کد خبر 258585
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۴

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با اشاره به اثرات منفی اجرای طرح تعهدسپاری ارزی، گفت: منتظر اجرای دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت برای حذف این قانون هستیم.

به گزارش مشرق، یحیی آل اسحاق در گفت‌وگو با فارس،‌ در مورد حذف طرح تعهد‌سپاری ارزی اظهارداشت: یکی از مشکلات بخش تجارت کشور طراحی مقرراتی برای ورود ارز حاصل از صادرات بود.

وی افزود: بارها تذکر داده شد که این کار راهکار مناسبی برای بازگشت ارز نیست؛ تعهد سپاری ارزی بارها در دولت‌های مختلف مطرح شد اما هیچگاه نتیجه مثبتی نداشته است

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه نباید روش‌های غلط را چند بار تکرار کنیم، گفت: متاسفانه هر چند وقت یک بار برخی مسئولان به دنبال تعهد سپاری ارزی صادرکنندگان می‌روند در حالی که نتیجه آن بازگشت ارز به داخل کشور نیست و از طرف دیگر زمینه‌های بروز فساد در کشور را به وجود می‌آورد.

آل اسحاق ادامه داد: امیدواریم این تصمیمی که آقای نعمت زاده گرفته است عملیاتی شود، صادرکننده مجبور به وارد کردن ارز به داخل کشور است زیرا باید با پول به دست آمده مجددا کالا خریداری کرده و صادر کنند.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: بنابراین اینکه می‌گویند ارز باید به داخل کشور برگردد، حتما این اتفاق رخ می‌دهد، اما شیوه استفاده از این ارزها باید به گونه‌ای باشد که صادرکننده موانع غیرمنطقی برای استفاده از ارز خود نداشته باشد. امیدواریم هر چه زودتر دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت برای حذف تعهد سپاری ارزی اجرایی شود.

*ترخیص بخش عمده‌ای از کالاهای معطل مانده در گمرک

آل اسحاق در خصوص روند ترخیص کالاهای رسوب کرده در گمرک، اظهار داشت: با اقدامات مناسبی که صورت گرفت، بسیاری از کالاهای معطل مانده در گمرک مانند داروها و کالاهای اساسی ترخیص شده و این مشکل در حال برطرف شده است.

وی افزود: علت اصلی این رسوب بیشتر به دلیل متصل شدن فرآیند ترخیص به نظام مالیاتی و سیستم بانکی و چندین دستگاه دیگر بود، در واقع گمرک موظف بود به نیابت از نظام مالیاتی و بانکی بدهی‌ها و مالیات‌ها را وصول کند.

*گمرک به ابزار بانک‌ها و نظام مالیاتی تبدیل شده بود

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه می‌خواستند از طریق گمرک مشکلات مالیاتی و بانکی را مرتفع کنند، تصریح کرد: هر دستگاهی متولی و مسئول وظایف محول شده خود است و نمی‌توان گمرک را گلوگاه حل مشکل سایر دستگاه‌ها قرار داد.

وی با بیان اینکه گمرک نمی‌تواند ابزار سایر دستگاه‌های باشد، گفت: به‌گونه‌ای طراحی شده بود که اگر مسئول گمرک اجازه ترخیص کالا به صاحبان کالایی که بدهی مالیاتی یا مشکل بانکی داشتند، می‌داد باید خود به دولت پاسخگو بوده و جبران خسارت می‌کرد.

آل اسحاق افزود: این مسائل موجب رسوب شدید کالا در گمرکات شده بود که خوشبختانه با اقدامات مناسبی که انجام شد، بخش عمده‌ای از این کالاها ترخیص شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس