هنگام برکناری مرسی، جان کری موج سواری میکرد!
در حالیکه مصر به شدت دچار تحولات تازه است و تعداد کشتهها و تلفات درگیریها در این کشور رو به افزایش است، بسیاری از مردم آمریکا از اینکه وزیر امور خارجه کشورشان بدون توجه به مسائل بینالمللی سرگرم گذراندن تعطیلات است، شگفت زده شدهاند.
تصاویر جدید از جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به همراه خانوادهاش سوار بر قایقی در آبهای جزایر "نانتوکت" در ماساچوست آمریکا در چهارم ژوئیه در حالی منتشر شدند که مصر با بحران داخلی و سرنگونی محمد مرسی، رئیس جمهوری مخلوع این کشور رو به رو بود.
وزارت امور خارجه آمریکا اینکه کری بدون توجه به اوضاع خاورمیانه سرگرم قایق سواری و خوشگذرانی بوده را رد کرد و سخنگوی وق گفت: وزیر خارجه برای مدت کوتاهی روی قایق بود، اما در تمام مدت روز به شدت بر بررسی مسائل خاورمیانه در دیدارش با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا تمرکز داشت.
وی افزود: هرگونه گزارش مبنی بر اینکه جان کری تمام مدت بر روی قایق مشغول تفریح بوده کاملا نامعتبر و غیرواقعی است.
پاتریک گریفین، استراتژیست جمهوری خواه می گوید، فکر میکردم که جان کری با شنیدن اوضاع مصر گشت و گذار خود را کنار میگذارد و به بررسی مساله می پردازد.
با وجود تاییدیههای موجود مبنی بر قایق سواری جان کری، معاونان وی تاکید دارند که وزیر امور خارجه آمریکا با رهبران جهان تماس تلفنی داشته و در نشستهای کاخ سفید پس از سرنگونی مرسی شرکت کرده است.
سخنگوی کری گفته که وی حین گذراندن تعطیلات روز استقلال آمریکا به صورت تلفنی با رهبران اسرائیل، مصر، نروژ، قطر و امارات گفتوگو کرده است.
یکی از معاونان وی اما تایید کرد که هیچ یک از تماسهای تلفنی حین قایق سواری صورت نگرفته است.
جان کری پیشتر نیز به خطر قایق سواری در جریان بروز مشکلات مورد انتقاد قرار گرفته بود. در جریان مبارزات انتخاباتی 2004 زمانی که شکست وی در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری اعلام شد وی در حال موج سواری بود.
خروج ۱۵۱ دیپلمات آمریکایی از قاهره
در پی تحولات اخیر مصر که از هفته گذشته آغاز شده است، ۱۵۱ دیپلمات آمریکایی نخستین ساعات صبح امروز مصر را ترک کردند. ۱۳۷ نفر از کارمندان هیئت کمک رسانی آمریکا با یک فروند هواپیمای مصری فرودگاه بین المللی قاهره را به مقصد تورنتو ترک کردند.
همچنین ۱۴ دیپلمات آمریکایی و کارمند سفارت واشنگتن در قاهره نیز با یک فروند هواپیمایی آلمانی، مصر را به مقصد فرانکفورت ترک کردند.
الاهرام نیز به نقل از وزارت بهداشت مصر گزارش داد که شمار زخمی های درگیری های روز گذشته تا صبح امروز میان طرفداران و مخالفان اخوان المسلمین در سرتاسر این کشور به هزار و ۱۳۸ نفر افزایش یافت. شمار کشته شدگان نیز بالغ بر ۳۰ نفر است.
این درگیری ها در ۱۹ استان مصر رخ داد. هزار و ۷۶ نفر از زخمی ها برای درمان به بیمارستان ها منتقل شدند و ۶۲ تن نیز در محل حادثه درمان شدند.
سکوت معنادار آمریکا در قبال ناآرامی های مصر
دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز گذشته با وجود درگیری های شدید در مصر هیچ موضعی اتخاذ نکرد. نه وزارت خارجه و نه پنتاگون هیچ کدام نیز هیچ موضعی نگرفتند. کنگره نیز لزومی به تشکیل جلسه درباره این اتفاقات ندید.
