کد خبر 252895
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۳

افزایش دیدارها و سخنرانی‌های هاشمی رفسنجانی در ماه‌های پس از انتخابات یازدهم نشان می‌دهد که وی قصد ندارد ظرفیت انتقاد از رفتارهای دولت گذشته را به این زودی‌ها رها کند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم شیوه خاصی از رفتار را در تعاملات سیاسی خود پیش گرفت.

حمایت مکرر از شیوه اعتدال و اعتدال گری و همچنین حمله جدی به افراطیون یکی از شاخص های اصلی سخنرانی ها و دیدار های هاشمی رفسنجانی پس از 24 خرداد 92 است.

هاشمی رفسنجانی در طول 3 ماه گذشته سعی کرده دیدارهای وسیعی را بیشتر در دفتر خود ترتیب داده و به بیان مواضعش درباره وضع کشور بپردازد.

وی تا پیش از این و در دوران دولت قبل در سخنرانی ها تیغ تیز انتقاد را نسبت به وضع موجود، متوجه دولت وقت کرده و با گله از شرایط و اوضاع کشور، دولت را مسئول کمبودها و نقایص کشور معرفی می کرد.

ولی ظاهرا آیت الله این رویه را پس از انتخابات نیز ترک نگفته و همچنان انتقاد از دولت گذشته و نسبت دادن کاستی های کشور در همه بخش را به دولت های نهم و دهم، در دستور کار دارد.

انتقاد،‌ بدون توجه به دستاوردهای دولت های نهم و دهم، خط مشی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در 3 ماهه گذشته است.

بنابر این گزارش، بیشتر شدن حجم دیدارها و پوشش آن در سایت شخصی هاشمی رفسنجانی با تیترهای تند، نشان می دهد که هاشمی رفسنجانی به گونه ای قصد دارد مشکلات کشور، از موضوعات اقتصادی گرفته تا تحریم و ... را به عملکرد دولت قبلی منتسب کند.

نگاهی کوتاه به اظهارات آیت الله هاشمی در طول 3 ماهه گذشته این سوال را پیش می آورد که آیا وی سعی دارد مشکلات امروز کشور را که بی شک باید با تدبیر دولت جدید حل شود، میراث دولت قبل نشان داده و حتی عدم توفیق دولت جدید در حل مشکلات را به دولت گذشته مربوط بداند؟

در ادامه، بخشی از سخنرانی های رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طی 3 ماه گذشته با تیتر انتخابی توسط سایت شخصی هاشمی رفسنجانی می آید:

کنایۀ آیت الله به وزیر سابق اطلاعات (دیدار جمعی از دانشجویان و ایثارگران  4/7/92)

صحبت میهمانان که به پایان می رسد. آیت الله شروع به سخن می کند. اول خوشآمد گویی بعد یک تشکر از صحبت های میهمان و سپس هم یک شوخی معنادار.

آقای هاشمی می گوید آگر قبل از انتخابات این حرفها را می زدید باید می رفتید اطلاعات جواب می دادید امّا حال باید اطلاعات به شما جواب بدهد! شوخی آیت الله مثل بمب سالن را می ترکاند. انگار همه تازه فهمیدند که چه اتفاقی در انتخابات افتاده؟!

پیش بینی هاشمی از آیندۀ اقتصاد کشور (دیدار اعضای هیأت مدیره شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه 3/7/92)

اگر با اصلاح سیاست خارجی، پرهیز از شاخص‌های افراطی و تسهیل مقررات اداری، راه را باز کنیم، ظرفیت‌های ایران، هر سرمایه‌گذاری را به سوی خود جذب می‌کند.

بن بست ساختن هنر نیست! (دیدارهای جداگانه با جمعی از فعالان سیاسی در استان‌های فارس، یزد و خراسان شمالی 2/7/92)

بن‌بست‌سازی سیاسی برای کشور را تصمیمی به دور از منافع ملی و اسلامی است. در این مقطع نیز مردم با هوشیاری به جهانیان اعلام کرده‌اند که اعتدال و منطق‌گرایی به عنوان یک اصل اسلامی، اساس سیاست‌‌های جمهوری اسلامی در ابعاد داخلی و خارجی است.

انعطاف نباشد، پیروزی در کار نیست (دیدار اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی 27/6/92 )

آیت الله هاشمی رفسنجانی صلابت دینی و انعطاف اسلامی را لازمه زندگی شرافتمندانه دانست و با یادآوری مذاکرات رؤسای قوا با امام در ماه‌های پایانی 8 سال دفاع مقدس گفت: هوشیاری امام در آن مقطع باعث شد که پیروزی سیاسی مکمّل پیروزی‌های نظامی ایران در جنگ باشد.

خائن و خادم را اشتباه نگیریم! (دیدار جمعی از جوانان حزب اعتدال و توسعه و گروهی از فعالان سیاسی در مقطع انتخابات ریاست جمهوری 26/6/92)

اگرچه افراد افراطی در مقاطعی از سالهای پس از انقلاب سعی کردند حاشیه‌های پیرایه‌ای را به متن اسلامی انقلاب بیفزایند، اما مردم که معنای اعتدال و جایگاه آن در همه ابعاد زندگی را خوب می‌دانند، با رویکردی عقلانی به صندوق‌های رأی ثابت کرده‌اند که رشد آگاهی عمومی بالاترین دستاورد انقلاب در مقطع فعلی بود.

پاسخگوی رشد منفی اقتصادی کیست؟ (دیدارهای جداگانه با اعضای هیأت مدیره انجمن بهره‌وری و مدیران ارشد و اعضای هیأت مدیره مؤسسه مالی و اعتباری عسکریه 25/6/92)

در دورنمای 8 درصدی رشد تولید ناخالص ملی 2/5 درصد را به بهره‌وری اختصاص داده بودیم که طی سالهای اخیر نه تنها محقق نشد، بلکه رشد منفی هم پیدا کرد.

عمق مشکلات، قابل گفتن نیست (دیدار جمعی از علمای شهرستان مُهر از استان فارس 19/6/92)

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه همه ابعاد، حجم و عمق مشکلات به جای مانده و پیش روی دولت، برای مردم قابل ذکر نیست، تاکید کرد: ولی باید با اتکاء به فضل خداوند و همت و تلاش بی‌وقفه مدیران خدمتگزار و همراهی مردم، به تدریج بر مشکلات فائق آمد.

رأی روستاها تصورات غلط را باطل کرد (در جمع مردم روستای دلیر از توابع بخش مرزن‌آباد شهرستان چالوس 13/6/92)

برخی تصور می کردند که نگاه سیاسی مردم شهرها با روستاها متفاوت است اما رای شما ثابت کرد که فاصله جغرافیایی در نگاه سیاسی مردم ایران هیچ تاثیری ندارد و این تصور غلط را باطل کرد.

عملکرد دولت قبل تنبیهی برای ماست (در دوازدهمین سالگرد وفات آیت الله صالحی مازندرانی در مسجد جامع شیرگاه 10/6/92)

آیت الله هاشمی ضمن بیان اینکه دولت باید وعده هایی را که داده عمل کرده و مردم نیز باید وعده ها را مطالبه کنند، تاکید کرد: عملکرد دولت قبلی تنبیهی برای ماست.

تاکید هاشمی بر رفع حصارهای امنیتی (دیدار چند گروه مختلف از ایثارگران، آزادگان و تشکّل‌های دانشجوی 6/6/92)

وظیفه جمهوری اسلامی حفظ کرامت شهروندان و شرط اخلاق انسانی، شکستن حصارهای امنیتی و ایجاد رفاه اجتماعی برابر برای اقلیت‌ها و اکثریت‌های قومی، مذهبی، دینی، نژادی و سیاسی است.

فضای امنیتی نتیجۀ دوری از اعتدال بود (دیدار جمعی از نمایندگان اقشار مختلف فرهنگی، دانشگاهی، دانشجویی و دانش‌آموزی شرق مازندران و شهرستان نکا 4/6/92)

آیت الله هاشمی رفسنجانی دروغ، ریاکاری، خلف وعده، دشمن‌تراشی، ایجاد فضای امنیتی، ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی مانند تورم، گرانی و بیکاری را نتیجه دوری از اعتدال دانست و تاکید کرد: با انتخاب میانه‌روی اسلامی توسط مسئولان، مردم بصورت طبیعی مسائل را در دست می‌گیرند که مصداق کامل استفاده از خردجمعی است.

رأی مردم همیشه باید حق النّاس باشد (مراسم روز جهانی پزشک 1/6/92)

مسئولان بدانند اگر در رای مردم دخالت کنند حق‌الناس است و یک روز باید جواب بدهند چراکه اگر ما به این جمله رهبر معظم انقلاب دقت کنیم از این به بعد همه انتخاب‌های ما باید سالم و طبق خواسته مردم باشد که این اتفاق افتاد.

ظلم کنندگان به حقوق مردم توبه کنند (دیدار حجت الاسلام محمد موحد و جمعی از اقشار مختلف مردم استان کهگیلویه و بویراحمد 31/5/92)

اگر شخص یا گروهی به واسطه تقصیر یا تصمیمات غلط عامدانه خود، به فرد یا جمعی ظلم کردند و یا حقی ضایع شد علاوه بر توبه به درگاه خداوند، باید در جهت احقاق حقوق ضایع شده نیز اقدام کنند.

ملّت ایران تدبیر کرد،آمریکا بی تدبیری نکند (دیدار اقشار مختلف مردم شهرها و روستاهای استان قزوین 15/5/92)

جای تأسف است که در نظام اسلامی و براساس آمارها بگوییم ثروتمندترین دولت تاریخ، بدهکارترین دولت بود، اما وقتی در همین آمار آرای بیش از 50 درصدی یک نفر را در مقابل 5 نفر دیگر نگاه و مقایسه می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که مردم با امید وارد شدند و ناامید کردن مردم، با هر توجیهی، گناهی نابخشودنی است.

باید فضای 8 سال گذشته فراموش شود (دیدار با خاویار سولانا 13/5/92)

نباید بگذاریم فضای 8 سال گذشته بین ایران و بعضی از کشورها، بر ادامه فعالیت‌ها نیز سایه اندازد، چون دوره جدیدی از سیاست خارجی و تعامل با دنیا براساس احترام و اعتماد متقابل آغاز شده است.

سازندگی با 8 میلیارد،عدالت با 800 میلیارد!  (دیدار با جمعی از مدیران ارشد حمل‌و‌نقل و فعالین اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و کارآفرینان استان لرستان و شهرستان کاشان 11/5/92)

دوران سازندگی با هشت میلیارد دلار درآمد ارزی کشور شروع شد،علاوه بر بازسازی و سازندگی خرابی‌های ناشی از جنگ، تقاضاهای بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیای میانه برای استفاده از خدمات فنی و مهندسی ایران وجود داشت،ولی در دوره اجرایی هشت ساله اخیر کشور با حدود 800 میلیارد دلار درآمد ارزی، فرصت‌های بسیاری را برای صدور خدمات مهندسی و حفظ و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی از دست داد.

حق النّاس فقط برای انتخابات نیست (دیدار جمع زیادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی 7/5/92)

آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن هشدار درباره همزبانی افراطیون داخل و خارج کشور برای دشمن تراشی علیه ایران تاکید کرد: تعبیر حق الناس رهبری فقط برای انتخابات نبوده و همه باید به خواست مردم برای تغییر روش در اداره کشور و بازگشت به گفتمان اعتدال تمکین کنند.

امید مردم از انتخابات ناامید نشود (در دیدار مسئولان و کارکنان سطوح مختلف مجمع تشخیص مصلحت نظام 2/5/92)

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تلاش برای مأیوس کردن مردم امیدوار به انتخابات را گناه نابخشودنی دینی و ملی دانست و تأکید کرد: خداوند قلوب مردم را متوجه کرد و با شعور و احساس مسئولیت در بدترین شرایط به میدان آمدند و باید از این موقعیت استفاده کنیم.

"تحجّر باید از دامن انقلاب پاک شود" (در دیدار اعضای خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران و جمعی از فعالان اقتصادی استان مازندران 25/4/92)

مردم و به‌ویژه جوانان نباید بگذارند رسوبات تحجّر و دگم‌اندیشی دوباره دامن انقلاب و کشور را بگیرد/ روستاییان در بمباران تبلیغات پرداخت یارانه ها، به کسی رأی دادند که بر تدبیر در امور و امیدواری به آینده تأکید می‌کرد.

"از کینۀ بی ریشه ها باکی ندارم" (دیدار با خانواده سه شهید دوران دفاع مقدس 19/4/92)

هرچه دارم از انقلاب است و تا زنده‌ام برای این انقلاب و این کشور نفس می‌کشم و ازکینه بدخواهان انقلاب و افراطیون بی‌ریشه نیز هراسی ندارم، البته آنان هم تاکنون از کینه توزی شان نتیجه معکوس گرفته‌اند.

واقعیت انتخابات 92 از نگاه هاشمی (دیدار یا جمعی از روحانیون و علمای استان خراسان رضوی 14/4/92)

آیت الله هاشمی با اشاره به فشار های وارده از سوی آمریکا و غربی ها در گسترش تحریم ها گفت: برخی سیاست های غلط کشور را با مشکلاتی روبرو ساخت که باید با تعاملی سازنده با دنیا، آنها را تبدیل به فرصت نماییم.

"مردم شعارهای بی حاصل را کنار زدند"  (دیدار جمعی از فعالان سیاسی دانشگاه های مشهد و اصولگرایان و اصلاح طلبان میانه رو استان خراسان 14/4/92)

آیت الله هاشمی رفسنجانی رأی قاطع مردم به اعتدال و جلوگیری از تندروی و افراطی گری در این انتخابات را نتیجه عملکرد نامطلوب و شعارهای بی محتوایی دانست که جامعه را دچار مشکلات عدیده ای کرد.

نباید در تعاملات جهانی مهجور بمانیم  ( دیدار جمعی از اعضای اصلی و علی البدل چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران و اعضای ستاد اصلاح طلبان 9/4/92)

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به سالها مهجوریت ایران در فضای تعاملات سیاسی و اقتصادی جهان گفت: شاهدیم که آن فضای منفی رو به اصلاح می رود و الان وظیفه دولت و همه مسئولان است که برای ارتقای جایگاه ایران در جهان تلاش کنند.

افراط و زهدفروشی "پایداری" ندارد (در دیدار خانواده های شهدای فاجعه هفتم تیر 4/4/92)

تاریخ تکرار می‌شود و قطعاً در آینده نیز تکرار خواهد شد. آنچه ماندنی و پایدار است، خلوص و اخلاص است و ریاکاری، زهدفروشی و ظاهرسازی و افراط‌گری، موقتی، مقطعی و فانی است.

بنابر این گزارش، نسبت دادن افراط و افراطی گری به دولت گذشته و نقض آمارهای اقتصادی ارائه شده از سوی دولتمردان سابق در همه زمینه ها، بخش اصلی اظهارات آیت الله در اکثر سخنرانی های وی است.

هاشمی رفسنجانی که به اذعان خود دوره جدید را دوره اعتدال گرایی می داند دائما بر روی انتخاب شیوه ای معتدل از سوی جریان حاکم تاکید دارد، اما ترجیح می دهد درباره موضوعی مانند اخراج و تهدید الهه راستگو از احزاب اصلاح طلب سکوت کرده و هیچ اظهارنظری له و یا علیه این رفتار چهره های نزدیک به خود نکند.

با توجه به نظرات پس از انتخابات هاشمی رفسنجانی می توان اینگونه برداشت کرد که ظاهرا قرار نیست پروژه بهره برداری از اشتباهات دولت گذشته برای حمایت از برخی ضعف های احتمالی دولت جدید پایان یابد و هاشمی رفسنجانی به عنوان چهره ای اثرگذار در این راستا تلاش می کند تا فرصت انتقاد از دولت گذشته به این زودی ها از دست نرود.

القای فضای ناامیدی و زیر سوال بردن اقدامات دولت های گذشته همواره یکی از مواردی است که رهبر انقلاب همواره نسبت به آن انتقاد داشته و این راه انتقاد را مردود دانسته اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۹
    0 0
    احسنت .
  • ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۹
    0 0
    نظرتون چیه کلا نفتمون رو بدیم به خارجی ها که از این وضعیت مهجوریت در بیایم!!!
  • هادی ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۹
    0 0
    جالبه. خیلی از این رفتارها و گناهان نابخشودنی که ازش انتقاد کرده، خودش مرتکبش بوده. مخصوصاً در سال 88. باید تیتر میزدید: هاشمی بر علیه خودش.
  • ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۹
    0 0
    به جای گیر دادن به هاشمی مشرق بهتره راهکار ارائه بدید تا مشکلات حل شود. ضمناً هاشمی رفسنجانی یه چهره بین المللییه نظراتش مال امروز و دیروز که نیست خوبه به زحمتکشان احترام بزاریم حتی اگه اون فرد مخالف باشیم منظورم اصلاح طلبان و هاشمییه. ضمنا بنده اعتقادی به چپ و راست ندارم اعتقادم بر اینه هر کسی که موجب سربلندی ایران با هر مکتب و اعتقادی باشه حمایت می کنم.
  • sss ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۹
    0 0
    ظلم کنندگان به حق مردم توبه کنند! بسم الله شروع کن مهدی جناب هاشمی تورم 50 درصدی شما رکورداره در تاریخ ایران!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس