به گزارش مشرق، نشست نقد و بررسي فيلم سينمايي «نفوذي» با حضور «جمال شورجه» تهيهکننده، «مهدي فيوضي» کارگردان و «محمود گبرلو» منتقد در خبرگزاري فارس برگزار شد.
* جريان پشت پرده منجر به حذف سينماي دفاع مقدس شد
«مهدي فيوضي» در ابتداي اين نشست، گفت: اگر سينماگري بخواهد دنبال اطلاعات در زمينه دفاع مقدس برود، حتماً به آن ميرسد. درست است که ورود به آن سخت است ولي وقتي که وارد شوي کار راحت ميشود.
وي در خصوص سينماي دفاع مقدس در دوران گذشته افزود: حدود 10 - 15 سال پيش، يکخطي پشت پرده بود و کاملاً سعي کرد طوري با سينماي دفاع مقدس برخورد کند که انگيزهها را کاهش دهد. به شکلهاي مختلف در بحث تحقيقات و پژوهش و توليد، فشارها و سختگيريها و اذيتها شروع شد و فيلمساز ميگفت من ديگر به سراغ سينماي دفاع مقدس نميروم. فردي مثل مهاجراني آن زمان درباره دفاع مقدس گفت ما جنگ برادر در مقابل برادر نداريم. اين موضوع در ظاهر يک حرکت انساندوستانه بود ولي در باطن به حذف سينماي دفاع مقدس منجر شد.
* در تمام دورهها سعي کردند جلوي سينماي ارزشي و انقلابي را بگيرند
فيوضي ادامه داد: دشمن ما به خوبي قدرت تأثيرگذاري سينما را ميداند. به همين دليل تمام تلاشاش را ميکند که اين سينما قوت نگيرد. اگر به تمام دورهها دقت کنيد به شکلهاي مختلف سعي کردند جلوي سينماي ارزشي و انقلابي و دفاع مقدس را بگيرند و نگذارند رشد کند. برعکس يا مسئولان ما قدرت سينما را نميدانستند و يا اين که ميدانستند و در همين خط فعاليت ميکردند. طوري ميشد که بعداز سالها يک فيلمساز که ريشه انقلابي دارد معاون سينمايي وزارت ارشاد ميشود، يک دفعه بيبيسي که خودش را نرم نشان ميدهد، دستپاچه ميشود و برنامه خيلي تندي عليه معاون سينمايي تهيه ميکند.
فيوضي در ادامه بيان داشت: آنها نميخواهند سينما به دست افراد انقلابي بيفتد ولي حالا افتاده و تمام تلاششان را ميکنند تا اين سينما را از بين ببرند.
وي ادامه داد: هاليوود، فيلمسازاني که در راستاي سياستهايش فعاليت ميکنند را جذب ميکند و تمامي امکانات را به آنها ميدهد ولي متأسفانه مسئولان کشور ما اطلاعات خوبي در اين زمينه ندارند که از نيروهايي که در اين راستا فعاليت ميکنند، حمايت کنند. اگر مسئولان اين موضوع را درست بشناسند، از طريق سينما ميتوانند خيلي از اهداف انقلاب را نشان دهند.