به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، در اطلاعيه سازمان حفاظت محيط زيست که عصر جمعه منتشر شد، آمده است: بررسي و آزمايش گروه دامپزشکي و آزمايشگاه معتبر نشان ميدهد علت مرگ ببر نر در باغ وحش تهران، ابتلا به بيماري «مشمشه» بوده است.
بر اساس نظر کارشناسان دليل انتقال اين بيماري باکتريايي که در تعدادي از شيرهاي باغ وحش تهران نيز مشاهده شده است، استفاده از گوشتهاي آلوده (گوشت الاغ) بوده که ظواهر امر حاکي از آن است که دامپزشکي نظارت کافي را بر روي کنترل سلامت گوشت توزيعي نداشته است.
از سوي ديگر نظر به اهميت موضوع انتظار ميرفت دامپزشکي با اهتمام و دقت بيشتري اين مساله را پيگيري ميکرد تا از بروز چنين حوادثي جلوگيري به عمل آيد.
سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اينکه هماکنون باغ وحش تهران قرنطينه شده و اقدامات پيشگيرانه در خصوص حيوانات موجود در باغ وحش و افراد تردد کننده به آن در حال انجام است و جاي هيچ گونه نگراني براي شهروندان تهراني وجود ندارد، خاطرنشان کرد: کارشناسان اين سازمان به صورت شبانهروزي تا عادي شدن شرايط در باغ وحش تهران مستقر خواهند ماند.
به گزارش ايسنا، سازمان حفاظت محيط زيست همچنين ضمن تقدير از فعاليت شايسته گروه دامپزشکي و آزمايشگاه مربوطه در خصوص تشخيص اين بيماري اميدوار است تا نهايي شدن نتيجه آزمايشات تيم مذکور همکاري خود را با سازمان حفاظت محيط زيست ادامه دهند و پيگير موضوع باشند.
در پايان سازمان حفاظت محيط زيست ضمن تقدير از توجه و حساسيت رسانهها و افکار عمومي به موضوع مرگ ببر نر باغ وحش تهران يادآور شده است: اگرچه تلف شدن اين ببر تجربه تلخي بود اما اين امر به هيچ عنوان مانعي براي ادامه فعاليت پروژه احياي ببر مازندران نخواهد بود و مسوولان اين پروژه و سازمان حفاظت محيط زيست با عزمي راسختر از گذشته با ورود چهار قلاده جديد ببر و احياي زيستگاه ميانکاله به تلاش خود براي احياي نسل اين حيوان در کشور ادامه خواهند داد.