رئیس‌جمهور از تشکیل شورای عالی آب و شورای عالی محیط زیست طی فردا و هفته آینده به ریاست خود خبر داد و گفت: ما باید بازار صادرات داشته باشیم و باید کشورهای هدف را فتح کنیم.

 به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز دوشنبه در چهارمین کنگره سراسری خانه کشاورز که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد با بیان اینکه ای کاش در کنار افرادی که لوح دریافت کردند، چند نفر از بانوان نیز بودند. چون در سراسر کشور در بخش های کشاورزی خانم‌ها بار سنگینی بر دوش دارند و از همین جا به همه بانوان پرتلاش خدا قوت می‌گویم، گفت: دیدار با کسانی که برای امنیت غذایی مردم تلاش می‌کنند، برای رئیس‌جمهور منتخب مردم افتخار است. من خیلی با فضای کشاورزی بیگانه نیستم. روستا زاده هستم و در کنار تحصیلاتم در دبستان، گاهی کار کشاورزی هم داشتم.

وی افزود: اگر دست پینه بسته افتخار است که افتخار است، من هم در سن 10 - 11 سالگی در فصل تابستان به خاطر کار کشاورزی دست‌هایم پینه بسته بود.

رئیس جمهور تصریح کرد: کشاورزی دنیای خود را دارد؛ کشاورزی یعنی سر و کار با طبیعت و در کنار طبیعت زیستن و در کنار آن کاری که اساسا کار خدایی است. آن قدرت لایزالی که بذر را می‌رویاند این رویش‌ها از ناحیه اوست. بذر را کشاورز می‌افشاند اما رویش آن بذر به دست حق و با اراده حق است. زارع چه کلمه زیبایی است؛ این نام خداست و خدا خود را زارع می‌داند (أم نحن الزارعون) و زارع واقعی خداست و کشاورزان وسیله زراعت را آماده می‌کنند.

به گفته روحانی کشاورزی مایه مباهات و افتخار برای همه دست اندرکاران این بخش مهم که هم بخش توسعه کشور است و هم بخش امنیت ملی کشور است، محسوب می‌شود؛ یک بخشی از این امنیت، امنیت غذایی است.

وی با بیان اینکه کمابیش می‌دانم که کشاورزی کشورمان با معضلات زیادی دست به گریبان است، تصریح کرد: بزرگترین سرمایه نه برای کشاورزی فقط، بلکه برای یک کشور و ملت، آب و خاک است. آب مایه حیات است و خاک همان فراش و سرزمینی است که بر روی آن زندگی می‌کنیم و همه رویش‌ها و تولدها در این پهنه اتفاق می‌افتد.

روحانی ادامه داد: حراست از خاک شاید در نظر بعضی، ناچیزترین شیء در زندگی تلقی شود اما برای اینکه این خاک به دست آید، صدها، صدها و گاهی میلیون‌ها سال باید تحولی پشت تحولی باشد تا این خاک آماده در اختیار ما قرار گیرد. با خاک آماده برای کشت، بی‌رحمانه رفتار شده است. آنگاه که به فکر مسکن و شهرسازی و ساخت و ساز و جاده و پل و هرگونه تغییر و تحول بر روی زمین بودیم، کمتر فکر کردیم که جای مناسب آن کار را پیدا کنیم و زمین آماده کشاورزی را تبدیل به محل ساخت سکونت نسازیم. کمتر فکر کردیم که جایگاه شهر را به درستی انتخاب کنیم. باغ‌ها و درخت‌ها، ناجوانمردانه تخریب شدند و این تأسفی است که جبران آن سالیان دراز به طول خواهد انجامید.

رئیس‌جمهور بر همین اساس با بیان این مطلب که "ما از لحاظ آب در مضیقه هستیم،" اظهار داشت: کشور ما از لحاظ بارندگی جزء سرزمین‌های پرآب نیست. کشوری که بارندگی متوسطش 230-240 است، می‌تواند جزء کشورهای خشک باشد، پس باید قدر قطره قطره آب حیات این سرزمین را بدانیم. برای قدردانی از آب، نیاز به تدبیر و برنامه‌ریزی و سرمایه داریم.

روحانی ادامه داد: امان از این سرمایه که حرف هیچ کس را گوش نمی‌دهد. هر کجا سود بیشتر، البته سود توأم با امنیت و پایداری، به آنجا می‌روند و توصیه هیچ کس را گوش نمی‌دهند. هر چه هم بگوییم که کدام بخش نیاز به سرمایه دارد، او آهوی فراری است که به دنبال سود می‌گردد. اینجا مداخله دولت لازم است. گاهی در برخی امور ممکن است بخش خصوصی به دلایلی حاضر نباشد که همه سرمایه خود را سرمایه گذاری کند اینجا جایی است که در کنار دولت، تشکل‌ها و خیرین باید به کمک دولت بیایند.

وی تصریح کرد: خیرین فقط خیرین مدرسه‌ساز و مسجدساز نیستند، خیرینی که با سود کم اما با سود بابرکت به میدان می‌آیند. بخش کشاورزی نه تنها غذای مردم را تهیه می‌کند و موجب استمرار حیات جامعه است. هر روز ما از دست رنج کشاورزان قدردانی می‌کنیم و هر بار که در کنار سفره غذا می‌نشینیم و الحمدلله می‌گوییم و در دل قدردان همه آنهایی که سفره مردم را رنگین کردند، هستیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه می شود آن سفره را از دست رنج دیگر ملت‌ها رنگین کرد اما دیگر افتخاری نیست، گفت: شکم سیر می‌شود اما روح و جان غذایی را نمی‌گیرد و افتخاری وجود ندارد که سفره ما، سرزمین کشاورزی دیگران را آباد کند. از امریکایی لاتین گرفته تا شمال آفریقا واروپا، همه و همه آثاری در زرع و زراعت آنها در سفره ایرانی کم و بیش یافت می‌شود، این افتخار برای ماست؟

"کشوری که در سال‌های گذشته در بهترین شرایط درآمد ارزی داشته و سالانه چیزی حدود 100 میلیارد دلار درآمد ارزی بدست آورده، کجاها سرمایه‌گذاری شد و چطور در این فرصت طلایی ما نتوانستیم بخش‌های مختلف و در رأس آن بخش کشاورزی را احیا کنیم. بخش کشاورزی ما سرمایه و تخصص می‌خواهد. در همین دوره است که آب‌های زیرزمینی افت می‌کند، زمین شور و شورتر می‌شود و دریاچه ارومیه زیبا خشک می‌شود. در همین دوره است که زاینده‌رود زیبا به خشک رودی تبدیل می‌شود نگویم هامونش، کارونش؛ همه جا ما امروز با مشکل مواجه هستیم."

به گفته روحانی ستیز با طبیعت ستیز با خودمان است و باید از مرتع استفاده کنیم اما ستیز با مرتع یعنی نابودی خاک و مرتع و کمبود آب.

وی اضافه کرد: زمین که خشک می‌شود، جنگل‌ها که از بین می‌رود، این ابری که از آن بالا عبور می‌کند چشم‌های تیزبینی دارد، ابر آنجایی که سبزه و درخت و مرتع می‌بیند، می‌ایستد و از شوق گریه می‌کند اما در سرزمین خشک توقف ندارد. بیایید با طبیعت ستیز نکنیم، از طبیعت منصفانه استفاده کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش با بیان این مطلب که دولت در زمانی که مسئولیت را به عهده گرفت با آمار و ارقام دهشتناکی مواجه شد، گفت: شاید اولین عزیزی که با او آمار را مرور کردیم، همین آقای دکتر کلانتری بود. او که زحمات زیادی برای این بخش کشیده و می‌کشد، امیدوارم زحمت هم بکشد در ادامه؛ بعد هم همین آقایی دکتر کشاورزی که در ابتدا ناز هم می‌کرد و دیگران را معرفی می‌کرد. از همان روزهای اولیه آمارها، آمارهای نگران کننده‌ای بود.

روحانی ادامه داد: بخشی می‌گفت 13 میلیون تن گندم تولید کرده‌ایم، دیگری می‌گفت که 7 و نیم میلیون تن باید وارد کنیم و دیگری می‌گفت که 10 میلیون تن نیاز کل کشور است. ناچاریم بیش از 7 میلیون تن گدم وارد کشور کنیم آن هم در شرایطی که نفت، کشتی‌رانی و بیمه کشتی‌رانی و هزار و یک مصیبت دیگر، اما در عین حال نه تنها گندم، بلکه نهاده ها هم باید برای این بخش وارد کشور شود وگرنه هرکدام این بخش‌های کشاورزی با مشکلاتی مواجه خواهد بود.

وی افزود: از طرفی دیدیم که کشاورزی‌ای که برای احیا‌ئش از اول پاییز نیاز به کود دارد اما برای کود قدمی برداشت نمی‌شد و زمان هم بسیار کوتاه است. از سوی دیگر دیدیم، کشاورز اگر بخواهد با قوت قلب برای کشاورزی برنامه ریزی کند، از پاییز باید قیمت تضمین شده محصولاتش را بداند، دولت در همه این زمینه‌ها توجه جدی خود را آغاز کرد.

روحانی تصریح کرد: در مورد کود داخلی، بدهی پشت بدهی بود و همه آنهایی که باید این کود را تحویل دهند، می‌گویند 1300 میلیارد تومان باید پرداخت کنید، دیدم از دولت گذشته ارث‌های خوبی برایم ما گذاشته شده است. هم برای اعلام قیمت‌های تضمینی کار انجام شده و هم برای بدهی کشاورزان اقدامات خوبی انجام شده و هم برای تهیه کود چه از منابع داخلی و خارجی، قدم های خوبی در این زمنیه برداشته شد.

رئیس‌جمهور بر همین اساس به آمار ارائه شده توسط وزارت کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: آماری که وزارت جهاد کشاورزی دیروز برایم فرستاده را برایتان می خوانم؛ تصویب و اعلام به‌موقع قیمت‌های محصولات استراتژیک که 24 قلم اعلام شده بویژه گندم، اختصاص 200 میلیارد تومان به بیمه محصولات کشاورزی مازاد بر بیمه مصوب 150 میلیارد تومانی؛ البته اینجا توضیح دادند که صندوق بیمه علی‌رغم اینکه بدهی 2300 میلیاردتومانی دارد و علی‌رغم اینکه برای بیمه محصولات به اعتبار 1000 میلیارد تومانی نیاز است؛ ان شاءالله امیدواریم دولت قدم به قدم همه این نیازها را تأمین کند.

وی ادامه داد: همچنین برای تأمین کود شیمیایی مورد نیاز کشت پاییزه، یک خط اعتباری 500 میلیون دلاری از طریق بانک مرکزی تأمین شده است. اقدامات لازم برای 300 هزار تن کود فسفاته خریداری شده از خارج و در مسیر حمل است، 80 هزار تن آن وارد شده و در حال توزیع است و تا پایان سال هم مقدار زیادی نیاز داریم که ان شاءالله دولت تامین خواهد کرد.

رئیس‌جمهور افزود: علی‌رغم اینکه شرکت خدمات حمایتی که باید تأمین کننده کود باشد، 1300 میلیارد تومان بدهکار است و این بدهی باز از گذشته به ارث رسیده، ولی طی دو ماه گذشته 300 هزار تن کود اوره، تهیه شده و در مناطق مختلف توزیع شده است.

"تامین خط اعتباری از محل منابع داخلی بانک کشاورزی، به میزان 750 میلیاردتومان تسهیلات بانکی برای متقاضیان خرید ماشین آلات کشاوزی، 3110 میلیارد تومان بابت تجهیز سرمایه در گردش کاشت، داشت، برداشت، 400 میلیارد تومان سرمایه در گردش به توزیع کنندگان کود شیمیایی، 410 میلیارد تومان به منظور تجهیز سرمایه در گردش بذرهای مختلف، 3000 میلیارد تومان برای اجرای طرح های بخش های کشاورزی در نظر گرفته شده است."

روحانی با بیان اینکه در بحث کشاورزی بخشی از رسالت و وظیفه بر دوش دولت است؛ این دولت است که می تواند با واردات نابجا برای کشاورزی مشکل درست کند. این دولت است که می‌تواند با واردات بجا و نیازمندی‌های کشاورزی، کشاورزی را توسعه دهد. این دولت است که باید اعتبار لازم ارزی و ریالی را برای حمایت از کشاورزان آماده کند، این دولت است که بخش تحقیقات کشاورزی را براش را باید بر دوش بگیرد، این دولت است که در بخش آموزش و دانشکده‌های کشاورزی و تربیت افراد متخصص باید بار را بردوش بگیرد و تسهیلات لازم را برای ورود ماشین آلات مورد نیاز آماده کند، اظهار داشت: به هرحال کشاورزی ما باید مکانیزه شود و کشاورزی سنتی در شرایط فعلی جهان قدرت رقابت ندارد. هدف این نیست که در کشاورزی فقط نیازمندی‌های خود را تأمین کنیم، ما باید بازار صادرات داشته باشیم و باید کشورهای هدف را فتح کنیم.

وی افزود: گرچه ما شرایط مان به گونه‌ای نیست که هنوز همه نیازمندی‌ها را تأمین کنیم، آمار به ما می‌گوید از 100 درصد نیاز، کمتر از 50 درصد، یا 44 درصد را ما داریم تأمین می‌کنیم و بقیه را از واردات استفاده می‌کنیم البته نمی‌خواهم بگویم در تمام محصولات باید 100 درصد خودکفا باشیم و هیچ چیز وارد نکنیم، اینها بستگی به شرایط اقلیمی و برنامه واردات و صادرات دارد، اما همت و ایثار و فداکاری شما و حضور شما در این انتخابات و هم کشاورزان و روستاییان ما نشان دادند که در صحنه سیاسی و آگاهی سیاسی نه تنها از شهرهای کلان، بلکه از مرکز کشور هم اطلاعات شان کمتر نیست.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه کشاورز آگاه، بیدار، هوشیار، سیاسی، صاحب نظر ما، کار بزرگ، بار بزرگ و رسالت بزرگی بر دوش دارد. دولت به شما اعلام می‌کند که شما به عنوان نمایندگانی از کل بخش کشاورزی ایران، در خدمت شما اعلام می‌کند که دولت همه توان خود را برای احیای کشاورزی به عنوان یک رسالت و وظیفه ملی انجام خواهد داد، از تشکیل شورای عالی آب به ریاست رئیس‌جمهور بعد از سالیان دراز خبر داد و گفت: صبح فردا بعد از سالیان دراز که شورای عالی آب تعطیل بود، این شورا به ریاست رئیس جمهور تشکیل خواهد شد و ما ان شاءالله به طور نوبه‌ای این شورا را فعال خواهیم کرد و ادامه می‌دهیم. کما اینکه هفته آینده نیز اولین شورای عالی محیط زیست با ریاست رئیس‌جمهور تشکیل خواهد شد.

روحانی در پایان خاطرنشان کرد: قدم به قدم، مشکلات را از پیش پا برخواهیم داشت، مشکلات گذشته مشکلات موجود، اصلا ما را مایوس و ناامید نمی‌کند. باید کار بیشتر، تلاش بیشتر، انسجام بیشتر و وحدت بیشتر داشته باشیم و همه دست به دست هم دهیم و ان شاءالله کشاورزی پررونق را در این کشور به یادگار بگذاریم و دل ملت ایران را خوشحال کنیم.


*تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    مردم به شما رای ندادن که تا 4 سال فقط بگردید بگید خزانه خالیه و بدهی داریم اینا رو همه میدونن . بلدم بلدم خوب درستش کنید!
  • محمد ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    اولاً كلي‌گويي ممنوع. هي بگيد وضع بده وضع بده مگه احمدي نژاد دولت رو تحويل گرفت وضع خوب بود؟! يارانه‌ها بي حساب در كشور پخش مي‌شود. فساد مديران بيداد مي‌كرد. وضعيت بهره‌وري افتضاح بود. بنزين رو كامل وارد مي‌كرديم و پاشنه آشيل كشور شده بود. اصلاً به شهرهاي كوچك و روستاها توجه نشده بود و بعضي‌هاشون حتي از نعمت آب و برق محروم بودن. زيرساخت‌ها فجيع. فقط تهران شهر محسوب ميشد. از همه بدتر، عمده درآمد دولت از نفت بود. دولت‌هاي هاشمي و خاتمي اصلاً به خودشون زحمت نداده بودن وابستگي به نفت رو كم كنن. چه برسه به اينكه در چاه‌ها رو ببندن. دولت يه دهان بزرگ نفت‌خور شده بود و وضعيت فرهنگ هم روشن بود! ولي احمدي نژاد يكبار هم غرغر نكرد و نگفت دولت فلانه و بهمانه. اينا تو هر دولتي هست. اين‌ها فقط كلي‌گويي هست. اگه راست ميگيد، يه مناظره بذاريد با احمدي نژاد و نماينده اقتصادي دولت قبل تا بفهميم كجا خرابي‌ها مربوط به ساختار كشوره، كجا مربوط به رفقاي شماست و كجا مربوط به دولت قبل. ثانياً امروز مردم خودشون اقتصاد مي‌فهمند. به هر حال دولت احمدي نژاد هر گونه درآمدي رو در قالب بودجه بدست آورده و هرگونه هزينه‌اي رو هم در قالب بودجه مصوب مجلس خرج كرده. اينا هر چي هست خوب يا بد، قانون مصوب مجلش و شوراي نگهبان هست. بازم اگه راست ميگيد، روتون رو بكنيد سمت مجلس و با كارشناسانش مناظره كنيد. ما هم گوش مي كنيم. اينكه نميشه فقط در خفا انتقاد كنيد. بيايد جلوي روي مردم و مناظره كنيد. ثالثاً طرح بزرگ هدفمندي يارانه‌ها، تا جاييكه يادم مياد قرار بود تا 5 سال عوارض داشته باشه. به هر اقتصاد لهر و تنبل پس از جراحي، سال‌ها عوارض پس ميده. مشكلي هم اگه هست، به خاطر اينه كه هاشمي و خاتمي به خاطر از دست دادن رأي، اين طرح رو زمين گذاشتن و يارانه مفت بود كه به سوخت و كالا داده شد و توليد كننده تنبل و تن پرور شد، نرفت دنبال تعويض تكنولوژي و ماشين‌آلات با كيفيت و كشاورز نرفت دنبال بهره‌وري، چون از گازوئيل 1 توماني بهره مي‌برد. قاچاق سوخت و افزايش بي رويه مصرف بنزين هم همه يادمون هست. تاوان 24 سال كم‌كاري پس از جنگ فقط به احمدي نژاد مربوط نيست. تمام مديران اين دولت شما، دولت احمدي نژاد، دولت خاتمي و دولتهاشمي همشون يكي هستند و دست بر قضا از طيف كارگزاران هستند و هنوز از اون سال‌ها در دولت مانده‌اند..... اين كشور اصلاً خراب، نميتونستي چرا قبول كردي؟!
  • آشنا ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    باسلام جناب اقای روحانی شما هم مانند دولتهای گذشته میروید و..... شب دراز است وقلندر بیدار !!!!!!!!!!!1
  • سیدساداتی ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    شما تو مصاحبه های تبلیغاتی می گفتید من شرایط مملکت و تحریم ها را می دانم با همه چیز قبول کردم و از عهده اش برمی آیم .نوارش را بزاریم .
  • گلشن ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    البته دولت ایشان دولت راستگویان است
  • علی ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    جناب دکتر روحانی ما شالیکاران خوزستانی پس از ماهها زحمت فراوان الان داریم محصول برنج خود را برداشت میکنیم/ولی قیمت آن بسیار پایین وما در حال ضررکردن هستیم.الان قیمت شالی در خوزستان بین1200_1500تومان است در حالیکه دولت قیمت خرید تضمینی آنرا 2500تومان اعلام کرده است.خواهش میکنم به داد ما برسید
  • ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    شما و رییس جمهور بی اطلاع قبلیتون خراب کردید حالا ما باچی درستش کنیم؟
  • سعید ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    جناب روحانی دولت شما همون دولت هاشمی و خاتمیه که از گوشه فراموش شده تاریخ آوردید و دوباره اموراتو دادید دستشون. لطفا بگید چند در صد مشکلات به دولت احمدی نژاد و چند در صد به د.لتهای قبل از او برمیگرده که میشه گفت همین دولت فعلی شماست.
  • ح ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    احنست برادر عزیز اینها لقمه بزرگتر از دهانشون برداشتن و حالا که توانایی ندارند بهانه میارند درسته مشکلات بوده اما به هیج وجه بدهی ها چنان نیست که دولت کاری نتونه بکنه اگه بدهکار هستن چطور 6 ماهه کشور داره میچرخه اینها بهانه ای برای باز کردن سرمایه داران ... خارجی و برخی داخلی است
  • محمد ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    آقای روحانی برنامه پایش را میدیدید بد نبود!!! اگر شما ندیدین از اطرافیانتان بپرسید چه شد و چه صحبتهایی رد و بدل شد!!! من از وزیر اقتصاد دولت قبل (آقای حسینی)دل خوشی ندارم! ولی ایشان با دلیل و مدرک و مستند صحبت کردند و این را به عینه دیدیم که همش مجری میگفت اگر دولتی های فعلی نظری مغایر دارند تماس بگیرند و اعلام آمادگی کنند!!! در این حد وجود نداشتند و فقط کلی گویی و از راه دور میگویند اینی که مامیگوییم درست است، بدون منطق و استدلال و سند رسمی...!!! متاسفانه آمارهای روزنامه های زرد منتسب به خود و دورو وریهای خود را سند قرار میدهند...!!! لطفا بهانه جویی نکنید و وعده و وعیدهای خودرا عملی کنید... 8سال از قدرت دوربودین!! و همش انتقاد میفرمودین...این گوی و این میدان... بسم الله. از حالا نمیخواهد قصه 4سال دیگر انتخابات را بخورید!!! تا اون موقع خدای مردم بزرگ است...لطفا حاشیه را کنار گزاشته و به درد مردم مبتنی بر اقتصاد مقاومتی برسید!!!
  • ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    عجب ! پس شما حداقل قبول كرديد كه دولت قبلي چه كار كرده است !
  • ناشناس 11:02 ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    با همون کلید معروف دیگه!
  • جعفر ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    تو كار فني يه قانونه كه ميگه اگر كسي از كار نفر قبلي خودش ايراد گرفت بدون اين كاره نيست.
  • شناس ناشناس ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    عزیز ناشناس ماتوانتخابات بلدم بلدم نی کردیم که شما بودید وعده های صد من یه غاز می دادید
  • خوش خیال ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    0 0
    پیش به سوی اقتصاد جهانی!!!!!
  • میترا1 ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    0 0
    همه را گفتی ! جز اشاره به اینکه ایران داره 2باره مذاکره میکنه ! سخنرانی دانشگاه قبل از رفتن به امریکا که یادتونه ؟ خزانه ی خالی و این حرفها !!
  • ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    0 0
    چاواشه - لرهای ملایری می گویند
  • ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    0 0
    مگر در امدها هنوز هم به حساب رئیس جمهور قبلی می رود دست بردارید استفاده ابزاری از تورم نکنید
  • بوالفضول ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    0 0
    آقاي رئيس جمهور . آيا گران شدن كنتور برق در همين چندروزه كه از دويست هزارتومان به يك ميليون تومان . توسط دولت شما انجام گرفت هم در دولت قبل انجام شده بود ؟! آخر چرا ؟!!!
  • مهدی 90085 ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    0 0
    وقتی کاندید میشدید شرایط کشور را نمیدانستید دل اونایی که رای دادند خوش!!!
  • ناهید ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    0 0
    روحانی روحانی حماییت میکنیم دلتون بسوزههههههههههه ایشالا
  • ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    0 0
    مي‌دوني باتوم رو براي كيا ساختن؟! براي آدم بيمنطقي مثل تو كه منافع ملي و منافع هم وطنانش و كلاً همه چيز رو به سخره مي‌گيره. زبون ديگه‌اي كه بلد نيستيد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس