کد خبر 23896
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۴

اعلام رسمي زمان مذاکرات با 1+5، زن جاسوس امريکايي مهم نبود، حل مشکل انتقال سوخت به افغانستان، آمادگي ايران براي ميانجيگري بين دو کره، فهرست دعوت شدگان براي حضور در تور هسته اي و ... از محورهاي نشست اين هفته سخنگوي وزارت خارجه با خبرنگاران است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، رامين مهمانپرست سخنگوي دستگاه سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران پيش از ظهر امروز سه‌شنبه در نشست هفتگي خبري با خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به سئوالي در خصوص سفر هيلاري کلينتون وزير امور خارجه آمريکا به منطقه خليج فارس و اظهارات وي مبني بر اينکه تحريم‌ها عليه ايران کارساز بوده است، تصريح کرد: مقامات آمريکايي جهت اختلاف ميان کشورهاي منطقه و يا جهت تشديد تحريم‌ها عليه ملتها تحرکاتي دارند که نتيجه مطلوب براي آنها نخواهند داشت و کشورهاي منطقه به خوبي از درايت و هوشياري برخوردار هستند.

وي در رابطه با اثرات تحريم‌ها عليه ايران نيز گفت: تحريم مانع رشد ملت ما نبوده و ملت ما راه خود را انتخاب کرده و با قدرت مسيرش را ادامه خواهد داد .

چيز جديدي نشنيده ام

خبرنگاري پرسيد گويا اخيراً آمريکا پيشنهادي مطرح کرده است که براساس آن اين کشور با غني سازي اورانيوم در داخل خاک ايران موافق است که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گفت: من چيز جديدي نشنيده ام اما حق ما در داشتن فناوري هسته‌اي کاملاً مشروع و مورد قبول ملت‌هاي بزرگ دنياست.

ايران جز استثنايي ترين کشورها در زمينه بازديد از تاسيساتش است

وي در رابطه با کشورها و چهره‌هاي شرکت کننده در تور هسته‌اي ايران تاکيد کرد: همان طور که بارها اعلام کرديم فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌اي ما روشن و شفاف است و اين فعاليت‌هاي شفاف مورد تاييد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي است. اينکه ما اجازه داده‌ايم بازديدي فراگير از تاسيسات صورت بگيرد به آن افتخار مي‌کنيم که جزو استثنايي‌ترين کشورها هستيم که اجازه بازديد از تاسيسات خود را مي‌دهيم و اين تاکيدي بر باور ما بر عملکرد صحيح‌مان است.

اعتراض به ممنوعيت حجاب در آذربايجان طبيعي است

مهمانپرست در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص اعتراضات صورت گرفته در آذربايجان نسبت به ممنوعيت حجاب و تاکيد مراجع بر پيگيري اين موضوع تصريح کرد: موضوع ممنوعيت حجاب در آذربايجان يک مسئله کاملا داخلي است و اعتراضات به ممنوعيت حجاب با توجه به اينکه ملت آذربايجان مسلمان و متدين هستند عکس العمل کاملا طبيعي در داخل اين کشور است.

وي ادامه داد: اميدواريم مقامات آذربايجان با درايت و هوشياري اجازه ندهند کساني که نسبت به استقلال آذربايجان در حال توطئه هستند از اين موضوع سوء استفاده کنند چون جرياناتي به دنبال برهم زدن استقلال آذربايجان هستند.

مهمانپرست تاکيد کرد: مردم آذربايجان با توجه به تديني که دارند تحرکاتي نسبت به ممنوعيت حجاب دارند که درايت مسئولان اين کشور مي تواند راهگشا باشد.

آمادگي ايران براي ميانجيگري بين دو کره

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار مهر در خصوص درخواست سفير کره از رئيس مجلس شوراي اسلامي براي نقش آفريني ايران در مناقشه دو کره اظهار داشت: تنشهايي که در آسيا به وجود مي آيد مورد قبول هيچ کشوري در آسيا نيست و همه به دنبال صلح و ثبات هستند.

وي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران آمادگي همکاري براي ايجاد صلح و ثبات در آسيا را دارد و از ظرفيت خود در اين زمينه استفاده مي کند.

مهمانپرست افزود: اگر چنين استقبال و زمينه اي باشد ما تلاش مي کنيم تا در آسيا آرامش حاکم باشد.

دستگيري عوامل ترور عليمحمدي مايه افتخار است

يکي از خبرنگاران در رابطه با برنامه‌هاي وزارت خارجه براي پيگيري موضوع عوامل ترور شهيد عليمحمدي سئوال کرد که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره با اشاره به دستگيري عوامل اين اقدام خاطرنشان کرد: اينکه عوامل اين ترور شناسايي و دستگير مي‌شوند باعث افتخار نظام است که با اقتدار وظايف خود را انجام مي دهد و اينکه رژيم صهيونيستي رسماً انجام ترورها را اعلام کرده نوعي تروريسم دولتي است و ما متاسفيم که کشورهاي غربي از اين اقدامات اين رژيم حمايت مي کنند.

دستيار ويژه وزير خارجه ادامه داد: ما محکوميت رژيم نامشروع صهيونيستي را دنبال مي‌کنيم و آنها بايد به عنوان ارتکاب جنايت عليه انسانيت و ترور دانشمندان محاکمه شوند و حتماً از هر ابزاري براي پيگيري حقوقي اين موضوع استفاده مي کنيم اسناد و مدارک براي پيگيري مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

پيگيري وضعيت عسگري ادامه دارد

خبرنگار ديگري با اشاره به تشکيل کميته‌اي در وزارت خارجه براي پيگيري موضوع ربوده شدن عليرضا عسگري معاون اسبق وزير دفاع در خصوص نتايج تشکيل اين کميته سئوال کرد که مهمانپرست در اين باره گفت: وزارت خارجه اقدامات زيادي در اين باره انجام داده که از آن جمله مي‌توان به پيگيري موضوع توسط سرپرست وزارت خارجه از طريق دبير کل سازمان ملل و کميته بين‌المللي صليب سرخ جهاني اشاره کرد. همچنين کميته‌اي نيز در وزارت خارجه براي پيگيري حقوقي موضوع تشکيل شده که فعاليت‌هاي خود را ادامه مي‌دهد.

موضع ايران در خصوص همه پرسي در سودان

يکي از خبرنگاران در خصوص برگزاري همه پرسي در سودان براي تجزيه اين کشور سئوال کرد که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره نيز گفت: برگزاري همه پرسي در سودان نشان دهنده اين است که مردم اين کشور بايد نسبت به وضعيت کشور خود تصميم گيري کنند اما هر تصميمي که گرفته شود کشورهاي سلطه‌گر که سابقه طولاني در آفريقا دارند بايد بدانند که از اين اتفاقات سودان نبايد براي ايجاد فتنه و تفرقه و مشکل براي مردم آفريقا استفاده کنند.

وي اضافه کرد: مسئولان سودان با توجه به منافع ملت خود تصميم مي گيرند.

فهرست دعوت شدگان براي حضور در تور هسته اي ايران

خبرنگاري با بيان اينکه کشورهاي اروپايي و آمريکايي دعوت ايران براي بازديد از تاسيسات هسته‌اي را رد کرده‌اند موضع وزارت خارجه در اين زمينه را جويا شد که مهمانپرست گفت: دعوت ما براي بازديد از تاسيسات هسته‌اي دعوتي فراگير از مجموعه هاي مختلف بود که از جنبش عدم تعهد، گروه 77، اتحاديه اروپا، اتحاديه عرب، مجمع آسيايي، سازمان کنفرانس اسلامي و نماينده خانم اشتون در سازمان انرژي اتمي با توجه به اينکه وي رئيس هيئت مذاکره کننده 1+5 است دعوت به عمل آمده که جزئيات در حال بررسي است.

خبرنگار رويترز سئوال کرد آيا چين و روسيه دعوت ايران را پذيرفته اند که مهمانپرست در پاسخ گفت در دست بررسي است.

پيگيري وضعيت ايرانيان سانحه ديده در استراليا

مهمانپرست در پاسخ به سئوالي در رابطه با آخرين پيگيري‌هاي وزارت خارجه در خصوص اتباع ايراني حادثه ديده در استراليا گفت: بعد از حادثه غرق شدن قايق در حوالي استراليا پيگيري‌هاي کنسولي از طريق سفارت ايران در استراليا و وزارت امور خارجه با وزارت مهاجرت استراليا دنبال شد و ما تلاش مي‌کنيم تا خدمات کنسولي به اتباع ايراني از طريق دولت استراليا ارايه شود. از دولت استراليا نيز خواسته‌ايم با توجه به مسايل انساني همکاري لازم را صورت دهد.

تشريح اهداف سفر هيئتي از اتيوپي به ايران

وي در رابطه با سفر هيئتي از اتيوپي به جمهوري اسلامي ايران گفت: سفر مشاور نخست وزير اتيوپي به ايران براي بررسي زمينه‌هاي همکاري دو کشور در جهت ارتقاء روابط اقتصادي و سياسي با توجه به ظرفيت بالاي دو کشور صورت گرفت و بحث‌هايي نيز براي برگزاري اجلاس کميسيون مشترک دو کشور مطرح شد که در اين زمينه تصميم گيري به عمل آمد.

مهمانپرست با بيان اينکه ايران عضو ناظر اتحاديه آفريقا است گفت: اين نوع سفرها در ارتقاء روابط ايران با کشورهاي آفريقايي مي تواند کمک کند.

جرياني در افغانستان ماموريت تخريب روابط با ايران دارد

سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوالي در رابطه با وضعيت انتقال سوخت از ايران به افغانستان و اعتراضاتي که در چند روز گذشته در مقابل سفارت ايران در کابل برپا شده تصريح کرد: متاسفانه جرياني در افغانستان به شدت در جهت تخريب روابط ايران و افغانستان در حال فعاليت است و به صورت فردي و حزبي تلاشهاي ناکامي داشته که تاثيري تا کنون بر روابط دوستانه دو کشور نداشته است.

وي با بيان اينکه اين تلاشها مسبوق به سابقه است، گفت: اين جريان گويا ماموريتي جز تخريب روابط ايران و افغانستان ندارد.

مهمانپرست در رابطه با مشکل انتقال سوخت به افغانستان نيز توضيح داد: اين مشکل در دستور کار مقامات دو کشور بوده که حل شده است و هفته گذشته سوخت به افغانستان منتقل شد.

اعلام رسمي زمان مذاکرات با 1+5

خبرنگاري با اشاره به خبر رسانه‌هاي غربي مبني بر تعيين تاريخ 21 و 22 ژانويه براي انجام مذاکرات ايران و 1+5 پرسيد آيا شما نيز اين تاريخ را تاييد مي‌کنيد ؟ که مهمانپرست گفت: تاريخ 21 و 22 ژانويه، اول و دوم بهمن براي گفتگوها مورد توافق قرار گرفته است.

وي در پاسخ به سئوال ديگري در رابطه با دستور کار مذاکرات ايران و 1+5 گفت: دو طرف در مذاکرات ژنو 3 در ادامه گفتگوها براي يافتن موضوعات و زمينه‌هاي مشترک براي همکاري توافق کردند که اين همکاري‌هاي مي تواند شامل موضوعات مختلف باشد و ايران و 1+5 مي توانند نقش جدي در موضوعات مختلف داشته باشند و اين همکاري ها مي تواند مفيد باشد.

زن جاسوس امريکايي مهم نبود

خبرنگاري در خصوص اخبار منتشر شده مبني بر بازداشت زن جاسوس آمريکايي در ايران سئوال کرد که مهمانپرست در اين باره گفت: خبري که منتشر شد موضوع مهم و قابل توجهي نبود به همين دليل مقامات رسمي ما موضع‌گيري نکردند موردي بود که از طريق مرزباني رسيدگي شد و چون اهميت نداشت خاتمه يافت.

پرونده دو آلماني در مراحل نهايي

خبرنگاري با اشاره به مصاحبه سرپرست وزارت خارجه با هفته نامه اشپيگل آلمان مبني بر اينکه اگر دو تبعه آلماني بازداشت شده در ايران عذرخواهي کنند اين اقدام مي‌تواند براي حل مشکل آنان کمک کننده باشد، نظر سخنگوي وزارت خارجه را در اين باره جويا شد که مهمانپرست گفت: پرونده اين دو نفر کاملاً حقوقي و قضائي است اينکه مسئولان آلماني براي ارايه تسهيلات به اين دو درخواستي داشتند و ايران نيز اقدامات مثبتي را انجام داد نشان دهنده رفتار انسان دوستانه کشور ماست و اينکه اين دو نفر به لحاظ تخلفي که مرتکب شده‌اند اظهار تخلف و عذرخواهي کنند مي تواند تاثير داشته باشد اما نتيجه را مقامات قضائي تعيين مي‌کنند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران افزود: تا جايي که ما اطلاع داريم پرونده اين دو نفر مراحل آخر بازجويي و تحقيق را پشت سر مي‌گذار دو بايد منتظر نتيجه باشيم.

ارتباط سقوط هواپيما در اروميه با تحريم ها

خبرنگاري با اشاره به سانحه هوايي اخير در اروميه ارتباط اين سانحه با تحريم‌ها عليه ايران را مورد اشاره قرار داد که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گفت: در سانحه هوايي اخير متاسفانه تعدادي از هموطنان جان خود را از دست دادند و علت حادثه را مقامات مسئول بايد اعلام کنند تا جايي که من اطلاع يافتم سيستم هواپيما اشکال فني نداشته است اما اعلام علت سقوط را مسئولان مربوطه پيگيري و اطلاع رساني مي کنند.

مهمانپرست خاطرنشان کرد: اما اينکه جمهوري اسلامي ايران به قطعات هواپيما نياز دارد و هواپيما به ايران فروخته نمي‌شود بحث ديگري است که متوجه مقامات غربي مي‌شود. کشورهايي که مدعي‌اند هدف آنها از تحريم‌ها تحت فشار قرار دادن ملت ايران نيست روي موضوعاتي متمرکز شدند که مستقيماً بر ملت ما اثر دارد و اين نشان مي‌دهد که ضربه زدن به ملت ما براي آنها امري بديهي شده است.

وي تاکيد کرد:‌مسايل حقوقي در اين زمينه در دستور کار وزارت خارجه قرار دارد.

توصيه به طرف مقابل: از فرصت استفاده کنيد

مهمانپرست در پاسخ به سئوال ديگري در رابطه با رد دولت ايران براي بازديد از تاسيسات هسته‌اي از سوي برخي کشورها و ارتباط آن با مذاکرات آتي ايران با 1+5 گفت: بهتر است کشورها از اقدامات مثبت استفاده مفيد کنند از اين اقدامات براي پيشبرد همکاري‌ها بهره ببرند. مذاکرات ما با 1+5 مستقل از اين بحث است.

مطرح شدن موضوعي باطل توسط رژيمي باطل

خبرنگاري با اشاره به اظهارات رئيس اسبق موساد مبني بر اينکه در موضوع هسته‌اي ايران بزرگنمايي شده است، نظر سخنگوي وزارت خارجه در اين باره را مورد سئوال قرارداد که مهمانپرست در پاسخ گفت: موضوع باطلي را مقامات يک رژيم باطل اعلام کردند. اين اصلاً ‌قابليت توجه و پيگيري ندارد. مقامات رژيم نامشروع صهيونيستي در مورد اينکه در دسترسي ايران به سلاح هسته‌اي بزرگ‌نمايي شده مطالبي را مطرح کردند اصل موضوع دروغ و باطل است چون به هيچ وجه برنامه هسته‌اي ما اهداف نظامي نداشته، ندارد و نخواهد داشت و اين پروژه‌اي است تا فضاي تخريبي عليه ما درست کنند.

رد حضور ديگران در مذاکرات ايران و 1+5

خبرنگار مهر پرسيد آيا در مذاکرات آتي ايران با گروه 1+5 در استانبول کشورهاي ديگري غير از ايران و 1+5 حضور دارند که مهمانپرست در پاسخ گفت: اينکه در مذاکرات ايران و 1+5 در استانبول کشور ديگري حضور داشته باشد الان توسط طرفين اشاره‌اي به آن نشده است.

به احتمال زياد صالحي وزير مي شود

خبرنگاري در خصوص وضعيت سازمان انرژي اتمي با توجه به حضور علي اکبر صالحي در وزارت خارجه سئوال کرد که مهمانپرست در اين باره نيز گفت:‌آقاي صالحي به عنوان سرپرست وزارت خارجه معرفي شدند. اميدواريم رئيس جمهور سريع‌تر نسبت به معرفي فرد پيشنهادي خود براي تصدي وزارت خارجه که به احتمال زياد آقاي صالحي باشد اقدام کنند تا برنامه ريزي‌ها به صورت محکم و استوار دنبال شود و در اين صورت نگراني‌ها در خصوص تعيين تکليف سازمان انرژي اتمي نيز روشن مي‌شود.

مهمانپرست در پاسخ به سئوالي در خصوص نقش تشکل‌هاي غيردولتي در موضوعات حقوق بشري گفت: ما از نقش آفريني گروه‌هاي غيردولتي و خصوصي در کليه زمينه‌ها استقبال مي کنيم.

اين سوال را بايد جواب بدهند

سخنگوي وزارت خارجه در پايان در پاسخ به سئوال يکي از خبرنگاران که گفت چرا با وجود قرار داشتن 200 کلاهک هسته‌اي در رژيم صهيونيستي برخورد دوگانه‌اي با فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران صورت مي‌گيرد، اظهار داشت: اين سئوال را بايد از کشورهاي قدرتمند پرسيد که خودشان متاسفانه بيشترين سلاح هسته‌اي را در اختيار دارند و به عدم اشاعه پايبند نبودند. آنها بايد پاسخ ملتها را بدهند که چرا رفتار دوگانه و تبعيض آميز و غيرقابل توجيه نسبت به فعاليت نظامي هسته‌اي رژيم صهيونيستي صورت مي‌دهند و عدم پاسخگويي به اين سئوال باعث شرمندگي آنها مي‌شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس