وزارت اطلاعات در تازه ترین توصیه های حفاظتی خود،شهروندان را هنگام استفاده از تلفن، رایانه و اینترنت دعوت به رعایت برخی کرد.

به گزارش مشرق، سایت وزارت اطلاعات در تازه ترین توصیه های حفاظتی خود، شهروندان را هنگام استفاده از تلفن، رایانه و اینترنت دعوت به رعایت برخی نکات به شرح زیر کرد:

 توصیه های حفاظتی در استفاده از تلفن:
1- هرگز تلفن همراه خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
سیم کارت تلفن همراه به‏ راحتی قابل کپی‌برداری بوده و دیگری به‏ راحتی می‏‌تواند از سیم‌کارت و هم‏چنین اطلاعات ذخیره شده در آن (‌شماره‏‌های ذخیره شده، ‌پیغام‏‌ها، قرارها و ... ) کپی‌برداری نماید.
از آ‌ن‏‌جا که اطلاعات ذخیره شده در دستگاه تلفن همراه، بخشی در حافظه دستگاه قرار می‏‌گیرد، باید همواره هنگام تعویض و فروش یا ‏‏‏‏تعمیر گوشی تلفن همراه، اطلاعات ذخیره شده در حافظه گوشی را پاک نمایید.
2- هرگز از تلفن همراه افراد ناشناس برای برقراری ارتباط خود استفاده نکنید.
در بعضی مواقع ممکن است شما نیاز فوری به برقراری تماس تلفنی داشته ولی چون دستگاه تلفن خود را در اختیار نداشته یا امکان تماس با آن وجود ندارد، ممکن است از تلفن همراه دیگران استفاده کنید. از آن‌جا که شماره تماس در حافظه تلفن همراه او ثبت می‏‏‌گردد؛ لذا از تلفن‌های عمومی مخابرات استفاده کنید، یا از تلفن همراه افراد مطمئن، کسبه‌های ثابت و ... استفاده نموده و حتی‏‌المقدور پس از تماس، شماره را حذف نمایید.
3- هرگز به مکالمات تلفنی افراد ناشناس اعتماد نکنید.
یکی از سریع‏‌ترین و ارزان‏ترین روش‌های جمع‌آوری اطلاعات تخلیه تلفنی است که برخی افراد با تقلید صدا، غصب عنوان مراکز دولتی و موجه، پوشش‌های شغلی مختلف و ترفندهای بسیار جالبی اقدام به کسب اطلاعات از دیگران می‏‏‌نمایند. مواظب باشید، حتی برخی افراد حرفه‌ای نیز ممکن است فریب خورده و ناخواسته اطلاعات ارزشمندی را در اختیار تماس گیرنده قرار ‏دهد.
4- هرگز منوی «بلوتوث» تلفن همراه را در حالت فعال قرار ندهید.
یکی از امکانات انتقال اطلاعات به‏ صورت بی‌سیم استفاده سیستم «بلوتوث» می‏‌باشد. گوشی‏‌های جدید تلفن همراه دارای این قابلیت بوده و از این طریق اطلاعات خود را مبادله می‏‏‌کنند. در صورت فعال بودن این قابلیت در تلفن همراه، افراد ناشناس تا فاصله 50 متری از شما می‏‌توانند از اطلاعات دستگاه تلفن همراه شما بهره‌برداری کرده یا ‏‏‏‏با ارسال ویروس گوشی شما را دچار مشکل کنند.
5- هرگز از تلفن‏‌های بی‌سیم در ارتباطات تلفنی استفاده نکنید.
فرکانس تلفن‏‌های بی‌سیمی اغلب توسط رادیو موج FM-SW-AM و کانال‏‌های تلویزیونی قابل دریافت می‏‌باشند؛ بنابراین، دیگران به ویژه همسایه‏‌ها ‏به‏ راحتی می‏‌توانند، مکالمات تلفنی شما را شنود کنند. به همین خاطر، هیچ‌گاه سعی در استفاده بی‌سیمی نداشته باشید. در صورت لزوم، مطالب سری و مهم خود را از این طریق رد و بدل نکنید.
6- هرگز شماره تلفن دوستان، آشنایان و همکاران خود را بر روی کاغذ باطله، روزنامه، پشت جعبه دستمال کاغذی و موارد مشابه یادداشت ننمائید.
بارها مشاهده می‌شود که افراد هنگام مکالمات تلفنی شماره تلفن دیگران را بر روی روزنامه نوشته، نسبت به آن بی‌توجه می‏‌باشند. این در حالی است که در صورت خارج شدن روزنامه‏‌های باطله، این‏‌گونه ‏‏‏‏اطلاعات نیز خارج می‏‌گردد.

 

توصیه‌های حفاظتی در استفاده از رایانه‌ها:

1- هرگز از رایانه خود به ویژه در محل کار، بدون رمز عبور (پسورد‌) استفاده نکنید.
همیشه برای رایانه خود رمز عبور تعیین کرده و آن را طوری تنظیم نمائید که در صورت عدم استفاده از آن به مدت (حداکثر) ‌پنج دقیقه از شما اسم عبور درخواست نماید. این کار مانعی برای دسترسی دیگران به رایانه شما خواهد بود و تا حدودی امنیت سیستم شما را افزایش می‏‌دهد.
2- هرگز از رمز عبور ساده و مشخص استفاده نکنید.
سعی کنید رمز عبورهای سیستم خود را پیچیده و غیرقابل پیش‌بینی انتخاب کنید. انتخاب رمز عبور با کارکترهای زیاد، با حروف و اعداد، حروف کوچک و بزرگ و یا انتخاب آن به زبان دیگر، می‏‌تواند امنیت سیستم شما را افزایش دهد.
3- هرگز اطلاعات محرمانه خود را در فایل‏‌های آشکار و سهل الوصول قرار ندهید.
فایل‏‌های محرمانه خود را می‏‌توانید به‏ صورت پنهان و در زیر مجموعه فایل‏‌های سیستمی یا ‏‏‏‏زیر مجموعه سایر برنامه‏‌های نصبی سیستم قرار دهید تا به‏ راحتی در اختیار افراد بیگانه قرار نگیرد. در غیر این صورت، احتمال دسترسی راحت به این‏‌گونه ‏‏‏‏فایل‏‌ها همواره متصور است.
4- هرگز از کامپیوتری که دارای اطلاعات محرمانه و با اطلاعات خصوصی است، برای متصل شدن به اینترنت استفاده نکنید.
همیشه در هنگام متصل شدن به اینترنت خطر سرقت اطلاعات، ‌تخریب اطلاعات به‏ صورت جدی وجود داشته و در صورت بی‌تفاوتی به این مطلب خطرات جبران‌ناپذیری سیستم و اطلاعات شما را تهدید می‏‏‌کند.
5- هرگز کامپیوتر خود را که حاوی اطلاعات محرمانه یا ‏‏‏‏خصوصی است، جهت تعمیر به افراد متفرقه و ناشناس ندهید.
حتماً نسبت به تعمیرکار کامپیوتر خود اطمینان حاصل نموده و سعی کنید شخصاً هنگام تعمیر حضور داشته باشید.
6- هرگز قطعات آسیب دیده سیستم کامپیوتر خود را (مانند: ‌هارد، فلاپی، ‌سی دی ‌و ... ) دور نیاندازید.
حتما این‏‌گونه ‏‏‏‏لوازم از کار افتاده را منهدم کرده و امکان بهره‌برداری مجدد را از آن‏‌ها ‏بگیرید. اغلب کامپیوترهای مستعمل و از رده خارج شده دارای اطلاعات ارزشمندی است که در هنگام تعویض یا فروش بر اثر سهل‌انگاری در سیستم‏‌ها باقی مانده است. هم‏چنین امکان بازیافت اطلاعات از حافظه‏‌های پاک شده سیستم وجود داشته و صرف پاک کردن یا ‏‏‏‏فرمت کردن سیستم نمی‏‌توان از پاک شدن صددرصد آن‏‌ها ‏اطمینان داشت؛ بنابراین بعضی از افراد تصور می‏‌کنند با پاک کردن هاردهای مستعمل تمام اطلاعات آن‏‌ها ‏از بین رفته و می‏‌توانند آن‏‌ها ‏را دور ریخته یا ‏‏به فروش برسانند.
7- هرگز به تماس‏‌های تلفنی از طریق اینترنت اعتماد نداشته باشید.
امروز اغلب تلفن‌‏های خارج از کشور توسط تماس‏‌های تلفنی اینترنتی صورت می‏‌گیرد که کارت‏‌های خدماتی آن‏‌ها ‏در همه جا قابل دسترس می‏‌باشد. از آن‏‌جا که شرکت‏‌های خدمات اینترنت (‌آی- اس- پی) ‌و کشورهای سرویس دهنده (بک بن) توانایی استراق سمع تمامی مکالمات تلفنی را دارند، استفاده از این ارتباطات نیز ناامن و غیرمطمئن می‏‌باشد.
8- هرگز از مشخصات اصلی خود در محیط اینترنت استفاده نکنید.
در هنگام حضور افراد در خارج از کشور یکی از راه‏‌های به‏ دست آوردن اطلاعات از آن‏‌ها‏، مراجعه به فضای اینترنت می‏‌باشد. در صورتی که مشخصات شما در یک سایت یا ایمیل یا .... مشاهده گردد. اطلاعات با ارزشی نسبت به شما می‏‌تواند به‏ دست آید.
9- هرگز از کامپیوتر مخصوص اینترنت برای کارهای متفرقه استفاده ننمائید.
در نظر داشته باشید که مودم، ‌پرینتر، اسکنر و بعضی از اجزای داخلی کامپیوتر «آی- پی» پذیر بوده و می‏‌تواند اطلاعات خود را به آدرس برنامه‌ریزی شده از طریق اینترنت ارسال کنند؛ بنابراین ممکن است نامه‌ای ‏‏که تایپ کرده و پرینت گرفته‏‌اید و حتی از کامپیوتر خود را که پاک کرده‏‌اید، بعد از آن‏‌که به اینترنت متصل می‏‏‌شوید، ‌به آدرس برنامه‌ریزی شده ارسال گشته بدون آن‏‌که شما از آن مطلع گردید.
10- هرگز نسبت به محافظت و نگهداری نسخه ذخیره اطلاعات (backup ) بی‌تفاوت نباشید.
معمولاً به‏ خاطر محافظت از اطلاعات و پیش‏گیری از تخریب آن‏‌ها ‏اقدام به تهیه نسخه‏‌های ذخیره می‏‏‌نمایند. حفاظت و نگهداری این نسخه‏‌ها ‏حتی از اطلاعاتی که در سیستم‏‌ها نگهداری می‏‏‌شوند با اهمیت‏‌تر می‏‏‌باشد؛ زیرا این اطلاعات به‏ صورت آماده و بدون دردسر می‏‏‌باشند. سهل‌انگاری در نگهداری از این نسخه‏‌های ذخیره بعضاً معضلات جبران‌ناپذیری در بر خواهد داشت.
12- هرگز در مواقع غیرضروری سیستم خود را به شبکه اینترنت متصل ننمائید.
اغلب در ارتباطات لیزلاین و شبکه‏‌ای‏‏، ارتباط اینترنتی به‏ صورت پیوسته و شبانه‌روزی است. اما با توجه به تهدیداتی که از این طریق برای سیستم شما متصور است، در مواقعی که نیازی به ارتباط با اینترنت ندارید، ‌آن را قطع نمائید تا از گزند هکرها و جاسوسان اینترنتی و عوامل بیگانه در امان باشید. هکرها توانائی فعال‏‌سازی میکروفن و دوربین (‌وب کم) ‌شما را بدون توافق با شما را دارند؛ لذا با توجه به متصل بودن بی‏‌مورد و طولانی‌مدت سیستم شما به اینترنت این‏‌گونه ‏‏‏‏خطرات همواره متصور است.
13-هرگز نسبت به تهیه نسخه ذخیره از اطلاعات درون رایانه خود مسامحه نکنید.
رایانه‏‌ها ‏ابزار قابل اطمینانی نیستند و همواره احتمال صدمه دیدن آن‏‌ها ‏متصور است؛ لذا همیشه سعی کنید از اطلاعات داخل سیستم خود یک نسخه ذخیره داشته باشید تا در صورت بروز هرگونه اختلالی اطلاعات شما در اختیارتان باشد.
14- هرگز به موارد شناخته نشده در اینترنت پاسخ ندهید.
ایمیل‏‌های ناشناخته یکی از موارد بوده که هرگز نباید آن‏‌ها ‏را گشود، زیرا در مواردی با گشودن ایمیل یا یک تصویر اینترنتی تروجانی از این طریق وارد سیستم شما گشته و مراحل کار جاسوسی و نفوذ به سیستم شما را آغاز می‏‏‌نماید یا ‏‏‏‏پنجره‏‌هایی که در خلال کار با اینترنت به‏ صورت ناخواسته ظاهر گشته یا ‏‏‏‏درخواست‏‌های اشتراک در سایت، شما را ترغیب به دادن نام کاربر و نام عبور می‏‏‌نماید که از این طریق اطلاعات مربوط به رمز عبور شما را در اختیار گرفته و از آن بهره‌برداری ‏‏کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 44
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • محسن ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    مخلص همه سربازن گمنام امام زمان (عج) هستیم فدای همه شما که هر چی امنیت داریم از شماست یا علی
  • ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    ممنون خیلی مفید بود
  • ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    عالی‌ بود
  • جواد ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    پس 11 کو؟
  • محمد ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    با تشکر از راهنمایی و لطف شما - موارد فوق هر چه بیشتر به مردم اطلاع رسانی شود واقعا باعث امنیت بیشتر جامعه میشود
  • ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
    0 0
    خیلی ممنون استفاده کردیم.
  • ۰۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    مورد 11 نداره؟؟؟؟
  • ۰۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    مشرق جان دلبندم شماره یازده نداشت جا انداختی مهندس!!
  • سینا ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    با تشکر ضمناً شماره 11 رو جا انداختید
  • هاتف ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    یهو بگو نه زنگ بزنید نه از کامپیوتر استفاده کنید دیگه !
  • ۰۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    محرمانه بوده داداش!
  • ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    خواستن چهارده تا بشه! چیکارشون داری؟! :-P
  • سعید ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    11یعنی اینکه به جای ایمیل کردن باخط11،یعنی پیاده برویدوپیغامتان راشفاهی بگویید.
  • ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    همش رو میدونم اما عمل نمیکنیم چون راه دیگرین داریم و عقل هم که در این وانفسای شلوغی خیال دیگه گار نمیکنه
  • علیرضا ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    خدایا ماراقدردان نعمتهایت از جمله سربازان گمنام امام زمان قرار بده
  • ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    بیخیال
  • سرباز خیلی گمنام ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    خواهش میکنم انجام وظیفه است
  • ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    یارو داشت تو خیابون میرفت به هر کسی میرسید شمارش میکرد(مثلا 12.12. هر کسی سئوال میکردعدد بعدی رو میگفت 13.13طرف میگفت چی رو میشمری گفت فضولا رو
  • ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    باید از همون اول کار یعنی دبستان یا راهنمایی که اصول کامپیوتر رو به بچه ها یاد میدن همزمان اصول امنیتی رو هم بهشون یاد بدن
  • ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    خیلی قدیمی و ابتدایی و اکابری و ساده و پیش پاافتاده بود.
  • ناشناس ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    یعنی با این اقدامات فساد اداری ازار دهنده فعلی حل می شه
  • سید سعید سیدی ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    خدا خیر تان بدهد سربازان گمنام امام زمان ما به داشتن چنین فرزندان با خدا در مملکت خود افتخار میکنین
  • ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    خب اگه این کار ها رو بکنیم که وزارت تعطیل میشه
  • سرباز ولایت ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    همین جیزهای خیلی ساده وقدیمی وساده است که کار دست آدم میده........
  • محسن ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    حرفه ای! آخر آی تی! بابا تو اصلا آخرش! من اصلا فلجتم ...
  • ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    همه اینا رو هم رعایت کنیم هیچ فرقی به حال NSA نمی کنه
  • محمدعلی جان ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    منم فهمیدم به روی خودم نیاوردم
  • ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    تابلو نکن 11 ماموریته.
  • ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    باریک ا... خیلی باهوشی. اصلا مهندسی. 3 تا چراغ سبز.
  • ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    گشتم نبود نگرد نیست
  • سرباز گمنام 1 ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    من اوچیکتم
  • ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۱
    0 0
    باید خیلی مواظب بود.
  • شهاب6 ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    من متعلق به همه ملتم
  • سعید ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    11 گمنامه
  • ۰۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    اوه، 11 كجاست؟ نيست؟ نگرانم!
  • امیرپردازش مشهد ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    ممنون از دقتت... نه حالا خداوکیلی کجاست؟نکنه مشرق سانسور کرده...خدا عالم!!!
  • علي ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    سرباز گمنام .عجب لقبي است واقعا . ببينيد يك فوتباليست با زدن چند ضربه به يك توپ بيجان صاحب شهرت جهاني وميلياردها پول مي شود اما اين عزيزان با انجام بزرگترين پروژه هاي امنيتي كشور حتي كسي اسمشان را هم نمي داند واقعا خسته نباشيد اجرتان با عزيز فاطمه وخداپشت وپناهتان
  • لیلاا ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    خداوندحافظ سربازان گمنام امام زمان باشد که در همه مسائل امنیتی کشور دلسوزانه خدمت می کنندحق یارتان بادای دلاور مردان
  • مهدی ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    یادش بخیر مادر بزرگم میگفت عکس تو اینترنت نذار ماهم مسخرش میکردیم که عکس و که از تو اینترنت نمیتونن بگیرن ! حالا تازه فهمیدیم آمریکا داره همینجوری اطلاعات میکشه بیرون !!!!
  • رفتم ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    اخرش چی اسمال گروپ
  • ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    هرگز از 11 استفاده نکنید!
  • ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    ای شیطون!
  • ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
    0 0
    عالی بود
  • شاهد ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    0 0
    وزارت اطلاعات ارامش اسایش بیشگیری .برای مردم ایران به ارمغان اورده ما باید قدر دان زحمات شبانه روزی این عزیزان باشیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس