کد خبر 250601
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۳

"حجت‌الاسلام مجتبي ذوالنور" نماينده سابق ولي فقيه در سپاه، در يادداشتي به بررسي ديپلماسي آتي و مناسبات دولت و سپاه پرداخته است.

به گزارش مشرق، "حجت‌الاسلام مجتبي ذوالنور" نماينده سابق ولي فقيه در سپاه، در يادداشتي به بررسي ديپلماسي آتي و مناسبات دولت و سپاه پرداخته است.
 
متن اين يادداشت به اين شرح است:
 
در گفتمان ديپلماسي جمهوری اسلامی ایران و نحوه ارتباط با غرب به خصوص آمريكا در بحث تحريم‌ها چند نظريه وجود دارد:

نظريه اول اين است كه قدرت غالب در دنيا آمريکا و هم‌پيمانان آن بوده و مقاومت در عرصه هسته‌اي و استقلال موضوعي عبث است، طرفدران اين رويکرد معتقدند ايستادگي در اصول راه به جايي نبرده و براي كشور هزينه دارد ، بنابراين نبايد روي اين مواضع پافشاري كرد؛ اين نظر از ديد حضرت امام (ره) ، "مقام معظم رهبري" و اكثريت مردم معتقد به انقلاب و براساس مباني فكري، اعتقادي و ديني يك ديدگاه مردود است.
 
نظريه دوم اين است كه  بايد براساس اعتقادات،پاي آرمان‌هايمان بايستيم و هيچ گونه انفعالي در رابطه با غرب نداشته باشيم.
 
نظريه سوم گوياي اين مهم است ايستادن بر اصول، اعتقادات، آرمان‌ها، منافع و مصالح همراه با نرمش و انعطاف در عالم ديپلماسي؛

طرفداران اين نظريه باور دارند که امتياز دادن به طرف مقابل در راستاي امتياز گيري است چراکه اين امتيازات نبايد از اصول و منافع ملي ما كم کند.

 طبيعي است عالم ديپلماسي دنياي تعامل و انعطاف است؛ تعبير "نرمش قهرمانانه" "مقام معظم رهبري" و اهميت به‌کارگيري آن در دستگاه ديپلماسي به‌جا و به موقع بود كه دولتمردان ما بايد حافظ آن باشند.

رهبر معظم انقلاب در سال‌ها پيش در دوران اصلاحات تعبيري مشابه همين تعريف بيان کردند که ديپلماسي يك نوع جنگ است؛ جنگي كه لبخند و گفتن شب‌بخير و صبح‌بخيرها پاي ميز صبحانه، نهار، شام جاي ميدان‌هاي تير، تركش، آتش و موشك را گرفته است، بنابراين بايد ديپلمات‌هاي ما مراقب باشند چراکه هر لبخندي نيت خير در پيش ندارد.
 
"مقام معظم رهبري" در جاي ديگري فرمودند آمريكايي‌ها دستكش مخملين سفيدرنگ در دست دارند كه زير آن پنجه آهنين است، دولتمردان توجه کنند ظواهر فريبشان ندهد؛ مسئولين در داد و ستد ديپلماسي به مثال كشتي‌گير رهبري دقيق شوند، يک کشتي‌گير ممكن است از نظر فني جايي نرمش نشان دهد اما  به تاكتيك دشمن هم اهتمام ورزيده و مراقب است كه اين نرمش در جهت غلبه بر دشمنان رخ دهد نه مغلوب شود.

تعامل سازنده دولت و سپاه پاسداران انقلاب اسلامي

 سپاه پاسداران انقلاب اسلامي چه نقشي مي‌تواند داشته باشد؟ سپاه پاسداران در داخل كشور جداي پاسداري از انقلاب و دستاوردهاي آن در عرصه سياست‌خارجي و تلطيف فضاي عمومي با توان نظامي- دفاعي نقش كليدي و محوري دارد.

امروزه عجز و ناتواني در کشورها طمع مخالفين آن را برمي‌انگيزاند و براي او تهديد ايجاد مي‌كند، بنابراين افزايش توان و قدرت هجومي طمع حمله دشمن را خنثي کرده و جرات ريسک به دشمن را نمي‌دهد؛ ديپلماسي امروز ايران نشان مي‌دهد که غرب و آمريکا در محاسبه سود و زيان خود اشتباه کرده حتي جرات تعرض به ما را به خود راه نمي‌دهد.

نقش امروز جمهوري اسلامي از حيث توان رزمي و دفاعي گسترده‌ در عمق‌بخشي بيرون و خارج از مرزهاي ما به يك قدرت بازدارنده تبديل شده كه طبعا مي‌تواند در تلطيف فضاي سياسي و تغيير فضاي آن به نفع جمهوري اسلامي پشتوانه خوبي براي دولتمردان ما باشد كه از موضع قدرت با مخالفين و طرف‌هاي مذاكره صحبت كنند.


منبع : باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس