به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، مواد غذايي گروه ميوهها انواع ميوههاي تازه، آبميوههاي تازه طبيعي، کمپوت ميوهها و ميوههاي خشک (خشکبار) را شامل ميشود.
لازم است روزانه 2 تا 4 واحد از مواد غذايي گروه ميوهها در برنامه غذايي گنجانده شود. هر واحد از اين گروه برابر است با يک عدد ميوه متوسط مانند سيب، موز، پرتقال يا گلابي، نصف گريپ فروت يا نصف ليوان ميوههاي ريز مانند توت، انگور، انار و ... يا نصف ليوان ميوه پخته يا کمپوت ميوه و يا يک چهارم ليوان ميوه خشک يا خشکبار (مانند انواع برگها) که معادل با سه چهارم ليوان آبميوه تازه طبيعي است.
چگونگي انتخاب صحيح ميوهها
ميوهها از نظر محتواي ويتاميني و املاح با يکديگر متفاوتند. به عنوان مثال انواع توتها و مرکبات مانند پرتقال و نارنگي ويتامين «ث» بيشتري نسبت به سيب دارند و سيب و موز مقدار بيشتري پتاسيم دارند. بنابراين اصل تنوع در انتخاب نوع ميوههاي مصرفي روزانه بايد رعايت شود.
فوايد برخي از ميوهها
سيب: سيب علاوه بر داشتن مقادير زياد ويتامين، پتاسيم و فيبرغذايي حاوي آنتي اکسيدان کوئرستين است که باعث کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي - عروقي و سکته ميشود.
فيبر غذايي سيب (پکتين) موجب کاهش چربيهاي خون و همچنين افزايش تدريجي قند خون در ديابتيها ميشود. بنابراين مصرف آن براي ديابتيها توصيه ميشود.
مرکبات: مرکبات شامل پرتقال، نارنگي، انواع ليمو و گريپ فروت هستند. مرکبات منبع غني ويتامين «ث» و فيبر غذايي هستند. ويتامين «ث» موجود در مرکبات با افزايش جذب آهن از ابتلا به کم خوني پيشگيري ميکند. مطالعات نشان داده مصرف روزانه مرکبات باعث کاهش ابتلا به بيماريهاي آب مرواريد (کاتاراکت) ميشود.
گلابي: گلابي منبع غني از ويتامين «ث» و فيبر است که ميان وعده مناسبي براي افراد داراي کلسترول بالاي خون و ديابتيها محسوب ميشود و يکي از اولين غذاهاي کمکي ايدهآل براي کودکان است.
انواع توتها: توتها علاوه بر مقدار زيادي فيبر غذايي، ويتامين «ث» و پتاسيم، مقدار زيادي رنگدانه گياهي (آنتوسيانيدين) دارند که نقش موثري در پيشگيري از ابتلا به واريس و تخريب ديواره رگهاي خوني دارند.
توتها از جمله ميوههاي کم کالري هستند که در رژيم غذايي کنترل وزن توصيه ميشود. فيبر غذايي موجود در انواع توتها موجب تسريع در دفع مدفوع و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ ميشود.
انار: انار سرشار از پتاسيم، ويتامينهاي «ث» و «ب» است.
کيوي: کيوي منبع بسيار غني ويتامين «ث» ، پتاسيم و فيبر غذايي است و آنزيمي دارد که به عنوان نرم کننده گوشت به کار ميرود.
نکاتي درباره خريد و نگهداري ميوهها
تا حد امکان ميوههاي سالم، بدون لک و بدون کرم خوردگي ر انتخاب کنيد. براي نگهداري طولاني مدت ميوهها ميتوان از روشهاي خشک کردن، مربا و کمپوت استفاده کرد. براي رسيدن گلابيهاي سبز رنگ آنها را در دماي اتاق قرار دهيد و پس از رسيدن در يخچال نگهداري کنيد. براي جلوگيري از قهوهاي شدن گلابيهاي خرد شده به آنها آبليمو بزنيد. هنگام خريد مرکبات، ميوههايي که پوست پر رنگ، درخشان و بدون لک دارند را انتخاب کنيد. ميتوانيد انواع مرکبات را تا چند هفته در يخچال نگهداري کنيد. انارهاي پوست نازک و براق را که نسبت به اندازهشان سنگين بوده و آبدار و گوشتي هستند را انتخاب کنيد. انارها را ميتوان به مدت يک ماه در جاي خشک و خنک و به مدت دو ماه در يخچال نگهداري کرد.
بنا بر اعلام انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور، خرمالوهاي پررنگ و رسيده را ميتوانيد به مدت 2 تا 3 روز در يخچال نگهداري کنيد. کيويهاي رسيده گوشتي که کمي نرم هستند را انتخاب کنيد. کيويهاي نارس طي 2 تا 3 روز در پاکت کاغذي همراه با يک عدد سيب رسيده در دماي اتاق ميرسند. کيويها را ميتوانيد در يک کيسه پلاستيکي تا دو هفته در يخچال نگهداري کنيد. هنگام خريد کمپوت ميوهها به تاريخ توليد و انقضا، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت و مهر استاندارد توجه کنيد. دقت کنيد قوطي کمپوت ميوهها معيوب و باد کرده نباشد.