گروه سیاسی مشرق -
روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و
مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه
مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب
امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
جان بولتون: به جای روحانی باید از جریان براندازی حمایت کنیم
کیهان نوشت: سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل در جلسه استماع کمیته فرعی خاورمیانه مجلس نمایندگان گفت آمریکا باید آشکار و نهان به دنبال تغییر رژیم در ایران باشد.
جان بولتون از اعضای مؤسسه آمریکن اینتر پرایز در جلسه استماع کمیته فرعی خاورمیانه و شمال آفریقای کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شد و به ایراد سخنانی درباره موضوع «پیوند ایران- سوریه و پیامدهای آن برای خاورمیانه» پرداخت.
بولتون گفت: ایران بزرگترین تهدید برای ما و خاورمیانه است. آنها تهدیدی مستقیم برای منافع کلیدی آمریکا هستند.وی میافزاید: ایرانیها به دنبال سلطه بر سایر کشورهای تولید کننده نفت خاورمیانه و نقش بیشتری در جهان هستند که تقریباً از تمام جنبهها مغایر با منافع اساسی آمریکا است.
بولتون در ادامه با ذکر نفوذ ایران در عراق و سوریه و ارتباط با حزبالله لبنان میافزاید: آنان مخالفانی بیرحم هستند که به قیمت به خطر افتادن خودمان آنان را کم اهمیت جلوه میدهیم. بسیاری با ارزیابی ساده لوحانه از حسن روحانی رئیس جمهوری جدید ایران این کار را میکنند. در زمینه هستهای، تهران به مدت 20 سال به دنبال هدف دستیابی به تواناییهای هستهای بوده و امروز به طرز خطرناکی به این هدف نزدیک شده است.
بولتون میافزاید: چنانچه آمریکا پیش از این برای کمک به مخالفان سوری قاطعانهتر عمل کرده بود، دست کم یک احتمال تئوریک وجود داشت که آمریکا میتوانست تفاوتی در سوریه ایجاد کند. اما درگیر شدن با اسد به معنای درگیر شدن با ایران بود و دولت اوباما تمایلی نداشت چنین کاری انجام دهد.
وی در ادامه گفت: ما باید به طور پنهان و آشکار از مخالفان ایران و حامیان براندازی رژیم حمایت کنیم. ما همچنین باید از مخالفان در سوریه حمایت کنیم هر چند که من دو سال پیش از مسلح ساختن مخالفان یا مداخله مستقیم آمریکا در سوریه حمایت میکردم و اکنون آن گزینهها برای همیشه از دست رفتهاند.
حاشیه نگاری از نشست خبری روحانی
روزنامه بهار طی مطلبی حاشیه های نشست خبری روز گذشته روحانی را اینگونه روایت کرد: بنری به رنگ بنفش، گلهای بنفش با ترکیب زرد روی میز و حضور خبرنگاران در ساختمان نهاد ریاستجمهوری، همهوهمه از آمادگی برگزاری اولین نشست خبری رییسجمهوری خبر میدهد؛ نشستی خبری که با ورود حسن روحانی راس ساعت 17 به سالن و ایستادن در کنار پرچم ایران و پخش سرود ملی رسمیت یافت. کنفرانس مطبوعاتی روحانی را میتوان از کنفرانسهای مطبوعاتی هشت سال اخیر متفاوت دانست.
کنفرانسی که در نحوه دعوت خبرنگاران، نحوه برگزاری، نحوه ورود رییسجمهوری نحوه پاسخ به سوالات متفاوت از کنفرانسهای سالهای اخیر بود. کنفرانس دیروز کنفرانسی بود که برخلاف همه کنفرانسهای رییسجمهوری سابق هیچ خطونشانی برای هیچ کشوری کشیده نشد. همه تفاوتها در حالی بود که در گزینش رسانهها بعضی رسانههای مطرح فرصت پرسیدن سوال برایشان پیش نیامد. عدم فرصتی که با اعتراض خبرنگاران رسانههای حاضر مواجه شد، اما درنهایت حسن روحانی وعده داد که وفای به عهد کند و در کنفرانس بعدی وقت را به رسانههایی که دیروز فرصت پرسش نداشتند قرار بدهد. حسن روحانی همانطور که وعده برای صحبت با مردم را داده بود اولین کنفرانس مطبوعاتی خود را با حضور بیش از صد خبرنگار داخلی و خارجی برگزار کرد تا پیشقدم در وفای به عهد خود باشد. وفایبهعهدی که در آن قول داد دولتش دولتی پاسخگو باشد، گفت که شفاف باشد و از همهچیز با مردم بگوید؛ حتی از نقصها و کاستیها. بهموقعش اگر اشتباهی پیشآمد عذرخواهی کند.
جدیترین اقدامات دولت روحانی
روزنامه شرق طی مطلبی با قلم صادق خرازی نوشت: رییسجمهور روحانی به همین دلیل که دارای مبانی تفکر ولایتفقیه است از حمایت و پشتیبانی قاطبه مجموعه علمای حوزههای علمیه در آینده برخوردار خواهد بود. این پشتیبانی برای دولت وی و امت مبارک است تا دولت تدبیر و امید بتواند اعتبار نظام و علاقهمندی آحاد مردم را نسبت به عملکرد دولت خود معطوف سازد. اکنون چالشهای بزرگ ایدئولوژیک در پیشروی دولت آقای روحانی است که نیازمند بازنگری و تحولخواهی جدی است. نهضت حقوق زنان امروز برخوردار از هویت واقعی شده است. دولت اسلامی با دو فرضیه روبهرو است.
بیتوجهی به خواست زنان فعال و مسلمان، ایشان را به سمت گرایش نوآنارشیسم فمینیسم میکشاند یا آنکه با پاسخگویی به این ضرورت با حضور و موقعیت اجتماعی ایشان مشروعیت دهد. امروز دولت اسلامی باید چالشهای نظری را با اعتقاد به ولایت فقیه که هویت قانون اساسی جمهوری اسلامی است حل و فصل کند. نگاه جدی و فقهی به مباحث توسعه سیاسی و اقتصادی، توجه به صنعت، فرهنگ و تکنولوژی، خدمت به مردم، همانگونه که مردم با امید دولت روحانی را انتخاب کردند، از جدیترین اقدامات دولت روحانی آقای روحانی است.
حرف ما همان حرف روحانی در۲۳ تیر است
تهران امروز نوشت: غلامعلی حدادعادل با تاکید بر اینکه نمیخواهیم کشور به سالهای بعد از دوم خرداد 76 و فتنه 78 و 88 که از دل آن درآمد برگردد، گفته: روحانی قاعدتا نباید چنین چیزی بخواهد چون کسی از آنها سودی نبرد، حرف ما همان حرفی است که وی در 23 تیر 78 گفت.
به گزارش فارس، حداد گفته: امیدواریم محیطهای دانشگاهی محل تاخت و تاز جریانها نشود،وی گفته: لازمه رشد ما در تولید علم این است که محیطهای دانشگاهی به کار اصلی خود یعنی علم بپردازند و اگر از این مسئله بازمانند خلاف مصلحت کشور است؛ کمال اول دانشگاه در تولید علم است.
وی با بیان اینکه بهترین کمک به روحانی این است که دچار تنش نشود، گفته: باید در فضای آرامش و همدلی حرکت کنیم تا دولت بتواند حماسه اقتصادی را خلق کند. وی با بیان اینکه امیدواریم این دولت بتواند اعتدال را در جامعه حاکم کند، افزود: در کشور برخی مشکلات وجود دارد و باید از حالت تضاد و ستیزهجویی جامعه را خارج کرد.
موفقیت های پنجگانه روحانی به روایت "اعتماد"
روزنامه اعتماد 5 موفقيت غيرقابل انكار هستهيي روحانی را اینگونه روایت کرد:
موفقيت دوم: صيانت از تاسيسات هستهيي در قبال تهديدات احتمالي ناشي از هوشمندي مديريت عاقلانه روحاني در مقام دبير شوراي عالي امنيت ملي بود. هشدارهاي مقامات اسراييلي كه دلخوش به لابي قدرتمند در كنگره امريكا بودند اما با وجود گسترش تجهيزات و امكانات فني تاسيسات اتمي ما در آن مقطع هرگز روند بالندگي فناوري هستهيي حتي براي لحظهيي متوقف نشد، اگرچه براي اخذ اعتماد طرف مذاكرهكننده سعدآباد براي مدتي سياست تعليق غنيسازي اجرا شد.
موفقيت سوم: در زمينه توسعه وتقويت ظرفيتهاي فني و تكنولوژيكي هستهيي بايد براين مطلب تاكيد كرد كه سياستهاي هستهيي روحاني بدون اعمال شيوههاي تنشزا كه منجر به برانگيخته شدن حساسيتهاي طرف اروپايي شود به شكل مطلوبي حفظ توان هستهيي موجود و ايجاد قابليت جايگزيني و تكميل ظرفيتهاي چرخه سوخت را در برداشت. تكميل كارخانه ucf اصفهان وتوليد گاز هگزا فلورايد همزمان منجر به ايجاد و افزايش دستگاههاي سانتريفوژ براي مرحله اول غنيسازي شد كه در نوع خود يك پيروزي بزرگ هستهيي به شمار ميرود.
موفقيت چهارم: تقويت موضع حقوقي جمهوري اسلامي ايران از ديگر دستاوردهاي تيم مذاكرهكننده ايران به رياست روحاني بود. امريكاييها مصمم بودند در آژانس و سپس در شوراي امنيت ايران را متهم به نقص معاهده عدم اشاعه سلاحهاي اتمي كنند.
لازم به ذكر است كه شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي به مديريت محمد البرادعي همكاري تنگاتنگي با ما داشتند و در آن مقطع موضع حقوقي جمهوري اسلامي در آژانس روز به روز تقويت شد. ماحصل مديريت روحاني در پايان 16 سال دبيري شوراي عالي امنيت ملي، گسترش و تجهيز روز افزون و در عين حال بدون مخاطرهيي بود كه هرگز به طرفهاي بهانهجوي ما در شوراي حكام اجازه نداد كه آنها با تمسك به دلايل حقوقي موانعي براي ما در آژانس بينالمللي اتمي ايجاد كنند.
موفقيت پنجم: فرآيند مديريت هوشمندانه ديپلماسي اتمي نزديك به دو دهه در دولتهاي سازندگي و اصلاحات عملا دستيابي ايران از تبديل بحران به فرصت بود. قطعا با وجود بهانهجوييهاي امريكاييها در عراق به دنبال كشف تسليحات اتمي بودند و در آن ماموريت شكست خوردند به يك تهديد جدي براي جمهوري اسلامي مبدل شده بود اما امريكاييها در آن مقطع نتوانستهاند از پتانسيلهاي آژانس و شوراي حكام عليه ما استفاده كنند. تنظيم وهدايت سياستهاي هستهيي كشور در (سالهاي 1384-1364) و توسط مديريت مذاكرهكننده ارشد اتمي جمهوري اسلامي و همكارانش برخلاف چهار ساله اخير (92-88) طرفهاي بهانهجوي ما شامل (اروپا و امريكا) را خلع سلاح كرد كه درپي اين ناكامي بزرگ غربيها ما توانستيم از نقطه تهديد دشمن به يك فرصت تاريخي دست يابيم كه فرآيند اين فرصت را ميتوان در گسترش تكميل چرخه سوخت كشور بيآنكه قطعنامهيي در آژانس بينالمللي اتمي عليه جمهوري اسلامي به تصويب برسد يا تحريمي از سوي شوراي امنيت متوجه اقتصاد كشورشود به وضوح مشاهده كرد.
سایت «روحانیسنج» پیگیر وعدههای روحانی!
روزنامه بهار نوشت: پس از آنکه گروهی از ناظران رسانهای با ایجاد وبسایتی به نام «مُرسیسنج» (Morsi Meter) عملکرد 100 روز اول کار محمد مرسی، رئيسجمهوری مصر را بررسی کردند هماینک سایتی به نام «روحانیسنج» هم راهاندازی شده است.
این روزنامه نوشته «دانشکده مطالعات جهانی مانک در دانشگاه تورنتو» با همکاری دو گروه دیگر، با اقدامی الهامگرفته از سایت «مرسیسنج» به بررسی وعدههای انتخاباتی حسن روحانی، رئيسجمهوری منتخب در ایران در سایتی تحت عنوان «روحانیسنج» پرداخته است.بنابر بررسیهای این دانشکده، حسن روحانی در جریان کارزار انتخاباتی خود ۴۶ وعده داده است.
جالب توجه این است که، قول و قرارهای حسن روحانی به صورت «اقتصاد، سیاست داخلی، فرهنگی- اجتماعی و سیاست خارجی» دستهبندی میشوند. گروه ترتیبدهنده «روحانیسنج» در سایت خود اینگونه مینویسد که قصد دارد «با بهرهگیری از منابع موثق و باکیفیتترین اطلاعات»، «بر نحوه اجرای وعدههای هفتمین رئيسجمهوری ایران نظارت کرده و کیفیت پیگیری و تحقق آنها را بازتاب دهد.» این گروه همچنین از بازدیدکنندگان وبسایت خود درخواست کرده تا اگر وعده دیگری از آقای روحانی بهیاد دارند به آنها خبر دهند.
گمانهزنی زیباکلام درباره نامزدهایی که رأی اعتماد نمیگیرند
روزنامه کیهان نوشت: روزنامه زنجیرهای آرمان از قول صادق زیباکلام پیشبینی کرد نمایندگان مجلس به بیژن زنگنه، محمدعلی نجفی، محمود حجتی و علی ربیعی رأی اعتماد ندهند.
این در حالی است که برخی منابع دیگر مطبوعاتی و رسانهای از بیژن زنگنه، محمدنجفی، عباس آخوندی، میلیمنفرد، ظریف، علوی و حجتی به عنوان نامزدهای پیشنهادی برای تصدی وزارت که در مرز رأی عدم اعتماد مجلس قرار دارند، نام میبرند. میلیمنفرد مرداد سال 88 نامهای را، همراه شماری از اعضای دولت و مجلس اصلاحات امضا کرده بود که طی آن ختم حمایت در سران فتنه، به القای تقلب در انتخابات دامن زده شده بود.
زیبا کلام در روزنامه آرمان از قرار گرفتن نام رحمانی فضلی در فهرست اعضای پیشنهادی کابینه- برای تصدی وزارت کشور- انتقاد کرده و در عین حال مینویسد که مجلس ممکن است مشخصا به کسانی چون نجفی، حجتی، ربیعی، زنگنه و حتی مسعود سلطانیفر به خاطر اصلاحطلب بودنشان رأی ندهد.
برخلاف این ادعا ملاک نمایندگان مجلس سلیقه سیاسی افراد نیست. در عین حال نقش برخی از این افراد در فتنه سالهای 78 و 88 یا برخی تخلفات اقتصادی و نفتی و یا ارتباط با بیت منتظری و باند مهدی هاشمی علت ایجاد دافعه در میان نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی است.
اخطار دولت یازدهم به احمدینژاد
شنیده شد که درحالی که احمدینژاد و تیمش به ساختمان لادن در خیابان آرژانتین رفتند، ظاهرا مسئولان جدید دفتر روحانی ضمن موافقت با حضور آنها در یکی از طبقات این ساختمان از آنها خواستهاند طبقات دیگر را تخلیه کنند. آرمان روابط عمومی نوشت؛ ظاهرا این ساختمان طبقات متعددی دارد و مسئولان ریاستجمهوری برای امور دیگر به آن نیاز دارند. قابل ذکر است، ساختمان لادن در ونک که پیش از این دراختیار سازمان مدیریت و برنامهریزی بود، چند سال پیش به کنترل نهاد ریاستجمهوری درآمد و پس از بازسازی در اختیار علی سعیدلو معاون امور بینالملل احمدینژاد قرار گرفت و در این روزهای آخر، تحت ریاست بقایی قرار گرفت.
هشدار درباره صدور مجوز صادرات دارو
خراسان نوشت: براساس بررسي هاي اوليه يک دستگاه نظارتي، در شرايطي که بازار دارو دچار التهابات مختلفي شده و برخي سودجويان در تلاش براي کمياب نشان دادن بعضي اقلام دارويي هستند، برخي مسئولان اقتصادي و بهداشتي دولت، صادرات کليه اقلام دارويي و مواد اوليه دارويي را از هفته گذشته تا اطلاع ثانوي بلامانع اعلام کرده اند که اين موضوع در شرايط فعلي، ممکن است باعث بهره بردن سودجويان حاضر در اين بازار و دامن زدن به جو رواني موجود شود.
الهام هم نشان دولتي گرفت
خراسان نوشت: براساس ابلاغيه روزهاي اخير محمدرضا رحيمي معاون اول رئيس جمهور به دستگاه هاي مربوطه، اعلام شده است که بنا به پيشنهاد وزراي عضو کميسيون بررسي اعطاي نشان هاي دولتي و به استناد ماده ۷ قانون تعيين حدود وظايف و اختيارات و مسئوليت هاي رياست جمهوري، غلامحسين الهام معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور نيز نشان درجه دو لياقت و مديريت دريافت خواهد کرد.
براساس بررسي هاي اوليه يک دستگاه نظارتي، در شرايطي که بازار دارو دچار التهابات مختلفي شده و برخي سودجويان در تلاش براي کمياب نشان دادن بعضي اقلام دارويي هستند، برخي مسئولان اقتصادي و بهداشتي دولت، صادرات کليه اقلام دارويي و مواد اوليه دارويي را از هفته گذشته تا اطلاع ثانوي بلامانع اعلام کرده اند که اين موضوع در شرايط فعلي، ممکن است باعث بهره بردن سودجويان حاضر در اين بازار و دامن زدن به جو رواني موجود شود.
زمان تحلیف روحانی، احمدینژاد چه میکرد؟
آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که محمود احمدینژاد بعد از مراسم تنفیذ و تحویل رسمی نهاد ریاستجمهوری به حسن روحانی، بههمراه اسفندیار رحیممشایی به ساختمان لادن رفته است.
پیش از انتخاب ساختمان لادن، احمدینژاد که قرار بود رئیسجمهور سابق شود تلاشهایی جهت دراختیارگرفتن دفتری در پاستور از سوی دولت دهم انجام شد.
حضور احمدینژاد بههمراه اسفندیار رحیممشایی در ساختمان لادن درحالی است که احمدینژاد پس از تنفیذ گفته بود صبح یکشنبه به دانشگاه ایرانیان خواهد رفت. رئیسجمهور سابق در اولین روز کاریش پس از پایان دوره ۸ ساله ریاستجمهوری با برخی مقامات کشورهای خارجی دیدار کرد.