این سکوت با انتقاد از سوی رهبران منطقه ای مواجه شد. رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گفت کسانی که به سلاح و قدرت رسانه ها متکی هستند، نمی توانند دمکراسی ایجاد کنند . وی همچنین غرب را به داشتن استانداردهای دوگانه متهم کرد.
روز پنج شنبه، واشنگتن از مقام های مصر خواست تا به اعضای اخوان المسلمین فشار نیاورند. روز قبل از آن ارتش در یک کودتا دولت منتخب محمد مرسی را سرنگون کرد.
اوباما حتی از ارتش به خاطر این کودتا انتقاد نکرد. او فقط از ارتش خواست تا دولت را به یک دولت غیرنظامی منتخب واگذار کند. اعضای گروهی امنیت ملی اوباما از مقام های مصر خواستند تا از دستگیری مرسی و هوادارانش خودداری کند و خواستار بازگشت فوری و مسئولانه قدرت به یک دولت منتخب شدند.
مقام های آمریکایی با احتیاط سعی می کنند از استفاده از کلمه کودتا در مورد تحولات مصر خودداری کنند زیرا می دانند که بر اساس قوانین آمریکا، دولت این کشور نمی تواند به یک دولت کودتاه کمک نظامی بکند.
گل تضمین امنیت مرسی و اطرافیانش را خواستار شد
عبدالله گل، رئیسجمهوری ترکیه روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت: برای آنکارا مهم است که مقامات قاهره به محمد مرسی، رئیسجمهوری مخلوع این کشور آسیب نزنند.
اشاره وی به بازداشتهای اخیر رهبران و سیاستمداران اخوانالمسلمین توسط مقامهای امنیتی مصر بود. ارتش مصر روز چهارشنبه پس از تظاهرات چهار روزه مردم مرسی را از قدرت برکنار کرد.
رئیسجمهوری ترکیه همچنین تاکید کرد: آنکارا از دولت موقت مصر انتظار دارد اقداماتی را برای از سرگیری دموکراسی در نقطهای که متوقف شده است، انجام دهد.
وی تاکید کرد که امیدوار است دوران انتقالی در مصر کوتاه باشد و خسارات فراوانی به وجود نیاورد و در نهایت دموکراسی پیروز شود. عبدالله گل افزود: ترکیه همواره در کنار مردم مصر است.
از مرگ "شحاته" خوشحال شديم
"وليد اسماعيل" بنيانگذار "ائتلاف دفاع مسلمانان از صحابه" که از چهره هاي سلفي و تکفيري در مصر به شمار مي رود، در اظهاراتي تلويزيوني، از شهادت "حسن شحاته" و سه شيعه ديگر مصري ابراز خوشحالي کرد.
وي در اين باره گفت: خبر مرگ "حسن شحاته" که از قطب هاي شيعي در مصر بود، بنده و بسياري از مسلمانان جهان را خوشحال کرد زيرا او همواره صحابه را لعن مي کرد!
اين چهره افراطي همچنين افزود: البته مرگ او، آن هم به اين شيوه قابل پيش بيني بود و ما بارها و بارها اعلام کرده بوديم که او و امثالش به چنين مرگي دچار خواهند شد!
"وليد اسماعيل" در ادامه گفت: در اصل حاکم مسلمان بايد حد را بر فرد يا افرادي که به صحابه لعن مي فرستند، جاري کند اما با توجه به اينکه حاکم به وظيفه خود عمل نکرد، مردم خودشان دست بکار شده و خودشان اين چهار نفر را محاکمه و حد را جاري کردند.
وي همچنين افزود: در واقع مسئوليت اين کار بر عهده "محمد مرسي" رئيس جمهور مصر و رووساي سابق اين کشور است که بايد پيش از اين قانون مجازات لعن کنندگان به صحابه را تصويب مي کردند تا حادثه اي مانند قتل شحاته و سه نفر ديگر رخ نمي داد.
درخواست آمریکا از ارتش مصر
درپی برکناری محمد مرسی رئیس جمهور مصر و درگیری های خشونت آمیز در این کشور که تاکنون به کشته شدن 26 تن انجامیده است، امریکا ضمن محکوم کردن این درگیری ها از همه رهبران مصر و از جمله از ارتش خواست به خشونت ها پایان دهند.
«جن پساکی» سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در بیانیه ای اعلام کرد: «ما خشونت هایی را که امروز در مصر روی داد، محکوم می کنیم و از همه رهبران مصر می خواهیم توسل به زور را محکوم و از بروز خشونت های بیشتر در میان هواداران شان جلوگیری کنند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا همچنین گفت: « ما انتظار داریم ارتش اطمینان دهد از حقوق همه مصری ها از جمله حقوق مربوط به برگزاری تجمع صلح آمیز محافظت شود و از همه کسانی که اعتراض دارند می خواهیم تا اعتراض شان را به شکل صلح آمیز برگزار کنند.»
وی افزود ملت مصر باید با همدلی و اتحاد، اختلافات شان را به شیوه ای صلح آمیز حل و فصل کنند و از بازگشت به خشونت یا توسل به زور خودداری ورزند.
پیام تلویزیونی شیخ الازهر به مردم
احمد طیب شیخ الازهر در پیامی که به طور زنده از تلویزیون مصر پخش شد، از مردم این کشور خواست تا به درگیریها پایان دهند.
طیب با تاکید بر اینکه ریختن خون مصریها حرام است، از خدا خواست تا مصر را از شر فتنه در امان نگه دارد.
این پیام پس از این صادر شد که مصر درپی سخنرانی اخیر رهبر اخوان المسلمین موجی از درگیریها در شهرهای مصر آغاز شده است.
دستکم 17 نفر در این درگیریها کشته و هزاران تن نیز زخمی شدهاند.
آمار تلفات 24 ساعت گذشته مصر
منابع بیمارستانی و امنیتی مصر اعلام کردند که شمار تلفات درگیری های روز گذشته میان طرفداران و مخالفان اخوان المسلمین در مصر به 24 کشته و بیش از 200 زخمی افزایش یافت. این درگیری در اغلب شهرهای مصر از جمله قاهره، اسکندریه، اسیوط، اسماعیلیه و العریش صورت گرفت. برخی رسانه ها شمار زخمی ها را 222 نفر اعلام کرده اند.
5 تن از کشته شده ها نیروی پلیس هستند که در حوادث جداگانه در شهر العریش کشته شدند. قرار است امروز نخست وزیر جدید مصر انتخاب شود.
معرفی رییس جدید اطلاعات مصر
شبکه خبری "الاهرام" در خبری فوری گزارش داد: «عدلی منصور» رئیس جمهور موقت مصر شب گذشته ـ جمعه 14 تیرماه ـ سرلشکر «محمد فرید التهامی» را به منصب ریاست دستگاه اطلاعاتی مصر برگزید.
رئیس جمهور موقت مصر همچنین سرلشکر «رافت شحاته» رییس سابق دستگاه امنیتی کشور را عزل و به عنوان مشاور امنیتی خود منصوب کرد.
از مهمترین تحولات مصر میتوان به استعفای «عبدالمجید محمود» دادستان کل مصر، اشاره کرد که عصر گذشته در اقدامی غیرمنتظره صورت گرفت.
افشاگری "سی ان ان" درباره مرسی
شبکه خبری "سیانان" از قاهره گزارش داد: «محمد مرسی» رئیس جمهور برکنار شده مصر، در مقر گارد ریاست جمهوری بازداشت و تحت کنترل میباشد.
این شبکه خبری آمریکایی در ادامه تاکید کرد: تاکنون گمانه زنیهای بسیاری در مورد محل اقامت مرسی شده بود ولی در حال حاضر اطلاعات موثقی در دست داریم که وی در مقر گارد ریاست جمهوری، "حبس خانگی" شده است.
گفتنی است روز چهارشنبه 12 تیرماه ساعت 23:30 (به وقت تهران) در حالی که چند ساعت از پایان ضرب الاجل 48 ساعته ارتش به سیاستمداران کشور برای تحقق مطالبات مردم، میگذشت و فرماندهان ارتش جلسه چند ساعته ای را با چهره های دینی و سیاسی این کشور برگزار کردند؛ سرانجام «عبدالفتاح السیسی» وزیر دفاع مصر و فرمانده نیروهای مسلح در مقابل دوربین ها ظاهر شد و بیانیه مهمی اعلام کرد که «محمد مرسی» از ریاست جمهوری برکنار و «عدلی منصور» روز پنجشنبه 13 تیرماه ریاست دولت موقت این کشور را به عهده گرفت.
انتقاد اردوغان از اوضاع مصر
رجب طیب اردوغان،، نخست وزیر ترکیه به خاطر اینکه دولتهای غربی، مداخله نظامی در مصر را "کودتای نظامی" توصیف نکردند و موجب عزل محمد مرسی از سمت ریاست جمهوری شدند، به شدت مورد انتقاد قرار داد.
وی همچنین گفت که تمام کودتاها جدا از این مساله که علیه چه کسی و در کجا اتفاق میافتد، "کاملا ناپسند، غیر انسانی و خلاف دموکراسی" است. غرب چشم به روی مداخله ارتش در مصر بست و همین امر موجب سقوط مرسی شد.
نخست وزیر ترکیه همچنین از اینکه واکنش غرب به این کودتا تا به این حد با "بیاعتنایی و بیتوجهی" همراه بود، ابراز شگفتی کرد و گفت که کشورهای غربی در بیان این موضوع که در مصر کودتا رخ داده، ناکام ماندهاند.
وی افزود: برای ایدههای دموکراتیک غرب چه اتفاقی افتاده است؟ این آزمایشی برای صداقت است.
اردوغان همچنین اتحادیه آفریقا را به خاطر معلق کردن عضویت مصر پس از برکناری محمد مرسی، رئیس جمهوری این کشور توسط ارتش و به تعلیق درآمدن قانون اساسی مورد تحسین قرار داد.
معاون اردوغان نیز گفت: این یک موقعیت شرم آور است که برای پیروزی کودتای نظامی جشن و سرور برگزار شود و اشک شوق ریخته شود. بدون توجه به اینکه کجا و توسط چه کسی کودتا صورت گرفته انواع این کودتاها باید محکوم شود.
اردوغان در ادامه محکوم کردن کودتا در مصر گفت: برخی از حامیان کودتا آن را موجه میدانند. کودتایی دموکراتیک نمیتواند وجود داشته باشد و استفاده از این عبارت ضد و نقیض است و با اصول دموکراسی تناقض دارد.
نخست وزیر ترکیه همچنین اعلام کرد، افرادی که به خیابانها آمده و آرامش مردم را مورد بیاعتنایی قرار دادهاند، نمیتوانند به اولویتها و اخلاقیات بپردازند.
وی با انتقاد از ارتش مصر افزود: شما برای 30 یا 40 سال به عنوان تنها حزب و گروه مصر بر این کشور تسلط داشتید و حکمرانی کردید اما نتوانستید یک رئیس جمهور را که به صورت آزادانه انتخاب شده، تحمل کنید. این خلاف دموکراسی است.
وی همچنین در جریان سخنرانی خود با اعلام اینکه رئیس جمهور منتخب شما با یک انتخابات دیگر میتواند از سمت خود برکنار شود، افرادی را که تلاش میکنند تا مداخله نظامی را موجه جلوه دهند مورد انتقاد قرار داد.
اردوغان گفت: آنچه که ما در مصر شاهد آن هستیم تسلط اقلیت بر اکثریت است. ترکیه کاملا از انقلاب 25 ژانویه در مصر که منجر به سرنگونی حسنی مبارک، رئیس جمهوری مستعفی شده حمایت میکند.
وی همچنین تاکید کرد که آرای مردمی مبنای همه چیز نیست اما افرادی که با ابزارهای غیرقانونی سعی در سرنگونی دولتهایشان دارند، مورد انتقاد قرار داد و دولتهای غربی را به خاطر عدم حمایت مالی از دولت نوپای مصر به باد انتقاد گرفت و افزود، تنها کشورهای حامی قاهره، قطر و ترکیه هستند.
نخست وزیر ترکیه در ادامه سخنرانی خود ادعای مطرح شده مبنی بر موضع گیری آنکارا علیه کودتای مصر را رد کرده و به دولت موقت مصر تاکید کرد تا تمام احزاب و عاملان سیاسی را در مصر در جریان گذار مورد توجه قرار دهد و نگرانی عمیق خود را در مورد موجی از دستگیری سیاستمداران ابراز داشت.
وی همچنین گفت: آنهایی که با کودتا سر کار آمدند تلاش میکنند تا مرسی را به زندان بیندازند.
اردوغان به این مساله پرداخت که چگونه کودتاهای نظامی در ترکیه، این کشور را به دوران تباهی و سیاهی کشاند و به مردم مصر تاکید کرد تا تاریخ ترکیه را به خوبی مطالعه کنند.
۴۸ ساعت آخر مُرسی چگونه گذشت؟
اگرچه از حضور مرسی در کاخ الاتحادیه به عنوان رئیس جمهور حدود یک سالی می گذرد، اما ۴۸ ساعت آخر حضور وی در این مجموعه بی شک سخت ترین لحظات زندگی مرسی بود. با نزدیک شدن به پایان ضرب الاجل ارتش برای حل اختلافات، زمزمه های بیشتری مبنی بر کنار گذاشتن مرسی به دست ارتش به گوش می رسید.
زمانی که عبدالفتاح السیسی، وزیر دفاع مصر خبر برکناری مرسی را از تلویزیون مصر اعلام کرد، تمام این شایعات به واقعیت رسید. اگرچه مردم حاضر در میدان التحریر با شنیدن این خبر به شادی پرداختند، اما در آن ساعت مرسی و معاونانش حال و روز دیگری داشتند.
روزنامه اماراتی الاتحاد در گزارشی با استناد به سخنان اعضای گارد ریاست جمهوری مصر، به حال و اوضاع مرسی در این لحظات پرداخته است. بنا به گزارش این روزنامه، پیش از اعلام این خبر مرسی به همراه ۲۵ نفر از همراهان و یکی از پسرانش در کاخ القبه حضور داشت.
وی به محض شنیدن این خبر، شروع به خنده های پی در پی و عصبی کرد و چند بار با صدای بلند گفت: کودتا، کودتا! البته کار برای معاونان مرسی از خنده های عصبی گذشته بود و آنها در حالی که در صحت و سقم این خبر شک داشتند، شروع به اشک ریختن کردند.
حسنین هیکل، نویسنده و تحلیلگر برجسته عرب نیز در مصاحبه با شبکه سی .بی.اس، به شرح اتفاقات در زمان چهل و هشت ساعته ضرب الاجل ارتش پرداخت. هیکل می گوید طی این دو روز مرسی دو بار السیسی را به حضور پذیرفت اما ظاهرا دیدار دوم بسیار سرنوشت ساز بوده است. در این دیدار السیسی به رئیس جمهور مصر اعلام می کند که وضع کشور از کنترل خارج شده است.
مرسی نیز که وضع را این گونه می بیند به السیسی می گوید که قصد دارد با تغییر وزارتخانه ها و دادستان کل به برخی از خواسته های معترضان پاسخ دهد، اما جواب وزیر دفاع آب سردی بر پیکر مرسی است، زیرا می گوید سقف مطالبات مردم در خیابان ها از این حد نیز فراتر رفته است.
نکته مهم این دیدار این است که السیسی به مرسی پیشنهاد همه پرسی مردمی و انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام را می دهد، اما با مخالفت او روبه رو می شود. هیکل در توضیح این رفتار مرسی عقیده دارد که رئیس جمهور مصر یقین داشت اگر در معرض همه پرسی قرار بگیرد ممکن نیست پیروز شود.
تیراندازی به خبرنگار بی بی سی در مصر
در پی درگیریهای سیاسی در پایتخت قاهره، خبرنگار شبکه بیبیسی از ناحیهی سر و پا مورد هدف گلوله قرار گرفت.
«جرمی بوون»، خبرنگار باسابقه بیبیسی که برای پوشش اخبار پس از سرنگونی «محمد مرسی» راهی مصر شده بود، روز جمعه از ناحیه گوش و پا مورد اصابت گلوله واقع شد.
این واقعه زمانی رخ داد که نظامیان، هزاران طرفدار رییسجمهور سابق مصر که به تظاهرات پرداخته بودند را به آتش بستند.
این خبرنگار 53 ساله در اینباره گفت: فکر میکنم یک تفنگ ساچمهای بود. دو گلوله به پا و یکی به گوشم اصابت کرد. نظامیان مصری به جای استفاده از روشهای غیرمرگبار مثل گاز اشکآور، به طرف جمعیت شلیک کردند.
وی در ادامه افزود: همانطور که جمعیت عصبانی و عصبانیتر میشد، روبه جلو حرکت میکرد تا این که یک نفر از میان نظامیان مستقیما به سمت مردم شلیک کرد. من به عنوان یک خبرنگار در شرایط مشابه بسیاری حضور داشتم، اما طی این سالها هیچ وقت مورد اصابت گلوله قرار نگرفته بودم.
نابسامانی سیاسی مصر در حالی ادامه پیدا میکند که هفته گذشته نیز خبر رسید، خبرنگار 22 ساله زن هلندی مورد تجاوز گروهی معترضان حاضر در میدان «التحریر» قرار گرفت. این زن دومین فردی بود که پس از «لارا لوگن»، خبرنگار آمریکایی شبکه «CBS» مورد چنین حمله وحشیانهای قرار گرفته است.
واکنش القاعده به تحولات مصر
ایمن الظواهری رهبر القاعده امروز (شنبه) با انتشار پیامی ویدئویی ضمن حمایت از محمد مرسی، رئیسجمهور مخلوع مصر، رویدادهای اخیر مصر را نبرد بین اسلام و دشمنان خواند.
این در حالی است که محمد الظواهری، برادر رهبر القاعده، که در مصر ساکن است اعلام کرده بود در صورت سقوط مرسی دست به مبارزه مسلحانه خواهد زد.
پیشتر سازمان تروریستی القاعده در افغانستان و پاکستان با صدور بیانیهای از محمد مرسی رئیس جمهوری مخلوع مصر حمایت کرد.
از سوی دیگر جنبش طالبان پاکستان و افغانستان هم با صدور بیانیهای جداگانه از مرسی حمایت کرد و برکناری وی را کودتای غربی نامید.
جمعه نیز هواداران مرسی در پاکستان و افغانستان بعد از اقامه نماز جمعه در حمایت از مرسی تظاهرات کردند.
این در حالی است که احمد الطیب، شیخ الاظهر و بالاترین مقام مذهبی در مصر، درباره تحولات و درگیریهای کنونی در مصر گفت: "الازهر از همه مصریها قطع نظر از عقاید آنها میخواهد وارد خونریزی و تخریب نشوند. باید مصریها از ورود به فتنهای که در آن فرد مقتول نمیداند به چه دلیلی کشته شده و قاتل نیز نمیداند به چه دلیل کشته است، اجتناب ورزد."
اخلال مصر در فعالیت شبکه القدس
پخش برنامههای شبکه ماهوارهای «القدس» فلسطین پس از انتشار تصاویر طرفداران محمد مرسی، حدود 3 ساعت توسط ارتش مصر مختل و پس از آن به مدت یک ساعت قطع شد.
یک منبع آگاه در این شبکه خبری اعلام کرد: این اقدام عامدانه و در پی انتشار راهپیماییهای طرفداران «محمد مرسی» مبنی بر بازگشت وی و سرکوبی کودتا صورت گرفت. ارتش مصر پس از انداختن پارازیت بر روی امواج این شبکه پخش برنامهها شبکه القدس را مختل کرد.
پیش از این نیز ارتش مصر تعدادی از شبکههای اسلامی دیگر از جمله شبکه «مصر 25» را قطع کرده بود.
معاون رهبر اخوان المسلمین بازداشت شد
خبرگزاری الشرق الاوسط عصر روز جمعه به نقل از این منبع گزارش داد، بعد از اینکه دادستانی کل مصر دستور به بازداشت خیرت الشاطر، معاون رهبر اخوانالمسلمین را صادر کرد، دستگاههای امنیتی مصر این مقام و برادرش را در خانهای در منطقه "الحی الثامن" در شهر نصر در قاهره بازداشت کردند.
به دنبال آنکه شاهدان عینی اعلام کردند که هشت تظاهرکننده در مقابل دفتر ارشاد در المقطم در شب یکشنبه کشته شدهاند، دادستانی جنوب قاهره روز گذشته دستور به بازداشت محمد بدیع، رهبر اخوانالمسلمین و خیرت الشاطر را به اتهام تحریک برای کشتن تظاهرکنندگان صادر کرد.
بازجوییهای بخش تحقیقات جنایی نشان داد که سخنان این شاهدان عینی درست بوده است و بدیع و الشاطر برای کشتن تظاهرکنندگان تحریک کرده بودند.
اخبار منتشر شده حاکی از آن بود که محمد بدیع در ویلای یکی از بازرگانان وابسته به اخوانالمسلمین بازداشت شده و از طریق هوایی به قاهره منتقل شده است، اما در شرایط مبهمی بدیع عصر روز جمعه در میدان رابعة العدویه حضور یافت و در مقابل حامیان محمد مرسی، رئیس جمهوری برکنار شده مصر سخنرانی کرده و بر ادامه تحصنها تا زمان بازگشت مرسی تاکید کرد.
شروع محاکمه مجدد مبارک از امروز
دادگاه کیفری شمال قاهره امروز محاکمه حسنی مبارک، رئیس جمهوری مخلوع مصر و جمال و علا مبارک پسران وی را به همراه حبیب العادلی، وزیر کشور سابق مصر و شش تن از معاونان العادلی از سر میگیرد.
ریاست این دادگاه به عهده محمود کامل الرشیدی است و قرار است به پرونده متهمان در خصوص اتهاماتی از جمله کشتار بیش از 800 تظاهرکننده مصری در جریان انقلاب، وارد کردن خسارات به اموال عمومی و صدور گاز به اسرائیل رسیدگی شود.
سومین جلسه دادگاه تجدید نظر مبارک ۲۰ خرداد برگزار شد. در این جلسه که پیشبینی میشد جلسه اعلام حکم باشد دادگاه مستندات دیگری به پرونده مبارک و دیگر متهمان اضافه کرد و پس از بررسی این مستندات ادامه محاکمه متهمان به امروز موکول شد.
بلوکه شدن دارایی رهبران اخوان
منابع مصری اعلام کردند: دادستانی مصر دستور مسدود کردن دارایی رهبران گروه اخوان المسلمین و عصام سلطان، ابوالعلا ماضی و حازم صلاح ابواسماعیل از دیگر رهبران گروه های اسلامی پس از بازداشت و انجام تحقیقات از آنها خبر داده است.
از سوی دیگر مصطفی باز رئیس اداره زندان های مصر گفت: شیخ حازم صلاح ابو اسماعیل از رهبران گروه های اسلامی به زندان طره منتقل شده است.
وی افزود: مسئولان امنیتی از وی یک میلیون پوند مصر مصادره کرده اند.
مصطفی باز اعلام کرد: هم اکنون سعد الکتاتنی، محمد رشات بیومی، عبدالمنعم عبدالمقصود، حلمی الجزار و مهدی عاکف و خیرت الشاطر در زندان طره به سر می برند.
وی افزود: تدابیر امنیتی شدیدی در زندان برای مقابله با هر حمله و یورش احتمالی به آن وجود دارد.