به گزارش مشرق، پرس تی وی به نقل از روزنامه انگليسي تلگراف نوشت: این روزنامه به نقل از مقامهاي اتحاديه اروپا گزارش داد اين نهاد اطلاعاتي که هواپيماهاي بدون سرنشين جاسوسي، ماهوارههاي نظارتي و هواپيماهاي جاسوسي در اختيار خواهد داشت، براي حفظ امنيت داخلي و اهداف دفاعي مورد استفاده قرار ميگيرد.
بر اساس اين گزارش، کميسيون اروپا و اداره اقدام خارجي اروپا پیشنهادهندگان اين طرح هستند.
اتحاديه اروپا اين تصميم را در پي رسوايي اخير برنامه جاسوسي امريکا و نقش مهم سازمان امنيت ملي اين کشور در جاسوسی از مقامات و شهروندان اروپایی اتخاذ کرده است.
ادوارد اسنودن، پيمانکار پيشين سازمان امنيت ملي امريکا اسنادي را فاش کرد که از فعاليتهاي جاسوسي اين سازمان در کشورهاي جهان و نيز کشورهاي اتحاديه اروپا پرده برداشت.
يکي از مقامهاي ارشد اتحاديه اروپا که نام او در اين گزارش نيامده است گفت: «افشاگري ادوارد اسنودن به ما نشان ميدهد که اتحاديه اروپا به توانمنديهاي امنيتي مستقل براي خود نيازمند است و اين پيشنهاد تنها يک گام بيشتر به سوي همگرايي دفاعي اروپا محسوب ميشود.»
در پیشنهادهای اتحاديه اروپا آمده است: «کميسيون [اروپا] با اداره اقدام خارجي اروپا در زمينه ارزيابي مشترک قابليت استفاده دوگانه که براي سياستهاي امنيتي و دفاعي اتحاديه اروپا ضروري است، همکاري خواهد کرد.»
به گفته منابع آگاه در اتحاديه اروپا، کاترين آشتون، مسئول سياست خارجي اين اتحاديه، کميسيون اروپا، فرانسه، آلمان، ايتاليا، اسپاينا و لهستان از اين طرح حمايت ميکنند.
در همين حال، جفري ون اوردن، عضو پارلمان اروپا، کميسيون اروپا را به «وسواس» براي ترويج «جاهطلبيهاي نظامي اتحاديه اروپا» متهم کرد.
در واکنش به افشاي برنامه جاسوسي امريکا از مقامها و شهروندان اروپايي، اتحاديه اروپا قصد دارد دستگاه اطلاعاتي مستقلي ايجاد کند.