در حالی که کنگره آمریکا سعی دارد تعویق چند هفته ای تحریم‌های جدید علیه ایران را به عنوان گام مثبت تبلیغ کند، روزنامه دیلی بیست خبر داد که علت تعویق این تحریم‌ها، تعطیلی دولت آمریکاست که کارمندان مرتبط با تحریم ایران را به مرخصی اجباری فرستاده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، اول اکتبر چند ساعت پس از انتشار خبر تعطیلی دولت آمریکا در نتیجه عدم توافق دو حزب بر سر بودجه، رسانه های آمریکایی از جمله رویترز خبری را منتشر کردند که  در رسانه های جهان بازتاب وسیعی یافت و از جمله چند روزنامه در داخل کشور آن را به عنوان تیتر نخست خود انتخاب کردند. خبر این بود: «سنای آمریکا طرح تحریم های جدید علیه ایران را به تعویق انداخت». رویترز به نقل از تحلیل گران خود، نوشته بود که این اقدام می تواند «فضای بهتری برای مذاکرات 15 و 16 اکتبر [23 و 24 مهر ماه] در ژنو فراهم کند».
 
پیام چنین خبری برای دستگاه سیاست خارجی ایران می توانست این نکته باشد که در آمریکا تغییر ایجاد شده و همانگونه که این تحریم ها به تعویق افتاد، احتمال لغو آنها نیز وجود دارد. لذا اگر ایران در جریان مذاکرات 23 و 24 مهرماه با اعضای 5+1 بتواند موفق عمل کند، نه تنها تحریم های جدید تصویب نمی شود، بلکه امکان لغو آنها نیز وجود دارد.    
 
اما مدت زیادی نگذشت که روزنامه انگلیسی «دیلی بیست» پرده از این ماجرا برداشت و علت واقعی تعویق تحریم ها را بیان کرد. دیلی بیست از قول مقامات وزارت خزانه‌داری آمریکا نوشت که در نتیجه تعطیلی دولت آمریکا، حدود 90 درصد از کارمندان «اداره تروریسم و اطلاعات مالی» این کشور، نهادی که مسئولیت نظارت بر اجرای تحریم‌های چندین کشور از جمله ایران را بر عهده دارد به مرخصی فرستاده شده‌اند.
 
یک سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا هم گفته یکی از نهادهای ذی‌ربط این اداره به نام «اداره کنترل سرمایه‌های خارجی» که تحریم‌های مالی دولت آمریکا را اجرا می‌کند نیز وادار شده تمامی کارکندان خود را به خانه بفرستد.
 
این سخنگو افزوده در نتیجه «اداره کنترل سرمایه‌های خارجی» قادر نخواهد بود وظایف اصلی خود که از جمله آنها صدور تحریم‌های جدید علیه حمایت‌کنندگان از دولت های ایران و سوریه و تحقیق درباره موارد تخلف از تحریم‌ها و جریمه کردن متخلفان است را انجام دهد.
 
این روزنامه انگلیسی می‌افزاید این وضعیت باعث خواهد شد اعمال قوانین مربوط به تحریم‌های ایران با دشواری همراه شود.
 
آوی جوریش، یکی از مشاوران اسبق در وزارت خزانه‌داری نیز می‌گوید: «با توجه به اینکه اکثر کارمندان شبکه اجرای قوانین جرائم مالی به مرخصی فرستاده شده‌اند بخش‌های مهمی از اطلاعات مالی وارسی و تحلیل نخواهند شد.»
 
مارک دابلویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی هم گفته ایران می‌تواند از این فرصت که هیچ نظارتی بر اجرای تحریم‌ها وجود ندارد برای افزودن بر خزانه مالی و پیش بردن برنامه هسته‌ایش استفاده کند.
 
برخی تحلیل گران و بازیگران سیاسی در داخل کشور بر این باورند که می توان از طریق ایجاد اعتماد و رابطه حسنه با آمریکا، تحریم ها را لغو و مسائل اقتصادی کشور را حل و فصل کرد. اما بررسی دقیق رفتار سیاست خارجی آمریکا در قبال کشورهایی که مورد تحریم آن واقع شده اند، نشان می دهد که واشنگتن در قبال تغییرات اساسی در کشورهای مورد تحریم، به هیچ وجه تحریم هایش را لغو نکرده است. گزارش تحلیلی خبرگزاری فارس به طور مستند نشان می دهد که کشورهای عراق، سودان، میانمار و... حتی پس از آنکه تغییرات مورد نظر واشنگتن در آنها اتفاق افتاده -و در مورد عراق حتی نظام سیاسی تغییر یافته، تحریم های آمریکا لغو نشده اند.
 
از دیگر سو، کارشناسان بر این باورند که اگر چه اقتصاد ایران طی سال های گذشته مشکلاتی را تجربه کرده است اما ریشه بسیاری از این مشکلات داخلی است و تدوین یک برنامه منسجم اقتصادی و هدایت طرح‌های بزرگ اقتصادی در مسیر درست باعث احیای رشد اقتصادی و کاهش تورم خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس