کد خبر 237879
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۱

شب گذشته ۱۲ مرداد ماه، حدادعادل، سبزواری و مجاهدی درمراسم «برخوان واژه‌ها» از حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر و تشکر کردند.

به گزارش سرویس فرهنگی مشرق به نقل از  تسنیم، شب گذشته 12 مرداد ماه، مراسم «برخوان واژه‌ها» با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان ادب، محسن مؤمنی شریف، مدیر حوزه هنری و شاعرانی چون حمید سبزواری، سعید بیابانکی، فاضل نظری، سعید حدادیان، محمدعلی بهمنی، ناصر فیض، میلاد عرفان‌پور و ... در مجموعه باغ زیبا برگزار شد.
 
در این مراسم به ترتیب محمدعلی بهمنی، سعید بیابانکی، رستم عجمی از تاجیکستان، غلامعلی حدادعادل، معصومه موسوی از افغانستان، ناصر فیض، بیژن ارژن، حمیدرضا شکاری، فاطمه طارمی، فاضل نظری، میلاد عرفا‌ن‌پور، حمید هنرجو به شعرخوانی پرداختند.
 
حدادعادل پیش از خواندن شعر خود، درباره وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با دو انگیزه در این جا حضور پیدا کردم، نخست بهره‌مندی از شعر شاعران و دوم تشکر از سیدمحمد حسینی، در چهار سالی که او به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خدمت کرد. به صورت‌های مختلفی با وی ارتباط داشتیم، مدتی به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و مدتی در قالب‌های دیگر.
 
وی تصریح کرد: حسینی زحمات بسیاری کشید و البته به واسطه تلاشی که داشت به توفیقاتی نیز دست پیدا کرد. ایجاد تحول در ادب، فرهنگ و هنر کار سریعی نیست و نیاز به زمان دارد، اما وزیر ارشاد با تمام سختی‌ها و فشارهایی که رویش بود توانست در مجموع موفق باشد و باید در آینده نیز در سنگری دیگر به وظیفه خود عمل کند.
 
وزیر ارشاد: هفته آینده کنگره مشفق کاشانی برگزار می‌شود
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن تشکر از همکاری شاعران با وزارت ارشاد، اظهار داشت: امیدوار هستم در دولت یازدهم گام‌های بهتری برداشته شود، اما به صورت تیتر وار به اقداماتی که در طول این مدت صورت گرفته است اشاره می‌کنم.
 
جشنواره شعر فجر که از دولت نهم آغاز شد و ما ادامه دهنده آن بودیم، همایش شاعران ایران، برگزاری جشنواره‌های شعر دفاع مقدس و مقاومت، راه‌اندازی دبیرخانه شعر آیینی و... بخش دیگری از برنامه‌های دولت دهم بود که حسینی از آن‌ها نام برد.
 
وی تصریح کرد: تلاش کردیم تا از فرصتی برای برا توجه به شاعران و عرضه شعر مانند نمایشگاه قرآن، کتاب و... استفاده کنیم و شاعران را به مناطق مختلف داخل و خارج از کشور اعزام کنیم،  تکریم و تجلیل از شاعران در جلسات متفاوت با چاپ یادنامه و اقداماتی از این دست، دیگر برنامه‌های ما برای شاعران بود است.
 
وزیر ارشاد با اشاره به برگزرای بزرگداشت‌های مختلف برای شاعران نام‌آور ایرانی مانند حافظ، سعدی و فردوسی، اظهار داشت: برنامه‌های متعددی در هر سال برگزار شد، ما حتی در قونیه ترکیه برای مولوی، در گنجه آذربایجان برای نظامی گنجوی، برنامه‌ داشتیم. 10 تیرماه امسال روز صائب تبریزی را در تقویم ثبت کردیم و امیدواریم از این پس در این روز مراسم‌های مختلفی برگزار شود.
 
حسینی افزود: جوایز ادبی مختلفی مانند پروین اعتصامی که جشنواره فیلم آن نیز برگزار شد، در راستای شناخت هرچه بیشتر شعر پروین برگزار کردیم. افتخار داشتیم در زادگان قیصر امین‌پور دو مراسم را برگزار کنیم، همچنین برای شاعرانی چون طارهره صفارزاده، نصرالله مردانی، سپیده کاشانی در زادگاهشان مراسم داشته‌ایم. برنامه‌هایی نیز هم برای شعرایی که در این چهار سال از بین ما رفتند داشتیم مانند برنا‌مه‌هایی برای مرحوم معلمی، عمرانی، شاهرخی و اورامی  و در کنار آن توجه خاصی  به احمد عزیزی در بیمارستان شد تا انشاالله به زودی سلامتی خود را دست یابد.
 
وزیر ارشاد با اعلام این خبر که هفته آینده کنگره مشفق کاشانی برگزار می‌شود، گفت: در محضر مقام معظم رهبری بودیم، به ایشان گفتم در آغاز دهه دهم عمر آقای مشفق هستیم، اما رهبر عزیز فرمودند چرا سن ایشان را بالا می‌برید و من در پاسخ به ایشان گفتم ایشان متولد 1302 هستند و 90 سال عمر کرده‌اند، اکنون نیز در آغاز دهه دهم عمرشان هستند، به همین دلیل قرار است برای ایشان کنگره‌ای برگزار کنیم.
 
وی در پایان با اشاره به افتتاح موزه مفاخر در تبریز گفت: فاز اول این موزه مربوط به علما و اسلام‌شناسان و فاز دوم مربوط به هنرمندان و شهیدان خواهد بود که امیدواریم در هر استان مراکزی داشته باشیم تا شخصیت‌ها به مردم معرفی شوند. در پایان هم اگر کوتاهی در این مدت از سوی ما بوده است عذرخواهی می‌کنم، اما همانطور که به سینما، مطبوعات و دیگر حوزه های وزارت توجه شده،‌همواره شعرا نیز در اولویت‌های نخست ما بوده‌اند.
 
حمید سبزواری در نامه‌ای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که توسط محدثی خراسانی خوانده شد، آورده است:
 
بر خود لازم می‌دانم به پاس تمام خدمات در منصب وزارت ارشاد نسبت به فرهنگ و ادب و اندیشمندان که معمول داشته‌اید تقدیر کنم، ان‌شاءالله در آینده در هر جایگاهی که مشغول خدمت باشید یار و یاور فرهنگ‌دوستان باشید.
 
شادم که حسینم و حسینی یارم/ وز مهر حسین و عترتش سرشارم
از جمله حسینی و حسینی یاران/ در روز جزا چشم شفاعت دارم
 
در پایان این مراسم حمید سبزواری و محمدعلی مجاهدی به پاس زحمات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از او تقدیر و تشکر کردند.
 
حدادعادل: فرهنگستان ادب، به سمت زبان علمی فارسی حرکت می‌کند

 
غلامعلی حدادعادل در حاشیه مراسم «برخوان واژه‌‌ها» و در جمع خبرنگاران درباره بنیاد سعدی گفت: بنیاد در ساختمان مناسبی مستقر شده است، معاونان بنیاد هم معرفی شده‌اند، ما برای برنامه‌رزی در مقیاس جهانی به دنبال جذب نیرو هستیم که تا در ماه‌ها و سال‌های آینده آثار نیکوی بنیاد سعدی در گسترش زبان فارسی در خارج از کشور دیده شود، البته اولویت آموزش زبان فارسی است.
حدادعادل در پاسخ به سوالی در مورد اینکه برخی از صاحب‌نظران و مردم ایراداتی به واژه‌های فرهنگستان ادب می‌گیرند، گفت: قلم دست دشمن است، از فردی می‌پرسند چرا عکس تو را بد می‌کشند، در حالی‌که تو زیبا هستی؟ او هم می‌گوید چون قلم دست دشمن است؛ بسیاری از الفاظی که به فرهنگستان نسبت داده می‌شود، خودشان می‌سازند و با شوخی به فرهنگستان می‌گویند فرهنگستان ساخته است.
 
وی تصریح کرد: در حالی که واژه‌سازی فرهنگستان خوب است برخی می‌نشینند و نقد می‌کنند، اما خیلی از کلاماتی که معادل‌ علمی دارند، برای متخصصان است، اگر این کلمات را مقابل مردم غیر متخصص قرار دهیم طبیعی است متوجه نشوند، البته در تمامی زبان‌های دنیا وجود دارد، برخی واژه‌ها که در زبان انگلیسی برای جراحی قلب وجود دارد اگر مقابل مردم عام این کشور قرار دهند از آن چیزی نمی‌فهمند.
 
رئیس فرهنگستان ادب افزود: ما به سمت زبان علمی فارسی حرکت می‌کنیم و درستی و نادرستی معادل‌های ما را باید متخصصان داوری کنند، تعدادی از واژه‌های ما هم عمومی هستند و آن‌ها را باید از عامه بپرسید. البته ممکن است واژه‌های ما هم ایراد داشته باشد، اما رسانه‌ها برای رواج واژه‌ها باید کمک کنند. واژه حجم و جرمی ندارد که وقتی وارد شود افراد متوجه آن شوند، از راه‌های بسیار امکان دارد یک واژه وارد یک فرهنگ شود.
 
نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه فرهنگستان که در ذهن مردم گمرک ندارد تا بفهمد چه واژه‌ای وارد شده، اظهار داشت: ما به دست متخصصان هر فن واژه‌گزینی می‌کنیم که آن‌ها هم با مفاهیم جدید آشنا هستند، ما با بیست سال تجربه کار گسترده‌ای انجام داده‌این و نزدیک40 هزار واژه را تاکنون وارد زبان فارسی کرده‌ایم، خوشحالیم که تجربه خوبی به دست آورده‌ایم و امیدواریم در آینده سرعت، صحت و دقت بیشتر پیدا کند.
 
حدادعادل در خصوص انتخاب علی جنتی به سمت وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی نیز گفت: نظر خود را نمی‌سوزانم و در مجلس عنوان می‌کنم. اما توصیه من به وزیر ارشاد بعدی ضمن ادامه کارهای خوبی که در این دولت انجام شده است، توجه به فرهنگ اسلامی ایرانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس