به گزارش مشرق به نقل از مهر، "جاناتان ول پاو" مجری این تحقیقات از مرکز واسورت اداره بهداشت دولتی نیویورک می گوید: آنچه که مورد تصور نویسندگان داستانهای علمی و تخیلی بوده، اکنون به واقعیت رسیده است.
آنهایی که مبتلا به بیماری های آسیب نخاعی، سکته مغزی، ام اس و لو گرینگ هستند و توانایی خود را برای برقراری ارتباط از دست داده اند با این شیوه نوین امکان گفتگو می یابند. به گفته وی برقراری ارتباط کاملا بر اساس فعالیت مغزی صورت می گیرد.
پژوهشگران کلاهی را که بر روی آن الکترودهایی نصب شده بود بر روی سر بیمار قرار دادند. این الکترودها فعالیت الکتریکی مغز را از طریق سیم هایی به یک تقویت کننده و رایانه متصل کردند.
یک نمایشگر رایانه ای با یک صفحه سفید استاندارد و شبکه ای از الفبا، اعداد و دیگر ایتم ها جلوی بیمار قرار داده می شود. نمایشگر دیگری نیز امواج مغزی بیمار را نشان می دهد که از طریق الکتروانسفالوگرافی یا EEG ضبط شده است.
داوطلبان این مطالعه، بر روی حروف مورد نظر خود متمرکز می شدند و پس از 300 میلی ثانیه، EEG تغییراتی را در امواج مغزی ثبت می کرد و حرف انتخاب شده بر روی صفحه به نمایش در می آمد.
اگرچه این فرایند در مقایسه با پیامک زدن، بسیار کند است اما این سیستم قفل مغز بیمارانی را که نمی توانند با کسی ارتباط برقرار کنند، باز می کند.
این سیستم بر روی 40 کاربر آزمایش شده و ظاهرا برای استفاده گسترده آماده است. تنها مانع بر سر راه این فناوری، هزینه پنج هزار دلاری برای هر بیماری است که بخواهد این رایانه را در اختیار داشته باشد و همچنین آموزش افراد برای استفاده از کلاه و الکترودهاست. این هزینه شامل عیب یابی برای اطمینان از کارکرد مطلوب سیستم نیز می شود.
پژوهشگران پس از 30 سال تحقیق، فناوری ابداع کرده اند که به افراد بیمار و یا معلولی که نمی توانند حرف بزنند، کمک می کند با استفاده از امواج مغزی، ایمیل ارسال کنند.