در فضای مجازی امروز تروریست استخدام می‌کنند، آموزش می‌دهند بی‌آنکه آن شخص آموزش دهنده و استخدام کننده را دیده باشد.

به گزارش مشرق- سردار اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی با حضور در همایش تخصصی بررسی ابعاد شبکه‌های اجتماعی نسبت به فرصت‌ها و تهدیدهای شبکه‌های اجتماعی مطالبی را بیان کرد.

وی ابتدا به بُعد منفی شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: امروز کارگاه‌های آشپزخانه‌ای (تولید شیشه)، استخدام تروریست و آموزش ساخت بمب و بمبگذاری در فضای مجازی انجام می‌شود به طوری که بمبی که چند وقت پیش در شیراز منفجر شد از همین طریق ساخته و کار گذاشته شده بود.

وی مزیت فضای مجازی را برای مجرمان دیده نشدن عنوان کرد و گفت: در فضای مجازی امروز تروریست استخدام می‌کنند، آموزش می‌دهند بی‌آنکه آن شخص آموزش دهنده و استخدام کننده را دیده باشد.

فرمانده نیروی انتظامی به نیت قدرت‌های بزرگ در ساخت و ارائه تولیدات خودشان اشاره کرد و گفت: اصل سیاست خارجی بر پایه منافع ملی است و طبیعی است که آنها چیزی را که برایشان منفعتی نداشته باشد در اختیار دیگران قرار ندهند.

وی به انقلاب در کشورهای عربی اشاره کرد و گفت: البته این نظام‌ها مشکلاتی دارند که به وسیله فضای مجازی مردم می‌توانند نسبت به این مشکلات اعتراض کنند که جمهوری اسلامی نسبت به این امر احساس خطری نمی‌کند.

احمدی‌مقدم با اشاره به اینکه امروز قدرت نرم بر قدرت اقتصادی چربش دارد گفت: جامعه‌شناسان آمریکایی از اینکه کشوری از نظر اقتصادی از آمریکا پیشی بگیرد احساس خطر نمی‌کند چرا که معتقدند این قدرت فرهنگی و رسانه‌ای است که امروز حرف اول را در دنیا می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: قدرت‌های جهانی که در گذشته قدرت آنها بر مبنای مسائل نظامی پایه گذاشته شده بود امروز به سمت استفاده از ابزارهای فرهنگی و رسانه‌ای رفته‌اند.

احمدی‌مقدم پشت صحنه فضای مجازی را دستگاه‌های بزرگ اطلاعاتی غرب عنوان کرد و گفت: آنها عادات ملل و سلایق افراد را بررسی می‌کنند و در نهایت به دستکاری سلایق می‌پردازند به طوری که اگر شما در گوگل کلمه‌ای را جستجو کنید در ایران یک سری اطلاعات و در ترکیه اطلاعات دیگری به شما خواهد داد.

فرمانده نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: نگاه ساده اندیشانه به شبکه‌های اجتماعی می‌تواند ما را مصرف کننده صرف کند و ما نمی‌توانیم از این زاویه به مسئله شبکه‌های اجتماعی بی‌تفاوت باشیم و بگوییم که مردم به طور نامحدود می‌توانند از آنچه غرب در اختیار آنها گذاشته استفاده کند.

وی گفت: امروز کشورهای بزرگ در تمام الگوهای اقتصادی و فرهنگی یا تماماً غربی شده، یا به سوی غربی شدن پیش می‌روند و این به دلیل سلطه نظام رسانه‌ای آنها است.

ایجاد باندهای جرم و جنایت از تهدیدات فضای مجازی/آمریکایی‌ها دروغ می‌گوید

وی تهدیدات شبکه‌های اجتماعی را ایجاد باندهای جرم و جنایت، کلاهبرداری، تأسیس شرکتهای هرمی، خلق افراد مجهول‌الهویه و غیرواقعی، آبروبری، باندهای فساد، شبکه‌های لهو و لعب، نفوذ و سرقت اطلاعات و شبکه‌های تهیه و توزیع مواد مخدر عنوان کرد.

احمدی‌مقدم تأکید کرد: نمی‌خواهم بگویم که این تهدیدات زیاد است اما تعداد آنها قابل توجه است.

وی یکی از فرصت‌های شبکه‌های اجتماعی را رساندن صدای انقلاب به جهانیان عنوان کرد و یادآور شد: اکنون که شبکه‌های پرس‌تی‌وی و العالم از طریق ماهواره‌ها نمی‌توانند اخبار خود را به گوش جهانیان برساند از شبکه‌های اجتماعی به عنوان پلی برای ایجاد ارتباط استفاده می‌کنیم.

فرمانده ناجا دیپلماسی عمومی و دفاع فرهنگی را از دیگر کاربردهای شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد.

احمدی‌مقدم در ادامه نسبت به نگاه اسلام به شبکه‌های اجتماعی گفت: نگاه اسلام هیچگاه نسبت به این شبکه‌ها منفی نبوده چرا که این شبکه‌ها مانند چاقو هستند به طوری که با چاقو هم می‌توان میوه پوست کند و هم می‌توان آدم کشت.

وی یادآور شد: اسلام دینی نیست که از پیشرفت تکنولوژی هراسی داشته باشد زمانی که تلفن همراه نسل سوم آمد افرادی اظهار نگرانی کردند اما باید بدانیم که این وسایل نیستند که اشکال دارند بلکه نحوه استفاده از آنهاست که می‌تواند مشکل‌ساز شود.

احمدی‌ مقدم در ادامه به صحبت‌های مقامات آمریکایی اشاره کرد و یادآور شد: آنها دروغ می‌گویند که دنبال براندازی نیستند. 35 سال است که نقشه می‌کشند جمهوری اسلامی را زمین بزنند کافی است به اظهارات آنها در سال 88 نگاه کنیم که مدام حرف از براندازی نظام می‌زدند.

وی راهبرد استفاده از شبکه‌های اجتماعی را راهبردی هوشمندانه و فرصت محور بیان کرد و گفت: شبکه‌های اجتماعی را نمی‌توان از اساس نهی کرد بلکه باید تهدیدهای آن را بشناسیم و به مدیریت تهدیدها بپردازیم.

فرمانده نیروی انتظامی شورای عالی فضای مجازی را دستگاه مهمی دانست که می‌تواند در زمینه استفاده از شبکه‌های اجتماعی، سیاست‌گذاری کند و راهبردها را مشخص سازد.

فرمانده نیروی انتظامی تأکید کرد: ما با عنوان یک دستگاه امنیتی هیچ نگرانی نسبت به شبکه‌های اجتماعی نداریم، ممکن است جرایمی در این شبکه‌ها اتفاق بیفتد اما هیچ خطری از طریق این شبکه‌ها اساس نظام را تهدید نمی‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس