کد خبر 24090
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۱

چندي پيش شايعه اي مبني بر مرگ سه نفر در استان بر اثر تزريق پني سيلين در سطح وسيعي پخش شد و هر ميزان که اين شايعه گسترش مي يافت بر تعداد متوفيان در اين شايعه نيز افزوده مي شد.

به گزارش مشرق به نقل ازمهر،در پي بروز يک شايعه در کهگيلويه و بويراحمد مصرف پني سيلين در اين استان به صفر نزديک شده است.

چندي پيش شايعه اي مبني بر مرگ سه نفر در استان بر اثر تزريق پني سيلين در سطح وسيعي پخش شد و هر ميزان که اين شايعه گسترش مي يافت بر تعداد متوفيان در اين شايعه نيز افزوده مي شد.

به رغم تکذيب اين شايعه از سوي مسئولان دانشگاه علوم پزشکي استان و به رغم گذشت يک هفته از انتشار آن، متصديان داروخانه در شهر ياسوج مي گويند تقاضا براي داروي پني سيلين بسيار کم شده است.

يکي از متصديان داروخانه در اين شهر گفت: از هفته گذشته و با گسترش اين شايعه کسي حاضر به خريد پني سيلين نيست.

رستمي افزود: حتي بيماراني که در نسخه آنان پني سيلين تجويز شده است نيز حاضر به دريافت آن نيستند.

بيماران حاضر به تزريق پني سيلين نيستند

اين مسئله شامل حال پزشکان نيز شده است و برخي از پزشکان مي گويند بيماران به آنان تاکيد مي کنند که در نسخه آنان پني سيلين نوشته نشود.

يک پزشک در ياسوج گفت: هم اکنون مردم وحشت عجيبي از پني سيلين پيدا کرده اند و بيماران از تزريق پني سيلين اجتناب مي کنند.

دکتر فتح الله مرداني افزود: بيماراني که يک روز پزشک را مجبور به تجويز آمپول براي خود مي کردند و مي گفتند "پزشکي که آمپول ننويسد، پزشک نيست"، اکنون حاضر به تزريق پني سيلين و ساير داروهاي تزريقي نيستند.

وي بيان کرد: هر روزه بيماران زيادي به اينجانب مراجعه مي کنند و همه آنها نيز تاکيد مي کنند که "آمپول پني سيلين تزريق نمي کنند چون چند نفر را کشته است".

مرداني اظهار داشت: با گسترش اين شايعه و اضافه کردن شاخ و برگهايي به آن، حتي استفاده از ساير آمپولهاي تزريقي نيز به شدت کاهش يافته است.

اين پزشک تصريح کرد: هم اکنون پزشکان متهم هستند و نمي توانند وظيفه اصلي خود را انجام دهند و بيماران نيز به سيستم بهداشت و درمان بي اعتماد شده اند و ادامه اين روند اصلا به نفع بهداشت و سلامت جامعه نيست.

وي در خصوص يکي از تبعات اين شايعه گفت: مثلا ممکن است بيماري مبتلا به گلو درد چرکي شده و نياز ضروري به پني سيلين داشته باشد که در صورت عدم تزريق پني سيلين احتمال دارد در آينده به بيماريهاي ديگري از جمله روماتيسم قلبي مبتلا شود.

مرداني بيان داشت: هنوز به خوبي در خصوص تکذيب اين شايعه روشنگري نشده و لازم است در اين خصوص اطلاع رساني بيشتري شود.

مردم به شايعات توجهي نکنند

با اين حال رئيس دانشگاه علوم پزشکي ياسوج مجددا بر عدم صحت اين شايعه تاکيد کرد و گفت: آمپولهاي مصرفي در بيمارستانها به هيچ وجه مشکلي نداشته است و مردم به شايعات توجهي نکنند.

سيد حسام الدين نبوي زاده افزود: همه داروهاي موجود در داروخانه هاي اين استان مورد تائيد وزارت بهداشت است و در سه مورد مرگ مشکوکي که اتفاق افتاده، کيفيت داروهاي مصرفي باعث مرگ نشده است.

نبوي زاده با اشاره به وجود حساسيت به پني سيلين در برخي از افراد اظهار داشت: حساسيتهاي اين چنيني ظرف چند دقيقه باعث مرگ فرد مي شوند و اين در حاليست که در يک مورد مرگي که به اين نوع حساسيت نسبت داده شده،‌ مرگ پس از گذشت ساعتها از مصرف پني سيلين اتفاق افتاده و به هيچ وجه ارتباطي با حساسيتهاي پني سيلين نداشته است.

وي درخصوص مرگ يک بيمار در بيمارستان شهيد بهشتي ياسوج نيز گفت: اين بيمار از آمپول رانيتيدين استفاده کرده بود که به هيچ وجه باعث ايجاد حساسيت نمي شود و پس از بررسي کامل به اين نتيجه رسيديم که مرگ او سکته قلبي بوده و هيچگونه ارتباطي با دارو نداشته است.

نبوي زاده تصريح کرد: مرگ بيمار ديگري نيز به علت عفونت خوني بوده و پرونده بيمار در اين مورد واضح است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس