کد خبر 250123
تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۰

بیش از یک ماه از انتخاب عباس آخوندی به عنوان وزیر راه و شهرسازی می‌گذرد و او را باید یکی از وزیران فعال و در عین حال زیرک دولت یازدهم در برخورد با رسانه‌ها دانست.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، استفاده از کلمه «زیرک» برای عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی شاید با گذشت یک ماه از وزارت او زود باشد، اما پاسخ دادن به سؤالی در جلسه هیأت دولت باعث شد، تا واژه «وزیر زیرک» را برای او برگزینیم.

سؤالی که در حاشیه جلسه هیأت دولت از آخوندی پرسیده شد، این بود که آیا قیمت مسکن حباب دارد، وزیر راه و شهرسازی در پاسخ گفت: «هنوز قیمت مسکن را بررسی نکرده‌ام».

این گونه پاسخ دادن به سؤالات را نمی‌توان به حساب این گذاشت که وزیر راه و شهرسازی بعد از گذشت یک ماه هنوز به موضوع قیمت مسکن فکر نکرده و آن را بررسی نکرده است.

این گونه پاسخ دادن به سؤال را نیز نمی‌توان به حساب داشتن یک مشاور رسانه‌ای جدید در روابط عمومی این وزارتخانه گذاشت، چرا که همه به خوبی می‌دانیم که در روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی تغییراتی صورت نگرفته و همان روابط عمومی دولت دهم است و این گونه پاسخ دادن‌ها تنها به نبوغ خود آخوندی باز می‌گردد و بس.


به خوبی نیز به یاد داریم که هر وقت سؤالی از نیکزاد وزیر قبلی راه و شهرسازی در خصوص قیمت مسکن می‌شد، به راحتی و به شکلی آشکار و واضح پاسخ سؤال کننده را می‌داد و همین پاسخ از زبان وزیر کافی بود، تا بازار مسکن به آن واکنش نشان دهد.


حال برای اینکه بدانیم چرا آخوندی پاسخ سؤال در مورد قیمت مسکن را با جمله هنوز قیمت مسکن را بررسی نکرده‌ام، می‌دهد باید بگوییم که قیمت مسکن نه از زبان وزیر و نه از زبان مسئولان دیگر نباید به صورت رسانه‌ای حلاجی شود، چرا که هر گونه اظهارنظری از زبان وزیر بازار حساس مسکن را دچار تلاطم می‌کند.


اظهارنظر وزیر به صورت رسانه‌ای در خصوص قیمت مسکن با اظهارنظر یک کارشناس متفاوت است و هر لحنی و هر نکته‌ای از سوی وزیر در خصوص قیمت، بازار مسکن راه دچار تلاطم و آشفتگی می‌کند.


اگر فرض را بر این بگیریم که قیمت مسکن در حال کاهش است و وزیر راه و شهرسازی آن را به صورت رسانه‌ای به زبان بیاورد، باعث فرار سرمایه‌گذاران از ساخت مسکن و کاهش تولید می‌شود و اگر هم اعلام کند که قیمت مسکن حباب دارد و افزایش یافته است و من نمی‌توانم کاری انجام دهم، کنترل قیمت سخت و قیمت‌ها جهشی افزایش می‌یابد.


پس بحث در مورد بازار مسکن و دخالت در آن باید پنهان انجام شود و اساساً نباید آنرا رسانه‌ای کرد، چنانچه قبلاً شاهد این اتفاقات بودیم.


افزایش یا کاهش مقدار تسهیلات مسکن، اقدامات دولت در بخش مسکن و اقدامات بخش خصوصی در بخش مسکن نباید رسانه‌ای شود، چون مسکن دو جنبه کاملاً متضاد از هم در بازار از خود نشان می‌دهد.


یعنی اگر اعلام شود که قصد افزایش تولید مسکن داریم و واقعاً هم برنامه همین باشد، ما به خوبی‌ می‌دانیم که بخش خصوصی وحشت می‌کند و تولید را کاهش می‌دهد.


اگر هم اعلام شود دولت قصد اعطای تسهیلات برای ساخت مسکن دارد، دچار تلاطم مضاعف در جهت معکوس در بخش مسکن خواهیم شد.


پس غیرممکن است که کنترل قیمت مسکن جزء دغدغه‌های وزیر راه و شهرسازی نباشد، چرا که دوست دارد قیمت مسکن به گونه‌ای باشد که مردم بتوانند خانه‌دار شوند و از طرفی بخش خصوصی و سازنده‌ها نیز راغب به ساخت باشند.

 
پس نتیجه می‌گیریم که گفتن اینکه قیمت مسکن را بررسی نکرده‌ام، تنها یک جواب زیرکانه برای جلوگیری از تلاطم بازار مسکن است (کاری که در گذشته به آن توجهی نمی‌شد).


امید است وزیر راه و شهرسازی این پیشنهاد دوستانه را پذیرا باشد که اساساً وعده بیهوده در مورد کاهش قیمتها به مردم ندهد (چرا که خود نیز می داند تنها او نیست که می‌تواند قیمت را کاهش دهد) و هر اقدامی را که انجام می‌دهند به بازار تزریق نکند.


اما به هر حال باید مشکلات موجود در بازار و بخش مسکن را مد نظر داشته باشد و مردم و بخش خصوصی سازنده مسکن را نترساند، چرا که هر جمله‌ای از زبان وزیر می‌تواند بر بازار مسکن تأثیر مستقیم داشته باشد.


از طرفی به جای وعده دادن در بازار مسکن، سیاست حمایت از تولید انبوه و انبوه‌سازی و عرضه مسکن به قدر نیاز انجام شود، زیرا در شرایطی که تولید مسکن کمتر از نیاز سالانه حدود 870هزار واحد- بر اساس تعداد ازدواجهای ثبت شده -باشد، قطعا موجب نوسان قیمت می‌شود، اما حمایت از عرضه مسکن و سیاست تشویق ساخت و ساز، هم قیمت مسکن را کنترل می‌کند و هم سایر صنایع پسین و پیشین مسکن را که حدود 200صنعت است، را رونق می‌بخشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس