در حالی که کشور مهیای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری می شود، مروری بر تفکرات و برنامه های ورزشی نامزدها می تواند تبیینی دقیق از روزهای پیشرو داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، تا چند روز دیگر یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد تا یکی از هشت نامزد کنونی، راهی ساختمان خیابان پاستور شود. در این بین، آنها در حال تشریح برنامه های خود در موضوعات مختلف هستند تا مردم بتوانند به گزینه ای که به آرمان ها و اعتقادات آنها نزدیکتر است، تمایل پیدا کنند.
در این بین، موضوع ورزش نیز مورد توجه نامزدها بوده است. آنها در این راستا به تبیین برنامه ها و تفکرات خود پرداخته اند تا مردم در این موضوع نیز آگاهانه به انتخاب بپردازند. در این بین، مهمترین مطالب مطروحه از سوی انها را که در برنامه های صداوسیما یا سخنرانی در جمع مردم بوده، در زیر ذکر می شود که بدون داوری یا اظهار نظر است.

× از ورزش بانوان تا توجه به روستاها و مناطق محروم
دکتر سعید جلیلی برنامه های ورزشی خود را در رادیو ورزش تبیین داشته که اصلی ترین بخش های آن را در زیر می خوانید:
× من بر این باور هستم که ورزش یک موضوع در کنار سایر موضوعات نیست؛ بلکه می‌تواند موضوعی باشد که بر سایر موضوعات حاکم باشد و بر همه موضوعات دیگر تاثیرگذار باشد. بر همین اساس باید به ورزش نگاهی عمیق‌تر و گسترده‌تر داشت و برای هر دوی این موارد برنامه داشت.
× اگر در موضع رئیس‌جمهور حرف از برنامه‌ریزی در حوزه ورزش را به میان می‌آوریم، باید این برنامه‌ریزی به گونه‌ای باشد که تمام کشور را شامل شود؛ نه اینکه یک شهر یا نقطه خاص یا ظرفیت‌هایی که بیشتر در تهران متمرکز است، مدنظر قرار گیرد. فکر می‌کنم یکی از بحث‌های مهم در ورزش این است که چگونه برنامه‌ریزی انجام شود تا تمام کشور از سیاست‌های ورزشی برخوردار شود که این با یک عدالت ساختاری محقق می‌شود. اگر ما در اقتصاد و سیاست از عدالت ساختاری بحث می‌کنیم حتما این عدالت ساختاری در حوزه ورزش نیز اهمیت خاص خود را دارد.
× باید ورزش را بر اساس مزیت‌های نسبی هر منطقه مورد توجه قرار داد. از سوی دیگر نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، محرومیت‌ها و محدودیت در امکانات در نقاط مختلف است. دولت باید اولویت به نقاط محروم را در برنامه کاری خود قرار دهد؛ چه در ظرفیت‌هایی که آن مناطق دارند و چه در ظرفیت‌های دیگر.
× اولویت دادن به ورزش‌های ایرانی و بومی است. ورزش‌هایی که در تاریخ کشور ما وجود داشته و با فرهنگ و تاریخ کشور ما عجین شده است مثل کشتی و تلاش برای جهانی کردن و دفاع از جهانی شدن آنهاست. به عنوان نمونه ما نباید اجازه دهیم کشتی از مسابقات المپیک حذف شود.
× متاسفانه در ورزش حاشیه بر متن غلبه دارد و حاشیه‌پردازی‌ها بسیار بیشتر از متن است. شاید یکی از عواملی که موجب بداخلاقی‌ها در ورزش می‌شود میدان دادن و دامن زدن به حاشیه‌هاست چرا که این حاشیه‌پردازی‌ها موجب می‌شود تا برخی رفتارهایی را شاهد باشیم که از اخلاق در ورزش به دور باشد ... متاسفانه شاهدیم برخی رسانه‌ها و در برخی موارد خود در رسانه ملی به حاشیه‌ها در ورزش دامن می‌زنند.
× سیاست‌های کلی اصل 44 باید در حوزه ورزش اجرا شود. اینکه دولت بخواهد خودش در ورزش ورود کند، نه تنها موفقیتی نخواهیم داشت؛ بلکه این اقدام دولت مترتب مفاسدی نیز خواهد شد. اگر دولت متصدی ورزش باشد و ورزش را به بخش خصوصی نسپارد، از مسیر اصلی ورزش و هدف آن دور خواهد شد.
× هر چقدر در ورزش سرمایه‌گذاری کنیم خصوصا ورزش همگانی، ضرر نکرده‌ایم. ما باید اماکن ورزشی نیمه‌تمام را تمام و آنجا که نیاز به اماکن دارد را مورد توجه قرار دهیم. اولویت ما باید نقاط محروم و روستاها باشد تا جوان ما در روستا و نقاط محروم ظرفیتی در ورزش همگانی و قهرمانی برای نشان دادن استعداد خود داشته باشد.
× وقتی از ورزش و آثار آن در سلامت و ورزش صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم بانوان که نیمی از جمعیت کشور هستند را نادیده بگیریم؛ بلکه ضرورت پرداختن به ورزش بانوان بیشتر است ... دولت باید چه در ورزش همگانی و چه ورزش حرفه‌ای شرایط و بستری فراهم کند تا زنان ایرانی با حفظ حجاب در میادین حضور داشته باشند. تسهیلات ورزشی هر چقدر نزدیک‌تر به نهاد خانواده شود، مفیدتر خواهد بود؛ نه اینکه یک خانم برای ورزش خود به محلات دیگر برود. دولت و شهرداری می‌تواند با کار مشترک تسهیلات ورزش بانوان را در محلات ایجاد کند.


× فرهنگ ورزش و ورزش فرهنگی
حجت الاسلام دکتر حسن روحانی برنامه های ورزشی خود را در رادیو ورزش تبیین داشته که اصلی ترین بخش های آن را در زیر می خوانید:
× می‌خواهم واژه ورزشکار فقط به عنوان لفظ به کار برده نشود؛ بلکه از لحاظ معنا به پهلوانی نزدیک شود چراکه پهلوانان همواره مرجع و الگو در جامعه بوده‌اند.
× برای مبارزه با تهاجم فرهنگی، ورزشکاران می‌توانند با عمل و منش خود تاثیرگذار باشند. باید برنامه خاصی برای تربیت اخلاقی ورزشکاران در کنار تربیت فنی و ورزشی آنها در نظر گرفت. اخلاقی که با اخلاق ایرانی منافات دارد، باید کنار بزنیم و فضاهای ورزشی توام با اخلاق باشد.
× باید به گونه‌ای فرهنگ تشویق را در میان مردم گسترش دهیم که ورزشکاران اخلاق‌مدار مورد تفقد جامعه قرار گیرند و ورزشکاران بدانند که اگر از اخلاق دور شوند از مردم دور شده‌اند. اگر در مواردی تخلف، فساد و ایرادی هم بود، باید واقعاً برخورد صورت گیرد. مجازات‌های این قشر از جامعه باید بیش از مجازات‌های معمولی باشد چراکه محیط ورزش محیط مقدسی است و این قداست باید حفظ شود.
× بعضی می‌گویند ورزش باید از مدرسه شروع شود؛ اما معتقدم باید از خانه شروع شود. مادرها باید مهارت بیایند که چه طور حتی به کودک دو ساله خود برنامه ورزشی دهند و در کنار نشاط بچه‌ها با آموزش درست مهارت‌ها سلامت آنها را نیز تضمین کنند.
× شعار دولت تدبیر و امید فرهنگ ورزش و ورزش فرهنگی است. یعنی در کنار گسترش فرهنگ ورزش می‌خواهیم ورزش‌مان نیز فرهنگی باشد و در عین ارزان و در دسترس بودن در خانه‌ها،‌ مدارس، دانشگاه‌ها،‌ مساجد و حسینیه‌ها و حوزه‌های علمیه، اصالت ورزش نیز در همه جا دیده و حس شود.
× ورزش می‌تواند جایگاهی پیدا کند که همتای جایگاه فرهنگ و تاریخ ملت ایران باشد. مهم این است که در المپیک چه مقدار ورزشکار بفرستیم و چه مقدار مدال بگیریم اینها در افکار عمومی جهان تاثیر دارد. ورزش را باید به مثابه قدرت نرم جامعه مدنظر قرار دهیم و جزئی از قدرت ملی ما باشد چرا که توفیق یا شکست ورزش قهرمانی در عرصه بین‌الملل نشان از کارآمدی سیاست‌های ورزش کشور دارد.
× اخیرا شنیده‌ام که غرب و آمریکا به دنبال محروم کردن حضور قهرمانان ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی هستند. امیدوارم چنین چیزی را دنیا نپسندند چرا که ورزش مرز نمی‌شناسد. اگر رئیس دولت شوم قطعا جلوی این کارها را خواهم گرفت چرا که حضور قهرمانان ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی لازم است.
× بنده هیچ وزیری را برای هیچ پستی انتخاب نخواهم کرد؛ مگر اینکه مرتبط با آن صنف باشد. باید وقتی فردی برای یک صنفی انتخاب می‌شود اعضای آن صنف خوشحال باشند احساس غرور و افتخار کنند. بنده با مشورت گرفتن از بزرگان و صاحب‌نظران آن صنف، اعضا را انتخاب خواهم کرد.


× قطع کردن دست سیاسیون و ایجاد ایالت های ورزشی
دکتر محسن رضایی عارف برنامه های ورزشی خود را در رادیو ورزش تبیین داشته که اصلی ترین بخش های آن را در زیر می خوانید:
× به شدت علاقمند هستم که در ورزش کشور تحول اساسی صورت گیرد. من دست سیاسیون را از ورزش کوتاه می‌کنم و ورزش را به دست ورزشکاران خواهم سپرد. معتقدم در ورزش پیشرفت‌های نظری و عملی خوبی داشتیم؛ اما مدیریت خوب در این حوزه وجود نداشت.
× مسئله دیگر در ورزش زیرساخت‌های ماست که باعث می‌شود اقتصاد ورزشی نیز مورد بحث قرار گیرد. ما طرح و مجموعه مکتوبی درباره اقتصاد ورزشی به وجود آورده‌ایم از اینکه به چه صورت باید بخش‌های مختلف ورزشی را اداره کنیم. ما اقتصاد ورزش را مکتوب خواهیم کرد.
× برنده اصلی در ورزش پهلوانان هستند ما باید از ورزش برای تربیت افراد استفاده کنیم. بر روحیه پهلوانی، ایثارگری و جوانمردی را در ورزشکاران به وجود بیاوریم. ما می‌خواهیم جوانان‌مان را در برابر هجمه‌های فرهنگی مصونیت بخشیم و برای این کار باید سطح اخلاق را بهبود ببخشیم ... سعی می‌کنم مسئولین ورزشی را از کسانی انتخاب کنم که نمره بالای اخلاق را در میادین ورزشی کسب کرده باشند. همچنین ما باید به مربیان بگوییم همانطور که فنون ورزشی را یاد می‌گیرید اخلاق ورزشی را نیز آموزش دهید.
× در حقوق کارمندان، ورزش کردن را یک امتیاز قرار می‌دهند و در این باره حقوقشان را افزایش خواهم داد. اگر کارمندان گواهی ورزشی بیاورند درصدی حقوق به آنان اضافه خواهد شد. همچنین برای توسعه ورزش همگانی با کمک شهرداری‌ها تلاش خواهیم کرد زیرساخت‌های ورزشی را توسعه دهیم.
× من کلیه باشگاه‌های دولتی اعم از استقلال و پرسپولیس را بر اساس طرحی آماده می‌کنم که به هواداران و به اصحاب ورزشی که به همان باشگاه تعلق دارند، واگذار کنم البته معتقدم بخش خصوصی تنها می‌تواند 30 تا 40 درصد سهام این باشگاه‌ها را دارا شود. برنامه‌های دیگر ما این است که وام‌های کم بهره را به باشگاه‌ها پرداخت کنیم و اگر این باشگاه‌ها بتوانند در بازی‌های آسیایی ورود پیدا کنند شاید کل وام را به آنان ببخشیم.
× الان چندین اخطار از سوی سازمان‌های بین‌المللی به فدراسیون‌های ورزشی ما داده شده است که این کار به حیثیت ورزش ما لطمه وارد می‌کند و ما نباید اعتبار بین‌المللی‌مان را از دست بدهیم. فدراسیون‌ها را بر اساس مقررات بین‌المللی اداره می‌کنم و اجازه می‌دهم همان استانداردهایی که سازمان‌های بین‌المللی تعیین کرده‌اند در فدراسیون‌ها اعمال شود. من مجمعی از نخبگان ورزش تشکیل می‌دهم و با رای آنان مدیران فدراسیون‌ها را انتخاب خواهم کرد.
× من تلاش می‌کنم طرح جامع ورزش در دولت قبلی تهیه شده را ابلاغ کنم تا یک نظم و مبنای جدیدی برای ورزش کشور به وجود بیاید. همچنین دهکده‌های ورزشی را در کشور به وجود خواهم آورد و مصمم هستم میزبانی بازی‌های آسیایی را به ایران بیاورم که این فوق‌العاده برای ما مهم است.

× از مردمی کردن ورزش تا اجباری شدن ژیمناستیک و شنا
دکتر علی اکبر ولایتی برنامه های ورزشی خود را در رادیو ورزش تبیین داشته که اصلی ترین بخش های آن را در زیر می خوانید:
× قانون ورزش مربوط به 43 سال قبل است. اولین کاری که باید صورت بگیرد اصلاح قانون ورزش با شرایط زمان و کاستی‌هایی که دارد است. شورای عالی ورزش به‌ندرت جلساتی را تشکیل می‌دهد و این یکی از اشکالات است چرا که شورای ورزش باید به ‌وفور تشکیل شود تا ضعف‌ها و کمبودهای ورزش را جبران کند و با تصویب مصوبات مناسب راه را برای ورزش قهرمانی هموارتر کند.
× به‌عنوان اولین کاری که مورد توجه قرار خواهیم داد این است که ورزش از حالت دولتی به حالت مردمی تبدیل شود. نباید دولت در ورزش باشگاه‌داری کند. این برای کشور مضر است و باید باشگاه‌هایی مثل استقلال و پرسپولیس را در اختیار هوادارانشان بگذاریم و آنها را سهامداران باشگاه‌های خودشان قرار دهیم.
× عمومی‌کردن ورزش از دبستان و حتی قبل از دبستان سومین برنامه بنده خواهد بود. 2 ورزش ژیمناستیک و شنا را در دبستان‌ها اجباری خواهیم کرد. ساعت ورزش را از حالت دفع‌الوقت کنار خواهیم زد و می‌توانیم با فراهم کردن امکانات برای ورزش وضعیت مناسبی را به‌وجود آوریم.
× باید بانوان هم مانند آقایان از جدیدترین امکانات ورزش برخوردار باشند، منتهی باید فضاهای مجزا که اکنون نیز تعداد آنها انگشت‌شمار است برای بانوان فراهم کنیم تا آزادتر به انجام فعالیت‌های ورزشی بپردازند. امیدواریم با فراهم آوردن امکانات مناسب بانوان ما بتوانند با حفظ حجاب و در چارچوب موازین اسلامی در میادین ورزشی حاضر شوند و برای کشور افتخار کسب کنند.


× تغغیر فضای ورزش و معرفی وزیر به دولت
مهندس سید محمد غرضی برنامه های ورزشی خود را در رادیو ورزش تبیین داشته که اصلی ترین بخش های آن را در زیر می خوانید:
× مجموعه ورزش و سینما باید به یک سازمان اجتماعی تبدیل شود که از عقبه خود مطمئن باشند. باید به این مسئله اذعان داشت که رئیس‌جمهوری که بخواهد با عوامل ورزش تعامل نزدیک داشته باشد، غیرممکن و غیرقابل جبران خواهد بود چرا که در این صورت کسی که مسئول ورزش می‌شود، عملکردش زیر سوال می‌رود.
× علت اصلي اين که تهاجم فرهنگي در امر ورزش جلوه رفته اين است که قهرمان را به عنوان مرجع قرار داديم و پا به پاي فرهنگ غرب پيش رفته‌ايم. گروه‌هاي اجتماعي زير نظر قهرمانان شکل مي‌گيرند و قهرمانان در جامعه به جان هم مي‌افتند لذا مجموعه اين عوامل به ضرر ورزش تمام مي‌شود. ما بايد سعي کنيم نگاه متعادل‌تري نسبت به اين مسايل داشته باشيم.
× با توجه به امکانات و بودجه موجود در کشور تکليف خودم را در اين مسئله مي‌دانم که جامعه ورزش وزير مربوطه را به من معرفي کنند؛ نه اينکه من نقش تعيين کننده و اوليه در تعيين وزير ورزش و جوانان داشته باشم چرا که معتقدم وزيري که بخواهد سياسي باشد و براي دولت به به و چه چه کند کارساز نيست. من چنين وزيري را نمي‌خواهم و نيازي به او ندارم.
× فضاي موجود در جامعه ورزشي اصلا مناسب نيست. به عنوان مثال درگيري مطبوعات با يکديگر، حضور پليس در استاديوم‌ها از جمله مسائلي است که خلاف شان بازيکن، بيننده و جامعه ورزشي است. بايد به اين مسئله اذعان داشت که رئيس‌جمهوري که زيرمجموعه‌اش فرمانش را اجرا نکند، رئيس‌جمهور نيست.


× واگذاری سرخابی ها به مردم با روزشمار
دکتر محمدباقر قالیباف برنامه های ورزشی خود را در جمعی از فعالان این حوزه تبیین  داشته که اصلی ترین بخش های آن را در زیر می خوانید:
× بعید می‌دانم چنین نگاه دولتی و غیرتخصصی به فوتبال در هیچ‌یک از لیگ‌های معتبر و  باشگاه‌های بزرگ دنیا وجود داشته باشد. آمار و اطلاعاتی که دوستان کمیته ورزش در خصوص ساختار، منابع انسانی و مدیریت باشگاه‌هایی همچون دورتموند آلمان و بشیکتاش ترکیه تهیه کرده بودند به خوبی نشان می داد که فاصله میان فوتبال مولد در دنیا با فوتبال مصرف زده‌ ما تا چه حد عمیق شده است.
× سخن از  واگذاری بارها به میان آمده؛ اما هیچ‌گاه رنگ واقعیت به خود نگرفته چراکه به  نظر می رسد جذابیت های تبلیغاتی – اقتصادی این باشگاه‌ها توانسته‌اند بر تصمیم و اراده متولیان امر فایق آیند.
× در خصوص دو باشگاه پرطرفدار استقلال و پرسپولیس معتقدم برای عملیاتی شدن این فرایند واگذاری، باید بلافاصله با تشکیل مجمعی از کارشناسان اقتصادی و ورزشی، مدیران و دلسوزان؛ رویه‌های به کارگرفته شده در سایر باشگاه های سابقا دولتی دنیا را مورد بازخوانی و توجه قرار داد و سپس اقدام به عرضه سهام آنها به هواداران واقعی – نه کارتل های شبه مردمی و درواقع دولتی نمود. بر این اساس، خبرنگاران و رسانه های ورزشی در جریان باشند که روزشمار 180 روزه‌ی واگذاری استقلال و پرسپولیس به مردم مقابل ساختمان‌های این دو باشگاه نصب خواهد شد و آنها حق دارند که در این خصوص وزارت ورزش و جوانان و درواقع دولت جدید را مورد سوال قرار دهند.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس