مسئله‌ی جمعیّت که بجد هم مورد بحث و اختلاف نظر در جامعه است، مسئله‌ی بسیار مهمّی است. بلاشک از نظر سیاست کلّی کشور، کشور باید برود به سمت افزایش جمعیّت؛ البتّه به نحو معقول و معتدل.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به همایش ملی «تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه» با اشاره به اهمیت موضوع جمعیّت و ضرورت فرهنگ‌سازی برای اقناع نخبگان در ارتباط با نیاز کشور به افزایش جمعیت، خاطر نشان کردند: مسئله ی نمای جوان برای کشور یک مسئله ی اساسی، مهم و تعیین کننده است و کشورهایی که در دنیا دچار پیری جمعیت شده‌اند به دشواری راه علاجی برای مشکلات ناشی از آن یافته‌اند که لازم است برای حل این مشکل کار علمی، عمیق و اساسی صورت پذیرد.

متن پیام رهبر انقلاب که بر گرفته از بیانات ایشان در دیدار اعضای دست اندرکار برگزاری همایش ملی تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه در تاریخ 1392/8/6 است، و صبح امروز (پنجشنبه) در این همایش در شهر قم قرائت شد، به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

مسئله‌ی جمعیّت که بجد هم مورد بحث و اختلاف نظر در جامعه است، مسئله‌ی بسیار مهمّی است. بلاشک از نظر سیاست کلّی کشور، کشور باید برود به سمت افزایش جمعیّت؛ البتّه به نحو معقول و معتدل. همه‌‌ی اشکالات و ایرادهایی که وارد می‌شود -که بعضی از  اشکالاتی را هم که مطرح می‌کنند ما دیده‌ایم - قابل برطرف شدن و قابل پاسخ دادن است. آنچه مهم است این است که کشور ما با ظرفیّت طبیعی و با ویژگی جغرافیای سیاسی خود احتیاج دارد به یک جمعیّت بیشتر؛ علاوه بر این –همان طور که قبلاً هم گفته‌ایم- مسئله‌ی نمای جوان برای کشور یک مسئله ی اساسی و مهم و تعیین‌کننده است. آن ‌طوری که اهل علم و اهل تحقیق بررسی کرده‌اند و جوانب قضیّه را ملاحظه کرده‌اند و آمارها را مورد مداقّه قرار داده‌اند، ما اگر چنانچه با این شیوه ای که امروز داریم حرکت می‌کنیم پیش برویم، در آینده‌ ی نه چندان دور، یک کشور پیری خواهیم بود که علاج این بیماری پیری هم در حقیقت در دسترس نیست؛ حالا نه [ اینکه] در دسترس ما نیست،  [بلکه] در دسترس هیچ کس نیست؛ یعنی امروز کشورهایی که در دنیا دچار پیری شده اند و قدرت زاد و ولد خودشان را از دست داده اند، بدُشواری میشود گفت که راه علاجی برای حلّ این مشکل دارند. ما هم طبعاً با همین مشکل مواجه خواهیم شد؛ و نباید بگذاریم به اینجا برسد. البتّه مبانی اسلامی و تفکّر اسلامی در زمینه‌ ی جمعیّت و افزایش جمعیّت و با توجّه به وضع جغرافیای سیاسی منطقه و کشور جمهوری اسلامی، یک چیزهای روشن و واضحی است.

همایشی(1) که آقایان گذاشتید، به نظر من جزو کارهای بسیار خوب است. یعنی ما نمیخواهیم این قضیّه را با شعار و با اینکه «صلوات بفرست تمام بشود» و مانند اینها پیش ببریم؛ میخواهیم مسئله به شکل عمیق و علمی حل بشود، گره های ذهنی‌ ای که وجود دارد باز بشود، حقیقت قضیّه روشن بشود و به اعتقاد من ما میتوانیم این کار را بکنیم؛ یعنی متفکّرین ما و صاحبان دانشِ مرتبط با مسئله ی جمعیّت- در هر بخشی از بخشها- میتوانند در این زمینه منطق صحیح و قابل قبولی را ارائه کنند. این همایش البتّه قدم اوّل است، یعنی قدم ابتدایی است،  [امّا] از گذاشتن قانون به نظر من مهم تر است(2)، چون فرهنگ سازی در این مسئله مثل خیلی از مسائل دیگر اجتماعی، حرف اوّل را میزند؛ باید فرهنگ سازی بشود که متأسّفانه امروز این فرهنگ سازی نیست، تعطیل است؛ با اینکه گفته شده، ما هم گفته ایم، دیگران هم گفته اند، در مجلس هم مطرح شده، بعضی ‌ها هم کم و بیش اینجا و آنجا بحث میکنند، لیکن کار فرهنگی به معنای صحیح انجام نگرفته. به نظر من این کار شما کار خوبی است، کار مناسبی است؛ منتها اکتفا نکنید به اینکه یک میزگردی تشکیل بشود و سخنرانی ‌ای گذاشته بشود و مثلاً تعدادی مقاله چاپ بشود؛ اینها کارهای لازمی است، امّا ناکافی است؛ بایستی از امکاناتی که در کشور وجود دارد استفاده کنید، فکر را در کشور بگسترانید؛ آن ‌وقت فکری هم که گسترش پیدا میکند، باید فکر عمیق و اساسی و منطقی و قانع کننده برای هر کسی باشد؛ بنابراین باید کار بشود روی این مسئله که لابد آقایان این کار را کرده اید. من معمولاً وقتی گروه‌ها و افرادی دنبال این هستند که مثلاً یک گردهمایی و همایشی را ترتیب بدهند، همیشه سفارش میکنم، میگویم شما اَمَد(3) را نزدیک قرار ندهید؛ یعنی فرصت قرار بدهید برای اینکه بتوانید کار بکنید، تا آنچه بروز می‌کند در این همایش، یک چهره و نمای مطلوبی داشته باشد، آبرومند باشد. و لابد آقایان این کار را کرده‌اید، چون بحمدالله شما اهل فضل و اهل تحقیق هستید و مؤسسه‌ی شما، مؤسسه ای است که سابقه ی خوبی در این زمینه‌ها دارد؛ لیکن کار را به اینجا متوقّف نکنید.

جوانب قضیّه را بسنجید، ببینید چه چیزهایی است که موجب میشود جامعه ما دچار میل به کم ‌فرزندی بشود. این میل به کم بودن فرزند، یک عارضه است؛ والّا انسان به طور طبیعی فرزند را دوست میدارد. چرا ترجیح میدهند افرادی که فقط یک فرزند داشته باشند؟ چرا ترجیح میدهند فقط دو فرزند داشته باشند؟ چرا زن به شکلی، مرد به شکلی پرهیز میکنند از فرزند داری؟ اینها را بایستی نگاه کرد و دید عواملش چیست؛ این عوامل را پیدا کنید، بر روی علاج این عوامل بیماری ‌زا -که به اعتقاد بنده اینها عوامل بیماری زاست- متخصّصین و صاحبان اندیشه را بخواهید فکر کنند. فرض کنید مثلاً بالا رفتن سنّ ازدواج؛ بلاشک یکی از چیزهایی که باروری را محدود میکند، بالارفتن سنّ ازدواج است؛ خب، این یکی از کارهایی است که باید در کشور فکر بشود. چرا سنّ ازدواج در کشور ما بالا رفته؟ مگر جوان هفده ساله، هجده ساله، نوزده ساله، احتیاج ندارد به اطفاء نیاز جنسی و غریزه ی جنسی؟ ما باید این را فکر کنیم. خب، از آن طرف میگویند که اینها خانه ندارند، شغل ندارند، درآمد ندارند؛ ببینیم چگونه میشود کاری کرد که همه ‌ی اینها با هم جمع بشود. ما نباید تصوّر بکنیم که حتماً بایستی یک نفری خانه ی مِلکی داشته باشد، یک شغل درآمدداری داشته باشد، بعد ازدواج بکند؛ نه، اِنَ یَکونوا فُقَراءَ یُغنِهمُ اللهُ مِن فَضلِه؛(4) این قرآن است [که] با ما دارد اینجور حرف میزند. یعنی همه‌ ی آن گره های ذهنی ‌ای را که وجود دارد در این زمینه، باید شما باز کنید، یعنی شأن شما و همایشی از این قبیل، این است که بایستی این کار فکری و علمی را بکند؛ یعنی صرفاً بیان فکر، بیان خواست و حتّی شعارهایی در این زمینه نباشد. واقعاً کار بشود، کار فکری بشود؛ عوامل کاهش جمعیّت و موجبات افزایش جمعیّت به نحو مطلوب و با اعتدالِ متناسب، درست سنجیده بشود، مطرح بشود [تا] اقناع بشوند افکار نخبگان. در این زمینه خب الان عامّه ی مردم، بعضی‌ها متدیّنند، بعضی ها متعبّدند، وقتی گفته میشود، میروند سراغ باروری بیشتر؛ لکن نخبگان جامعه باید قانع بشوند، باید مسئله را قبول کنند؛ اگر نخبگان قبول کردند، کار سهل میشود، کار فرهنگ سازی آسان میشود. در این زمینه ها ان‌شاء الله بایستی آقایان تلاش کنید و امیدواریم ان‌شاء الله موفّق باشید. بنده همچنان معتقدم کشور ما کشور هفتاد و پنج میلیونی نیست، کشور ما کشور صد و پنجاه میلیونی [است] ، حالا ما دستِ کم را گرفتیم گفتیم صد و پنجاه میلیون؛ بیشتر هم میشود گفت. قطعاً این کشور با این سطح وسیع، با این تنوّع آب و هوایی، با این امکانات فراوان زیرزمینی، با این استعداد بالقوّه¬ ی علمی که در این کشور وجود دارد، میتواند یک کشور پر جمعیّتی باشد و ان‌ شاءالله خودش هم این جمعیت را اداره کند؛ یعنی همچنان ‌که ما فکر میکنیم که اگر چهار پنج بچّه افتاد روی دوش یک خانواده وضع زندگیشان چگونه خواهد شد، فکر این را هم بکنید که این چهار پنچ بچّه وقتی بزرگ شدند و کاری پیدا کردند و شغلی پیدا کردند چه کمکی میتوانند به پیشرفت کشور بکنند؛ یعنی این را هم باید فکر کرد.

یک نگاه مقلّدانه‌ ای به زندگی غربی یا به زندگی اروپایی وجود داشته که به اینجاها منتهی شده و میراث آن به ماها رسیده؛ ما هم در یک برهه ای از زمان غفلت کردیم، کاری که باید انجام بدهیم انجام ندادیم. در حالی که امروز در [بعضی] از همین کشورهای غربی از کاهش باروری دارند زیان می بینند، پشیمانند؛ و در بعضی از کشورهای غربی مطلقاً کاهش باروری وجود ندارد؛ یعنی خانواده های پر جمعیّت؛ مثلاً خانواده ی آمریکایی با ده دوازده بچّه، چطور خانواده ی ایرانی [ که]میخواهد از او تقلید کند باید حتماً یک بچّه داشته باشد یا دو بچّه! که این الان وجود دارد و گزارشها و خبرها از این واقعیّت به ما اطلّاع میدهد. ان ‌شاء الله که موفّق و مؤیّد باشید.

والسلام علیکم و رحمة الله

-------------------------------------------------------------------------------------------

1)    این همایش به همّت معاونت پژوهش موسّسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) روز 9 آبان سال جاری برگزار میشود.

2)    در گزارش حجت الاسلام آقا تهرانی اعلام شد که پس از تصویب سیاستها و راهبردهای بحث جمعیّت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیسیون فرهنگی مجلس در حال کار بر روی طرحی است تا پس از طرح آن در صحن مجلس، به عنوان قانون تصویب شود.

3)    پایان

4)    سوره نور، بخشی از آیه ی 32


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 103
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 3
    رهبر انقلاب: نمیخواهیم این قضیه جمعیت را با شعار و "صلوات بفرست تمام بشود"،پیش ببریم/ میخواهیم مسئله به شکل عمیق و علمی حل بشود/ فرهنگ سازی در مسئله افزایش جمعیت حرف اول را میزند/ همچنان معتقدم کشور ما 75 میلیونی نیست؛ کشور ما کشور 150میلیونی است
  • بابا حیدر کوهی ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 1
    یکی از مجلسیان بپرسد آن روز که رئیس جمهور وقت خطر را درک کرد وگفت باید مردم را تشویق به فرزند بیشتر کرد وطرح کنترل جمعیت طرحی خلاف منافع ملی است.چرا به جای کار کارشناسی روی طرح . طرح وی را به سخره گرفتند.
  • خبرنگار ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    جعفرپور: طرح جامع جمعیت هفته آینده در دستور کار صحن مجلس
  • محمد ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 1
    آقا درست می گن .الان همه تک فرزند هستند البته نقش صدا و سیما خیلی مهم است
  • ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 2
    باید روشنگری شود . آسیبهای کاهش جمعیت برای مردم تبیین شود تا بدانند به کجا داریم میرویم... در حال حاضر مردم فقط تبعات اقتصادی ازدیاد جمعیت را میدانند اما از آن طرف قضیه خبری ندارند
  • محمد ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    آقا جان دوست دارم به خدا.
  • ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    فرمایش رهبر بزرگوار بالای سر ما جادارد. اما امروض تبعیض اجتماعی در کشور ما بسیار بالاست. بسیاری از خانواده های مرفه بوجود آمده اند که هر چه در می آورند خرج دک و پوز خود می کنند و با وجود تحریمها و شرایط بد اقتصادی تعدادشان در جامعه ما رو به افزایش است. در مقابل خانوادهایی آبرومند هستند که با سختی زندگی می کنند و پولی برای کلاس گذاشتن مثل گروه قبل ندارند و بوسیله گروه قبلی تحقیر هم می شوند. من قبل ازدواج علاقه داشتم 4فرزند داشته باشم و اصلا به تنظیم جمعیت دولتهای آنزمان فکر نمی کردم. اما اکنون با انکه تحصیلات در رشته فنی دارم و شاغل هم هستم و شوهرم نیز تحصیلکرده شاغل است.هیچکدام امنیت شغلی نداریم و با حقوقی که میگیریم بسختی از پس خرج خودمان و یک بچه بر می آییم. تازه خانه و ماشین هم نداریم. در کودکی ما اینهمه تفاوت بین اقشار جامعه نبود. قشر مرفه و قشر فقیر هر دو کم بودند. اما الان تفاوت ها خیلی به چشم می آید و این باعث دوگانگی در تربیت کودکان این زمان می شود.
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    خوب اون حاج محمود بود ... ؛ میخواستن خرابش کنن.
  • ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 1
    حل علمی و دقیق = حل مشکل بیکاری جوانان امروز. جمعیت با بخشنامه بالانمی رود.
  • ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    متاسفانه به غلط به ماگفتند که غربیها بچه نمی آورند یا کم بچه می آورند. در حالیکه مادران آمریکایی و اروپایی از نظر تعداد بچه از ما پیشی گرفته اند و ما خبر نداریم. در اروپا تعداد مجردها نسبت به جمعیت آماده ازدواج نسبت به کشور ما بیشتر است.
  • ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    قابل توجه آنهایی که فقط به امروز فکر میکنند باید برای نسل بعد برنامه داشت ایا ایران در اینده با جمعیت پیر میتواند حرفی برای دنیا داشته باشد حتی برای زندگی مردمش
  • امین ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    بنده به عنوان کسی که رشته تحصیلیم مرتبط با این موضوع با نظر حضرت آقا موافقم...جمعیت ما داره به سمت پیری میره...و اگه یه نگاهی به آمار سرشماری گروه های سنی در دهه های قبل بندازین متوجه این موضوع میشین...
  • ابونصر ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    با سخنرانی و کنگره و همایش و سمینهار حزبها مردم ترغیب به بچه دارشدن نمیشوند باید اقتصاد و معیشت مردم خوب شود تا ازدیاد نسل به روال طبیعی خودش بازگردد
  • ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    درود بر رهبر ایران: مشکلات، پیری جمعیت، بیکاری جوانان و...باید با علم و فکرو تدبیر درست حل شود
  • حسین ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    رهبر انقلاب: نمیخواهیم این قضیه جمعیت را با شعار و "صلوات بفرست تمام بشود"،پیش ببریم,میخواهیم مسئله به شکل عمیق و علمی حل بشود احمدی نژاد مرد سالمی بود ولی‌ کارش متاسفانه از این نوع بودند وقتی‌ رهبر انقلاب میگن کار به شکل عمیق و علمی‌ باشه یعنی‌ برای این جمعیت اضافه شده کار مسکن و امکانات مادی و معنوی فراهم بشه
  • ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    ای کاش بقیه مسئولان هم مثل آقا فکر می کردند
  • reza ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    خیلی خوبه به حرفای آقا عمل بشه اما نه فقط واسه اینکه بگیم یه کاری رو کرده باشیم. لطفاً از تجربه بچه های سالهای 60-65 درس بگیریم انصافاً چه کار کردیم و چه برنامه ریزی کردیم یه کم با فکر برید جلو تا باز هم نسل سوخته درست نشه!!!!
  • هادی ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    خداوند توفیقات این رهبر فرزانه را بیشتر کند.چند نکته شایان ملاحظه است:1.فرهنگ سازی که رهبری فرمودند.فرق این کشور با کشورهای غربی در {اسلام} است وباورهای آنان. اگر تعالیم اسلام درست تبین شود تفکر مردم شکل صحیح وسریع می گیرد.2.رونق اقصادی در کشور.همانطور که برای کاهش جمعیت با پولهای فراوان تبلیغ می شد،در رشد آن هم خرج بشود.3.شناسائی عوامل وزارت بهداشت در نامطلوب کردن غذائی مردم.4.کنترل بیمارستانها وپزشکان در عدم سزارینهای نابجا.5.آموزش کادر آموزش وپرورش6. تبلیغات علمی صدا وسیما در زمینه رشد جمعیت
  • مسعود ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    1 0
    مردم نیازی نیست که نگاه کلان داشته باشند باید بر اساس مصلحت زندگی شخصیشون تصمیم بگیرند. کیفیت زندگی هم مهمه! تو خونه 60 متری که نمیشه 3-4 تا بچه داشت. درصد بالایی از کشور بیابونه و قابل زندگی نیست! آب نیست، کار نیست>> اینا حل بشه مردم خود به خود سبک زندگیشون عوض میشه، این مسایل به شکل دستوری حل نمیشه. شما معمولا نظرات دو گروه رو منتشر می کنین، یا موافقین دو آتیشه تون باشند یا مخالفین دو آتیشه، که از هر کدوم به یه شکلی بهره برداری کنین! یه ذره منصفانه تر برخورد کنین خواهشا!
  • ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    کمبود منابع طبیعی نداریم کمبود نیروی انسانی آموخته و مفید خواهیم داشت
  • ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    کاهش جمعیت یک خطر استراتژیک است
  • ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    من نمیدونم چی بگم اما کارشناسان باید این مسائل را بشکافند و توضیح دهند
  • ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    این موضوع فقط جنبه اقتصادی نداره جنبه تاریخی و امنیتی هم داره هر وقت جمعیت ایران نسبت به همسایگان و منطقه کاهش یافته و کم بوده به ایران حمله شده.. الآن نرخ رشد جمعیت کشورهایی که ظرف 200 سال گذشته به ایران بارها حمله کردن مثل عراق افغانستان ترکیه جمهوری آذربایحان پاکستان و...بسیار بالاست این یعنی 30 سال دیگه این کشورها میشن پرجمعیت های خاورمیانه و ایران که بزرگترین کشور منطقه با کلی منابع و مناطق حساس هست میشه پیر ترین کشور جهان و حتی میزان لازم جوان برای بخش امنیتی و نظامی کشور هم نخواهد بود برای یک کشور قومتی مثل ایران که هر قوم آن به آن طرف مرزها وصله تغییر توازن جمعیت و در اکثریت قرار گرفتن یکی از قومیت ها اصلا پیامد خوبی نخواهد داشت و منجر به تجزیه و حتی حمله کشور وابسته به آن قومیتها خواهد شد... این اتفاق بارها افتاده
  • حسین ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    باسلام متاسفانه خیلی از مردم و همچین من نوعی برای فرزند دار شدن با مشکل مواجه هستیم و برای معالجه که هزینه زیادی هم دارد باید وام بگیریم تا بتوانیم صاحب فرزند شویم ولی متاسفانه داروها آزاد حساب میشه لطفا و خواهشن تمنا دارم گزارشگر سایت خود را به یکی از مراکز درمان باروری بفرستید تا ببینند که افرادمراجعه کننده چه مشکلات زیادی دارند خواهش می کنم به ما هم کمک شود من یک کارگر باغ هستم وبیمه هستم ولی هیچ گونه کمکی به ما نمیشه . ما که از همه نظر مشکل داریم تا کسی مشکلی نداشته باشه نمیتونه کس دیگری را درک کنه
  • ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    عده ای گمان کرده اند نگاه علمی یعنی اینکه مردم باید هم در رفاه باشند تا رشد جمعیت زیاد شود! در حالی که باید گفت خیر. اتفاقا در بسیاری در مناطق فقیر نشین دنیا و از جمله اقشار بسیار فقیر کشور خودمان میل به فرزنددار شدن بسیار زیاد است.اما دلیلش رفاه نیست. برعکس بسباری از کشورهای ثروتمند و همینطور طبقات متوسط به بالای خودمان دارای نرخ بارآوری بسیار پایینی هستند. در کشورهایی مانند آمریکا و کانادا و انگلیس و... نرخ باروری جمعیت بومی - نه مهاجران- بسیار پاییناست. اما چرا؟ چون آچه عامل رشد جمعیت می شود نه رفاه است و نه فقر بلکه امید به آینده است. کسی که می داند فرزاندانش نیز در بدترین حالت رفاهی معادل خودش خواهند داشت قطعا فرزند آوری می کند. برای مثال یک شیخ قطری مایل است فرزندان زیادی داشته باشد. او می داند این فرزندان هم بدون نگرانی و در رفاه خواهند بود و در آینده به خاطر تولدشان او را لعن نخواهند کرد. همینطور یک کشاور فقیر پاکستانی هم خوب می داند که فرزندانش هم در بدترین حالت مانند خودش خواهند شد. ضمنا می داند اگر فرزندانش زیاد باشد محتمل است یکی از آنها در آینده ثروتمند شود و عصای دست او در پیری باشد. لهذا نه نه تنها نگران افزایش فرزند نیست که بر عکسس آن را نوعی تامیین آینده خود می بیند. بعلاوه اینکه در جوامع فقیر داشتن فرزند بیشتر یعنی داشتن قدرت بیشتر در محله و زور بیشتر در دعواهای روستا سر آب و زمین! اما یک فرد متوسط که در یک جامعه سزمایه داری - ایرانی ُ ژاپنی آمریکایی و...- زندگی می کند چرا باید فرزندان زیادی داشته باشد در حالی که از فردای خودش هم مطمئن نیست ؟ هیچ چیز برای مردم به اندازه خطر از دست دادن سطح رفاه نیست. فرزندان هم خود باعث کاهش سطح رفاه اقشار متوسط می شوند و هم خودشان به احتمال قوی در آینده باید سطح زندگی نازلتر از پدر و مادرشان زندگی کنند. کسی که می خواهد راهی برای افزایش جمعیت پیدا کند باید راز افزایش جمعیت دهه شصت را پیدا کند. در واقع نه آن افزایش جمعیت بر اساس خواهش و التماس حکومت بود و نه کاهش جمعیت دهه هفتاد با فرهنگ سازی دولتی ها بود!! در دهه شصت حتی اقشار ضد انقلاب هم فرزندان زیادی داشتند. الان حتی اقشار متدین حامی نظام هم حاضر نیستندفرزند آوری کنند و چرا؟ چون در اقتصادهای دولتی با وجود عدم کیفیت و مطلوبیت و فساد های ذاتی آن؛ همواره نوعی از امنیت روانی وجود دارد. برای هر فرزند کوپن می گیرید. می دانید فرزندانتان گرسنه نخواهند ماند. می دانید که همه در آینده اشتغال دولتی مطمئن خواهند داشت. تا این امنیت خاطر وجود دارد چرا مردم فرزند زیاد نکنند؟ اما با آغاز سیاستهای هاشمی این اقشار متوسط بودند که فهمیدند دیگر خبری از امنیت برای آینده وجود ندارد و هر لحظه باید در استرس آینده نیامده زندگی کرد. در این وضعیت همان فرزندان دهه شصت بیش از هر چیز از وجود خودشان احساس گناه می کنند. نه آینده ای را برای خود متصور هستند و نه امیدی به فرزند دار شدن برای خودشان دارند. این مساله در شوروی هم روی داد. شوروی سابق تا قبل از سقوط نزدیک به دو درصد رشد جمعیت داشت. الان رشد جمعیت روسیه و بسیاری از جمهوریهای همسود او منفی است! پوتین قول داده بود کاری کند رشد جمعیت افزایش یابد و به صفر برسد! در واقع همین مساله است که ژاپنیها را که در نهایت استرس زدگی می کنند به پیرترین کشور دنیا تبدیل کرد با آنکه ظاهرا رفاه دارند. اما رفاه همراه استرس دردی را دوا نمی کند. اما برگردیم به ایران؛ برقراری نظام سرمایه داری؛ مکانیزه شدن کشاورزی و صنعت و کاهش نیاز به نیروی کار و البته افزایش جمعیت یقه سپیدها باعث بحران فعلی شده است. حال اضافه کنید ترویج سبک زندگی کشورهای سرمایه داری را از رسانه ها که خود موید نداشتن فرزند و اصلا خذف خانواده است. در این حالت البته بحران پیش می آید... حال راهش چیست؟ راهش این است که برگردیم ببینیم از کجا دچار اشتباه شدیم. آری. اگر قرار بود رشد جمعیت دهه شصت ادامه یابد ما محتاج جنگ بودیم به طوری که اقلا این گوشت دم توپ را به نوعی بسوزانیم. اما حالا که جنگی در کار نیست تنها راهی که داریم بازگشت به روش قدیم است. باید استفاده از تکنولوژیهای جدید را محدود و ممنوع کنیم تا صنایع هنوز محتاج استفاده از کارگر زیاد باشند. باید مطابق نظر احمدی نژاد یارانه ها را به طور مساوی برای همه جمعیت افزایش دهیم تا جایی که مردم به آینده امیدوار شوند و بدانند داشتن فرزند بیشتر به نفع آنها است. اما تا زمانی که اقتصاد ما در دست فارغ التحصیلان کشورهای سرمایه داری است باید بدانیم که این روند مسیر طبیعی سیر جامعه به سوی سرمایه داری است. البته جامعه سرمایه داری نظام سکولار را هم می طلبد تا اگر روزی تغییرات مذهبی و بافت جمعیتی ایجاد شد کسی نگران این چیزها نباشد. در پایان تاکید می کنم؛ با حرفهای قشنگ و طرح مساله هیچ مشکلی حل نمی شود. تمام رویکردهای فرهنگی و حتی مذهبی به طرز غیر قابل انکاری وابسته به بحث امنیت اقتصادی است.
  • شهرور ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    1 0
    ما یک چیزهائی را بصورت بالفعل داریم و راحت آنها را خراب میکنیم آن وقت می رویم دنبال بالقوه. نگاه کنید انسانی به دنیا می آید و با هزاران زحمت و میلیاردها هزینه به سن کار و فعالیت می رسانیم آن وقت می گذاریمش داخل پراید و به کشتنش می دهیم، تو را بخدا تعداد شیعه کشی های سایپا و ایران خودرو بیشتر است یا بمب گذاری های وهابیون ارحابی در عراق.حضرات علماء برای افزایش جمعیت کافی است به زنده ها برسیم و این کارخانه های خودرو ساز شیعه کش را تعطیل کرد.
  • مهدی 9792025 ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 1
    بیچاره احمدی نژاد همین حرف رو زد و گفت کشور ما تا 130 میلیون جا داره, تمام کلک و پرش رو چیدن....
  • مهدی 9792025 ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    راستی چرا تو کشورهای پولدار و پیشرفته اروپایی رشد جمعیت یا منفی یا خیلی کمه؟؟ مگه اونا مشکل اقتصاذی و امنیتی و.... دارن؟
  • علی ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    آقاهم نگفتند همینطوری جمعیت رازیادکنیم! گفتند عارضه ها رارفع کنیم ومدام روی مسئله ی اقتصاد تاکید دارند
  • علی ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    1 0
    باشیرخشک 14000 تومنی...
  • ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    تضاد زیاده تو حرفات!! خیلی هم فکر می کنی دانشمندی!!
  • علی ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    رهبری هم روی مسئله ی اقتصاد خیلی تاکیددارند وآنرامسئله ی اول کشور خواندند....
  • حسن وحدتی ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    سلام . به نظر من باید برای هر بچه در اداره جات مثلا یک گروه یا مثلا 500هزار تومان افزایش حقوق بذارند + 3 ماه مرخصی با حقوق تشویقی و مسافرت داخلی مهمون ادارشون و برای خانمها هم مثلا یک سرویس طلا بدن اون وقت دوباره باید طرح تنظیم خانواده را اعمال کنند که جمعیت را کنترل کنند .......ضمنا لطف بفرماین آقایان در وزارت علوم و دیگه 2 واحد تنظیم خانواده را از دروس دانشگاه حذف کنند دیگه
  • خادم الصلوات مهدی ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    جانم فدای رهبرم سید علی اما اقا جان مشکل از سیاست های قانون هست که باعث میشه افراد به سمت فرزند بشتر نروند خب ابتدا از اداره بیمه شروع کنیم فرزند پنجم خانواده بیمه نمیشه، پدر خانواده چه کنه سابق حتی به فرزند ششم یا هفتم کوپن هم تعلق نمیگرفت که خب کوپن ها که کلا حذف شد اونی که ماشین دار هست وقتی دارای 4 تا فرزند هست که بین سنین 15 تا 20 سال هستن به انظمام مادر خانواده که شدن 5 نفر. خب چطور با ماشینشون تردد داشته باشن وقتی قانون میاد میگه تعدا مسافر صندلی عقب فقط 3 نفر باید باشه و بدون کمربند هم در جاده های برون شهری جریمه هم داره و صندلی جلو هم یکنفره هست!؟ پدر خانواده باید چیکار کنه؟ برای اون فرزند ماشین دربست بگیره واسه مسافرتها یا اتوبوس یا غیره بیاد سفر کنه؟ اقاجان رهبر عزیزم خودشون خواستن و تبلیغ کردن بیلبرد زدن از طرف خانه بهداشت تو شهرهای کوچیک بنر و پارچه نویسی میزدن که فرزند کمتر زندگی بهتر و تا به امروز اومدن قانونهایی وضع کردن که کسی حاضر نمیشه بیش از دو فرزند و نهایت سه فرزند داشته باشه مشکل بیمه رو کی باید حل کنه؟ رهبر نازم از پایه ایراد هست ابتدا از اونجا حل و فصل کنین قانون اروپا و کشور های غربی بخواد در ایران اسلامی پیاده بشه اوضاع همین میشه
  • ناشناس ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    نقش صدا و سیما؟!!!جاااان؟ از هر جوونی دوست دارید سوال کنید.ببینید کدومشون دوست ندارن تشکیل زندگی بدن و بچه داشته باشند.اونم نه یکی شاید 4 تا یا بیشتر ... . وقتی پسرهای جوون ما رکورد خیابان گردی در جهانو زدنو و خانومهای جوون ما رکورد آرایش در جهانو.... یعنی اینکه هممون بیکار و الافیم و داریم به زور زندگی میکنیم.اگه کاری هم هست خرج خودمونم نمیده چه برسه به زن و بچه. تازه خیر سرمون درس خونده هم هستیم. .... .
  • سینا ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    با اغلب صحبت های شما موافقم ولی در مورد تکنولوژی و در مورد بازگشت به گذشته و یارانه احمدی نژادی نه . بلکه بایست یه طرح نویی در انداخت با ریشه های عقیدتی و تنه و درخت به روز شده یعنی جمع همه موارد بالا با هم. اسلام باید در عمل به کار بیاید تا در مورد مسائل عقیدتی و روحی و روانی مشکل نداشته باشیم و همینطور مادی و یک زندگی متعادل و متناسب و متعارف برای انسان امروز تعریف کنیم
  • عبدالله ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    باید برای نتیجه بخشی هر فرمان رهبری عزیز ،مسئول وکار گروه مشخصی مجری وپاسخگو شود .و اولا :باید یاد آوری شودسیاست اشتباه (ولی با نیت خیر برای کاهش هزینه ها) دولت رفسنجانی و خاتمی ،کشور را با بحران پیری جمعیت مواجه کرد.(آنها هم که بیخیال پاسخگویی هستند)و ثانیا:اکثر پسرها و دختر ها مجرد میخواهند ازدواج کنند فقط بانی میخواهند.روحانی محل ویا افراد معتمد َََویا پدر ومادر ها میتوانند بسیار تاثیر گذار باشند.تا بانی امر خیر شوند.و ثالثا:از هنر برای تشویق داشتن فرزند بیشتر استفاده گردد.تا خانواده های موجود هم فرزند بیشتری داشته باشند .نکته مهم :خوشبختانه پیام آقابرجمع کثیری اثر بخش بوده وسال آینده ، رشد جمعیت قابل توجهی خواهیم داشت.احتمالا دو برابر سال گذشته .انشاءالله .
  • ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    ما مرید اقا هستیم هر چی اقا بگه حتما صلاح دنیا و اخرت ما توشه .. رهبرعزیز دوستت داریم
  • حسین ۰۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    واقعا که نظرات عالیه ولی بالاخره تا سیاست های اقتصادی درست و با ثبات نشود(در طول 100 روز!) از فرزند بیشتر خبری نیست و نخواهد بود...
  • رضا ۰۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    یکی از راه های مناسب برای افزایش جمعیت در کشورمون کمک مالی و تسهیلات به زوج های نا بارور هست.به گفته بسیاری از متخصصین از هر 5زوج در ایران یک زوج نا بارور است که مجبور میشوند هزینه درمان برای تولد فرزند انجام بدند.با کمک به این افراد هم رشد جمعیت را میتوانیم افزایش دهیم هم زوج های جوان را از استرس و مخارج خارج کنیم
  • ایمان ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    ناشناس 17:7 فکر کردی کسی این طومارت رو می خونه ؟!
  • سید ساداتی ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    صحبتهای حضرت آقا همش پند و نصیحت و گل است . سید ومقتدای ما تویی . خدایا عمرطولانی و باعزت به ایشان عطا بفرما. آمین یا رب العالمین .
  • ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    مرد بزرگ ایران گوش به فرمانیم آقا
  • ناشناس ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    اینجانبکارشناسی ارشد هستم شغل ثابتی هم ندارم. چه کسی حاضره با من ازدواج کنه
  • نیما ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    نخستین گام در راه تغییر در جامعه، ایجاد گفتمان در ان موضوع است تا همگان اقناع شوند و به سمت تغییر حرکت کنند
  • مهدی ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    الان افزایش جمعیت بعضی از قومیت ها و مذاهب به قدری بالاست که تا چند سال دیگه ترکیب جمعیتی عوض میشه
  • امین ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    به طور کلی خیلی خوشم اومد بارک الله هیچ وقت اینجوری به قضیه جمعیت و افزایش جمعیت فکر نکرده بودم
  • عباس ۲۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    اگه راست می گید نظرات مخالفم منتشر کنید. خیلی ها تو کشور به خاطر مسائل اقتصادی با این مسئله مخالفند.
  • احسان ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    0 0
    توصیه میکنم کتاب " کاهش جمعیت ضربه ای سهمگین بر پیکره مسلمین" از علامه محمدحسین حسینی طهرانی رو مطالعه کنید
  • محسن ۰۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    فرمایشات رهبر فرزانه کاملا متین.ولی کو گوش شنوا برای مسئولین که هیچ کاری برای اشتغال و تامین مایحتاج همین جمعیت حاظر هم نمیکنن و فرقی هم نمیکند که چه کسی بر مسند قدرت باشد.مردم دیگر توان تامین هزینه های زندگی خودشون رو هم ندارند چه برسد به فرزند جدید.انشالله که رهبری در این مساله ملی به صورت قاطعانه ورود کنند.از مسئولین که ما خیری ندیدیم چه رسد به فرزندانمون.فقط چشم امیدمون به قدرت رهبری سید علی هست
  • Alireza ۰۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    khob agha ham daghighan goftan in moshkelat halshe dige.
  • Alireza ۰۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    harchizi avalesh niaz be gofteman sazi dare
  • Alireza ۰۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    albate harchizi bayad be dorosti jolo bere va hamoontor ke agha goftan elmi
  • ۰۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    از بیکاری و بی پولی افسردگی گرفتیم. با کدوم پول؟ با کدوم رفاه؟ با کدوم امید؟
  • ۰۲:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    اونجا با خیال اسوده و رفاه اقدام میکنن. نه اینکه وقتی خبر حاملگی رو بهشون بدن لرز به جونشون بیوفته که خرجش چی میشه.از کجا بیاریم.
  • عجب ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    خوبی شما ؟!
  • ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    چیزهای مزخرف وفساد انگیز غرب رو خوب میگیریم ازنوع پوشش تا خوراک ولی سفارشات رهبری به فراموشی میرود دودش تو چشم خودمون میره
  • سحر ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    شما اگه بخوای 4 بچه داشته باشی باید کار کردن رو کلا ترک کنی خانم جان ! نگهداری یه بچه در کنار کار بیرون و فعالیت های اجتماعی هم سخته چه برسه به 4 تا !! مگر این که کلا بچه ها رو مادربزرگ و مهد کودک بخواهند بزرگ کنند و فقط کمیت مهم باشه نه کیفیت !
  • ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    همه که یه جور نیستند . زن هایی بچه زیاد دوست دارند و خانه دارند . زنانی هم ترجیحشان تحصلات و ارتقای شغلیه . در آن جا هیچ کس زنان دسته دوم رو مجبور نمی کنه بچه دار بشن .
  • ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    ما سی و چهار ساله شدیم در حالی که شرتی و پرتی بزرگ شدیم و کسی برایمان برنامه نداشت . والا !
  • ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    چنان مردان وارد بحث شدند و دارند قضایا رو از طرف منافع خودشون حلاجی می کنند انگاری مساله بارداری 9 ماهه و زایمان هم مساله ای مردانه ست !!! زنان کجا هستند ؟!!!
  • صبا ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    اگه حقایق جامعه امروز راعمیق تر ببینیم میفهمیم که باحل شدن مشکلات مسکن واشتغال وتورم اینکارعملی هست اول چاره ای برای مشکلات بکنید بعدش شعارهای قشنگ بدهید بااجاره 450تومنی وفیس وافاده صاحبخانه وخانه ای که 50متره نمیشود 5تابچه رانگهداری کرد ودرزندگی که هیچ محبتی وتوجهی ازطرف شوهرم نمیبینم وفقط چون متاسفانه خانه دارهستم اکثرمواقع شوهرم میگه توازصبح تاشب کارمفیدی انجام نمیدی وهمچون یخدمتکارتمام وقت وبدون دستمزدم حتما واجبه که چندین بچه داشته باشم تابیشتر زجربکشم
  • ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    امام خمینی قبل ار فروپاشی شوروی سابق به گورباچف هشدار داده بود که بعد از فروپاشی کمونیزم به دام سرمایه داری نیافتید که این را ه سعادت بشر نیست. امام بعد از فوت امام آقای هاشمی به اسم اجرای اصل 44قانون اساسی که دولت روحانی هم در تبلیغات انتخاباتی بروروی آن تاکید فراوان داشت کشور را در دام سرمایه داری انداخت دامی که به این راحتی از آن بیرون نمی توان آند. قشر مرفه بی دردی ایجاد شدند که فقط مصرف کننده کالاهای لوکس خارجی هستند و همچنان بر ملک و سرمایه خود می افزاین در مقابل قشر گارگری که با حداقل حقوق زندگی می کنند و از طبقه متوسط به فقیر تبدیل شده اند. قشر مرفه هیچگاه به تعداد فرزندان خود به خاطر رفاه زدگی زنانشان اضافه نمی کنند. قشر فقیر آبرومند نیز به علت نداری و تغییر سبک زندگی این زمانه نمی توانند فرزند زیادی بیاورند که به علت فقر در جامعه تحقیر شوند . رسانه ها هم همیشه تبلیغ سرمایه داری می کنند یا قشر فقیری را به نمایش در می آورند که فقرشان خیلی نمایان است. تا سیاستهای دولت در جهت کاهش شکاف بین فقیر(طبقه متوسط سابق) و دارا پیش نرود مخصوصا در بخش خصوصی مشکل کاهش جمعیت حل نخواهد شد.
  • کوثر ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    سلام، من آدمای زیادی رو سراغ دارم که علیرغم تمکن مالی به 2 فرزند بسنده کردن. به نظرم عدم فرزندآوری بیشتر از اینکه به خاطر مسائل اقتصادی باشه به خاطر فرهنگ غلطیه که جا افتاده.( فرهنگی که راحت طلبی ما هم به اون دامن زده).سهم بسیار زیاد مشکلات اقتصادی رو قبول دارم اما سبک زندگی ما با گذشته خیلی فرق کرده، قناعت دیروز جای خودشو به تجمل گرایی امروز داده، مادران ما در گذشته علاوه بر خانه داری دشوار اون زمان، مشاغل خانگی داشتن. پس زنان امروزی هرگز پرمشغله تر از گذشته نیستن، هرچند غالب زنان ما نه به خاطر نیاز مالی بلکه به خاطر استقلال مالی و موقعیت اجتماعی کار میکنند(این هم به خاطر فرهنگ غلطیه که شأن خانه داری رو اینقدر در چشم زنان ما پایین آورده) . ای کاش روزی برسه که مردم ما به فرزندآوری فقط از جنبه ارضای حس مادر و پدر شدن نگاه نکنن (که حاصل این نگاه قطعا بیش از 2 فرزند نیست). بلکه برای خدا و برای افزایش قدرت و نیروی صالحان در زمین، به وعده های خدا اعتماد و توکل کنن و این امر مقدس رو مجاهدانه به پیش ببرن. قطعا رنج تربیت چندین فرزند به جای راحتی تربیت یکی دو فرزند، فداکاری زیادی رو میطلبه که اجرش پیش خدا محفوظه و یاری خدا رو در پی خواهد داشت. ان شاء الله.
  • علی ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    سلام من هم موافقم ولی اول باید فرهنگ سازی کرد من 40 سال دارم ودوتا بچه20 ساله و17 ساله جدیدا خدا دوفرزند دو قلو بهم داده خیلی ها مسخره میکنند اول باید این چیزها را حل کرد
  • ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    شما چرا رفتي روماني !!؟ مگر توي ايران امكان كار يا تحصيل نبود !؟
  • عليرضا ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    محاسبه كنيد در ايران يك جوان تحصيل كرده مثلا با مدرك مهندسي معتبر بدون نياز به پارتي و رابطه و يا كمك مالي خانواده پس از چند سال ميتواند صاحب شغل ، كوچكترين آپارتمان ، و حداقل امكانات مورد نياز براي تامين زندگي تنها يك بچه شود ؟
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    من دارا و ثروتمند هستم اما نمیخواهم بچه زیاد داشته باشم
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    فقط و فقط مشکل اصلی وجود خانه های کوچک است ...و اگر نه نان و غذا را میشود کم و زیاد تهیه کرد
  • ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    من محاسبه کردم اما خیلی چیزها بدون محاسبه حل میشود اطرافیانی داریم که هیچ نداشتند اما بعد از ازدواج خدا به آنها رساند از جایی که فکرش را هم نمیکردند
  • ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    پس ایران هم داره نفتش تموم میشه
  • ciavash ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    پیرترین کشور اروپایی آلمانه جوانترین کشور اروپایی ایرلنده پیرترین کشور آسیایی ژاپنه جوانترین کشور آسیایی بنگلادشه پیرترین کشور آفریقایی آفریقای جنوبیه جوانترین کشور آفریقایی اتیوپیه نتیجه؟
  • ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    ایشان رومانی نیستند از فیلتر شکن استفاده می کنند.
  • کیشوند ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    ما الان یک بچه داریم در کیش ، شرکتها هیچگونه حمایتی از کودکان ندارند. و بعلت مشکلات ما نمی توانیم بچه ها را همراه خود بیاوریم. آنها را بیرون می کنند. حالا چطور میتوان به فرزند دیگری فکرکرد؟
  • تام ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    نرخ رشد کاهش جمعیت هم از عوارض تحریمهاست چراکه دشمنان خوب می دانند نتایج اینگونه تحریم ها چیست و بر آن هم پافشاری می کنند امیدوریم مسئولین با تدبیر جلوی تحریم های آتی را بگیرند والا نه تنها نرخ رشد جمعیت کاهش می یابد بلکه بسیاری از جوانان هم در حال مهاجرت از ایران هستند و اگر دری برویشان باز شود یک لحظه غفلت نخواهند کرد و از کشور خارج می شوند آنموقع کاهش بیشتر محسوس خواهد بود
  • ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    افرین اگه به هر اسراییلی یک پراید هدیه داده بودیم تا الان جمعیتشان منقرض شده بود
  • ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    اگر اقتصاد مملکت درست شود اتوماتیک وار همه چیز درست می شود
  • برادر ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    مبارکتون باشه.. خوش به سعادتتون. شما هنوز جوونید و پر انرژی. دعا کنید یه روز خونه ی ما هم پر از بچه های قد و نیم قد بشه. آرزو میکنم بچه هاتون مایه فخر دنیا و آخرتتون بشن. ان شاء الله.
  • ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    "ما نباید تصوّر بکنیم که حتماً بایستی یک نفری خانه ی مِلکی داشته باشد، یک شغل درآمدداری داشته باشد، بعد ازدواج بکند؛ نه، اِنَ یَکونوا فُقَراءَ یُغنِهمُ اللهُ مِن فَضلِه؛" کاش ما جوونا و خونواده هامون باور داشتیم اینو!!!!!!
  • ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    نه اقتصاد تنها کافی نیست بیشتر از اقتصاد ، فرهنگه که الان باعث شده 1. جوونا ازدواج نکنند 2. اگه ازدواج کنند به 1 یا 2 بچه راضی می شوند به خاطر فرهنگ غلط و ضد قرآنیه : زندگی بهتر ، فرزند کمتر که توسط عده ای از خدا بی خبر در دهه ی هفتاد رواج داده شد
  • ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    اگه فکر کردی همین خرج خودتم ، خودت درمیاری. تو گمراهی هستی !! خداست که روزیتو داده ، و خداست که روزی بچه تو هم میده ، حالا میگه شیر خشک 200000 هزار تومن
  • ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    دوست عزيز !‌ شما مثل اينكه توي باغ نيستيد ، كسي منكر توكل به خدا نيست آنهم در جامعه ديني ايران . مسئله اين است كه همان شغل با درآمد حداقل هم فراهم نيست ! با درآمد حداقل 490 هزار تومان خانه اي كوچك را به زحمت ميتوان اجاره كرد چه برسد به خريد خانه !!
  • رضا ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    احسنت به ناشناس عزیز
  • محمد ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    جوابي به ناشناس و همه نظردهندگاني كه معتقدند رهبران كشور نبايد خواهان افزايش جمعيت باشند به ليل فقر!!! جواب همه شما را يكجا مي‌دهم: اگر مشكل فقط فقر اقتصادي است و راه حلش رفع بيكاري، پس چرا پزشكان و متخصصان و وكيلان و پولدارهاي تك فرزند يا بي فرزند زياد داريم؟! چرا آنهايي كه دستشان به دهنشان مي‌رسد و مي‌توانند 4 فرزند داشته باشند، اسير آموزه‌هاي غلط غربي ضد فرزند شده‌اند و به بهانه آموزش بهتر و خدمات بيشتر، باعث نابودي جامعه شده‌اند؟! پس فقر فرهنگي امروز يك چالش است كه نياز به توصيه رهبران جامعه دارد. اميدوارم جواب رو گرفته باشيد، گرچه عده‌اي مخالفتشان علت ديگري دارد!
  • حسین ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    تا وقتی مسئولین قدرت خرید مردم رو خرج سوءمدیریت خودشون میکنن بچه آوردن ظلم به همون بچه ست.
  • ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    0 0
    در یک مسئله ریاضی که الف . ب . ج داره برای بدست اوردن جواب ج باید اول جواب الف . ب رو درست حلش کنیم بعد بریم سراغ جیم ن اینکه یکسره بپریم سراغ جیم بخوایم جواب اونو بدست بیاریم .
  • محمد ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    ... من خودم 30 سال دارم بيكارم و با اين گروني مسكن و مخارج و تورم تصور ازدواج رو هم نميتونم بكنم!! منازل موجود به ويژه در سطح استانهاي بزرگي مثل تهران اكثرا 50- 60 متري هستن كه افزايش جمعيت باعث افت كيفيت زندگي در چنين منازلي ميشه به ويژه قشر مستاجر رو هم بايد اضافه كنيد كه هيچ كس حاضر نيست به بيش از 2-3 تا بجه خونه بده ...ما مونيدم و هزار تا اروزو....
  • محمد ۰۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    اونطرف قضيه چيه بردار من؟ وقتي من قدرت ازدواج ندارم و ميبينم كه پول يك كفش معمولي رو هم ندارم يك پيراهن معمولي زير 30 هزار تومان نيست هر جلد كتاب 8 توماني الان شده 25 هزار شير كه ديگه خوردنش يه رويا شده انتظار داري با چه دلخوشي زندگي كنم و بچه هم بيارم؟ از كجا كرايه خونه بدم؟ ماهي يك ميليون هم براي يك زندگي خيليييي كمه خونه نداشته باشي...
  • ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    مبارکه. انشاالله که خوب و ایمانی تربیتشون کنید.
  • ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    کاملا مواااااااااااااااااااااااااافقم کاملا
  • ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    موااافقم اینها واقعیته که باید قبول کرد
  • ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    اول بايد فرهنگ سازي كرد چيه بنده خدا ... ما به لطف خدا تا چند ماه ديگه داريم بچه دار ميشيم ، نه امنيت شغلي داريم و نه خونه ... حرف زدن خيلي راحته ... فرهنگ !!!! اين احمدي نژاد از وقتي حرف ضريب جيني رو زد فاصله بين فقير و ثروتمند بيشتر و بيشتر شد ... حالا شما 4 تا بچه داري ،، خدا برات حفظش كنه ،، ولي دل گنده ،، دهك اول ،، مردم روزي خودشونو به زحمت پيدا ميكنند چه برسه به بچه دار شدن .. حالا شما حرف چند تا بچه رو ميزيني ؟؟!!.. دارند مسخرت ميكنند ؟؟!! بخدا خيلي ناشكري كه مشكلت همينه ؟؟ بزار مسخرت كنند .. حقته .
  • ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    کیفیت مهم است نه کمیت. یک بچه سالم و سودمند تربیت کنیم بهتر است تا چند بچه عقده ای و فاقد امکانات! یک فرزند خوب نمی تواند یک فرزند بد را خنثی کند. ولی یک فرزند بد می تواند 10 فرزند خوب را خنثی کند.
  • برادر ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    سلام بذار مسخره کنن من 45 سال دارم وخدا تازه یه دقلو بهم داده سخته ولی خدا راشکر اونقدر شادی تو خونواده اورده که نگو راستش من دوتا بچه بزرگم دارم که رفتن خونه خودشون من وخانمم داشتیم از تنهایی دیوانه میشدیم ولی خالا دیکه وقت سرخاروندن نداریم سخته ولی هزار بار شکر که سالمند روزیم خدا میده همین طور که تا خالا داده
  • رضا ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    مردم چشم هم چشمی شدند دو فرزندی را کلاس می دانند
  • سلمانی ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    اگر نقشمان را در تربیت و نان حلال خوب ایفا کنیم ده ها بچه خوب تربیت می کنیم قدما چه می کردند و چه تجویل می دادند ...
  • سلمانی ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    زندگی اسلامی این بندها را ندارد من و همشیره هایم وبرادرم با 14 سکه مهریه ازدواج نمودیم و مراسم نخواستیم و نگرفتیم ...
  • سلمانی ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    مسئولین هم تربیت شده همین ملت هستند باید تربیت ها را درست کنیم
  • سلمانی ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    البته این ...ها جوانان نخبه ی دیگران را هم می دزدند و وضعشان این است!
  • سلمانی ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    کامنت برای شما ازدواج خوب رقم نمی زند آدم حرکت کرد طرف حوا خدا فرمود: او را از من بخواه نه از خودش ...ازدواج عبادت است نه تفریح یا هر چیز دیگر فرمان بری است نه فرمان دهی ...
  • سلمانی ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    تغذیه غیر طبیعی مادری را از مادران گرفته .. بی تدبیری اینجاست نه جای دیگر شیرخشک؟
  • ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    0 0
    مشکل همینه که فکر کردیم قرآن رو میشه 2-2 تا 4 تا کرد. ایمان یعنی باور محض
  • ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۳۰
    0 0
    منظورت کرک و پر؟ کلک چیه؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس