کد خبر 23360
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۸۹ - ۱۸:۵۶

برخلاف آنچه در اين سريال تصوير شده؛ طبق تاريخ محمد حنفيه دستش فلج بوده است نه پايش.

به گزارش مشرق، شبکه ايران نوشت: علي‌رغم قوت کار سريال فاخر داود ميرباقري پخش قسمت‌هاي اخير مجموعه تاريخي و مذهبي "مختارنامه" خرده‌گيري برخي منتقدان و صاحب‌نظران حوزه تاريخ را در حوزه ديالوگ‌‌نويسي در پي داشته است که "هرچند برخي ديالو‌گ‌ها ساخته و پرداخته فيلمنامه‌نويس و کارگردان است اما از آنجا که مردم بنا بر مشاهده اين سريال‌ها به قضاوت درتاريخ مي‌پردازند بايد از ارائه اطلاعات اشتباه در آنها پرهيز شود".

از جمله اين اشتباهات سردرآوردن ديالوگ‌هاي زير گذر بازار تهران مثل "باغت آباد انگوري" در ابتداي دهه 60 هجري قمري و يا خواندن بيت شعري از لسان الغيب حافظ شيرازي چندين سده قبل از ولادت اين شاعر بلند آوازه توسط شخصي به نام عبدالله بن عمر و....است. ضمن اين‌که نمي‌توان اين اشتباهات را ناديده گرفت، بايد به اين نکته اشاره کرد که اين ضعف‌ها هرچند با تاثير در نوع سلوک و منش اجتماعي افراد در فضا‌سازي سريال هم تاثيرگذار است اما تنها مختص به سريال "مختارنامه" نيست و در اکثر سريال‌هاي تاريخي ما ديده مي‌شود و از سوي ديگر با توجه به قوت کار و وفاداري "مختارنامه" در روايت تاريخ اسلام چندان قابل اعتناء نيست.

اما يکي از نکاتي که به عنوان ضعف‌ فاحش سريال "مختارنامه" در هفته‌هاي گذشته ديده مي‌شود؛ لغزش در تشخيص سن و سال يکي از شخصيت‌هاي محوري اين دوره تاريخي است که نمي‌توان به راحتي از آن گذشت.

در چند قسمت پخش شده از اين مجموعه تلويزيوني بييندگان اين سريال محمد حنفيه را در قامت پيرمردي سالخورده با موهاي جوگندمي مي‌بينند در حالي که مختار با حداقل 15 سال تفاوت سني مرد ميانسال با اندکي موهاي سفيد و جوانتر! از او ديده مي‌شود.

اين در حالي است که بر اساس روايت هاي معتبر تاريخي مختار در سال اول هجرت متولد شده و محمد حنفيه حدود 15 سال بعد در سال 16 هجري و بنا به نقلي در سال 21 هجري متولد شده است.

اما اين لغزش فقط ‌محدود و محصور به گريم و انتخاب سن اين شخصيت نشده و به گفته استاد محمد حسين رجبي (دواني) يکي از کارشناسان ثابت برنامه "هنگام درنگ" (با موضوع بررسي تاريخي دوران روايت سريال "مختارنامه") برخلاف آنچه در اين سريال تصوير شده؛ طبق تاريخ محمد حنفيه دستش فلج بوده است نه پايش.

در همين راستا مستندات تاريخي همچنين حاکي از آن است که عبدالله بن زبير نيز در سال دوم هجري متولد شده که با اين حساب او حتي از مختارثقفي يک سال کوچکتر است؛ واقعيتي که در فيلم مختارنامه اصلا نمود ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس