به گزارش مشرق به نقل از مهر، الهام علي اف رئيس جمهوري آذربايجان با صدور پيامي به مناسبت 31 دسامبر که در اين جمهوري به عنوان روز همبستگي آذربايجاني هاي جهان نامگذاري و تعطيل رسمي اعلام شده است، خود را رهبر تمامي آذري هاي جهان قلمداد کرد!
اين درحالي است که در اواخرعمر نظام کمونيستي شوروي در ماه هاي نوامبر و دسامبر سال 1989 مردم جمهوري آذربايجان به طور گروهي براي ابراز علاقه وعشق به سرزمين ايران پس از نزديک به دو قرن جدايي، از موانع مرزي ايجاد شده توسط شوروي عبور کرده و در هواي سرد زمستان خود را به رود ارس زده، به خاک ايران قدم گذاشتند.
نکته طنز آميز اين ادعا اينجاست که اين رويداد تاريخي که طي قريب به دو قرن سپري شده از زمان تجاوزات روسيه تزاري به اراضي قفقازي ايران در آن زمان و امضاي معاهدات ننگين گلستان و ترکمانچاي در دهه دوم و سوم قرن نوزدهم بي سابقه بود، بعدها در جمهوري آذربايجان دچار تحريفات دولتي شد! و با اعلام نمادين روز 31 دسامبر به عنوان روز همبستگي آذربايجاني هاي دنيا، حرکت خودجوش و مردمي جمهوري آذربايجان و در بازيابي پيوند هاي تاريخي و فرهنگي خود با ايران، از طرف محافل دولتي جمهوري آذربايجان به عنوان حرکتي صرفا قومي تلقي و معرفي شد!
ماجرا ادامه يافت تا جايي که دولت و مجلس ملي جمهوري آذربايجان با در نظر گرفتن اين موضوع که روز 31 دسامبر به ايام تعطيلات عيد سال نوي مسيحي متصل است و به طور خودکار تعطيلي آن از طرف مردم مورد استقبال قرار مي گيرد، اين روز را به عنوان روز همبستگي آذربايجاني هاي دنيا در تقويم رسمي اين جمهوري ثبت کرد تا در کنار عيد سال نوي ميلادي که از زمان حاکميت روسيه تزاري و نظام کمونيستي شوروي وارد تقويم اين ديار شده، به عنوان يک روز به اصطلاح ملي تثبيت شود و به نوعي از روزي بين المللي و تعطيلي کريسمس براي ايجاد هويت از سوي رهبران آذربايجان سوء استفاده شده است و اين همان رفتاري است که کشورهاي تازه تاسيس که فاقد هويت تاريخي و سابقه تمدني هستند براي جلب اتباع خود ممکن است به آن دست بزنند.
همه ساله رئيس جمهوري و رئيس مجلس ملي جمهوري آذربايجان با صدور پيام هايي به مناسبت روز31 دسامبر براي زنده نگه داشتن انگيزه هاي قومگرايانه درجهت وارونه سازي واقعه تاريخي حرکت معنادار مردم جمهوري آذربايجان به سمت ايران دراواخر عمر شوروي تلاش مي کنند و درکنار اين پيام ها، درمراسم هاي دولتي که به همين منظور در گوشه و کنار جمهوري آذربايجان و برخي کشورهاي اروپايي و ترکيه برگزار مي شود نيز اين سياست دنبال مي شود.
در پيام اخير الهام علي اف به مناسبت روز 31 دسامبر که توسط رسانه هاي باکو از جمله خبرگزاري رسمي آذر تاج و شبکه تلويزيون دولتي آذ. ت. وي. منتشر شده، آمده است: "هموطنان عزيز! هم تباران محترم!... موجوديت دولت مستقل آذربايجان، شرايط گسترده اي را براي تقويت هر چه بيشتر اتحاد ملي ميان آذربايجاني هاي دنيا و سازماندهي هموطنانمان فراهم مي کند. در همين حال، هم تبارانمان در خارج از کشور نيز براي توسعه کشورمان و ياري رساندن به حل مشکلاتي که بروز مي کند، تلاش مي کنند. مثمر ثمر شدن اين ياري رساني در سايه اتحاد مستحکم، انسجام و سازماندهي مطلوب هموطنانمان امکان پذير است. به همين علت نيز دولت آذربايجان نيز به امر سازماندهي دياسپورا (جمعيت ذي نفوذ در خارج از کشور) اهميت زيادي ميدهد و به اين روند کمک همه جانبه مي نمايد."
علي اف در پيام خود آورده است: خوشحال کننده است که ايده ها و ارزش هاي ملي- معنوي آذربايجانگرايي درميان هموطنانمان در خارج از کشور به تدريج بيشتر ريشه مي دواند. آنها در کشورهاي محل سکونتشان به موازات جاي گرفتن در جايگاه هاي مهم سياسي- اجتماعي، فرهنگي و شغلي، براي شناساندن آذربايجان به دنيا وجلوگيري ازتوطئه هاي ايدئولوژيک عليه کشورمان سهم خود را ايفا مي کنند! باور دارم که سازمان هاي دياسپورايمان بايد در آينده نيز مساعي خود را در اين زمينه افزايش دهند، پتانسيل فکري و منابع مادي خود را متحد سازند و روابط خود را با نمايندگي هاي ديپلماتيکمان در کشورهاي خارجي توسعه دهند.
وي همچنين در ادامه پيام خود اعلام کرده است که در سال آينده کنفرانس به اصطلاح "سومين کنگره سراسري آذربايجاني هاي دنيا" در شهر باکو برگزار خواهد شد.
متذکر مي گردد که قبل از سال ????ميلادي (????)آذربايجان بيشتر به مناطق شمال غربي ايران و قسمت جنوبي ارس اطلاق ميشد. قسمت عمده اراضي جمهوري آذربايجان کنوني قبل از تاريخ ذکر شده اران و شيروان نام داشت.
لازم به يادآوري است که آذربايجان بعد از جدا شدن از سرزمين ايران در آن دوران و در سال 1991پس از فروپاشي شوروي استقلال يافته ونام آذربايجان نيزازهمين زمان متولد شده وحال عجيب است که رئيس جمهورمادام العمر اين کشورادعاي رهبري آذري هاي جهان را دارد و شايد اگر از توهمات خارج نشود روزي ادعاي رهبري کل جهان را نمايد!
گفتني است گروهک هايي که مقامات جمهوري آذربايجان از آنها تحت عنوان دياسپورا نام مي برند ، اکثرا گروههايي است که تحت نام شاخه هاي مختلف سازمان"داک" ( به اصطلاح کنگره آذربايجاني هاي دنيا) معرفي مي شوند وشناخته شده ترين اين گروهک ها تحت رياست عامل تابلودار صهيونيسم در باکو يعني صابر رستمخانلو فعاليت مي کنند. اين گروهک ها به تبليغ مستقيم و غيرمستقيم عليه ايران مشغولند و برغم اينکه خود را دياسپوراي جمهوري آذربايجان معرفي مي کنند، به مهمترين شکل امنيتي اين کشور يعني مسئله قره باغ بي اعتنا هستند.
بايد اشاره کرد کنفرانسهاي مربوط به "کنگره سراسري آذربايجاني هاي دنيا" نيز در دوره حاکميت حيدر علي اف بر جمهوري آذربايجان در دهه 1990 پايه گذاري شد که در اين نشست ها تجزيه طلبان و قومگراهاي ضد ايراني وابسته به آمريکا و رژيم صهيونيستي و انگليس در اين نشست ها شرکت داده مي شوند.
دومين کنفرانس به اصطلاح کنگره آذربايجاني هاي دنيا در باکو سال 2005 ميلادي به رياست علي اف برگزار شد، که در اين کنفرانس، براثر فضاي هيجان آلود ناشي ازسخنراني هاي احساساتي و فحاشي هاي چند عنصر تجزيه طلب عليه تماميت ارضي جمهوري اسلامي ايران، الهام علي اف نيز خود را رئيس جمهوري 50 ميليون نفر آذري اعلام کرد. اين اشتباه سياسي علي اف با اعتراض رسمي جمهوري اسلامي ايران مواجه شد. اما باکو طي سالهاي اخير نيز به اقدامات خود در زمينه طرح ادعاهاي هدايت شده از طرف مراکز فکري صهيونيسم و سياست هاي استکبار جهاني عليه ايران ادامه داده که انتشار اطلس جعلي دوره صفويه و معرفي اراضي ايران تحت حاکميت سلسله صفويه به عنوان "کشور آذربايجان" از جمله اين اقدامات در سال 2007 ميلادي بوده است.
همچنين شماري از گروهک هاي تبليغ کننده تجزيه طلبي عليه ايران از جمله گروهک موسوم به "داک" که خود را کنگره آذربايجاني هاي دنيا مي نامد، در باکو فعاليت دارند و از کميته دولتي امور دياسپوراي جمهوري آذربايجان تغذيه مالي و هدايت مي شوند و با برگزاري کنفرانسها و انتشار نشريات و کتب به تبليغ عليه تماميت ارضي و تحرکات قومي ضد ايراني مشغولند.
علاوه بر اين موارد در کتب درس تاريخ اين کشور در مقاطع مختلفت تحصيلي، مطالب وارونه شده اي را از تاريخ ايران و اراضي شمال رود ارس که درطول تاريخ درجغرافياي سياسي ايران جاي داشته به اذهان کودکان، نوجوانان و جوانان جمهوري آذربايجان تزريق مي کنند.
برغم تمام اين تلاش هاي دولتي و رسمي براي جداسازي تاريخ و فرهنگي جمهوري آذربايجان از ريشه هاي واقعي ايراني آن، مردم اين کشور مسلمان وشيعه درحفظ ريشه ها و پيوندهاي فرهنگي و تاريخي خود با جمهوري اسلامي ايران تلاش و مقاومتي ستودني دارند.
با اين حال جا دارد مسئولان سياست خارجي ايران ضمن بررسي اظهارات و اقدامات تحريک آميز مقامات آذربايجان واکنش سريع و قاطعي نسبت به اين رفتار ها داشته و به مسئولان کشور تازه تاسيس آذربايجان يادآوري کنند که اگر موضوع ايجاد آذربايجان بزرگ و اتحاد آذري هاي جهان قابل طرح باشد اين ساکنان آذربايجان هستند که بايد به زادگاه و تمدن ديرينه خود يعني ايران ملحق شوند و ورود ايران به اين مسائل مي تواند تبعات امنيتي متقابل براي آنها داشته باشد بنا براين از مسئولان آذربايجان انتظار نمي رود با دست يازيدن به اهرم هاي نژاد پرستانه اقدام به تحريک قوميتي نموده و يا زمينه حرکت هاي تجزيه طلبانه را در کشورهاي همسايه فراهم کنند در حالي که ايران هيچ گاه بناي زمينه سازي تهديد امنيتي براي همسايگان خود نداشته است.
البته مردم آذربايجان مردمي مومن ومعتقد و مقيد هستند که بارها ايستادگي خود بر اصول اسلامي را در دوره هاي مختلف نشان داده اند که از آن جمله مي توان به راهپيمايي آنان در محکوميت تخريب مساجد، و زدودن آثار اسلامي اشاره کرد هرچند در اين راه دولت آذربايجان از هر نوع برخوردي براي مقابله با مردم اين کشور که علاقه مند به برپايي مراسم مذهبي و ديني هستند اجتناب نکرده است.
همچنين اين روزها دولت آذربايجان ممنوعيت و برخورد هاي خشني در به کار بردن حجاب اسلامي در دستور کار خود قرار داده که اعتراض مردم اين کشور را به دنبال داشته و آذري ها در اين راستا با برپايي راهپيمايي بر حفظ حجاب در کشور خود تاکيد داشته اند.
در هر صورت دولت آذربايجان در شرايطي اين روزها در مسير حذف اعتقادات مذهبي و جايگزيني ارزش هاي غربي گام بر مي دارد که مردم اين کشور روز به روزمعتقد تر از قبل اسلام خواهي را شعار مي دهند و بيداري اسلامي نه تنها در آذربايجان که در کشورهاي غربي نيز روز به روز در حال توسعه است.