عفو بین‌الملل از دولت آمریکا خواست تا هر چه فوری‌ اتهامات جدی علیه بردلی مانینگ، سربازی که حقایقی را در مورد جنایات ارتش فاش کرده بود، لغو کند.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، ویدنی براون سرپرست ارشد بخش سیاست و حقوق بین‌الملل در سازمان عفو بین‌الملل در این باره گفت: با توجه به شواهد موجود در این پرونده، اتهام کمک به دشمن که علیه این سرباز مطرح شده کاملا بی‌اساس است و دولت باید آن را هرچه فوری لغو کند.

وکلای مانینگ طی اقدامی قانونی لغو اتهام اصلی «کمک به دشمن» و دیگر اتهامات وی را از جمله استراق سمع و استفاده غیرقانونی از ابراز تکنولوژی ارتش، خواستار شده‌اند.

بردلی مانینگ یک سرباز جوان ارتش آمریکاست که در سال 2010 به اتهام انتشار بیش از 700 هزار سند و گزارش میدانی ارتش این کشور در جنگ‌های عراق و افغانستان و نیز اسناد دیپلماتیک آمریکا در سایت ویکی لیکس در بغداد بازداشت شد و تاکنون در زندان ایالت ویرجینیا بسر می‌برد.

بر اساس اسناد دادگاه نظامی، حدود 20 مورد اتهام علیه وی مطرح شده که اصلی‌ترین آن «کمک به دشمن» است که در صورت اثبات آن با حبس ابد مواجه خواهد شد.

اسناد منتشر شده شامل ویوئوهایی است که کشتار و شکنجه غیرنظامیان عراق و افغان را به دست نیروهای آمریکایی نمایش می‌دهد، چیزی که واکنش شدید و خشم جامعه بین‌الملل و فعالان حقوق بشر را در پی داشت.

ویدنی براون در ادامه اظهار کرد: محاکمه مانینگ باید نگاهی جدی و مفصل بر ماهیت اصلی این پرونده داشته باشد و به گونه‌ای پیش برود که موجب لغو همه اتهامات بی‌اساس شود که از روی شواده غیرواقعی مطرح شده‌اند.

هفته گذشته دادستان‌ها این اتهام را که مانینگ اسنادی را به یک دشمن از پیش تعیین شده داده لغو کردند.

عفو بین‌الملل اعلام کرد که دولت آمریکا برای اثبات اتهام کمک به دشمن علیه مانینگ باید ثابت کند که وی اطلاعات مخربی را به یک دشمن ارائه کرده و این کار را با هدفی خاص و آگاهانه انجام داده است.

قاضی دادگاه نظامی که مسوول رسیدگی به پرونده فانینگ است‌، افشاگری‌های وی را یک تلاش شیطانی خوانده است.

شاهدانی که تاکنون در این دادگاه حضورداشته‌اند به‌طور مکرر تاکید کرده‌اند که مانینگ هیچ وابستگی و ارتباطی با القاعده یا دیگر گروه‌های تروریستی نداشته و غیر از کشور خودش به کشور دیگری تعلق خاطر ندارد و با هیچ دولت دیگری غیر از دولت کشورش رابطه‌ای برقرار نکرده است و این موارد نشان می‌دهد که وی برای انتشار این اطلاعات از هیچ منبعی پول دریافت نکرده است.

از سوی دیگر، شاهدان دولتی که در دادگاه شهادت دادند مدعی بودند که وی دچار انحرافات اخلافی است.

براون همچنین اذعان کرد که طرح اتهام کمک به دشمن علیه این سرباز آمریکایی اتفاق جدیدی نیست، اما موضوع جدید این است که قضات دستگاه قضایی که وظیفه دارند عدالت را برقرار کنند، یک تئوری را به جریان انداخته‌اند که بر اساس آن انتشار اطلاعات در مورد جنایات و نقض حقوق بشر در سطح اینترنت، چه در ویکی لیکس یا یک وب سایت شخصی یا در روزنامه نیویورک تایمز کمک به دشمن محسوب می‌شود و باید فرد را برای این کار محاکمه کرد.

از زمان بازداشت مانینگ تاکنون مدافعان حقوق بشر این سوال مطرح کرده‌اند که دولت آمریکا به جای بازداشت و مجازات نیروهایی که علیه مردم عراق و افغانستان مرتکب جنایت و خشونت شده‌اند، چرا مانینگ را زندانی کرده و محاکمه می‌کند.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی عفو بین‌الملل، دولت آمریکا علاوه بر این برای اثبات دیگر اتهامات مانینگ نیز با چالش‌هایی روبرو است. اتهاماتی همچون استفاده بدون اجازه از نرم‌افزارهای سری و نقض دیگر برنامه‌های عملیاتی ارتش. از این رو عفو بین‌الملل با تاکید بر بی‌گناهی این سرباز ارتش آمریکا لغو اتهامات و توقف محاکمه وی را خواستار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس