نماینده سردشت و پیرانشهر در ابتدا با اشاره به اهمیت تامین امنیت غذا در وزارت جهاد کشاورزی آن را یکی از مهمترین موضوعات خواند و گفت: باید در کنار این مسئله به موضوع صادرات غذا نیز توجه کنیم و در جهت آن گام برداریم.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای آقای حجتی بعد از تصدی وزارت جهاد کشاورزی در دوره گذشته همین مسئله بوده است تصریح کرد: ایشان برنامهای ده ساله داشته و در جهت خودکفایی گندم، روغن و مواد غذایی اساسی گام برداشتهاند.
خضری طراز تجاری محصولات کشاورزی را در تمامی دورههای گذشته مانند برنامه چهارم و پنجم منفی عنوان کرد و افزود: در تنها دورهای که شاهد طراز مثبت این مسئله بودهایم دوره وزارت آقای حجتی بوده است.
نماینده سردشت و پیرانشهر اضافه کرد: تامین امنیت غذایی شوخی نیست و بهداشت و درمان مردم و تامین امنیت غذا از موضوعات مهم است.
خضری با اشاره به برخی محصولات کشاورزی و دامی که به دلیل عدم نظارت صحیح با مشکل بهداشتی مواجه هستند اضافه کرد: هماکنون محصولاتی نظیر کاهو و میوهجات به دلیل مصرف سموم مختلف سرطانزا هستند و در حوزه محصولات دامی نیز به دلیل مصرف برخی مواد با این مشکل مواجهیم که این مسئله نظارت جدی را میخواهد.
وی ویژگیهای وزیر پیشنهادی برای وزارت جهاد کشاورزی را در سه بعد تعهد، تخصص و تجربه عنوان کرد و افزود: ایشان تجربه و برنامههای خوبی را دارد و دغدغه اصلی وی حوزه کشاورزی فرابخشی است.
نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجربه و توانمندی وزرای پیشنهادی بهداشت و تعاون تصریح کرد: این افراد توانمندی خوبی را در این زمینه دارند و به عنوان مثال وزارت تعاون میتواند با توجه به راهبرد اصلی خود در زمینه بیمه 6 میلیون نفر افراد فاقد بیمه در این زمینه با وزارت جهاد همکاری کند.
خضری برنامههای حجتی را پاسخگوی چالشهای موجود در حوزه کشاورزی و تامین امنیت غذا خواند و ادامه داد: تامین امنیت غذایی به عنوان رکن سلامت باید مورد توجه باشد و ما در اقتصاد مقاومتی مجبوریم به این محصولات استراتژیک توجه کنیم.
وی حفاظت از منابع پایه را موضوع مهم دیگر در حوزه کشاورزی خواند و افزود: هماکنون 90 درصد منابع آبی کشور صرف بخش کشاورزی میشود که اگر این مسئله مدیریت نشود با مشکل مواجه خواهیم شد و تجربه نشان داده که آقای حجتی قابلیت هماهنگی در این زمینه را دارند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر اصلاح الگوی کشت را مسئله مهم دیگر در حوزه کشاورزی عنوان و ادامه داد: هم اکنون تنها 50 درصد ظرفیت کشاورزی ما مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: ارتقاء نظام سیاستگذاری باید موضوع مورد توجه وزیر جهاد کشاورزی باشد و میتوانیم با درگیر کردن تعاونیها و شناختن تصدی حاکمیتی که از خصوصیتهای آقای حجتی است در این زمینه کار کنیم.
خضری با اشاره به اولویت ارتقاء بهرهوری در حوزه کشاورزی اضافه کرد: ما اقلیمهای متفاوتی در کشور داریم که میتوانیم در فصلهای مختلف محصولات مختلفی را داشته باشیم.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر افزایش ضریب در محصولات اساسی را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به برنامه پنجم توسعه و دیگر اسناد بالادستی تصریح کرد: بر طبق این برنامهها باید موارد ذکر شده در آن راهبردی باشد و اگر این مسئله مدنظر قرار نگرفته کار آقای حجتی سنگینتر میشود.
وی افزود: در دولتهای نهم و دهم ما از نظر منابع مالی بسیار ثروتمند بودیم ولی کمترین سرمایهگذاری در کشاورزی انجام شد.
خضری ادامه داد: در این دورهها باید نفت را به سمت کشاورزی میبردیم ولی این کار انجام نشد اما آقای حجتی این موضوع را در برنامههای خود ذکر کردهاند.
نماینده سردشت و پیرانشهر با اشاره به سوابق کاری و تحصیلی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: آقای حجتی لیسانس کشاورزی دارند و البته تصدی وی در جهاد نیز بسیار قوی بوده است و آقایان ثروتی، تابش و قوامی از من خواستند که این مسئله و حمایتشان از آقای حجتی را اعلام کنم.
وی تخصیص یارانه هدفمند به بخش کشاورزی و بیمه محصولات کشاورزی را نکته مهمی دانست و اضافه کرد: هماکنون سهم این بیمه کاهش یافته که این مسئله یک فاجعه است و دولت باید از آن حمایت کند.
خضری تامین بهداشت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره و همچنین آموزش و جذب دانشآموختگان کشاورزی را یادآور شد و تصریح کرد: با برنامهریزی آقای حجتی دغدغههای ما در این حوزه رفع خواهد شد.
نماینده سردشت و پیرانشهر موضوع آبیاری و هدفمند شدن در این زمینه را نیز مورد تاکید قرار داد.
وی در ادامه نطق خود در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی خطاب به حجتالاسلام روحانی گفت: ما در قسمتی از پیام سوم شما دیدیم که از موضوع ظرفیت اقوام اسم برده شد؛ من به کلیت کابینه رای دادم ولی گلایه دارم که رئیسجمهور باید موازنه آرمانگرایی و عملگرایی را رعایت میکردند.
خضری ادامه داد: اگر یک نفر کرد اهل تسنن در کابینه گذاشته میشد اتحاد شگرفی به وجود میآمد و انشاءالله در معاونتها این موضوع جدی گرفته شود چون اقوام کرد ولایتمدار و تابع نظام بوده و میخواهند از ظرفیت آنان استفاده شود.