کد خبر 24745
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۲

دو ديدار رئيس‌جمهور با خانم پريوش سطوتي (همسر دکتر فاطمي) از ابتداي سال 87 تاکنون و انتشار پيامي در آبان ماه امسال به مناسبت سالروز درگذشت دکتر حسين فاطمي و تجليل از او به‌عنوان شهيد در حالي است که دکتر احمدي‌نژاد از اواخر سال 86 تقريباً هيچ‌گونه تجليلي از شخصيت شهيد نواب صفوي نکرده و توقع مي‌رفت که وي در سالروز شهادت نواب حداقل پيام و يا ديداري با خانواده اين شهيد نيز ترتيب مي‌داد.

به گزارش مشرق به نقل از رجا، اين در حالي است که آبان‌ماه سال گذشته همسر مکرمه شهيد نواب صفوي پس از آنکه در استانداري خراسان رضوي و در ميان جمع ديگري از مردم (نه مانند خانم سطوتي به‌طور خصوصي و در ساختمان سفيد پاستور) با رئيس‌جمهور ديدار کرد، در جمع خبرنگاران از دکتر احمدي‌نژاد به‌طور ويژه تجليل کرد و او را مانند فرزند نواب دانست.

رئيس‌جمهور علاوه بر دو ديداري که تاکنون با خانم سطوتي (همسر دکتر فاطمي و خواهرزن تيمسار رحيمي فرمانده شهرباني رژيم شاه) داشته، در آبان‌ماه سال جاري نيز براي نخستين بار به‌مناسبت درگذشت فاطمي وزير امور خارجه دولت مصدق، پيام تسليتي صادر کرد.

در پيام 23 آبان دکتر احمدي‌نژاد به خانم سطوتي آمده است:

« سالروز شهادت دکتر سيد حسين فاطمي، فرصت تازه اي براي يادآوري حماسه دليرمردي است که جان خود را در راه آرمان‌هاي ملت مسلمان و انقلابي فدا کرد.

 

شهيد فاطمي، امروز به عنوان نماد وطن دوستي و غيرتمندي در نزد ايراني ها شناخته مي شود و جوانان اين سرزمين ياد و نام مردي مبارز را در خاطر دارند که مردانه در برابر پلشتي طاغوتيان ايستاد.

آن روز که دژخيم ستمشاهي با صحنه گرداني استعمار پير دکتر فاطمي را به جوخه اعدام سپرد، تصور مي کرد با از ميان برداشتن يک تهديد بالقوه، ماندگاري خود را تضمين کرده است، غافل از آنکه شهادت فاطمي نيز عاملي براي بيداري نسل حق طلب ايران و خيزش آنها عليه رژيم دست نشانده شاهنشاهي خواهد شد.

ياد شهيد سيد حسين فاطمي و همه شهداي انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي را گرامي مي داريم و از خداوند متعال شادي روح اين به معراج رفتگان را خواستاريم.»

رئيس‌جمهور همچنين در فروردين ماه 87 و در اولين ديدار خود با همسر دکتر فاطمي، با اشاره به اينکه نسل جوان و نسل هاي آينده بايد بدانند که ملت ما چه سرمايه هاي عظيمي داشته است، تصريح کرده بود: در طول تاريخ نقش ملت ايران براي رساندن بشريت به جايگاه واقعي خود هميشه ممتاز بوده است.

رئيس‌جمهور با تقدير و تشکر از هديه کتابچه خاطرات دکتر فاطمي مربوط به ماههاي قبل از اعدام وي در زندان گفته بود: اين خاطرات و يادداشت‌ها سند ارزشمند و متعلق به ملت بزرگ ايران است که در اختيار مورخين قرار خواهد گرفت. دکتر فاطمي در راه آرمان خود جوانمردانه ايستاد و مبارزه کرد .دکتر فاطمي پايبند منافع ملت و نه منافع شخصي بود و افتخار کشته شدن را بر ننگ وابستگي به بيگانگان ترجيح داد.

در حالي که دکتر فاطمي خدمات قابل توجهي براي ايران داشته و پس از کودتاي 28 مرداد 32 نيز به‌عنوان يکي از پيشنهاددهندگان صنعت نفت محکوم به اعدام شد اما مخالفت‌هاي جدي و علني او با بينات شرع مقدس و اهانت‌هاي متعدد در روزنامه متعلق به او (باختر امروز) به حدي بود که جمعي از فداييان اسلام را براي ترور او به جمع‌بندي رساند، به‎طوري که عبدخدايي از بازماندگان فداييان اسلام مي‌گويد عبدالحسين واحدي از اعضاي فداييان اسلام، دکتر فاطمي را بزرگ ترين مانع اجراي احکام الهي تشخيص داده و به من گفته بود:«ابتدا بايد او را از ميان برداريم تا بتوانيم مصدوق را وادار به تسليم در برابر نظارت اسلامي خود کنيم.» در همين راستا، فاطمي توسط عبد خدايي مورد حمله قرار گرفت و از ناحيه شکم مجروح شد. البته يک سال و اندي پس از آن حادثه، با نامه‌اي که ميان وي و شهيد نواب صفوي رد و بدل شد، روابط تا حدودي حسنه شد.

با اين حال، تأکيد ويژه بر شخصيت دکتر فاطمي و اطلاق عنوان "شهيد" به فردي که به مخالفت با احکام و شرع تظاهر داشته است، و در مقابل ياد نکردن از شهيد نواب صفوي موجب نگراني دلسوزان انقلاب است، به‌طوري که از دکتر احمدي‌نژاد به‌عنوان رئيس‌جمهور متدين و مکتبي انتظار دارند، حداقل در سالروز شهادت نواب صفوي نيز پيامي خطاب به همسر متدينه او صادر مي‌شد.

دکتر احمدي‌نژاد البته در اولين سال رياست جمهوري خود (20 دي 84) با خانواده و اعضاي ستاد بزرگداشت پنجاهمين سالگرد شهادت نواب ديدار کرده بود.

 

وي با بيان اينکه "قوت و زلال ايمان در نواب صفوي موجب شده بود که او وجود خود را در عظمت اسلام ببيند"، اظهار داشته بود: شهيد نواب صفوي وجود خود را فداي عزت اسلام کرد زيرا بر اين باور بود که عزت مسلمانان تنها در سايه حاکميت احکام اسلامي است.

رييس جمهوري با اشاره به اينکه تجلي خودباوري و اسلام‌مداري در نواب صفوي سبب شده بود زرق و برق دنياي مادي کمترين تاثيري بر وي نداشته باشد، اضافه کرده بود: نواب صفوي تا پاي جان بر سر اهداف متعالي خود ايستادگي کرد و سر سوزني کوتاه نيامد و امروز نيز به دليل اينکه تفکري از جنس نور داشت، همچنان زنده است حتي اگر کساني بخواهند نقش او را در تاريخ با چشم پوشي بر واقعيت‌ها محو کنند.

وي مظلوميت شهيد نواب صفوي در سال‌هاي گذشته را يادآور شد و افزود: نواب صفوي همانگونه که در ملي شدن صنعت نفت نقش موثر و اساسي ايفا کرد، در عرصه فرهنگ اسلامي در کشور نيز با هدف زنده نگهداشتن اسلام تاثير به‌سزايي داشت.

 

احمدي نژاد با بيان اينکه "امروز مي‌توانيم نواب صفوي را به عنوان يک انسان نمونه به نسل آينده معرفي کنيم"، اضافه کرده بود: هميشه دست‌هاي مکار و وابسته دنبال اين بوده و هستند که او و امثال او را محو کنند. آنان که به نام مبارزه و آزاديخواهي و ملي گرايي او را بر نمي‌تافتند، هنگامي که در برابر ايمان و پاکي ايشان احساس حقارت کردند، در مقابلش ايستادند.

رييس جمهوري تاکيد کرده بود: دنيا بايد بداند که خط انقلاب همان مسيري است که شهيد نواب صفوي دنبال کرد و اکنون کساني در صحنه انقلاب حاضرند که خط نواب را دنبال مي‌کنند.

اين در حالي است که مرجع برخي ضميرهايي که احمدي‌نژاد در سخنان سال 84 خود به‌کار برده بود، به افراد و جريان‌هايي بازمي‌گردد که از تجليل يک‌سويه سال‌هاي اخير او از دکتر فاطمي و ياد نکردن از شهيد نواب خرسند مي‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس