کد خبر 24712
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۸

دبير هيئت منصفه مطبوعات گفت: در جلسه اخير رئيس هيئت منصفه مطبوعات با رئيس قوه قضائيه، گلايه اعضاي هيئت منصفه از بي‌اعتنايي به رأي هيئت منصفه و برخي روش‌هاي تبعيض‌آميز در روند دادگاه مطبوعات به سمع آيت‌الله آملي لاريجاني رسانده شد.

به گزارش مشرق، گعلي‌اکبر کسائيان در گفت‌وگو با فارس درباره برگزاري جلسه مشترک رئيس هيئت منصفه مطبوعات با رؤساي قواي قضائيه و مقننه براي بررسي برخي مسائل و حواشي در عدم توجه به جايگاه و رأي هيئت منصفه مطبوعات اظهار داشت: عسگراولادي به عنوان رئيس هيئت منصفه مطبوعات روز گذشته با آيت‌الله آملي لاريجاني و علي لاريجاني به عنوان رئيس مجلس شوراي اسلامي جلسه مشترکي را داشت.

وي ادامه داد: عسگراولادي در جلسه امروز هيئت منصفه مطبوعات که ساعت 10 صبح برگزار شد گزارش جلسه مشورتي روز گذشته خود را به اطلاع اعضاي هيئت منصفه مطبوعات رساند.

* استفسار از مجلس در خصوص جايگاه هيئت منصفه مطبوعات

کسائيان با بيان اينکه رئيس هيئت منصفه در جلسه امروز پيشنهاد داد که "به‌منظور پرهيز از هرگونه سوء‌‌استفاده دشمنان و تفرقه‌افکنان فعلا جلسات عادي هيئت منصفه برگزار شود "، خاطر‌نشان کرد: البته قرار شد در کنار اين حضور، موضوع جايگاه و فلسفه ذاتي هيئت منصفه مطبوعات در محاکم مطبوعاتي طي نامه‌اي از مجلس شوراي اسلامي استفسار شود و خلأ قانوني در اين خصوص برطرف شود.

دبير هيئت منصفه مطبوعات ‌تصريح کرد: در جلسه امروز درباره پيشنهاد عسگراولادي مبني بر تشکيل جلسات هيئت منصفه مطبوعات رأي‌گيري شد و اکثريت اعضا با اين پيشنهاد موافقت کردند لذا ساعت 11 امروز اعضاي هيئت منصفه مطبوعات در جلسه دادگاه مطبوعات حضور يافتند.

* قوه قضائيه معتقد به نقش "مشاوره‌اي " هيئت منصفه مطبوعات است

کسائيان در خصوص مباحثي که در جلسه مشترک عسگراولادي با آيت‌الله آملي لاريجاني مورد بحث و بررسي قرار گرفته اظهار داشت:‌ رفع ابهام از نقش ذاتي هيئت منصفه مطبوعات در اين جلسه مورد بررسي قرار گرفته اما هنوز قوه قضائيه با صراحت بر اين عقيده است که هيئت منصفه مطبوعات تنها نقش "مشاور " را دارد.

وي ادامه داد: اما اعضاي هيئت منصفه مطبوعات همچنان بر اين عقيده هستند که هيئت منصفه مطبوعات قطعا نقشي بيش از مشاور را دارند.

کسائيان با بيان اينکه دادگاه مطبوعات داراي 3 ستون اصلي است که با نبود هر يک از اين ستون‌ها امکان تشکيل جلسات دادگاه مطبوعات وجود نخواهد داشت، خاطر‌نشان کرد: بر اساس آنچه که در قانون اساسي و قانون مطبوعات تصريح شده، ستون اول دادگاه مطبوعات حضور قضات شامل رئيس دادگاه و 2 مستشار است و ستون دوم حضور نماينده مدعي‌العموم است که اگر نماينده مدعي‌العموم در جلسات دادگاه مطبوعات حضور نداشته باشد عملا امکان تشکيل دادگاه مطبوعات وجود نخواهد داشت.

* هيئت منصفه مطبوعات؛ ستون اصلي دادگاه مطبوعات

دبير هيئت منصفه مطبوعات ستون سوم دادگاه مطبوعات را حضور هيئت منصفه دانست و تصريح کرد: يعني براي تشکيل جلسات دادگاه مطبوعات حتما بايد حداقل 7 نفر از اعضاي هيئت منصفه مطبوعات حضور داشته باشند.

وي افزود: بر اين اساس سؤال اعضاي هيئت منصفه اين است که اگر نقش هيئت منصفه در دادگاه صرفا يک نقش "مشاوره‌اي‌ " است و با توجه به اينکه مشاور، مشورت خود را ارائه مي‌کند و طرف مقابل مي‌تواند اين رأي را اجرا کند يا به آن اعتناء نکند، با اين اوصاف چرا در قانون تصريح شده که دادگاه مطبوعات تحت هيچ عنواني نمي‌تواند بدون حضور هيئت منصفه مطبوعات تشکيل شود.

* نقش هيئت منصفه مطبوعات قطعا بيش از نقش مشاور است

دبير هيئت منصفه مطبوعات متذکر شد: پس معلوم است که نقش هيئت منصفه مطبوعات قطعا بيش از نقش مشاور است و اعضاي هيئت منصفه مطبوعات معتقدند هيئت منصفه نماينده افکار عمومي جامعه است.

وي با اشاره به ترکيب اعضاي هيئت منصفه مطبوعات تصريح کرد: در هيئت منصفه مطبوعات از اقشار مختلف جامعه اعم از اساتيد دانشگاه، نماينده هنرمندان، نويسندگان و خبرنگاران، پزشکان، ورزشکاران و ... حضور دارند.

* هيئت منصفه نماينده اقشار مختلف جامعه

کسائيان ادامه داد: در ترکيب فعلي هيئت منصفه مطبوعات حداقل 4 دکتراي حقوق و استاد دانشگاه، رئيس دانشکده حقوق، عده‌اي از نويسندگان و روزنامه‌نگاران فهل و با تجربه که عمري را در اين عرصه صرف کرده‌اند، حضور دارند؛ بر اين اساس مي‌توان گفت که هيئت منصفه نماينده اقشار مختلف جامعه است.

دبير هيئت منصفه مطبوعات با تذکر اين نکته که علت تصريح قانون اساسي و مطبوعات بر حضور هيئت منصفه مطبوعات در جلسات دادگاه به دليل نقشي است که اين هيئت بايد داشته باشد، گفت: بر اين اساس به عنوان اعضاي هيئت منصفه مطبوعات معتقديم که نقش اعضاي هيئت منصفه بيش از نقش مشاور است.

وي تصريح کرد: در جلسه اخير رئيس هيئت منصفه مطبوعات با رئيس قوه قضائيه، گلايه اعضاي هيئت منصفه از بي‌اعتنايي به رأي هيئت منصفه و برخي روش‌هاي تبعيض‌آميز در روند دادگاه مطبوعات به سمع و نظر آيت‌الله آملي لاريجاني رسانده شد.

دبير هيئت منصفه مطبوعات در خاتمه گفت: رئيس قوه قضائيه نيز در اين جلسه بر نظارت بيشتر بر محاکم مطبوعاتي تأکيد کرده است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس