کد خبر 254382
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۹

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: نتیجه نظرسنجی برای رابطه با آمریکا از یک سو ممکن است مورد بهره‌برداری حریف قرار گیرد و از سوی دیگر نیز ممکن است کار را برای دولت مشکل کند، از این رو نظرسنجی برای برقراری رابطه با آمریکا سنجیده نیست.

به گزارش مشرق، مهدی فضائلی کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به طرح دولت برای نظرسنجی پیرامون رابطه با آمریکا اظهار داشت: آنچه که رئیس‌جمهور اخیرا در این باره مطرح کرد، توضیح زیادی درباره آن نداد که سؤالات این نظرسنجی چیست و چگونه می‌خواهد صورت گیرد و تنها عبارات کلی در این خصوص گفته شد.

فضائلی با تأکید بر اینکه در همین حد که بحث نظرسنجی در خصوص رابطه با آمریکا مطرح شده نقدهای جدی به آن وارد است، تصریح کرد: اگر دولت در چنین موضوعاتی به صورت مخفیانه به ارزیابی افکار عمومی بپردازد مشکلی ایجاد نمی‌کند اما علنی شدن این موضوع پیام‌های متعددی دارد.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به نظرات کارشناسان در این باره و درستی اکثر استدلال‌های آنها ادامه داد: از جمله اشکالاتی که به نظرسنجی آشکار و علنی وارد است اینکه، این نظرسنجی نمی‌تواند پشتوانه تصمیمات راهبردی و اقدامات این حوزه باشد.

وی با بیان اینکه نظرسنجی‌ها ممکن است به دلیل کنش‌ها و واکنش‌ها تغییر کند، خاطرنشان کرد: خود آقای ظریف اخیرا گفت که پیش از سفر هیئت ایرانی به نیویورک، در نظرسنجی که از مردم آمریکا صورت گرفت 45 درصدشان خواهان رویارویی نظامی با ایران بودند اما بعد از سفر نیویورک 75 درصد مخالف این رویکرد شدند بنابراین با چنین سرعت نتایج یک نظرسنجی تغییر می‌کند.

فضائلی بر همین اساس با طرح این سوال که آیا واقعا دولت آمریکا به پشتوانه این نظرسنجی‌ها برنامه راهبردی خود را در قبال ایران تنظیم می‌کند؟ متذکر شد: نظام‌های سیاسی دنیا به خصوص در حوزه روابط بین‌الملل تحت تأثیر نظرسنجی‌هایی که می‌تواند به سرعت تغییر کند، عمل نمی‌کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی به وضعیت نامشخص نظرسنجی‌ها درباره رئیس‌جمهور یازدهم در دوران تبلیغات اشاره کرد و گفت: در چند روز قبل از انتخابات 92، موقعیت آقای روحانی از آنچه که از صندوق درآمد پایین‌تر بود اما او توانست با بیش از نیمی از آرای مردم، رئیس‌جمهور شود اما از سوی دیگر اگر زمان انتخابات ادامه‌دار می‌شد مشخص نبود که چه تغییراتی ایجاد شود.

وی در ادامه قابل اتکاء نبودن نظرسنجی‌ها به عنوان پشتوانه راهبردی را یکی از اشکالات این طرح بیان کرد و افزود: در این نظرسنجی اکثریت مردم یا موافق خواهند بود یا مخالف که هر دو حالت آن مشکلاتی را خواهد داشت.

فضائلی در همین زمینه تصریح کرد: نتیجه این نظرسنجی از یک سو ممکن است مورد بهره‌برداری حریف قرار گیرد و باعث افزایش فشار شود و از سوی دیگر نیز ممکن است کار را برای دولت مشکل کند، از این رو نظرسنجی برای برقراری رابطه با آمریکا سنجیده نیست.

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان تأکید کرد: چنین مواردی در دنیا نیز مرسوم است اما این اقدامات به هیچ وجه پشتوانه سیاست‌های کلان آن کشورها قرار نمی‌گیرد بلکه به منظور ارزیابی کارشناسانه و مدیریت صحنه انجام می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • احمدخواجوند ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
    0 0
    مرگ بر آمريكا تاكرشود انكس كه نخواهد بشنود مرگ برآمريكارا.
  • محمد ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
    0 0
    اين حرفا چيه دو ساعت! يك كلام: جايي كه مي‌توان تدبير كرد، نظرسنجي يعني بي تدبيري.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس