به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، به نوشته روزنامه تايمز او اينديا ، روي استوارت، نماينده پارلمان انگليس، گفت: فرستادن نيروهاي ائتلافي به افغانستان جنگ زده کار اشتباهي است.
وي اين اظهارات را در گفتگو با ويليام دارليمپل که يک نويسنده است بيان کرد.
در چند سال گذشته، استوارت به ايران، عراق، افغانستان، پاکستان و هند بسيار سفر کرده است.
در اين مدت، وي بيش از شش هزار کيلومتر را پيموده است. وي اذعان دارد که نيروهاي ائتلافي در افغانستان به خوبي آموزش ديده، سخت کوش بوده و آنقدر حرفه اي هستند که بتوانند از عهده هر شرايطي بر آيند. با اين وجود، وي مي گويد اين نيروها به دليل نداشتن اطلاعات درباره کشور افغانستان موفق نبوده اند.
وي با انتقاد از سيستهاي غرب در قبال افغانستان گفت: لفاظي آنها با واقعيت متفاوت است.
وي به استان هلمند با 120 کيلومتر طول و 20کيلومتر عرض اشاره کرد و گفت: حدود 32 هزار نيرو در اين استان مستقر هستند.
و ي افزود: از کابل تا قندهار حدود 12 ايست بازرسي وجود دارد که نيروهاي زرهي در آن مستقر هستند.
دارليمپل هم با تاييد صحبتهاي استوارت گفت: جاده ارتباطي فرودگاه بين المللي کابل و شهر، عليرغم اينکه ميلياردها دلار درآمد زايي دارد، وضعيت مناسبي ندارد.
وي افزود: نيروهاي ائتلافي و سازمانهاي غير دولتي که در منطقه فعال هستند بيشتر نگران توسعه زيرساختها هستند تا حل مشکلات. استوارت همچنين به اهميت راهبردي افغانستان در شبه قاره هند، به خصوص کشورهاي هند و پاکستان، اشاره کرد و گفت: بي ثباتي در افغانستان باعث خواهد شد پاکستان به دست افراط گرايان بيفتد و تهديدي هم براي امنيت هند محسوب مي شود.
وي در مورد اينکه آيا بايد نيروهاي ائتلافي از افغانستان خارج شوند يا خير گفت: خارج کردن نيروها از افغانستان به معناي شکست براي آنهاست، و کشورهايي مانند انگليس که يک قدرت امپرياليستي است هرگز نمي توانند چنين شکستي را بپذيرد.
وي افزود: دست کم 30 سال طول خواهد کشيد تا افغانستان جنگ زده بتواند روي پاي خودش بايستد.
اين کشور تامين کننده بيش از 90 درصد هروئين کشورهاي اروپايي است.
مي توان گفت مافياي مواد مخدر در افغانستان تقريبا اقتصادي موازي با اقتصاد کشور را اداره مي کند.