقدیم مجلس خواهیم کرد"، گفت: پیشنهاداتی که نماینده‌ها و کمیسیون‌ها به‌عنوان تبصره الحاقی دارند، تسلیم بنده کنند تا در لایحه بودجه سال 93 تا جایی که امکان داشته باشد به آنها رسیدگی و لحاظ کنیم و به ما نیز اجازه بدهید که برویم و به لایحه بودجه سال آینده برسیم و دولت با پیشنهاد ارائه‌شده موافق است.

غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه با حذف تمام تبصره‌های الحاقی حقوق بخشی از نماینده‌ها و کمیسیون‌ها محروم می‌شود، گفت: حذف یک‌جای کلیه تبصره‌های الحاقی خلاف آیین‌نامه است و ما باید به‌صورت تک‌تک بررسی کنیم، که علی لاریجانی رئیس جلسه در پاسخ به کاتب گفت: خلاف آیین‌نامه بودن حذف تمام تبصره‌های الحاقی برای شما محرز است اما برای هیئت رئیسه این‌طور نیست.

**بودجه عمومی دولت 171 هزار میلیارد تومان شد

پس از اظهارات لاریجانی این پیشنهاد به رأی گذاشته شد که از مجموع 211 نماینده حاضر این پیشنهاد با 125 رأی موافق، 51 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع رأی آورد و تمام تبصره‌های الحاقی در اصلاحیه بودجه سال 92 کل کشور حذف شد.

**نطق 31 دقیقه‌ای ناطقان میان دستور

حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی ناطقان میان دستور جلسه علنی امروز را قرائت کرد؛ براین اساس مجید منصوری بیدکانی نماینده مردم لنجان، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران، شاهین محمد صادقی نماینده مردم کازرون در مجلس، شهروز افخمی نماینده مردم ملکان در مجلس و حامد قادرمرزی نماینده مردم قروه در مجلس به عنوان ناطقان امروز سخنرانی کردند.

پیش از آغاز سخنرانی ناطقان میان دستور هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که مجمع نمایندگان آذربایجان غربی در گذشت والده عابد فتاحی را تسلیت گفتند.

**مصباحی مقدم: نطق اوباما اعتراف به صلح آمیز بودن فعالیت هسته‌ای ایران بود

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: مبارزه با استکبار یک مبارزه بی‌پایان تا محو کامل استکباری است و رویارویی حق و باطل اقتضای مبارزه دائمی دارد. مذاکره با آمریکا نشانه کنار نهادن روحیه و عمل استکباری از سوی آمریکا نیست که تصور کنیم مبارزه با آمریکا پایان یافته و منتهی به مذاکره شده است.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با گذشت 35 سال از برگزاری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران،‌آمریکا در برابر ایران موقعیت خود را در شرایط جدیدی احساس می‌کند.  جایگاه نظام ایران در ابعاد سیاسی، علمی، اقتصادی و نظامی پله پله بالا رفته و منطق انقلاب اسلامی در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا گسترش یافته و ملت‌های مختلف منطقه حوزه نفوذ مواضع و سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران شده است اما در مقابل آمریکا پله پله از جایگاه خود تنزل یافته و غیر از ایران تعدادی از کشورهای دیگر از قلمرو سلطه آمریکا خارج شده است و نقشه‌های استکباری آمریکا در عراق، افغانستان، فلسطین و اخیرا در سوریه نقش بر آب شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: از این رو در انتخابات دوره اول ریاست جمهوری اوباما شعار تغییر مطرح شد و این تصور پدید آمد که دولت آمریکا از نفرت جهانی به شدت رنج می‌بردو در صدد تغییر در سیاست خارجی و جبران اشتباهات گذشته خود است و نسبت به جمهوری اسلامی نیز رویکرد تازه‌ای خواهد داشت اما فتنه 88 دولتمردان آمریکا را بار دیگر دچار اشتباه کرد و راه تقابل در ملت بزرگ ایران را ادامه دادند. در طول دوران ریاست جمهوری اوباما چندبار برای مذاکره مستقیم با ایران اعلام آمادگی کرد و این حکایت از نیاز ضروری آمریکا برای ارتباط با ایران می‌کند.

مصباحی مقدم اظهار داشت: در ادامه این نیاز هم زمان آمریکا تحریم‌ها را نیز تشدید کرد که نشانه عدم صداقت دولت آمریکا بوده است؛ پس از انتخابات ریاست جمهوری 92 و ظهور حماسه سیاسی بزرگ در ایران، استحکام این نظام در داخل برای استکبار جهانی جلوه‌ای دوباره یافت  و ضرورت کنار‌آمدن با این نظام تاثیرگذار در اندیشه و عمل دولتمردان آمریکا مطرح شد و بی‌تاثیر بودن فشارهای سیاسی و تحریم‌ها و تهدیدات نظامی در رفتار ملت و دولت ایران از سویی و دستیابی به پیشرفت‌های علمی و فنی و از جمله گسترش غنی‌سازی اورانیوم آشکار شد و در کنار آن همه بحران‌های منطقه‌ای که آمریکا در آفریدن آن نقش داشته، بدون قبول نقش ایران در حل آن همچنان لاینحل باقی خواهدماند.

وی گفت: هدف امریکا از مذاکره با ایران دست یافتن به راه حلی برای برون رفت از بحران‌های منطقه با استفاده از حضور ایران در حل آنها است و هدف جمهوری اسلامی ایران از مذاکره، حل مسئله تحریم‌های ظالمانه و غیر قانونی است، زیرا فعالیت‌های هسته‌ای ایران تنها بهانه‌ای برای تحریم‌ها است و دولت آمریکا از غیرنظامی بودن فعالیت‌های هسته‌ای باخبر است و اطلاعات اطمینان بخشی از آن دارد، اما به صلح‌آمیز بودن این فعالیت‌ها اعتراف نمی‌کند.تا بتواند تحریمها را ادامه دهد .

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: اظهارات اوباما در نطق مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر اطلاع از فتوای رهبری در مورد حرمت به کارگیری سلاح‌های هسته ای اعتراف به صلح آمیز بودن فعالیت هسته‌ای ایران است. تقاضای مکرر اوباما برای ملاقات حضوری با رئیس جمهور ایران قبل و بعد از سفر نیویورک و رد این تقاضا از سوی رئیس جمهور و تقاضای تخفیف یافته مبنی بر ملاقات غیررسمی در حاشیه ضیافت دبیرکل که نتیجه آن واکنش رسانه‌های آمریکایی مبنی بر تحقیر آمریکا به رئیس جمهور آن از سوی اقای روحانی شد، همه و همه نشان‌دهنده نیاز دولت آمریکا برای مذاکره با جمهوری اسلامی ایران است.

مصباحی مقدم تاکید کرد: اکنون آمریکا از داخل با چالش جدی از سوی کنگره و سنا روبرو است و همه آنها تحت تاثیر لابی رژیم صهیونیستی و دول عربی منطقه هستند؛ از این رو دست‌یابی به نتیجه در مذاکرات هسته‌ای دشوار،‌پیچیده و زمان‌بر است و ما نباید شتاب‌زده منتظر نتیجه مذاکرات باشیم و راه حل مشکلات اقتصادی کشور را در گرو آن بدانیم. در این میان علاوه بر نقش دیپلماسی دولتی، میان دو کشور باید در مورد نقش دیپلماسی پارلمانی و حل مسئله تحریم‌ها تحرک نشان دهیم.

وی ادامه داد: آیا هیئت رئیسه مجلس و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این باره کار کرده و تصمیمی گرفته‌اند. می‌دانیم که دولت‌های اروپایی پس از انتخابات ریاست جمهوری 92 در ایران و سخنرانی ریاست جمهوری در سازمان ملل رویکرد مثبتی به گسترش روابط با ایران داشته‌اند. در این میان برخی دولت‌های اروپایی موضع بهتری گرفته‌اند. شاید بتوان با فعال سازی دیپلماسی پارلمانی به دیپلماسی دولتی به ویژه در رابطه با اروپا کمک کرد. لذا حضور هیئتی از مجلس شورای اسلامی در پارلمان اروپا و پارلمان کشورهای مهم اروپایی می‌تواند در لغو تحریم‌های ظالمانه ک از سوی اروپا وضع شده است، موثر باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطر نشان کرد: اکنون ملت ما در سالهای اخیر در جنگ طولانی سیاسی و اقتصادی به سر برده و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در پیش است. دشمن همه ترفندهای خود را به کار بسته و به نتیجه‌ای دست نیافته است، لذا در این شرایط نباید ملت‌ ما آرایش مقاومت خود را به هم بریزد و نباید از موضع ضعف،‌ انفعال و شیفتگی با موضوع مذاکره روبرو شد، بلکه باید با حفظ آرایش مقاومت نرمش قهرمانه نشان داد و با قدرت از موضع برابر با آنها گفت‌وگو کرد

مصباحی مقدم در پایان خاطر نشان کرد: ما ضمن حمایت از دولت در بحث مذاکره با آمریکا، حفظ روحیه مقاومت در برابر استکبار را ضروری می‌دانیم و در راهپیمایی روز 13 آبان شرکت خواهیم کرد.

**محمد صادقی: نسبت دادن مشکلات جامعه به تحریم‌ها توقع بی‌جا ایجاد می‌کند

شاهین محمدصادقی نماینده مردم کازرون در مجلس طی سخنانی در نطق میان‌دستور در صحن علنی مجلس با اشاره به فرا رسیدن ایام سوگواری سالار شهدا و گرامی‌داشت 13 آبان اظهار داشت: نظام مقدس جمهوری اسلامی با برخورداری از قانون اساسیبرگرفته از دستورات قران کریم و اهل بیت(ع) و با لحاظ اصل مطلقه ولایت فقیه از چنان استحکام و انعطافی برخوردار است که در مقابله با هیچ چالشی، دچار هیچ حیرانی و درماندگی نبوده و قادر به برون رفت از همه مشکلات و تنگناها است.

وی ادامه داد: آنچه امروز به عنوان مذاکرات هسته‌ای در جریان است، ماحصل تدبیر همه مسئولان نظام و در رأس آن مقام معظم رهبری است که صادقانه، شفاف و در پاسخ به درخواست طرف‌های مقابل برای اثبات حقانیت ملت و ابطال سحر و جادو رسانه‌ای و سیاسی دشمنان قسم خورده نظام و تنویر افکار عمومی عالم و افزایش همگرایی در مقابله با توطئه‌های گوناگون مستکبران اتخاذ شده است.

نماینده مردم کازرون در مجلس افزود: غنی سازی هسته‌ای حق طبیعی است که این ملت با تقدیم 10ها شهید به دست آورده و به عنوان نماد استقلال و خودباوری به آن افتخار می‌کند و حاضر به عدول از حق خود نیست؛‌ حمایت از رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده که مورد اعتماد رهبر انقلاب هستند و خصوصاً وزیر کاردان و فعال امور خارجه در این شرایط، وظیفه همگان است و اکثریت نمایندگان مجلس در تایید و تقویت این تیم وظیفه خود را انجام می‌دهند ضمن اینکه نقد و مراقبت هوشمندانه را نه اختیار بلکه تکلیف خود می‌دانند.

محمد صادقی اظهار داشت: تکیه‌گاه این ملت، خدای قادر و متعال است. ملت ما ملتی صلح طلب است که ضمن پافشاری بر تمام اصول اعلام شده داخلی و خارجی به پشتوانه آموزه‌های غنی خود و با الهام از تعالیم نجات بخش اسلام از چنان منطقی برخوردار است که جهان عاری از جنگ و جدال را بهترین میدان برای نشر و تبلیغ مبانی دینی خود می‌داند.

وی گفت: ما فرزندان معنوی خمینی کبیر همان کسی که فرمود «آمریکا شیطان بزرگ است» باور کرده‌ایم که رابطه ما با آمریکا رابطه گرگ و میش و رابطه مظلوم و ظالم است و این رابطه تا انتهای عالم به دوستی نخواهد گرایید. لاجرم آنچه که ما باید به دنبال آن باشیم نه اصلاح روابط بلکه مدیریت منافع ملی با حاکمیت قوانین نیم‌بند کنونی مجامع جهانی بر  این روابط برای احقاق حقوق مردم ایران و وادار کردن دشمن به پذیرش این حقوق براساس قوانین مورد اشاره است. 

نماینده مردم کازرون در مجلس تاکید کرد: آمریکا بداند ما با تاسی از رهبر فرزانه انقلاب و به حکم عقل و تجربیات گران‌سنگی مانند کودتای 28 مرداد، کودتای نوژه و ترور دانشمندان هسته‌ای و صدها مورد دیگر که توسط یا با حمایت دولت‌های آمریکایی صورت گرفته هرگز به آنها اعتماد نداشته و باورمان این است که خوی استکباری آنها مهمترین مانع بر سر مذاکرات کنونی و اصلی‌ترین علل هرج و مرج و اوضاع آشفته جهانی است و چنانچه عقلای آنها باور دیگری دارند چاره آن است که در میدان عمل و با پذیرش حق مسلم و غیرقابل مذاکره اصل غنی سازی هسته‌ای در داخل خاک ایران،  رفع تمام تحریم‌های ظالمانه کنونی و بازگرداندن پرونده هسته‌ای از شورای امنیت به آژانس هسته‌ای خلاف گفته‌های ما را ثابت و اعتماد ملت ایران را جلب کند.

محمد صادقی گفت: نسبت دادن مشکلات جامعه به تحریم‌ها و حواله دادن رفع همه آنها به نتیجه مذاکرات هسته‌ای ایجاد توقع بی‌جایی است که هرگز برآورده نخواهد شد و یقیناً  بر روند مذاکرات نیز اثر منفی خواهد گذاشت. ظرفیت‌های بی‌شمار اقتصادی این کشور و توانمندی‌های فراوان ملت چنانچه با تدبیر و اعتماد به خدای متعال و نه دشمنان او در مورد استفاده قرار گیرد نه فقط تحریم‌ها را کم اثر خواهد کرد بلکه در جهت استقلال اقتصادی، خودکفایی و شکوفایی در تولید و صنعت و کشاورزی مبدل می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: از هر نوع ذوق زدگی، دلدادگی و خدای ناکرده وادادگی در مقابل آمریکا در تمامی صحنه‌های سیاسی و اجتماعی اعم از دولت، مجلس، رسانه ملی و جراید باید پرهیز کرد و از آنجا که شعار مرگ بر آمریکا که منزله تبری و تنفر از آمریکا و جنایت این کشور است نه یک شعار دولت ساخته بلکه برآمده از جسم و جان ملت ما است؛ در شرایطی که هیچ گونه تغییری در سیاست‌ها و رفتارهای دولت آمریکا مشاهده نمی‌شود هرگونه تلاش برای حذف آن یک انفعال و وادادگی بزرگ است و در آرایش صحنه مذاکرات به نفع دشمن متخاصم بی تاثیر نخواهد بود و مطمئن باشید پشتوانه اصلی تیم مذاکره کننده همان کسانی هستند که شعار مرگ بر آمریکا را سر می‌دهند.

**نصرالله سجادی به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش به مجلس معرفی شد

ضرغام صادقی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان نامه حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور کشورمان به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برای معرفی وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان را اعلام وصول کرد.

براساس اعلام این عضو هیئت رئیسه نصرالله سجادی به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان از سوی رئیس‌جمهور معرفی شد.

متن نامه رئیس‌جمهور برای معرفی زویر پیشنهادی ورزش و جوانان به این شرح است:

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر علی لاریجانی

با سلام  احتراما در اجرای اصل 133 قانون اساسی شرح حال نصرالله سجادی برای اخذ رای اعتماد برای وزارت ورزش و جوانان به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌شود.

برهمین اساس علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز گفت: جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان روز یکشنبه 19 آبان‌ماه برگزار خواهد شد.

**لایحه معاهده استرداد مجرمین بین ایران و چین تصویب شد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه امروز لایحه معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین به تصویب رساندند.

براساس این لایحه، معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

همچنین رعایت اصل 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه اصلاح معاهده در اجرای ماده 22 آن الزامی است.

وکلای ملت با 144 رای موافق، 2 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر در صحن علنی این لایحه را به تصویب رساندند.

**مجلس لایحه اساسنامه دامپزشکی اکو را به تصویب رساند

همچنین نمایندگان مجلس امروز لایحه اساسنامه کمیسیون دامپزشکی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) را مورد بررسی و تصویب قرار دادند.

وکلای ملت با 150 رای موافق، یک رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در صحن علنی این لایحه را به تصویب رساندند.

براساس ماده واحده لایحه مذکور، اساسنامه کمیسیون دامپزشکی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) به شرح پیوست، تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

همچنین براساس تبصره یک ماده واحده این لایحه، تصویب اساسنامه تا زمانی که دولت جمهوری اسلامی ایران به عضویت سازمان جهانی تجارت در نیامده است، به منزله تقبل الزامات مختلف سند نهایی که مظهر سازمان مزبور است (موضوع مقدمه اساسنامه) نخواهد بود.

همچنین براساس تبصره 2 ماده واحده این لایحه دولت موظف است در اجرای جزء ب بند 9 ماده 4 اساسنامه، چنانچه نسبت به هر نوع استاندارد، راهنما یا توصیه‌ای که نسبت به آن نظر مخالف نداشته باشد، ظرف مهلت مقرر، اقدام لازم را اتخاذ نماید.

در تبصره 3 ماده واحده این لایحه نیز تصریح شده که رعایت اصول 77، 80 و 139 قانون اساسی جمهوری اسلامی به ترتیب در مورد اصلاحات اساسنامه (موضوع ماده 16)، (بند ب ماده 12) و ماده 19 الزامی است.

**نمایندگان آذربایجان غربی و فراکسیون اهل سنت درگذشت والده عابد فتاحی را تسلیت گفتند

علیرضا منادی عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به درگذشت مادر عابد فتاحی نماینده ارومیه گفت: مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در نامه‌ای درگذشت والده مکرم عابد فتاحی نماینده محترم مردم ارومیه را تسلیت گفتند.

وی همچنین گفت: ما هم از طرف هیئت رئیسه و یکایک نمایندگان مجلس درگذشت والده همکار محترم‌مان را خدمت ایشان و بازماندگان تسلیت می‌گوییم.

این عضو هیئت رئیسه همچنین گفت: فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی نیز در نامه‌ای درگذشت والده مکرمه عابد فتاحی را تسلیت گفتند.

**تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس

پیش از پایان جلسه امروز خانه ملت، تذکرات شفاهی وکلای ملت در صحن علنی قرائت شد.

**تذکر کتبی 2 تن از نمایندگان در مورد روز 13 آبان

پیش از پایان جلسه علنی امروز بهارستان دو تن از نمایندگان مجلس به موضوع استکبارستیزی و تسخیر لانه جاسوسی پرداختند.

لاله افتخاری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری کتبی اظهار داشت: آن روزی که ما لانه جاسوسی را تسخیر کردیم، اگر دنیا پیام ما را دریافت می‌کرد، امروز جهان به لانه جاسوسی آمریکا تبدیل نمی‌شد. لذا ضمن دعوت همگان به حضور پرشور در مراسم 13 آبان، از مسئولان می‌خواهم با رایزنی‌های لازم این روز را به نام روز جهانی مبارزه با استکبار جهانی و نفی استکبار جهانی اعلام کند و این شعار را در جهان منتشر کند تا جلوی فرصت‌طلبی‌های استکبار گرفته شود.

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری کتبی به ماجرای تسخیر لانه جاسوسی آمریکا اشاره کرد و گفت: دانشجویان پیرو خط امام که سفارت و لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کردند، ماهیت جاسوسی سفارت آمریکا را به همگان اثبات کردند و جا دارد از دانشجویان خط امام تشکر و قدردانی کنیم که آنها همواره پیرو خط امام و رهبری بودند.

وی تصریح کرد: دولت و مجلس و همه مردم با اعلام انزجار از خوی استکباری آمریکا در مراسم 13 آبان شرکت می‌کنند.

زاهدی در پایان شعار "مرگ بر آمریکا" سر داد که نمایندگان مجلس نیز وی را همراهی کردند و شعار "مرگ بر آمریکا" سر دادند.

**اعلام وصول تقاضای دولت برای استرداد لایحه الحاق ایران به پیمان همکاری در جنوب شرقی آسیا

علیرضا منادی عضو هیئت رئیسه مجلس پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان اعلام کرد که تقاضای دولت برای استرداد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا برابر ماده 141 آیین‌نامه داخلی مجلس اعلام وصول شد.

وی ادامه داد: هیئت دولت طبق اعلام هیئت رئیسه مجلس در جلسه 21 مهرماه سال جاری مصوب کرد که تقاضای استرداد این لایحه را به مجلس ارائه دهند.

**نمایندگان مردم با شعار "مرگ بر آمریکا" عزم خود را در مخالفت با زورگویی استکبار نشان می‌دهند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مناسبت در پیش بودن روز 13 آبان و روز مبارزه با استکبار جهانی بیانیه‌ای صادر کردند. در این بیانیه که توسط شاهین محمدصادقی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی قرائت شد، آمده است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مناسبت 13 آبان ماه

سیزدهم آبان‌ماه از روزهایی است که در تاریخ انقلاب اسلامی گرانقدر از حوادث سرنوشت‌ساز گوناگون است. تبعید امام خمینی (ره) به دلیل مخالفت با کاپیتولاسیون در سال 1343، کشتار دانش‌آموزان در دانشگاه تهران در سال 57 و سرانجام تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 58 ابعاد مختلف و در عین حال به هم پیوسته اهمیت این روز است.

ما نمایندگان مجلس نهم که به نمایندگی ملت ایران بر دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی و پیروی از امام راحل و مقام معظم رهبری حضرت آیت‌العظمی خامنه‌ای افتخار می‌کنیم، در راستای مبارزات استکبارستیزانه و استقلال‌طلبانه ملت همگام با مردم در سراسر کشور در تظاهرات 13 آبان شرکت خواهیم کرد و با شعار مرگ بر آمریکا عزم و اراده خود را از مخالفت با سلطه‌گری و زورگویی استکبار جهانی نشان خواهیم داد.

محمدصادقی در پایان خاطر نشان کرد: این بیانیه توسط بیش از 200 نماینده مجلس امضا شده است.

**پایان جلسه علنی امروز مجلس/ جلسه بعدی سه‌شنبه

علی لاریجانی رئیس نهاد قانونگذاری کشور زنگ پایان جلسه امروز مجلس را نواخت و اعلام کرد که نشست علنی بعدی وکلای ملت ساعت 8 صبح سه شنبه 14 آبان‌ماه برگزار می‌شود.


*تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    0 0
    چرا نظرات را منتشر نمی کنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس