به گزارش مشرق به نقل از مهر، مهدی توحیدیان با اشاره به ضرورت نظارت بر باندهای فرکانسی ماهوارهها گفت: در حال حاضر در بالای سر کشور ماهوارههای متعددی با ماموریتهای مختلف عبور میکند.
وی با بیان اینکه این ماهوارهها در حین عبور از کشور سیگنالهایی را ارسال و دریافت میکنند، اظهار داشت: از این رو نیاز است تا با استفاده از سیستمهای جامعی فعالیت این ماهوارهها را در باندهای فرکانسی مختلف نظارت کنیم که چه سیگنالهایی را دریافت و چه سیگنالهایی را ارسال میکنند.
وی از آغاز طراحی و ساخت دستگاه مونیتورینگ فضایی خبر داد و ادامه داد: این دستگاه شامل یک دیش و یک پوزیشنر است که دیش را به اطراف بچرخاند و همچنین این دستگاه قادر است بر روی ماهواره خاصی لاک شود تا سیگنالهای آن را دنبال کند.
توحیدیان با اشاره به کیفیت سینگالهای دریافتی و ارسالی ماهوارهها خاطر نشان کرد: از این رو این دستگاه به گونهای طراحی خواهد شد که با تعیین پارمترهای این سیگنالها قادر خواهیم بود تا بفهمیم که چه نوع سیگنالی و با چه کاربردی رد و بدل میشود.
مجری طرح با بیان اینکه نمونه خارجی این نوع دستگاهها عرضه شده است، توضیح داد: کشورهایی چون چین و روسیه از این نوع سامانهها عرضه کرده اند. این سامانهها ضمن آنکه با هزینهای بالغ بر 10 میلیارد تومان قابل خریداری است، برای نیازهای خاص کشور طراحی نشده است و معمولا یکسری اطلاعات کلی در خصوص ماهوارهها ارائه میدهد.
وی اضافه کرد: این در حالی است که با اجرای این پروژه تحقیقاتی سامانهای بر اساس نیازهای کشور طراحی و عرضه خواهد ضمن آنکه کشور صاحب دانش فنی این نوع سامانهها میشود.
این محقق به جزئیات اجرای این طرح پرداخت و یادآور شد: برای اجرای این طرح نیاز بود که بخشهای الکترونیکی این دستگاه بهینه سازی شود که در این راستا اقدام کردیم و پس از آن اقدام به تولید صنعتی این نوع دستگاه خواهد شد.
در حال حاضر هزاران ماهواره با ماموریتهای مختلف چون تصویربرداری از آسمان کشور عبور میکنند که در این راستا پژوهشگران کشور در حال طراحی سامانههایی برای ارزیایی فعالیتهای آنها هستند.