به گزارش گروه خواندنی های مشرق، دانه کتان ماده غذايي جديدي نيست بلکه قديمي است و به دليل دارا بودن خاصيت درماني از آن استفاده مي شود.
از آن جا که اين روغن عمر مصرف کوتاهي دارد و هزينه توليد، حمل و انبارکردن آن نسبت به روغن هاي ديگر سنگين تر است، توليدکنندگان از توليد آن صرف نظر مي کنند.
** روغن کتان براي بيماران مبتلا به پروستات مفيد است. کتان غني از امگا۳ مي باشد که در درمان ناراحتي هاي قلبي و لوپوس موثر است.
** دانه کتان توانایی آن را دارد که تاثير باکتري و قارچ ها را در بدن خنثي کند. باکتری و قارچ ها بیماری های مختلف را در بدن شما به وجود می آورند که بهتر است خیلی زود درمان شود.
** یمی از مهمترین بیماری های امروزی فشار خون است. دانه کتان فشار خون بالا را کنترل مي کند.
**در کاهش کلسترول خون موثر است. از بدن در برابر آنژين محافظت مي کند و مانع از بروز حمله قلبي دوم مي شود.
**بعد از ورزش های سخت و طاقت فرسا درد بدن را تسخیر می کند ولی دانه کتان شدت درد مفصل و ورم مفصل را کاهش مي دهد.
** از دیگر خواص دانه کتان به اختصار می توانیم این موارد را یاد کنیم: به طور موثر يبوست را کنترل مي کند. امگا۳ آن براي سلامت مو، ناخن و پوست موثر است. روند پيري را به تاخير مي اندازد. ماده اي به نام ليگنانز موجود در آن با سرطان مقابله مي کند.
گياه کتان، بومي قاره اروپاست. دانه کتان و روغن آن از سوي محققان در فهرست ۱۰غذاي مفيد قرار گرفته است.