"رولی هلالا (نلسون) ماندلا" معروف به "مخولو" (پدربزرگ)، رئیس‌جمهور پیشین آفریقای جنوبی، ساعتی پیش در سن 95 سالگی بر اثر عفونت ریه درگذشت اما چرا دولت‌ها و رسانه‌های غربی، از او به‌عنوان "رهبر انقلابی" تمجید می‌کنند و دولتمردان‌شان به روی او لبخند می‌زدند؟

گروه گزارش ویژه مشرق - "باراک اوباما" در دیدار با خانواده "نلسون ماندلا" رهبر پیشین آفریقای جنوبی، از وی برای مبارزه با نژادپرستی تقدیر کرد؛ شبکه سلطنتی انگلیس (بی‌بی‌سی) با تمجید از این رئیس‌جمهور آفریقایی، وی را یک "رهبر انقلابی واقعی" توصیف می‌کند که هیچ‌گاه رو به افراط نیاورد. سؤال اینجاست چرا رسانه‌های غربی یک رهبر انقلابی را چنین تحسین می‌کنند و وی را اسطوره تمام انقلابیون می‌دانند؟ چرا دولتمردان غربی به ماندلا لبخند می‌زدند در حالی که همین سیاستمداران غربی، علاوه بر حمایت از دولت‌های غیردموکراتیک و مرتجع در آفریقا و جنوب غرب آسیا، عملاً توجهی به انقلابیون ندارند. مروری بر زندگی این رهبر سیاه‌پوست آفریقای جنوبی به این سؤال پاسخ می‌دهد که چرا دولتمردان آمریکایی بی‌توجه به دیگر رهبران انقلابی، از ماندلا چنین تقدیر می‌کنند.
 
زندگی خانوادگی

رولی هلاهلا (نلسون) ماندلا در 18 ژوئیه سال 1918 در خانواده ای روستایی در منطقه ترانسکی استان کیپ از اتحادیه آفریقا جنوبی متولد شد. پدرش گادلا ماندلا عضو شورای سلطنتی مردم تمبو بود، منصبی که از زمان تولد نلسون وارث آن بود و طبق قوانین قبیله تمبو، نلسون نیز باید این مقام را به ارث می برد. پدرش چهار همسر داشت که حاصل این چهار ازدواج چهار پسر و نه دختر بود. ماندلا فرزند سومین همسر گادلا ماندلا است.
 
نلسون ماندلا در دوران نوجوانی

در سن هفت سالگی تحصیلات دوران ابتدایی خود را زیر نظر یک معلم انگلیسی تبار مسیحی متدیست آغاز کرد. در همین مدرسه خانم معلم انگلیسی تبار ماندلا، نام "نلسون" را به یاد دریادار انگلیسی هوراسیو نلسون بر او گذارد.  ماندلا در سن نه سالگی پدرش را به علت بیماری سل از دست داد.

نلسون ماندلا تحصیلات عالی خود را در مقطع لیسانس دانشگاه فورت هار آغاز کرد اما به دلیل شرکت در اعتراضات دانشجویان از دانشگاه اخراج شد و نتوانست تحصیلات خود را به اتمام برساند.  سالها طول کشید تا وی توانست مدرک لیسانس خود را از دانشگاه آفریقای جنوبی دریافت کند؛ این جوان سیاه چهره نهایتاً در سال 1943 از دانشگاه فورت هار فارغ التحصیل شد.

زمانی که وی به محل تولدش بازگشت پادشاه از ماندلا خشمگین شد و گفت اگر وی به فورت هار بازنگردد باید مقدمات ازدواج خود و پسر عمویش جاستیس مهیا کند.  نلسون از روی ناراحتی به همراه جاستیس به ژوهانسبورگ فرار کرد و تا سال 1941 در آن ماند.
 

ماندلا در دوران جوانی

ماندلا در ژوهانسبورگ نگهبان معدن شد اما زمانی که کارفرما متوجه شد که وی از قلمرو نایب السلطنه گریخته او را اخراج کرد. به مدد رفاقت با فردی به نام والتر سیسلو به عنوان منشی در یک شرکت مشغول به کار شد. در حین کار تحصیلات خود را نیز به شکل مکاتبه ای با دانشگاه آفریقای جنوبی پی گرفت. به اعتراف خودش، او یک دانشجوی ضعیف بود که سرانجام در سال 1948 مجبور شد تا درسش را نیمه کاره رها کند. پس چندی دوباره تحصیلات خود را از طریق دانشگاه لندن پی گرفت که مجدداً نتوانست درسش را به تمام کند. سرانجام وی توانست در آخرین ماه های حبس خود در سال 1989 به صورت غیابی در جشن فارغ التحصیلی در کیپ تاون شرکت کند و با اتمام تحصیل خود، مدرک خود را دریافت کند.


ورود به عرصه مبارزه؛ ظهور رهبری انقلابی


آغاز فعالیت سیاسی ماندلا از زمانی است که وی به کنگره ملی آفریقا (ای.ان.سی)  ملحق می شود؛ در این برهه یعنی سال 1944 وی لیگ جوانان کنگره ملی آفریقا را تأسیس می کند. ویلیام مکس فیلمان وایتهد، سفیر فعلی جمهوری آفریقای جنوبی در تهران می گوید: «سازمان جوانان در آن زمان فکر می‌کرد که رویکرد رهبری قدیمی حزب کنگره ملی آفریقا در مبارزات محافظه‌کارانه بوده است. دولت هم تنها از منافع سفید‌پوستان حمایت می‌کرد. پس این احساس همگانی در شکل‌گیری مبارزه به شکلی که آقای ماندلا می‌خواست، به‌وجود آمد. همین احساس همگانی باعث پیروزی فلسفه ماندلا در آفریقای جنوبی شد.»



ماندلا در سال 1944 با دختر عموی "والتر سیسلو"، "اولین ماز" که یک پرستار بود ازدواج کرد. در نتیجه این ازدواج صاحب دو پسر و دو دختر شد.  با این وجود زندگی زناشویی او دیری نپایید و ماندلا در سال 1955 از همسرش جدا شد و سه سال بعد یعنی در سال 1958 ماز را طلاق داد. گرچه این ضربه بزرگی برای ماندلا بود تا جایی که سال‌های بعد نیز طمع این شکست را در کام خود احساس می کرد اما وی به فعالیت‌های سیاسی خود ادامه داد.

نلسون به طور جدی تر فعالیت‌های ضد نژادپرستانه خود را در لیگ جوانان کنگره ملی آفریقا دنبال کرد؛ در دهه 60 کمپینی در آفریقای جنوبی شکل گرفت به نام «سرپیچی از قوانین ناعادلانه» که ماندلا از سازمان دهندگان اصلی آن بود. جنبشی فراگیر علیه قوانین ناعادلانه منجر شد که احزاب مختلفی را مانند حزب کنگره ملی آفریقا، سازمان رنگین پوستان کنگره ناتال ایندین، کنگره ترنزوال ایندین، ‌اتحادیه اصناف، سازمان‌های جتماعی مدنی، کنگره سفید‌پوستان دموکرات را در خود داشت و با تدوین منشور آزادی که شامل خواسته‌های دموکراتیک حداقل بود به بیان خواسته‌هایی از قبیل متعلق بودن آفریقای جنوبی به همه، دسترسی به منابع طبیعی برای همه و صلح و امنیت برای همه پرداخت.

در نتیجه این اقدامات وی به همراه 19 نفر دیگر از اعضا به اتهام توقف قانون کمونیسم به 9 ماه کار در اردوگاه کار سخت و به مدت دو سال تعلیق از فعالیت سیاسی محکوم شدند.  

 

در این دو سال وی توانست تا مدرک دیپلم حقوق را افزون بر مدرک لیسانسش بگیرد. این دوره مقدمه ای شد تا ماندلا به همراه الیور تمبو، اولین شرکت حقوقی سیاه پوستان را در آفریقای جنوبی با نام "ماندلا و تمبو" تاسیس کند.  در این شرکت ماندلا و تمبو برای مقابله با آپارتاید، خدمات حقوقی به سیاهپوستانی ارائه می دادند که قادر نبودند تا از نمایندگی قانونی بهره ببرند.

در پایان سال 1952 برای به طور کامل مجوز فعالیت ماندلا لغو شد. در این دوره وی تنها می توانست به طور مخفیانه تصویب منشور آزادی مصوب 26 ژوئن 1955 کیپ تاون را نظاره گر باشد. اما این پایان محدودیت های ماندلا نبود و او در 5 دسامبر 1955 در جریان درگیری با پلیس دستگیر و در دادگاه به اتهام خیانت محاکمه شد؛ با وجود آنکه روند دادرسی او و دیگر متهمان نزدیک به 5 سال به طول انجامید، ولی در پایان وی تبرئه شد.


ماندلا در حال تمرین ورزش موردعلاقه‌اش، بوکس


سال 1960 پلیس دولت آپارتاید 69 نفر از افراد غیرمسلح را در جریان اعتراض به تصویب یک قانون، به قتل رساند. این اقدام موجب اعلام شرایط فوق العاده در کشور آفریقای جنوبی شد. به دنبال این وضعیت فعالیت کنگره ملی آفریقا و کنگره پان آفریکانیست ها نیز ممنوع شد. دولت آپارتاید کنگره ملی آفریقا را سازمانی تروریستی اعلام کرد که این موضع دولت آفریقای جنوبی از سوی برخی از دولتها همچون آمریکا و انگلیس به رسمیت شناخته شد (تنها در سال 2008 آمریکا ماندلا و کنگره ملی آفریقا را از لیست گروه های تروریستی خارج کرد).  ماندلا و دوستانش در وضعیت اضطراری دولت همچون هزاران نفر دیگر بازداشت شدند. همین دستگیری زمینه ازدواج دوباره ماندلا را فراهم آورد؛ در خلال روند محاکمه در دادگاه، وی با مددکار اجتماعی ای به نام وینی مدیکیزلا آشنا شد و با وی ازدواج کرد اما این زندگی نیز دوام نداشت چرا در سال 1996 به سرنوشت ازدواج اول ماندلا یعنی طلاق منجر شد.
 

ماندلا در کنار همسرش

پس از آنکه ماندلا و همکارانش در دادگاه موسوم به خیانت تبرئه شدند، فعالیت زیرزمینی خود را برای طراحی یک اعتصاب ملی در روزهای 29، 30 و 31 مارس آغاز کردند. در ماه ژوئن از وی خواسته شد تا رهبری مبارزات مسلحانه را نیز بر عهده گیرد و شاخه تحت عنوان "نیزه ملت" را تشکیل دهد. از این رو ماندلا در 11 ژانویه 1962 با نام مستعار مخفیانه از آفریقای جنوبی خارج شد. ماندلا به سراسر آفریقا سفر کرد و با رهبران آفریقایی ملاقات کرد؛ برای جلب حمایت از مبارزات مسلحانه عازم کشور انگلیس شد. او آموزش نظامی را در مراکش و اتیوپی فراگرفت و در جولای 1962 به کشورش بازگشت. در مسیر بازگشت به آفریقای جنوبی ماندلا در ایست بازرسی پلیس به دام افتاد.  برخی اسناد نشان می دهد که آژانس مرکزی امنیت آمریکا (سیا) به پلیس آفریقای جنوبی مکان ماندلا را اطلاع داده بود.  
 

پرچم نمادین کنگره ملی آفریقا؛ حزب مخالف نظام آپارتاید

دادگاه آفریقای جنوبی، ماندلا را به ترک غیرقانونی کشور و تحریک کارگران به اعتصاب متهم کرد. در یازده ژوئن 1964 نلسون ماندلا و هفت متهم دیگر از جمله دنیس گلدبرگ به حبس ابد محکوم شدند. نظام آپارتاید، گلدبرگ سفید پوست را به زندانی در پرتوریا فرستاد اما دیگران و از جمله ماندلا به جزیره روبن منتقل شدند. وی در این دوران مادر و پسر بزرگش را از دست داد، درحالی که به دلیل محکومیت حق شرکت در مراسم خاکسپاری این دو را نداشت. نلسون در سال 1982 به زندانی در کیپ تاون منتقل شد؛ سه سال بعد برای جراحی پروستات از زندان مرخص شد؛ وزیر دادگستری وقت کوبی کوتسی در بیمارستان به ملاقات او رفت اما ماندلا مجدد به زندان بازگردانده شد. در سال 1988 نیز به دلیل بیماری سل تحت درمان قرار گرفت و در دسامبر همان سال به خانه ای در نزدیکی زندان ویکتور ورستر منتقل شد. 


ورود به صحنه سیاست و غلتیدن در دام سازش

سال‌ها بعد ماندلا آغازگر مذاکرات میان دولت نژادپرست آفریقای جنوبی و کنگره ملی آفریقا بود. او 9 روز بعد از رفع محرومیت فعالیت کنگره ملی آفریقا در 11 فوریه 1990 از زندان آزاد شد؛ در این دوره دولت آپارتاید به ماندلا پیشنهاد کرد که در صورتی که از اقدامات خشونت آمیز دست بردارد آزاد خواهد شد که این درخواست مشروط مورد قبول ماندلا واقع نشد.

نلسون ماندلا در سال 1991 در جریان تلاش برای پایان دادن به حکومت اقلیت سفیدپوست، به عنوان رئیس کنگره ملی آفریقا انتخاب شد و جای دوست بیمارش الیور تمبو را گرفت. سه سال بعد وی به عنوان اولین رئیس جمهور غیرنژادپرست آفریقای جنوبی انتخاب شد.  دوران رياست‌جمهوري ماندلا از مه 1994 آغاز شد و تا ژوئن 1999 ادامه يافت  و طي اين مدت رهبري انتقال فرمانروايي از اقليت سفيدپوست به اکثريت را برعهده داشت. در 80 سالگی خود با گراکا ماچل بيوه رئيس‌جمهور سابق موزامبيک، به عنوان سومین همسرش ازدواج کرد.

 

حضور ماندلا در صحنه سیاست با انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور آفریقای جنوبی بر عملکرد این رهبر انقلابی تاثیر شگرفی گذاشت. همچنانکه تا پیش از به قدرت رسیدن ماندلا، کنگره ملي آفريقا و شخص ماندلا روابط نزديکي با سازمان آزاديبخش فلسطين (ساف) داشته‌اند اما بعدها وی ضمن مواضع دوگانه و محافظه کارانه در قبال رژیم صهیونیستی، نسبت به قوم يهود همدردي نيز مي‌کرد.


ماندلا در کنار شیمون پرز، نخست‌وزیر رژیم نژادپرست صهیونیستی



عزر وایزمن؛ نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در آغوش ماندلا

همچنین در جریان تلاش غرب برای تداوم روند سازش میان اعراب و رژیم صهیونیستی، وی در مقام حمایت از این رژیم نژادپرست چنین گفت: «اگر دولت‌های عربی، اسرائیل را در داخل مرزهای امن به رسمیت نشناسند، من نمی توانم خروج اسرائیل را تصور کنم.»  
 

ماندلا: اگر دولت‌های عربی، اسرائیل را در داخل مرزهای امن به رسمیت نشناسند
 من نمی‌توانم خروج اسرائیل را تصور کنم!

ماندلا از مواضع نخست وزیر سابق رژیم آپارتاید اسرائیل نیز حمایت کرد. وی در تأیید سخن "ایهود باراک" مبنی بر آنچه وی صلح کامل با سوریه می خواند گفت: «اسرائیل در ازای اراضی حق دارد تا از سوی اعراب به رسمیت شناخته شود!»
 

ماندلا در کنار رئیس جمهور اسبق آمریکا بیل کلینتون

تساهل و همزیستی زیاده از حد ماندلا در این دوران، دولت آمریکا و انگلیس را به طمع انداخت تا در جهت حفظ منافع خود از مواضع دموکراتیک ماندلا حمایت کنند. آمریکا و انگلیس که تا دهه 1990 از رژيم ضدبشري آفريقاي جنوبي حمايت‌هاي اقتصادي، سياسي و رسانه‌اي مي‌کردند، به مرور تغيير جهت دادند و از ماندلا به عنوان طرفدار صلح و حقوق بشر استقبال کردند و در اعطاي جوائز و نشان‌هاي مختلف به ماندلا، واقعا دست و دل‌بازي نشان دادند.


ماندلا در لباس فراماسونری شوالیه‌های مالتا که ملکه انگلیس از سران آن است


ماندلا علاوه بر دريافت جايزه نوبل، نشان لياقت و نشان «سنت جان» را از ملکه «اليزابت دوم» و نشان «آزادي» را از «جرج بوش» پسر دريافت کرد. این تحسین ها و تمجیدها به خوبی حرکت ماندلا را در مسیر دلخواه غرب نشان می دهد: عدم چالش با رژیم صهیونیستی، تلاش برای پیگیری روند صلح اعراب و اسرائیل، همکاری با دولتهای انگلیس و آمریکا.
 
ماندلا در کنار جرج بوش برای دریافت نشان آزادی از وی

همین امر موجب شده تا دولت آمریکا با همراهی امپراتوری رسانه ای انگلیس، در تلاش برای محو چهره رهبران انقلابی حقیقی همچون حضرت امام خمینی(ره)، نمونه بدلی و جعلی شخصیت‌های سازشکاری چون ماندلا را به عنوان نماد آزادیخواهی و انقلابی گری معرفی نمایند.
 

دیدار دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس با ماندلا
 

تمجید اوباما، رئیس جمهور آمریکا از ماندلا با حضور در زندان محل حبس وی

تقدیر باراک اوباما و دیدار وی از خانواده ماندلا، دیدار نخست وزیر انگلیس، دیوید کامرون و وزیر امورخارجه آمریکا با ماندلا نشان می‌دهد که این دولت‌ها سعی دارند تا ماندلایی غیر انقلابی و سازشکار را اسطوره ملت‌های آزادی‌خواه نشان دهند.

در پایان باید به این نکته ظریف اشاره کرد که افکار عمومی و رسانه‌های داخلی باید مراقب باشند که هرچند مواضع ضدنژادپرستی و انقلابی نلسون ماندلا علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی در دوران جوانی وی،‌ قابل تمجید و الگوبرداری برای انقلابیون است اما حمایت دولت‌های استکباری از او و چرخش موضع وی در دوران کهولت به سود بزرگترین رژیم آپارتاید و نژادپرست تاریخ و عضویتش در کلوپ‌های ماسونی، مایه سرافکندگی او در مقابل انقلابیون جهان در اواخر عمر شده بود و باید این بخش از مواضع وی را با مواضع انقلابی وی در دوران جوانی تفکیک کرد و با در نظر گرفتن یک کرونولوژی منطقی و هوشمندانه، به مواضع او نگریست.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 87
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 28
  • ۰۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 1
    دوست صهیونیست ها عذابش بیش باد و نه آمرزیده، کسی که با ظالم دوستی کنه دعای خیر هم نمیبرد.
  • ۰۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 1
    مرگ بر آمریکا
  • ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    3 1
    درود بر نیمه اول زندگی‌اش و ننگ بر دوره دوم زندگی‌اش..
  • ۰۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    The first half of his life he fought against apartheid was to become collaborator of apartheid against other nations like Palestinianst
  • مجتبا ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 1
    برو عمو. آقتی نویسنده و کسانی که سفارش مقاله را داده اند، یا مجنونند یا خود را به نافهمی زده اند. کسی که در چارچوب منافع ملت تحت ستم خودش فعالیت کرده است، چه دلیلی دارد که بیاید و در مساله اعراب و اسراییل نظر بدهد. همه که مثل ما نیستند انگشتشان را داخل هر سوراخی فرو کنند. خداوند به شما شفای عاجل عنایت فرماید
  • ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 2
    خیلی از انقلابیها پیر که میشن جا میزنن، نمونشو تو ایران خودمون کم نداریم! امام اما یه دونه بود! بعد از یه قرن هنوز شور یه جوون بیست سالرو داشت!
  • رضا ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 1
    واقعا برای شما متاسفم.در همه مراحل زندگی توهم توطئه دارید.فکر می کنید با این نوع رفتار می توانید مردم را جذب کنید.به جای این رفتار و نشان دادن چهره اخموی یک شیعه چهره یک مسلمان معتقد را برای مردم ترسیم کنید.مطمئن باشید با این شیوه های اطلاع رسانی ره به جایی نخواهید برد
  • ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 1
    من دیدم سال قبل سید محمد خاتمی یک پیام داده بود به ماندلا! تا الان دنبال یک تحلیل درست از این نامه بودم که امروز برایم هضم شد!دولت اعتدال خیلی مواظب باشد که دولت ماندلا نشود
  • اسمال ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 2
    ایرادی بهش نیست .چون از مکتب رهایی بخش اسلام چیزی سرش نمیشد
  • ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 1
    توطئه توهم هم چیزی نیست که ما را از توطئه غافل کند
  • ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    گنده تر از دهنت ورر میزنیاا
  • اندیشگر ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    جوونیاش کپ کلی بوده ها
  • ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    2 1
    احسنت مطلب خوبی بود
  • ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    بحث با شما بی فایده است، غیر ممکنه چیزی رو به کسی ثابت کرد که درامدش وابسته به ندونستن اون موضوعه، ا
  • بتهوون ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    فقط از نیمه دوم زندگی ماندلا که الهام بخش سیاهان آفریقاست بدم میاد متاسفم مشرق!!
  • مخلص همه ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    سازش نکردن زیمبابوه رو هم می بینیم که چه بلایی بر سر مردم آورده و چگونه گردش نخبگان که در آفریقای جنوبی در جریان است تبدیل به شکل گیری وحشی ترین نوع دیکتاتوری فردی در زیمبابوه شده است. کمی تنها کمی عاقل باشید.
  • lion2007 ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 1
    دنیای سیاست اونم ازنوع غربیش واقعا پدرومادرنداره. مبارزه درمکتب مابا ماندلا تفاوت شکرونمک است هردو سفیدن و...ولی درخواص شیمیایی باهم بسیارمتفاوتند. ایشان دردوران سیاه آپارتایدبا کسانی مبارزه کرد که دقیقا بعداز آزادیش وتبدیل شدنش به یک نمادوالگو باآنهاارتباط صمیمانه ای برقرارکرد. وحتی این موضوع باعث شد همسرش هم ازاوجداشود البته بنده مطالعه زیادی راجع به ایشان ندارم ولی با بررسی های اجمالی بایدگفت ایشان درسنین محافظه کاری وعقیمی سیاسی از زندان آزادشد وبعداز آن شما حتی یک بار راجع به کسانیکه باعث حبس شدنش شده بودند چیزی نگفت و بعداز سرنگونی آپارتاید که قراربودنباشد وزمان اعتبارش چون حکومتهای عربی چندسال پیش تمام شده بودآزادوبه زندگی خودش ادامه داد. شماراه دورنروید یاسرعرفات که باورودش به ایران جنبش چفیه راراه انداخت والگوی هر مبارزی بود به چه روزی انداختنش؟ بعدش هم به پلوتونیم آلودش کردنوکشتنش. رضاشاه خودمان؟! شاه حسین چی؟ معمرقضافی؟ صدام؟ ...... شاه مخلوع وملعون هم اواخرعمرشده بودموی دماغ همین کشورقطروببینید!پارسال پدرچه کرد. الان پسرش می خواهدجبران کند. مگرانگلیسیها وآمریکاییها آخوند تربیت نمی کنند؟ پس این فتاوای سربریدن انسانهارکه می دهد. دنیای سیاست خیلی مبهم وغیرقابل پیش بینی است. زندگی هزینه دارد وسیاستمداران نا پاک سیری ناپذیرند. به همین دلیل مابه غربیا بی اعتمادیم والاما مردمی صلح دوست ومتمدنی هستیم.اون هم وطنی که می گوید انگشت توسوراخ دیگران می کنیم ! شریعت ما به ما اجازه نمیدهدکه بی تفاوت باشیم وشعرسعدی که دنیاماراباآن می شناسد.(چوعضوی به درد......)مابه کسی که درخواست کمک می کندموظفیم درحدبضاعت کمگ کنیم. ضمنا این صهیونیستها وغربیهاهستندکه چشم دیدن ماراندارن ببینن والا مابه اوناچیکارداریم هرجامی چرخیم منافع اونارو به خطر میندازیم اینطور نیست. چشمهارابایدشست...
  • ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 1
    هرچی بود که عمر طولانیش خیلی بابرکت بود برعکس بعضیا
  • خسرو30000058 ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 1
    به نطر شما دفاع از شیعیان مظلوم لبنان وعراق و بحرین و افغانستان و دفاع از مسلمانان فلسطبن و سوریه هر سوراخیه هست؟ به نظرت نظر امام زمان ارواحنا له الفدا درباره نظر شما مثبته؟ اگر پیغمبر ع و امیرالمومنین ع بودن چیکار میکردن؟
  • خسرو30000058 ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 1
    حضرت آقا هم هرچه پیش تر میرن بیشتر میدرخشن. ان شاءالله تا ظهور حضرت منجی عج خدا حفظشون کنه.
  • ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 1
    شما احیانا با تکفیری ها نسبتی ندارین؟
  • خسرو30000058 ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 1
    قطعا چهره یک مسلمان معتقد چهره اصلاح طلبی و این ادا و اطوارها نیست. حضرت امام ره فرمودند اگه یه روزی دشمن از شما تعریف کرد به درستی کارتون شک کنید. اگه سال 88 به خودتون شک میکردید کارتون به اینجا نمیرسید.
  • ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    متن جواد ظریف در فیس‌بوک دوستان سلام نلسون ماندلا نمونه یک انقلابی آزادی خواه بود که نه تنها در برابر ستم، نژادپرستی و آپارتاید مقاومت کرد و بر آن پیروز شد، بلکه بر قدرت، خشم، کینه، خشونت و انتقام جویی نیز پیروز گشت.
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    متن جواد ظریف در فیس‌بوک دوستان سلام نلسون ماندلا نمونه یک انقلابی آزادی خواه بود که نه تنها در برابر ستم، نژادپرستی و آپارتاید مقاومت کرد و بر آن پیروز شد، بلکه بر قدرت، خشم، کینه، خشونت و انتقام جویی نیز پیروز گشت.
  • خسرو30000058 ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 1
    ماندلا با این پیام به 60 سال مبارزه اش باید شک کنه!
  • خسرو30000058 ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 1
    این چه حرفیه از انسانیت که یه چیزهایی باید سرش میشد. مسئله فلسطین قبل از اینکه یه مسئله اسلامی باشه یه مسئله انسانیه.
  • ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    متن جواد ظریف در فیس‌بوک دوستان سلام نلسون ماندلا نمونه یک انقلابی آزادی خواه بود که نه تنها در برابر ستم، نژادپرستی و آپارتاید مقاومت کرد و بر آن پیروز شد، بلکه بر قدرت، خشم، کینه، خشونت و انتقام جویی نیز پیروز گشت.
  • ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 1
    ماندلا با کمک اسرائیل انگلیس و آمریکا بهترین رهبر دنیا شد والا هیچی نیست
  • ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    ارزش ماندلا به واسطه ی خصوصیتی بود که در هیچ انقلاب دیگری نبود...بخشش مخالفین بعد از پیروزی دکتر زیبا کلام
  • ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    مقایسه ماندلا با امام خمینی درست نیست چون ماندلا از تشیع وشناخت علی (ع)وآل علی محروم بوده در نتیجه توان وهوشیاری وی در مبارزه محدود به همون حوزه فرهنگی و جامعه خودش بوده که به نظر من با در نظر گرفتن این محدودیتها خوب عمل کرده.
  • ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    ماندلا نماد پایداری و مبارزه با بی‌داد، بی‌عدالتی و استعمار در دوران ما است" سید محمد خاتمی
  • رحمت ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    واقعا شماها اگه در دوران امام حسن (ع)بوديد،چه طعنه ها و بي ادبيها يي كه به ايشان به خاطر صلح با معاويه جرثومه فساد ان زمان نمي كرديد.شماهه نمونه همان فردي هستيد كه به امام حسن گفت شما با اين توافق مومنين را خوار كرده ايد.عبرت بگيرد كه عمر كوتاه است.
  • lion2007 ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 1
    بی‌داد سید محمد خاتمی چراراجع به بیدادگاههای رژیم اشغالگرچیزی نمی گویی؟! دکتر زیبا کلام حضرت روح الله قدس سره بعداز پیروزی انقلاب حتی اسامی ساواکیهاروهم علی رغم درخواست گروهکها اجازه افشانداد ارتشیهایی که مردم تادیروز می کشتن غیراز عامرین عف کرد حتی ساواکیها تاالان دارن حقوق میگیرن و... این تفاوته زیباکلام مرغ همسایه غازه درسته همیشه غریبه پرست بودیدوهستید لیبراللهیهای تازه به دوران رسیده سیاسی نظرتون راجع به چگوارا،جیمی کارتر آنگ سان سوچی دالایی لاما کالين پاول ديويد کامرون نلسون ماندلا را قهرمان همه دوران ها خواند محمود عباس نلسون ماندلا ادای احترام کرد فرانسوا اولاند چیست؟ شیمون پرزو....جایزه نوقل گرفته ها
  • ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    بهتر بود به چالش هایی که با رژیم صهیونیستی داشت هم اشاره می کردید. مثلا یک مورد یادمه حاضر نشد تا مواضع اسرائیل رو تائید کنه و بنابراین اونها جایزه ای که براش در نظر گرفته بودند رو بهش ندادند.
  • علی ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    مجنبی اولا وقتی می خوای یه چیزی رو نقد کنی برو بخونش بعد حرف بزن......ما نگفتیم چرا در مورد فلسطین حرف نزده...ما می گیم چرا در حمایت از اسراییل حرف زده.....در ضمن اگر شما فکر می کنی در حدی نیستی که به خوای در دنیا حرف بزنی و از افکارت حمایت کنی مشکل خودته ولی ما مثله تو فکر نمی کنیم و برای خودمون تویه دنیا ارزش قائلیم
  • اسمال ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    اقا خسرو خیلی ها که در داخل سابقه انقلابی داشتند و مسلمان شیعه بودند کم اوردند و دم از سازش زدند .از نلسون ماندلا بیش از این توقع نمیشه داشت
  • سید اصولگرا ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    بهتره به جای انگ زدن و برچسب زدن اگه انتقادی داری محترمانه مطرح کنی!
  • حامد ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    آقای مجتبی خان بحث دفاع از فلسطین نیست. الان تو خود آمریکا و تعدادی زیادی از مسیحیان و همه انسانهای آزاده از تمام ادیان اعلام برائت می جویند از اسراییل. تبری از ظالم ربطی به دین نداره جزء فطرت انسانهاست و هرکی از این فطرت به دور باشه و ظالمی رو تاید کنه مثل خودشه. بحث ر قاطی نکن خواهشا یه کم منطقی باشید. هرچی رو ربط میدید به سیاستهای نظام.
  • حسین ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 1
    چی‌ میگی‌ بابا؟ منافع ملت خودش ؟ بله اوألش خوب پیش میرفت و هدفش منافع ملت واقعی‌ و صاحبان این کشور بود.ولی‌ به هر حال غربی‌ها رگ خواب و نقطه ضعفش را به دست اوردن. الان مردم سیاهپوست آفریقای جنوبی هنوز هم قشر ضعیف این کشور محسوب میشن و از لحاظ اقتصادی و فرهنگی‌ بسیار پایین نگاه داشته شدند در صورتی‌ که سفید پوست‌ها اکثرا در سطوح بالاتری قرار دارن و در گزارش مفصلی که خود خبرگزاریهای غربی به مناسبت مسابقات آفریقای جنوبی ارائه کردند اکثر قریب به اتفاق متکدی‌ها و زنان تنفروش و امثال اینها اقشار سیاه پوست هستند و شرکتهای اسراییلی‌ مشارکت و سود هنگفتی در صنایع مختلف آفریقای جنوبی دارند و بسیار راضی‌ هستند من شخصاً هیچ توریست سیاه پوست از آفریقای جنوبی ندیدم و همه سفید پوست بودند.سابق با زور اسلحه استعمار میکردند و الان با تعریف تمجید و حقوق بشر و شعارهای فانتزی و دروغین مثل حقوق بشر و مبارزه با تبعیض نژادی دارند استعمار می‌کنن آفریقا را.و نکته آخر اینکه سمبل نژاد پرستی‌ و استعمار و تجاوز به حقوق یک ملت و دروغ پراکنی ترور و دروغ و فتنه اسراییل هست و ایشان هیچ واکنش منفی‌ نسبت به این رژیم جعلی و ناقض حقوق بشر نداشت به همین دلیل نتانیاهو به مناسبت درگذشتش به ایشان ادای احترام و ۱۰۰ نوع تمجید کرد! و گفت که ماندلا مرد با بصیرتی بود و سمبل مبارزه بدون خشونت بود! این خودش یک جور کنایه به به ما هست که مثلا در مقابل کفتار خونخواری مثل اسراییل با ملایمت و بدون خشهونت عکس‌العمل نشان بدیم!
  • حسن ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    من یادمه در یک برنامه ای که همین بی بی سی در 3 یا 4 سال پیش گذاشته بود همین آقای به اصطلاح انقلابی از همجنس گرا ها حمایت می کرد و حتی باهاشون عکس یادگاری هم می گرفت.از همون زمان نظرم نسبت به ایشون تغییر کرد و به این مسئله پی بردم که بیشتر شبیه یک عروسک خیمه شب بازیه تو دست غرب و افکار آنها
  • ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    علت اين كه غربي ها ازش تجليل ميكنند به خاطر اين است كع ميخواهند شخصيت به اين بزركي را مصادره به مطلوب كنند و رست بالا را بكيرند نمونش انكليسي كه تا ديروز مخالف بود الان طرفدار دو اتشه شده مواظب باشير در دام انها نيفتيد الان اتتقاد از كسي مثل ماندلا هزينه دارد مشرق از تو انتظار بيشتري ميرفت كه دردام فضا سازي رسانه هاي غربي نيفتيد انها با اين جور تعريف از ماندلا ميخوان الكو خودشان را برتر نشان بدن
  • بردیا ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    نمی دونم چند سالته ولی اون موقع که شماها نمی دونستید انقلاب و زندان و شکنجه را با کدوم حروف می نویسند ماندلا الهام بخش خیلی از انقلابها بوده است فقط فرقش با بقیه این است انتقام نگرفت تا شاهد خونریزی بیشتر نباشد فرقی که شما متحجرین و عقب مانده ها و اشخاص متوهم هیچوقت نه آن را درک می کنید نه میخواهید درک کنید متاسفانه اکثر کسانی مقالات مشرق را می نویسند و از ان حمایت می کنند از سلفی ها و طالبانها عقب مانده تر هستند
  • محمد ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    1 0
    فقط درود بر ماندلای کبیر
  • ناشناس ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    نلسون ماندلا با توجه به مقاله شما مبارزی که از مبارزه خسته شده و این اتفاقی که برای هر کسی از ما اتفاق خواهد افتاد یا می افتد فقط کسانی میتونند ثابت باشند که دستشون تو دست خداست و هر کدوم از ما باید ببینی نسبت و نزدیکی مون به خدا چقدر است تعارف که نیست شیطان به ان چنینی که این همه سال عبادت کرد رد شددیگه از ما چه انتظاری فقط بدونید هرکه دامن اهل بیت رها کنه و به دنیا بچسبه معلوم نیست عاقبتش چی میشه هرچقدر ندای وجدانمون فعال باشه قضاوت صحیح تری خواهیم داشت
  • ساسان ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    همین که در تحریمهای آمریکا شرکت کرد یعنی از خودش اراده ای نداشته . کلا فقط خودشون مهم بودن و کاری به بقیه دنیا نداشتن برای همینه که استکبار باهاش خوب بوده . نه تئوری داشته نه نظریه پردازی میکرده فقط چون در دوران آپارتاید خودشو اطرفیانش سختی کشیدن دست به مبارزه زدن و مبارزشونم بعد از پیروزی به پایان رسید. یک تحلیل دیگه هم میتونست این باشه که چون اون زمان اوضاع مشکل داشت ایشون به عنوان نفوذی در راس کار قرار گرفتن چون اگر نگاهی به تحولات آفریقای جنوبی کنیم متوجه میشیم این کشور اصلا در تقابل با رژیمهای دوست رژیم آپارتاید نبوده و نیست
  • آدمیزاد ۲۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    2 1
    "ماندلا" یک تروریست بود که دستش به خون بیگناهان بسیاری آغشته بود و اورا صهیونیستها حمایت میکردندش تا نظرها به طرف آفریقای جنوبی منحرف شود ، در ضمن اگر امروز از بسیاری از مردم آفریقای جنوبی حالا از هر نژادی بپرسید آفریقای جنوبی آپارتهاید را به نابسامانی و ناامنی و فلاکت امروزیشان ترجیح میدهند.
  • علی ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 1
    مقایسه ی شما خیلی اشتباه بود. امام با معاویه صلح کرد ولی در جهت اهداف اون پیش نرفت و صلح ایشون هم مقتدرانه بود ولی ماندلا چی؟
  • ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    برو بمیر بابا چرت نگو
  • ۲۳:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۵
    0 0
    ما پیرو امام می بودیم و مثل شما عقبتر یا جلوتر نمی بودیم مثلا شما در قیام عاشورا به امام حسین چه نسبتی می دادید که در تحریم کامل بودند و اگر با یزید بیعت هر چند ظاهری هم می کردند عاشورا پدید نمی امد
  • ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    1 0
    شاید فرزند تو هم همجنس گرا به دنیا آمد! کسی چه می داند!
  • علی ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    2 0
    ماندلا هیئت نمی رفت، به زیارت عاشورا هم اعتقاد نداشت، حتی بعضی ها شاهدان که یک سال روز عاشورا جوک گفته و خندیده، اگر قرار شد ماندلا رو با محک معیار ارزش های خودمون بسنجیم این جنایات رو هم میشه به لیست جنایات ماندلا اضافه کرد. البته توجه داشته باشیم. ایران هیچ وقت از مسلمانان ایغور و چچن مانند فلسطین دفاع نکرد. هیچ وقت از نسل کشی های رواندا و اوگاندا و سومالی برنیاشفت، زاپاتیست های انقلابی در مکزیک هم هیچ وقت مورد حمایت کشورمان نبودند. ایران در اوایل انقلاب که انقلابی تر بود از ببرهای تامیل حمایت می کرد و همچنین ارتش آزادی خواه ایرلند شمالی و مبارزان صحرا ولی بعد از مدتی سازش کار شد و به همه انقلابی های دنیا پشت کرد. خلاصه این که کمی سواد سیاسی و درک نسبت به تحولات بین المللی برای نوشتن یک یادداشت ساده کافی است.
  • سيد قاسم ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 1
    گاهي فرزندان انقلاب ،انقلاب را مي بلعند و از انقلاب يك جسم توخالي بيشتر نميماند متاسفانه در مورد نلسون همين اتفاق افتاد.
  • ناشناس ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    تموم کنید این برچسب زدن ها رو!!
  • ناشناس ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    ایشون کلامهای الکی زیاد دارن
  • ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    رسانه های غربی میخواهند از ماندلا الگو درست کنند تا به انقلابیون دنیا بگویند سازش کنید... این جوری بهتر ه !!!
  • ایرانی ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    پس چرا امریکا در سوراخی انگشت می کند مسلمانان را می کشد ما نکنیم
  • كارشناس ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    1 0
    كاشكي اينها كه اين روزها مرثيه خواني مي كنند و آسماني و ريسماني اش مي شمرند كمي مطالعه مي كردند البته اين سازشها از نظر خود نلسون يك توافق برد برد بوده است حكومت آبرتايد افريقاي جنوبي در انوقت مثل اسرئيل بود هم از نظر داخلي هم مواضع خارجي ووو ولي يكدفعه ديديم بدون هيج اتفاق فوق العاده اي اين حكومت دود شد و رفت هوا حكومتي كه براي امور بيش با افتاده كشتار مي كرد و مشكلي هم نداشت كل كشور و حكومت را باخت بدون هيج ضربه يا خطري مثل اين است كه يكدفعه فردا اعلام شود رزيم صهيونستي حكومت را به سران فلسطيني تحويل داده و سران غرب هم به فلسطينيها تبريك كفته و مدال هم دادند جقدر اين عجيب اس تغيير رزيم افريقاي جنوبي همينطوري اتفاق افتاد
  • ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 1
    ماندلا مظهر وادادگی است دانیل اورتگا
  • ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    دقیقا
  • ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 1
    مرگ بر صهیونیست های حرامزاده
  • امیر علی ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    من نميدونم چرا ما هميشه از يه طرف بام مي افتيم....هر انساني امكان داره كه يه روزي از اصولش عدول كنه...حالا يا مستقيماً عدول ميكنه و يا تعريف از اصولش با اوائل كارش تغيير ميكنه...ماندلا زماني كه مخالف آپارتايد بود مرد بزرگي بود...ولي نميشه انكار كرد كه در اواخر صريحاً از ر‍‍ژيم آپارتايد و صهيونيستي و كودك كش اسرائيل حمايت جانانه ميكرد...عزيزان بايد بدونن كه مهمتر از افراد ، فكر و اصول افراده ...خيلي ها در تاريخ بودن كه اوائلشون خوب خوب بودن اما اواخرشون بدبخت و ذليل...بياييم روي اصول صحبت كنيم و به نتيجه برسيم و بعد از آن افراد رو با اون اصول بسنجيم ، هم اولشون و هم وسطشون و آخرشونو...خدا بر درجات حضرت امام بيفزايد كه يك جمله درخشان به ما ياد داد كه ....ميزان حال فعلي افراد است...
  • مصطفی افضل زاده ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 1
    گزارش خیلی خوبی بود. متاسفانه همه رسانه های ما با همون خطی به مرگ ماندلا پرداختند که بی بی سی و سی ان ان پرداخت و کسی سوال نکرد که چرا ایشون اینقدر مورد احترام غربی ها است. به نظرم گزراش های بلند این چنین اگر یک خلاصه ای از نکات مهم گزارش در ابتدای گزارش بیاد خیلی بهتره.
  • علی رسولی ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    با سلام-آنچه در اینجا خواندیم حکایتی است که در تمام تاریخ جریان داشته است.در انقلاب اسلامی خودمان هم بسیاری از انقلابیون و مبارزان دوران پهلوی و زمان انقلاب اسلامی , سالها بعد بتدریج پسرفت کرده و مزه دنیا و ثروت و قدرت و رفاه آنان را از شعارهای انقلابی گذشته برگرداند و به دوستی و همراهی با قدرتهای غربی و حتی در برخی موارد به سازش با اسرائیل و آمریکا کشاند.در میان مبارزان کشورهای عربی و حتی فلسطین نیز بسیاری بودند که عقب نشینی کردند و با اسرائیل به سازش رسیدند.اگر ما که مسلمانیم و شیعه و مبارزه با ظلم و فساد و دشمنان خدا , سیره و راه مکتب ما است چنین شویم , دیگر نمی توان از مبارزان غیر مسلمان انتظار بیشتری داشت. پایداری و مداومت در راه حق و جهاد و مبارزه با ظالمان و کافران کار ساده ای نیست و تنها از عهده مسلمانان راستین و ثابت قدم بر می آید که پیامبر اکرم و ائمه اطهار و در زمان حاضر امام خمینی بهترین اسوه ما هستند و از خداوند بخواهیم که هریک از ما را ثابت قدم نگه دارد و نشود که برخی از ما نیز به نقطه ای که رسیدیم , دیگر نتوانیم پایدار بمانیم و برگشت کنیم. به هر حال مبارزات آقای نلسون ماندلا قابل تقدیر است و ای کاش تا آخر عمر ثابت قدم می ماند و فریب قدرتهای زورگو را نمی خورد.
  • ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    دانیل اورتگا کدوم ؟
  • ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    چرا نظرهایی را که بر خلاف نظر سایتتان است منتشر نمی کنید؟ دیروز سوال کردم چرا تیتر شما با جنوب نیوز یکی است؟
  • هادی ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    زیبا کلام خیلی ادعاش میشه بره وضعیت امروز مصر رو تحلیل کنه که همچین خبطی رو که ایشون میگن انجام دادن و امروز حال و روزشون اینطوری شده که مبارک دیکتاتور تبرئه میشه و رییس جمهور منتخب چه خوب و چه بد، زندانی و محاکمه. عقل هم خوب چیزیه که انسان میتونه در کنار تقلید از رسانه های غربی بهش توجه کنه!
  • هادی ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    خاتمی دیگه کیه بابا؟ الکی این فتنه گرها رو نچسبونین به ماندلا! حتماً ایشون هم نماد فتنه و عقب نشینی و مواضع دو پهلو هستند؟
  • ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    صلح امام حسن با معاویه چه ربطی به حمایت ماندلا از اسراییل داره؟
  • ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    معلوم شد نویسندهمطالب فوق - ماندلا را بخوبی نمی شناسد.بهتر است مطالعات بیشتری داشته باشند.
  • ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    1 1
    شما اسراییلو قبول ندارید دلیل نداره تمام دنیا هم طبق میل شما رفتار کنند.اسراییل الان یک واقعیته متاسفانه.
  • ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    هم خسرو و هم علی بدانند دلیل حمایت ما از دیگران مذهب و تشیعشان نیست.مگر ملت ایران شیعه نیست؟ مگر کروبی و موسوی شیعه نیستند؟! پس رهایشان کنید ازاد زندگی کنند.!!هر که شیعه است باشد خلاف کنند مجازات میشوند.پس حمایت ما از دیگران رفع ظلام از مظلوم است خواه شیعه باشد خواه وهابی و خواه مسیحی و هر دین و مرام دیگر.
  • ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    شما ثابت کن فلسطین اشغال شده بقیش پیشکش.پس چرا فلسطینیها اقدام نمیکنند؟!
  • آزاد ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    من با نظرت 100 در صد موافقم علی.. ماندلا یک شیطان پرست و از دستورات و قواعدی که غرب برایش تعریف کرده بود پیروی میکرد شده بود عین یک ابزار و آلت مستکبران....خدا لعنتش کنه
  • آزاد ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    دقیقا درسته.
  • اسمال ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    اقای ناشناس به فرموده امام ره .فلسطین پاره تن اسلام است.پس اشغال شده توسط صهیونیستها است.اگر هم میبینی اقدامی نمیکنند همش در اثر خیانت سران خودفروخته اعراب است که فلسطین به این وضع افتاده.یک مشت ادم تن لش و خوشگذران.اخرش هم ازادی فلسطین دست ما ایرانی هارو خواهد بوسید
  • ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    2 0
    تروریست!!!!!!!! می فهمی چی میگی. هرچی به اون ذهن مریضت می رسه که نباید بگی. می فمی برای رسیدن به هدف 27 سال زندان بودن و بعد از ازادی به قدرت رسیدن اما انتقام نگرفتن و در عین حال بازپس دادن به موقع قدرت و دیکتاتور نشدن چقدر بزرگواری می خواد.
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    0 0
    دمت گرم
  • آدمیزاد ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    2 1
    آقای ناشناس بجای فحش دادن بهتر بود شما فقط استدلال خود را میگفتید ، آقای نلسون ماندلا در بمب گذاری های چرچ استریت 20 می 1983 و وماگوس بار در 14 ژوئن 1986 در شهر دوربان دست داشت که در آن23 نفر غیر نظامی کشته و بسیاری مجروح شدند و بخاطر این جنایاتش و جرایم دیگر زندانی شد نه بخاطر حرفهای بشر دوستانه اش، و نیز هم او بود که سیاهپوستان را به قتل و تجاوز جنسی به دیگر نژادها (آسیاییها و سفید پوستان) وامیداشت که تا به امروز تفکر او پابرجاست و نتیجه اش خشونت و بزهکاری بالای آفریقای جنوبی است و البته یکی از همفکران وهمدستانش یک یهودی بنام جو اسلوو بود و رسانه های ایی که امروزه جنگ طلبند همه از اوحمایت میکردند و جایزه جنگ (صلح) نوبل نیز به او داده شد (این جایزه همواره به جنایتکارترین و مزدورترین شخصیتها داده شده :هنری کیسینجر ، انور سادات، مناخیم بگین ، ..). .
  • ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    0 0
    طبق یک نظریه کسانی که رد عرصه سیاست فعال هستن به مرور زمان محافظه کار میشن این یه چیزه طبیعیه حتی بنده و شمایی که خیلی داغ هستیم به سن پیری که نزدیک بشیم از این شور مون کاسته میشه البته رهبری عزیز به دلیل ایمان قوی که مثل کوه راسخ هستن هیچ خللی در اعتقادات و شور انقلابیشان بوجود نیامده
  • كارشناس ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    0 0
    توافق برد برد ماندلا با استكبار جهاني: موارد اعطا شده به ماندلا: 1- آزادي خود او و همرزمان و ساير زنادايان سياسي 2- الغاي رزيم آبارتايد 3- رياست جمهوري او و ساير بوميان در ادامه 4- تقدير بين المللي سران به انواع نامها و نشانها و ديدارها ووو ======== موارد بدست آورده استكبار از ماندلا: 1- تغيير رويكرد نسبت به صهيونيستها 2- همراهي نهايي با غرب در مواضع بين المللي يا سكوت و يا اظهارت نرم 3- باقيماندن زمام بنهان قدرت اقتصادي و مديريتي كلان كشور در دست سفيدبوستهاي مهاجر غربي ================= اينها كليات توافق برد برد بود با اين معامله ماندلا خود و ملتش را از شرايط سخت و طاقت فرسا بيرون آورد و غرب و استكبار جهاني را از ك حمايت رزيم ابارتايد كاري شبيه الغاي برده داري در امريكا، كه شرايط سخت را از سياهان برداشت اما هيج وقت سياهان امريكا مانند سفيدها ارزش و قدرت مساوي در جامعه امريكا نداشته و ندارند و نزادبرستي و حقوق نابرابر همجنان ادامه دارد البته برخي سياهان جون اوباما و باول و رايس ووو نمايش اقتدار ولو عروسكي را براي سياهان به عهده داشته اند خداوند به همه ما استقامت و ثبات قدم بدهد و شرور و خدعه هاي دشمن را از مسلمانان و بلاد اسلامي دور بفرمايد اميدواريم روزي بيش نيايد كه مسلمانان بخاطر شرايط سختتر يا خطرات بزركتر از مواضع اصولي خود عدول نمايند اللهم لاشماتة آنجه نوشتم سرزنش ماندلا نبود كه به خداوند بناه مي برم بلكه عبرت است براي همه
  • ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    0 1
    ازدور راحت تحمل اتش با ید زجر 27 ساله ماندلا را درک بکنی بعد در موردش نظر بدی مومن مومن مومن خدا از بی انصاف جماعت .........!!!!!!!!!!
  • ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۱
    0 0
    هاشمی انقلاب وجنگ مگر با امروز یکی است
  • رضا ۰۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۲
    0 0
    بابا یکی باید بمیره که اینا نظر بدن دیگه.
  • علی طرقبه ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    آقای بردیا شما اگر زمان امام حسین میبودید احتمالا در لشگر مقابل قرار میگرفتید چون در مقابل امام هم از این نمونه هایی که ذکر کردید وجود داشت.
  • علي آ ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
    0 0
    مشرق به شما مي گويند چپ نما ، همه سازشكارند جز شما ، خوش به اين باشيد
  • هاشم ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    توضیح ضروری: عزر وابیزمن نخست وزیر اسرائیل نبود بلکه رئیس این رژیم غاصب بود. در یرل عکس اشتباه درج شده لطفا تصحیح کنید
  • ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    0 1
    الان اقا بردیا انتقام نگرفتنو به ماها یاد دادن و نشون دادن که چقدر فهمیده و با شعور هستن خدایی این جماعت اخر خندن از ی طرف از ماندلا برای اینکه انتقام نگرفت تعریف میکنه از انطرف هرکس مثل خودش فکر نمیکنه با الفاظی که لایق خودشه نوازش میکنه واقعا این جماعت کبک صفت خیلی جالبا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس