دبير جشنواره مردمي فيلم عمار گفت: ما بايد به دنبال سينمايي باشيم که بتواند حرف انقلاب را بزند، نه مثل جشنواره فيلم فجر که اين همه خرج کنيم و از نتيجه آن هيچ چيزي درباره انقلاب نتوانيم بدست بياوريم.

به گزارش مشرق مراديان دبير جشنواره مردمي فيلم عمار در خصوص راه اندازي اين جشنواره به رجا گفت: يکسال است تصميم داريم اين جشنواره را راه‌اندازي کنيم اما متأسفانه مديران فرهنگي ما را باور نداشتند، ولي نمي‌دانم چه اتفاقي افتاد و اين باور را کردند، شايد بيلان کاري برايشان مهم شد.

وي در ادامه در خصوص ايده اين طرح گفت و اظهار داشت: از يکسال پيش ايده اين جشنواره مطرح شد، وقتي تصويري با زبان هنر به مردم يادآوري مي‌شود تأثير خيلي بيشتري دارد تا دو نفر آدم در تلويزيون بنشينند و بحث کنند. خيلي از اين فيلم‌ها فقط دوربين را به خيابان برده و فيلم گرفتند. الآن هم در تهران و هم در مشهد اين فيلم‌ها در حال اکران است، شما کاملاً از اين فيلم ها يک درس جامعه شناسي‌ مي‌گيريد. وقتي تيپ‌هايي که به آقاي احمدي‌نژاد رأي دادند و آنهايي که به آقاي موسوي رأي دادند را مي‌بينيد مي‌توانيد برآورد کنيد که چه اتفاقاتي در سطح کشور مي‌افتد.

مراديان در ادامه گفت: معاونت سينمايي در تهران فقط يک سالن سينما را در اختيار ما گذاشت زيرا بقيه سينماها از ما پول مي‌خواستند که ما نداشتيم اما به هر حال اين شد که بايد اين کار راه مي‌افتاد. اگر قضيه فتنه را به هر زباني به غير از زبان هنر بيان کنيم اين نتيجه که الآن در سالن‌ها اتفاق مي‌افتد را نمي‌توان گرفت.

وي در خصوص نحوه انتخاب فيلم ها اظهار داشت: ما مهلت و زماني براي انتخاب فيلم هاي ارائه شده نداشتيم لذا 27 ماه آذر بود که گفتند سينما تکميل است مي‌توانيد برويد شروع کنيد به خاطر همين ما فراخوان نداشتيم به همين دليل فيلم‌هايي را انتخاب کرديم که توانستيم آن‌ها را ببينيم.

دبير جشنواره مردمي فيلم عمار گفت: تقريبا 22 فيلم وارد اين جشنواره شد و هم اکنون فيلم آقاي سهيل کريمي هم به جشنواره رسيد و ما حتي نتوانستيم ببينيم. فيلم‌هاي ديگري هم آمد ولي از بين اينها ما 18 فيلم را براي اکران انتخاب کرديم که مردم ببينند. سعي کرديم قصه‌ها شبيه هم نباشد مثلاً در 4 فيلم که با يک ژانر و مدل و نگاه ساخته شده باشد ما بهترين را پخش مي‌کنيم.

مراديان در ادامه اظهار داشت: ما مستند انقلاب نداريم. سينماي انقلاب هم به آن صورت نداريم. جشنواره عمار الزاماً مستند نيست و فيلم انيميشن هم در اين جشنواره در سال آينده مي‌تواند حضور داشته باشد.

وي گفت:ما بايد به دنبال سينمايي باشيم که بتواند حرف انقلاب را بزند. نه مثل جشنواره فيلم فجر که اين همه خرج کنيم و از نتيجه آن هيچ چيزي درباره انقلاب نتوانيم بدست بياوريم.

مراديان گفت: الآن در اين دوره فقط فيلم مستند داريم و در دوره‌هاي بعدي ژانر انيميشين هم قطعاً داريم وفيلم‌ها بين‌المللي خواهد شد. يعني ما مي خواهيم فيلم‌هاي ضد استکباري کل دنيا را پوشش دهيم و اين بحث را داريم که عملاً جلوي اين جريان بايستيم.

مراديان از فرق اين جشنواره‌ با جشنواره‌هاي ديگر گفت و اظهار داشت: جشنوارهايي که در دنيا مي‌بينيد اين است که آنها براي تخدير مخاطب فيلم مي‌سازند يعني وقتي مخاطب وارد سينما مي‌شود براي يک مدتي خودآگاهي خود را تعطيل مي‌کند به قولي لذت مي‌برد، خودش را جاي يکي از هنرپيشگان مي‌گذارد، اما شما اينجا مستقيم با خودآگاهي مخاطب حرف مي‌زنيد، با وجدان مخاطب حرف مي‌زنيد.
وي در ادامه گفت: تا فعاليت فرهنگي در باور مديران تغييرو تحولي ايجاد کند اين جشنواره هم بر فضاي مستندسازي انقلاب تأثيري نخواهد داشت و دوباره آزمون و خطا را امتحان مي‌کنيم.

مراديان گفت: سال آينده هم اين جشنواره تکرار مي‌کنيم و بناي ما اين است که جشنواره سال آينده بين‌المللي برگزار مي شود، يعني يک جشنواره ضد استکباري و حدس مي‌زنم 10 فيلم از فتنه خواهيم داشت تلاش هايمان را ادامه مي دهيم مگر اينکه دست و پاي ما را ببندند و بگويند کار نکنيم.

مراديان در خصوص رقابت جشنواره عمار با جشنواره‌هاي ديگرگفت و اظهار داشت:اگر با بودجه خوبي وارد ميدان شويم مطمئن باشيد ظرف 5 سال آينده يکي از جشنواره‌هاي مطرح در دنيا خواهيم شد. شما ببينيد در حوزه آمريکاي لاتين چقدر فيلم ضد استکباري ساخته مي‌شود. در خود آمريکا چقدر فيلم ضد آمريکا ساخته مي‌شود ما بايد بتوانيم اينها را پوشش دهيم.

وي در ادامه گفت:آقاي شمقدري پاي کار اين جشنواره ايستاده است و کمک مي کند و از آن طرف هم آقاي جليلي و مؤسسه راه خيلي خوب پاي کار اين جشنواره آمدند. اکران‌هاي شهرستاني را خود دفاتر شهرستانها برعهده گرفتند. ما توان اين را نداشتيم که در مشهد اکران داشته باشيم ولي الآن در مشهد کار خارق‌العاده‌اي در حال شکل گرفتن است. هر فيلم 80 بازديد کننده دارد وحتي جالب است بدانيد در سطح شهر هيچ بازتابي اين جشنواره نداشته است.

وي در پايان از سکوت و فرار برخي مديران از عدم انعکاس اين جشنواره انتقاد کرد و گفت: به نظر من اين سکوت و فرار بعضي از اين مديران عافيت طلب براي ما حسن است و آن‌جايي را که بايد بزنيم زديم. اين آر‌پي‌جي‌اي است که در نيمه شب بچه‌ها زدند و دقيقاً به دوشکا خورده است. ان‌شاءالله که به همين منوال پيش برود ما هم نبوديم بقيه بچه‌ها اين علم را زمين نمي‌گذارند.

نخستين جشنواره مردمي فيلم عمار 16 و 17 دي در تهران و بيش از 200 شهر و روستاي کشور در حال برگزاري است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس