گفته می‌شود مذاکره با غرب و به ویژه آمریکا مشکلات اقتصادی را مرتفع خواهد کرد کما اینکه برخی نوسانات در بازار سکه و ارز شائبه صحت این فرضیه را تقویت کرد. با این حال تحریم های پولی و بانکی نشان دهنده ضعف ما در حوزه­ زیرساخت های اقتصادی است که اولویت کشور باید در رفع آن ها قرار بگیرد.

 گروه جنگ نرم مشرق - برخی بر این باورند که مذاکره با غرب و به ویژه آمریکا مشکلات اقتصادی را مرتفع خواهد کرد کما اینکه  برخی نوسانات در بازار سکه و ارز شائبه صحت این فرضیه را تقویت کرد. با این حال تحریم های پولی و بانکی نشان دهنده ضعف ما در حوزه­ زیرساخت های اقتصادی است که اولویت کشور باید در رفع آن ها قرار بگیرد.

جنگ به رویارویی و درگیری سازمان یافته و خصمانه دو گروه یا بیشتر گفته می­‌شود. با این هدف که بقای طرف مقابل دچار لطمه شده و دارایی آن تحت استیلا و تسلط طرف دیگر واقع شود.

جنگ­ها به لحاظ صلابت و شدت به سه دسته تقسیم می­شوند:

1- جنگ سخت: حوزه­‌ مناسبات نظامی است به گونه­ ای که با توسل به خشونت و اقدام قهرآمیز، هدف حذف فیزیکی دشمن و تصرف سرزمین و مایملک اوست.

2- جنگ نیمه سخت: مناسبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را در بر می­گیرد، به صورتی که با شیوه­ های تشویقی­ و تنبیهی، هدف به مخاطره انداختن بقای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دشمن و تصرف حکومت، منابع اقتصادی همچنین سیادت بر آن جامعه است.

3- جنگ نرم: در حوزه­ های فرهنگی، اطلاعاتی و روانی با مدیریت حب و بغض، شک و یقین، تصرف قلبها و سیادت بر مغزها را صورت می­دهد.

ما ایرانیان از دیرباز با جنگ سخت دست و پنجه بسیار نرم کرده­ ایم و در طول سال های گذشته نیز با ملزومات جنگ نرم و چگونگی رخداد آن آشنا شده­ ایم اما آنچه­ که نیازمند توضیح و تدقیق بیشتر است جنگ نیمه سخت است که علی رغم شمولیت آن بر بیشتر روابط خارجی کشور، چندان برایمان آشنا نیست.

همان­طور که گفته شد جنگ نیمه سخت در حوزه­ های سیاست و اقتصاد رخ می­ دهد. «جنگ سرد» بزرگترین جنگ نیمه سخت سیاسی است که در تاریخ سیاسی جهان طولانی ترین آن ها به شمار می­ رود. صف بندی دو قدرت و دو قطب جهان آمریکا و شوروی پس از جنگ جهانی دوم، در مقابل یکدیگر به مدت 45 سال طول کشید. که با فروپاشی بلوک شرق پایان یافت. مسأله­ اساسی در جنگ سیاسی حفظ قدرت خود و نابودی بقای طرف مقابل در حکومت است، امری که اگر توازن در آن به هم بخورد به اقتصاد و فرهنگ و اجتماع و عرصه­ نظامی نیز تسری پیدا خواهد کرد تا زمانی که بقای طرف مقابل به کلی نابود گردد.

در دوران جنگ سرد همه چیز در سازوکار جنگی دو قطبی تعیین می ­شد سیاست لیبرالیستی در مقابل سیاست سوسیالیستی، اقتصاد لیبرالیستی در مقابل اقتصاد سوسیالیستی، فرهنگ لیبرالیستی در مقابل فرهنگ سوسیالیستی، اجتماع لیبرالیستی در مقابل اجتماع سوسیالیستی و در نهایت نظامی­ گری لیبرالیستی در مقابل نظامی گری سوسیالیستی. نکته اینجاست مادامی که در جنگ سیاسی پیروزی و ظفرمندی باشد در سایر بخش­ها نیز تفوق خواهد بود اما اگر در جنگ سیاسی کوتاهی صورت بگیرد همه چیز تحت لوای شکست سیاسی از دست خواهد رفت، همانطور که سیاست شوروی سابق از زمان لنین تا دوران گورباچف 180 درجه در مقابل غرب سر خم آورد و به سمت لیبرال شدن تغییر نمود و موجب فروپاشی آن گردید.


رده بندی صلابت جنگ

حیات هر کشور در گرو سیاست آن رقم می­خورد پذیرش حملات و آفندهای دشمن در عوض دفاع، پدافند و حملات متقابل موجب شکست و پیش­روی دشمن خواهد شد. بنابراین می­توان این­گونه بیان کرد همزمان با حفظ جنگ سیاسی، جنگ اقتصادی رخ می­ دهد. عجز و ناتوانی در پیروزی و عدم موازنه قدرت در جنگ سیاسی ادامه­ جنگ را به حوزه­ های دیگر از جمله اقتصاد می ­کشاند اگر ارکان قدرت را بر اساس مرتبه به شکل زیر رده بندی نماییم:


طبق این رده بندی هزینه­ جنگ هر چه از سیاست به سمت نظامی گری پیش می­ رود بیشتر و بیشتر خواهد شد و بالعکس خطر نابودی بقای کشور از جنگ نظامی به سمت سیاست بیشتر و بیشتر خواهد شد. عاجزانه­ ترین حالت برای جنگیدن در حوزه­ی نظامی و حذف فیزیکی رقم می­خورد؛ لذا یک جنگ پله پله به عرصه­ های دیگر سرایت می­کند.

طبق یک نظر، قدرتمندانه ترین شکل برای جنگیدن این است که با یک حمله­ سیاسی همه­ قدرت دشمن در 5 رکن آن تحت استیلا و تسلط درآید.

اگر جنگ به عرصه­ اقتصاد کشیده شد به معنای این است که همه­ گزینه های جنگ نیمه سخت سیاسی با توفیق همراه نبوده است. دانستن قواعد جنگ که عمدتاً در همه­ جنگها به لحاظ صلابت، یکسان عمل می­ کند امری اجتناب ناپذیر است. بنابراین اگر بر علیه کشور ایران تحریم صورت می­ گیرد، دانستن نکات زیر الزامی است:

1- استیصال غرب از رویکرد های جنگ سیاسی و تا حدی پذیرفتن عدم توفیق در آن

2- پذیرفتن غرب اینکه باید هزینه  خود را در قبال جنگ با ایران افزایش دهد.

3- قاعده جنگ بر این است:

کشاندن جنگ از حوزه­ سیاست به اقتصاد به معنی شکست غرب در حوزه  سیاست و دیپلماسی است و نگه داشتن جنگ از نظر شدت در همین سطح نیز  نیز نشان دهنده هنر عملیاتی ایرانیان است کما این که در دو دهه گذشته غرب به دلیل استیصال در جنگ سیاسی تمایل بسیاری به جنگ نظامی پیدا نمود اما رهبری نظام با حربه هایی که در دست داشت، توانست غرب را از اقدام نظامی منصرف سازد و هزینه­ی جنگیدن را در سطح پایین حفظ نماید.

اکنون غرب در قبال جمهوری اسلامی در طول چهار سال گذشته علاوه بر جنگ سیاسی، جنگ اقتصادی را با ایران اسلامی به اوج خود رسانید و با افزایش صلابت آن خود را درگیر پراکسی وار نمود تا با محک جنگ با حزب الله لبنان، حماس فلسطین و سوریه قدرت نظامی ایران را بسنجند، اما نکته این است که جنگ مستقیم با ایران در مرحله­ جنگ اقتصادی با صلابت نیمه سخت مانده است. بررسی تحریم های اعمال شده حاکی از آن است که دوز خصومت مرحله به مرحله در جنگ اقتصادی افزایش پیدا کرده است:



همان گونه که مشاهده می­ شود حملات تحریمی اعمال شده در حوزه­  اقتصاد کشور از ترکیب زیر متشکل است:

استراتژی مقابله

بر این اساس عمده­  حملات با محور تحریم در جنگ نیمه سخت اقتصادی بر دو کانون تمرکز دارد:

1- تحریم های مال و پولی

2- تحریم های اشخاص حقیقی

قاعده جنگ:

با توجه به این قاعده، شناخت دشمن به عنوان گام اول در آنالیز صحنه به شمار می­ رود چرا که:

قاعده جنگ:

و سپس شناخت استراتژی های او در گام دوم خواهد بود، آنگاه حمله به استراتژی دشمن در گام سوم؛ بدیهی است هنگامی که دشمن از استراتژی تحریم استفاده می کند، توجه داشتن به این نکات الزامی است:

1- اساس تحریم بر یک عامل است: نیاز و ضعف طرف مقابل

2- بنابراین برای حمله به استراتژی دشمن نخست باید تحریم را عقیم ساخت. چه زمانی یک تحریم از اثر می افتد؟ زمانی که نیاز کشور به آن چیز مرتفع شده و دیگر مبدأ ضعف قلمداد نگردد. چرا که ضعف زمینه ساز آسیب و آسیب دروازه­  ورود تهدید بیرونی خواهد بود. بنابراین استراتژی عقیم سازی به عنوان استراتژی مقابله، تحریم ها را از کارایی می­ اندازد و از طرف دیگر ما را در مقابل تحریم های گوناگون مصون می­ سازد.

3- تحریم های پولی و بانکی نشان دهنده ضعف ما در حوزه­ زیرساخت های اقتصادی است که اولویت کشور باید در رفع آن ها قرار بگیرد؛ این جاست که رهبر با درایت جامعه 5 راهبرد کلان را برای برون رفت از وضعیت موجود ترسیم نموده است:

· حركت به سمت اصلاح الگوی مصرف

· همت مضاعف، کار مضاعف

· جهاد اقتصادی

· تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانى

· حماسه سیاسی و حماسه‌  اقتصادی

توجه به این استراتژی های کلان نشان می دهد که ایشان بنیان های نظام اقتصادی آدام اسمیتی موجود را نشانه رفته اما به دلیل عدم تئوریزه شدن توسط نخبگان اقتصادی دچار کم لطفی شده است.

4- تحریم های اشخاص نشان دهنده ی ضعف دشمن و قوت ما در پرورش افراد است که باید برای عقیم سازی تحریم به عنوان استراتژی ما برای حمله به استراتژی دشمن روز به روز مورد تقویت قرار بگیرد.

نتیجه:

دشمن با توجه به بحران اقتصاد جهانی از موضع ضعف و ذلَت، تحریم ها را اعمال کرده است و این بهترین فرصت برای حمله به او قلمداد می گردد:

قاعده جنگ:

ضعف شدید دشمن در ناحیه  اقتصاد، شریان­ های حیاتش را آسیب پذیر می نماید، لذا برای تفوق بر دشمن نقد بنیادین فلسفی و سیستمی ارکان اقتصاد آدام اسمیتی و لزوم هر چه سریعتر ارائه  الگوی جایگزی اقتصادی در کشور و اجرای آن، سپس تسری آن به جهان از اهم استراتژی های جنگ نیمه سخت اقتصادی به شمار می رود. تهیه­ چنین الگویی که مقدمات آن آماده شده است از اوجب واجبات اقتصاد کشور به شمار رفته و روز به روز بر ضرورت آن افزوده می­ گردد.

هاله اسماعیل نژاد (کارشناس ارشد اقتصاد اسلامی)

ادامه دارد...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 60
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • peyman ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    یقیین داشته باشید با مذاکره مستقیم بین ایرا ن وامریکا و بهبود روابط تحریم ها قطعا برداشته خواهد شد و...
  • ایدین ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    احسنت
  • سلام ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    یقین داشته باشید مذاکره با امریکا یعنی مصالحه با امریکا واین است اغاز سقوط جمهوری اسلامی ایران از ارمانهای مقدس خود/سنت الهی ا ست که به مستکبران دل نباید بست وگرنه به عاقبت انها دچار خواهیم شد
  • احمدی ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    شما از سیاست هیچی نمیدونین دوست عزیز،البته ببخشیدها...
  • مجید ساویه ۱۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    کسایی که منفی دادند افراطی اند.
  • حسین ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    ببینید وقتی‌ میخوایم روابط دو کشور و مسائل بین اونها را بر رسی‌ کنیم باید جریانهای داخلی‌ یک کشور را تحلیل و واکنشون را نسبت به ایران بر رسی‌ کرد آمریکا هم جریانهای مختلفی داره،یک عده‌ مثل نو محافظه کاران که متحد سنتی‌ اسراییل هستند و جنگ با ایران را بهترین گزینه میدونن که در حقیقت دشمن هستند یک عده‌ دیگه مواضع ملایم دارند شبیه به کشورهای اروپایی‌ یا حتّی مواضعی دارند که از ایران تا حدودی حمایت میکنه مثل ران پاول که ایران را متحد قابل اعتماد تری میدونه نیست به اعرب و تا حدودی با اسراییل مشکل داره که البته تعداد اینها کمه،ولی‌ به نظر میاد در حال افزایش باشه به نظر میاد دیپلماتهای ما باید روی این عده‌ کار کنن و از نفوذ اونها استفاده کنن که روی دستگاه حاکمه آمریکا تاثیر بزارن و همینطور که ایپک به اوباما فشار میاره علیه ایران اینها هم به اوباما فشار بیارن در جهت منافع ایران و حتّی آمریکا و این کاری هست که کاملا می‌شه اون را انجام داد همونطور که آمریکاییها و انگلیسیها این کار را انجام دادن و سعی‌ کردن که بر روی بعضی‌ سیاسیون تاثیر بزارن و از طریق اونها فشار بیارن روی دستگاه حاکمه دیپلماتهای ما هم اگر واقعا بخوان کار دیپلماتیک کنن می‌تونن این کار را انجام بدن
  • albert ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    جمع کن مشرق..اگه به شما بود مردم الان از گشنگی مرده بودن..
  • ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    دورود بیکران خداوند بر شما باد
  • مرصاد ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    ایا فشار اقتصادی یکی از راه های رسیدن به موفقیت در دیپلماسی نیست؟ پس یکی از ابزارهای موفقیت دیپلماسی تحت فشار گذاشتن حریف برای گرفتن امتیاز است و کسب نتایج مورد نظر و اگر مادر اقتصاد قوی بودیم هرگز به ی گرداب نمی افتادیم. و راجع به اون 5محور که واقعا هوشمندانه بوده اما اما ایا مسو لین در اون 5محور انجام وظایف کردن؟ جواب کاملا مشخص است خیر . عدم برنامه ریزی و ی ویا در صورت برنامه ریزی عدم اجرای ان هم از نقاط ضعف است.
  • ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    اگر ما به فرمایشات رهبر معظم انقلاب گوش بدیم قطعا بر هر دشمنی پیروز خواهیم شد در هر نوع جنگی که میخواهد باشد.....
  • ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    عزیزم تحریمها هم که برداشته شود یک مشت ادم شکم سیر رفیق دزد وشریک غافله اجازه نمیدهند بازار روی ارامش ببیند و جنسها ارزان شود من و تو و مردم عادی بد بخت هم با همان حقوق سه سال بیش باید زندگی کنیم ولی حضرات حرامی با باداشهای ان چنانی و حقوق انچنانی بچه ها شون را میفرستند امریکا درس بخوانند و به ریش ما بخنندند و گر نه اگر مسئولین مثل ما بودند که مشکلی نبود ولی ان حرامیان دغدغه معاش ندارند انها فقط دغدغه قدرت و ثروت دارند مثل این حرامی جدید که دیروز با یک کلمه حرف شاشید تو بازار ارز .ما هر جا میرفتم خرید وقتی میکفتیم چرا فلان چیز کران شده حضرات دزد کاسب میگفتند که دلار گرون شده من مگفتم بابا این کالای شما که داخلی است و ربطی به دلار ندارد و بعد شروع به اراجیف و ماسمالی
  • محقق سیاه ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    کاش همین قد سواد را اصلاحطلبها داشتند که شما که قطعا شاگرد عباسی هستی داری
  • ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    امام راحل عظيم الشان بيان داشتند: "و من امیدوارم که خدای تبارک و تعالی ما را بیدار کند و افراد ملت ما را بیدار کند. آنهایی که در خواب هستند، آنهایی که باز هم خواب می‏‌ینند، آنهایی که خواب امریکا را می‏‌بینند خدا بیدارشان کند، توجه بهشان بدهد"[3]
  • سید رضا ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    اما در اين ميانه هستن کساني که خواب آمريکا مي‌بينند و غايت آمال و کعبه آرزوهايشان رابطه و مذاکره با آمريکاست. اين افراد ساده لوحانه تصور مي‌کنند که با مذاکره با آمريکا در هر شرايطي و با رابطه با آمريکا آن هم به هر نحوي مشکلات کشور حل مي‌شه و همه مسائل برطرف مي‌شه و هر چه مشکل هست ناپديد مي‌شه و آمريکا به آنها و کشورشان خدمت خواهد کرد و دست از مخالفت و مشکل آفريني بر مي‌دارد. اين اوهام و اين تصورات باطل اين افراد را به خواب و تخيل کشانده است.
  • ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    مشرق جون زود باش تا حسن آقا بیش از این باج نداده یه نسخه از این و براش بفرست
  • علی عرب ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    مذاکره را قبول دارم اما در صورتی که ما چیزی را از دست ندهیم وگرنه الانم دارن از ما به زور اخذای میکنن(با تحریم)
  • اسمال ۲۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    ای بابا تو دیگه چرا اونقدر زودباوری.تا تسلیم محض نشیم تحریم هاپا برجا است
  • نیک ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    امریکا زمانی از بمب اتمی در زاپن استفاده کرد و هزاران نفر را کشت ولی الان زاپن نزدیکترین دوست امریکا هست چون زاپنی ها تصمیم گرفتند به اینده نگاه کنند و علت پیشرفت اون کشور همین نکنه هست فرق کشورهای پیشرفته و عقب مونده همینجاست..!!
  • ناشناس ۲۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    آیا دشمنی با آمریکا راه حل برون رفت از این منجل آب است؟
  • ۲۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    کساني که خواب آمريکا مي‌بينند و غايت آمال و کعبه آرزوهايشان رابطه و مذاکره با آمريکاست. اين افراد ساده لوحانه تصور مي‌کنند که با مذاکره با آمريکا در هر شرايطي و با رابطه با آمريکا آن هم به هر نحوي مشکلات کشور حل مي‌شود و همه مسائل برطرف مي‌شود و هر چه مشکل هست ناپديد مي‌شود و آمريکا به آنها و کشورشان خدمت خواهد کرد و دست از مخالفت و مشکل آفريني بر مي‌دارد. اين اوهام و اين تصورات باطل اين افراد را به خواب و تخيل کشانده است.
  • ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    از حسن عباسی
  • احسان ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    امریکا دشمن ما نیست، ولی متأسفانه تحت نفوذ صهیونیست هاست و همه خصومت ها از طرف آنهاست. به نظر میاد امریکا با برقراری رابطه با ایران میخواد به نوعی موازنه مثبت در قبال اسرائیل دست پیدا کنه.
  • احسان ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    اصلاح میکنم! منظورم موازنه منفی بود.
  • ۲۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    یقین نداریم.
  • علی ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    توجه ...توجه مرکز خودروسازی فورد و جنرال موتورز ایالات متحده و از بزرگترین شهرهای صنعتی جهان یعنی دیترویت فرو پاشید!!!!!!!!!!!! ولی به لطف الهی اراک و اصفهان و ... ایران ما هنوز پابرجاست!!!! نمی دونم صنعت ما تحریم بود یا دیترویت!!! آیا چشم حقیقت بینی اینارو میبینه!!!!! مدافعان طرح ارتباط با آمریکا برای حل مشکلات کجا تشریف دارن؟! اقتصاددانان و مدافعان مدرنیته و ... در جهان و به خصوص در داخل کشور، چقدر سرشونو تو برف کردن؟! آیا اینقدر که از علم اقتصاد دفاع می کنن، از دین، از قرآن، از قال الباقر و قال الصادق دفاع میکنن؟! آیا کار این جماعت غیر از پرستش جیزی است که اسمشو علم میذارن و کسایی که عالمان اون به اصطلاح علم اند؟! تعجب نکنید که 1400 سال پیش، جهال زمان بت می پرستیدند و این عمل اونا برای ما گاهی از شدت سفاهت و حماقت خنده داره، اما این مسئله اون موقع عرف جامعه بوده!! الان عرف جامعه شده مدرک، شده اعتبارات و عناوین و خیلی چیزای دیگه! پس طبق تجربه بشری حق بدین که حداکثر 1400 سال بعد کسایی بیان و به حماقت های ما بخندن! بگن یه زمانی مردم روی حرف بعضی از به اصطلاح دانشمندانی که از خودشونم نبودن، به قدری تعصب داشتن که انگار وحی منزل میدونستن!!!! حتی تو جاهایی که این حرفا سر برآورده هم اینارو نقد میکردن ولی تو بعضی جوامع دیکتاتوری علمی حاکم بود!
  • نیما ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    0 0
    راه برون رفت، توبیخ رئیس کل بانک مرکزی به خاطر اظهارات ناپخته و نسنجیده در جهت کفسازی و خط دهی به بازار آزاد ارز است.
  • ۰۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    0 0
    خب چند سال دیگه یه مساله جدید پیش میاد دوباره بخاطر اون مساله تحریم میاد....ما همچنان تا ساختار رو عوض نکنیم شکننده هستیم بفهمید که غرب دشمنی ذاتی با شرق و بالاخص ایران داره
  • ۰۲:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    0 0
    وقتی فقط بوی سلام علیک کردن روحانی و اوباما میاد ارزش پول ملی 10 درصد زیاد میشه.کجای کارید شما؟ قطعا ارتباط با آمریکا (نه اینکه من دل خوشی از آمریکا داشته باشم) به نفع ایرانه.
  • دکترعباس حاتمی ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    0 0
    تعامل بادنیاشرط پیشرفت است،درشرایط تحریم هیچگونه پیشرفتی متصورنیست.
  • صادق ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    0 0
    مذاکره با امریکا و تن دادن به ایده هایش در دراز مدت به لیبی وقذافی تبدیل می شویم.
  • اَمیر ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    0 0
    از شاگردان دکتر عباسی
  • ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    0 0
    هر وقت تو از گشنگی مردی خاکت میکنن
  • رسول ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    0 0
    جناب اقای پیمان اگه من بخوام با شما مباحثه کنم ممکنه نفمهین ولی میگم : 1- امروز در جهان دو پارادایم حاکم است . پارادایم امانیسم (انسان محوری) و پارادایم تئوئیسم (خدامحوری). اگر ما بخواهیم با امریکا ارتباط برقرار کنیم باید پارادایم شیفت کرده و به پارادایم انها روی اورده و ان را بپذیریم . در غیر این صورت به هیچ وجه امکان ندارد که خدامحوری را در بشرمحوری جستجو کرد . در صورتی که پارادایم امانیسم را پذیرفتیم پس دیگر ما خدا محور نیستیم . لذا اگر ما بخواهیم با امریکا مذاکره کنیم یا ارتباط برقرار کنیم اصل خود را زیر سوال برده ایم . اگر امریکایی ها بخواهند با ما مرتبط شوند باید پارادایم شیف داده و خداگرا شوند که این غیر ممکن است . 2- امام خمینی فرمود : امریکا شیطان بزرگ است . ایا به نظر شما امکان دارد مردم ایران اسلامی که خداگرا هستند می تواند با امریکا که شیطان بزرگ است ارتباط برقرار کند ! مثل این است که دست خود را به شی ای نجس بزنید مسلما دست شما نجس می شود . 3- اگر ما ولایت الله را پذیرفتیم باید هر چه خدا گفت عمل کنیم اما امریکا ولایت طاغوت را پذیرفته است . پس اصلا نمی توان ارتباطی بین این دو دیدگاه پیدا کرد . 4- در مورد تحریم ها : مگر اروپا و خود امریکا تحریم هستند که با بحران اقتصادی روبرو هستند . امریکا 17 تریلیون دلار بدهکار است و این یعنی امریکا بدهکارترین کشور جهان است . خود اقتصاد دانهای امریکا میگویند که بدهی امریکا خیلی بیشتر از این است . پس ارتباط با امریکا یا اروپا به هیچ وجه باعث نمی شود که مشکلات اقتصادی ما حل شود بلکه اقتصاد ما را به قهقرایی که غرب به سمت ان رفته می برد . فکر کنم تا اینجا کافی باشه چون فکر نکنم اینهایی رو هم که گفتم بفهمی .
  • ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
    0 0
    یه سوال چرا شما انقد از اینکه تحریمها برداشته شن میترسید؟ آهان میترسید که مشخص بشه ضعف دیپلماسیتون؟ چون قطعنامه ها همه در زمان دکتر جلیلیتون بوده؟ ببین مشرق و سایر آقایان مدعی که گفتمان انقلاب رو انحصاری کردید و توهم معصوم بودن دارید این تحریمها کمتر میشه و کم کم برداشته خواهند شد و توان دیپلماسی عزیز دلتون هم به همه ثابت میشه!
  • ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    مشرق سنگ اندازی نکن
  • ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    یک سؤال آیا دشمنی آمریکا بخاطر چیست ؟؟؟ وآیا بامذاکره دست ازدشمنی برمی دارد ؟؟ چقدرساده اندیشی وبی بصیرتی است که این دشمن اسلام وجمهوری اسلامی رانادیده بگیریم ونشناسیم به دنبال چیست ؟
  • ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    کدوم منجلاب ؟؟؟!!! ایران الان باتمام مشکلات عزت مندترین کشوردرجهان است .
  • ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    توچقدرساده ای ...
  • ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    عزیزمن سالهاست نبض اقتصادکشورفقط دست عده ای خاص است که هروقت بخواهند آن رابالاوپائین می کنند ومردم هم فقط ظاهرامررامی بینند .البته تحریم هم تاثیر خودراداشته است ولی اگراین خائنین نبودندطرح های رهبری اجرامی شد الان چرخه اقتصادغیرنفتی راه افتاده بود وتحریم هاهم اثرگذارنبود.
  • ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    درمورد سیاست اقتصادی واقتصادسیاسی وتاریخ 35سال انقلاب مطالعه داشته باشید
  • فاطمی ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    این یک جو روانی غیر واقعیست که متاسفانه بر بازار حاکم شده. اما با واقعی شدن شرایط و خوابیدن غبارهای توهم کم کم خواهیم فهمید که اصلاح امور ما در داخل و دست خود ماست نه دیگران. اینکه ساختارهای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعیمان را سالم کنیم و...
  • فا ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    و اگه عکسش ثابت شد اونوقت شما چیکار میکنید؟
  • طمین ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    ببینید با دیپلماسی تنها اقتدار به دست نمیاد. اتفاقا اینکه غرب انقدر داره از خودش نرمش ظاهری نشون میده بدلیل اینه که 8 سال رفتار تهاجمی از طرف مارو پس از 8 سال ملایمت و نرمش نشون دانمون(که نتیجه نرمش نشون ندادن خودشون در اون شرایط بوده) رو دیدن و میترسن دوباره اگه به این ملایمت روی خوش نشون ندن دوباره جو مقابلشون به سمت ادبیات و رفتار تهاجمی و مقاومت و مقابله جدی کشیده بشه. والا بمراتب از این نرمترش رو دولت خاتمی داشت نشون میداد چرا اون موقع مارو کردن محور شرارت و طبل جنگ بر علیهمون زدن؟ ما هرچی الان عزت داریم بخاطر این 8 سال تهاجم هست که اینا از ما دیدن و ترسیده شدن. این نرمش هم پس از 8 سال موضع تند، در شرایط فعلی یک تاکتیک خوب و آزمون آخریه که برا مردم خودمون و برا جهان آشکار بشه آیا ممکنه استکبار در برابر نرمش ما دست از دشمنیش برداره.
  • ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    آقا رسول اینایی که گفتی چهارتا کتاب خوندی فک میکنی استاد روابط بین الملل شدی ؟؟؟؟ پارادایم هاتو واسه خودت نگه دار داشتن رابطه با آمریکا معنیش آمریکایی شدن محض نیست .معناش اقتصاد آمریکایی نیست اگه رابطه با آمریکا اینجور که تو نفسیر کردی بود حضرت آقا هیچوقت اجازه نمیدادن این تیمی که الان تو نیویورکه با آمریکا حتی سر یه میز بشینن در ضمن طبق تعریف شما الان فقط ما پارادایممون الهی هست و بقیه دنیا همه اومانیسم هستند که با آمریکا رابطه دارن !!!
  • ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    احسنت در واقع در ایالات متحده پک ها گروه های فشار هستن چون پک ها هزینه تبلیغاتی احزاب و نمایندگان رو میدن و در واقع گروه های فشار محسوب میشن امریکا هزاران پک داره ما باید با اون پک هایی که مهم هستن و نظراتشون نسبت به ایران خوبه ارتباط برقرار کنیم متنتون عالی بود
  • ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    تو جنرال موتور رو با ایران خودرو و سایپا مقایسه میکنی من دیگه حرفی ندارم :|
  • ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    قطعنامه هایی که آمریکا واروپاتصویب کرده.نه تو شورای امنیت
  • رضا ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    خدا خیرت بده!!!!!!!!!!!!
  • رسول ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    اقای ناشناس 12:03 من بیشتر نخواستم توضیح بدم چون امثال شما نمی فهمیدین من هم قصد به رخ کشیدن معلوماتم نداشتم فقط خواستم علمی جواب اقا پیمان رو بدم . امام خامنه ای فرمودند : من به مذاکره با امریکا خوشبین نیستم . ایشان دائما درباره مقاومت در برابر استکبار جهانی که در راس ان امریکا قرار داشتند تاکید داشتند و روی دشمن شناسی بارها تاکید کردن . امام خمینی فرمود : امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند . من این حرف را با اعماق وجودم درک کردم . بیش از 34 سال از انقلاب اسلامی می گذرد . امروز ایران در بالاترین جایگاه خود قرار دارد و امریکا در ضعیف ترین جایگاه . مشکلات اقتصادی هم که پدید امده است شاید بخش اندکی به خاطر تحریم ها باشد مشکل اصلی سیستم مریض و ضعیف اقتصادی ایران است . حال شما از کدام اختیار تام صحبت می کنید . اختیاری که به واسطه ی ان تمام ارمانها و اعتقادات ما زیر سوال برود ؟ دوست عزیز کمی به اطراف خود نگاه کنید کشوری مثل مصر را مشاهده می کنید . رئیس جمهور برکنار شده مصر امید به کمک امریکا بسته بود و تلاش داشت با امریکا ارتباط برقرار کند ولی نه تنها مشکلات کشورش را نتوانست حل کند بلکه با حکومت نظامی که نقش امریکا در ان هم کم نبود برکنار شد . کسی که فکر می کند ارتباط با امریکا مشکلات ما را حل می کند در خیالی خام و واهی به سر می برد . اون جمله اخرت هم نشون میده که مطلب رو نگرفتی جناب ناشناس . این مساله جای بحث دارد و اینجا مجالی نیست که بتوان در مورد ان بحث کرد . مشرق جان لطفا منتشر کن .
  • رسول ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    شما کجای سخنان اقا این مطلبی رو که گفتی پیدا میکنی ؟ ایا امام خامنه ای گفتن که تیم ایرانی بره بشینه با تیم امریکایی پای یه میز و مذاکره کنه ؟ لطفا منبع این گفته ی خود رو ذکر کنید . در غیر این صورت از خودتان حرفی رو نزنید . برای تائید یا رد کسی نیاز نیست که از امام جامعه هزینه کنی جناب ناشناس 12:03 !!!
  • علی ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    "آمریکاییها امروز به دنبال یک برنده هستند،آن برگ برنده ازنظرآنها کشاندن جمهوری اسلامی انقلابی مردمی به پای میزمذاکره است....مذاکره برای مذاکره،مذاکره برای فروختن ژست ابرقدرتی...مذاکره همراه بافشاروتهدیدچه معنایی دارد؟؟.....من دیپلمات نیستم،انقلابیم،صریح وقاطعانه بگویم،مذاکره باآمریکا مشکلی راحل نخواهدکرد...." رهبرمعظم انقلاب
  • رضا ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    مذاکره تاوقتی همراه بافشاروتهدید،وباهدف فروختن ژست ابرقدرتی،باج گرفتن و....باشد هیچ مشکلی راحل نمیکند...
  • ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    این روشنگریه دنبال سنگ انداز ا تو فتنه 88 بگرد !!!!!!!!!!!!!!!1 حتما پیدا میشه !!!!!!!!
  • ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    جناب ناشناس جنگ هشت ساله راهم ماراه نینداختیم ولی وقتی به ماحمله کردند بایدمیجنگیدیم وجنگیدیم.....حالاجنگ اقتصادی واطلاعاتی وسیاسی وفرهنگی است،اگرقراراست تنش ودشمنی کاهش یابد اقدامی ازطرف مقابل انجام شود ،اگرآمریکابخواهد ازدشمنی خودبکاهد الان بهترین وقت است واگرهم مثل گذشته نخواهد،ماباید بایستیم و بجنگیم،میدانی چراجنگ هشت ساله راتحمیلی نامیدند،چون ماتمابل به جنگ وخونریزی نداشتیم ولی برماتحمیل شد وماهم جنگیدیم ونگذاشتیم یک وجب خاکمان دست آنهابیفتد
  • ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    دولت آمریکاصهیونیست است نه تحت نفوذ صهیونیستها وهیچ تمایلی هم به تعامل سازنده باایران ندارند وفقط به دنبال سلطه برجهان هستند
  • علیرضا ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    اولا:از24خردادتاالان یک تحریم جدید اجرایی شده ویکی هم وضع شده!!!!!!اینطوری تحریمهابرداشته میشه؟؟؟ دوما:شماحافطت ضعیفه یاسنت قدنمیده جناب ناشناس تحریم داماتو،هفت قطعنامه ی شورای حکام دردوره ی عقب نشینی، حکم جلب رئس جمهور ،ممنوعیت رفت وآمد وزرا و.....هیچکدوم درزمان جلیلی نبود،جوجه روآخرچهارسال میشمرند وآنوقت کسانیکه همه چیز راگردن سیاست مقاومت میندازند رسوامیشوند...
  • ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    مردحسابی!ازاول انقلاب توتحریم انقد پیشرفت کردیم ودرخیلی موارد به خودکفایی رسیدیم.... مگر مانمیخواهیم بادنیاتعامل کنیم؟؟؟مگرماعلاقه ای به رفع تحریمهانداریم؟؟خب الان که آقای روحانی رئیس جمهور شده اند وسیاستشان راتعامل سازنده عنوان میکنند،شماببینید واکنش غربیهاچه خواهدبود....آیاحاصربه تعامل ازجایگاه برابرهستند یابازهم فقط به دنبال امتیازگیری وسلطه ی بیشتربردنیاهستند؟؟؟؟
  • ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۵
    0 0
    رابطه بااین آمریکایی که ماداریم میبینیم(شیطان بزرگ)فقط باپذیرش خواسته های اونها وتبدیل شدن به مستعمرشون صورت میگیره....اون وقت دیگه هویت ملی ای هم وجودنداره چه برسه به پول ملی....!!!!!
  • عبد ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۸
    0 0
    امام خميني: از آن زماني بترسيد كه آمريكا باشما دوست باشد
  • سیب کال ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
    0 0
    اینجا هرچند خانه و وطن ماست اما بدان که قصد اقامت نکرده ایم باید نماز قصر بخوانیم زیرا مسافریم اینجا باید به خون خویش وضو کرد یا با خاک خون گرفته تیمم کرد برخیز تا نماز بخوانیم جای نماز عشق همینجاست وقت نماز مرگ بر آمریکاست « پاداش این نماز کم از آن نیست» قیصر امین پور

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس