تصميم به حذف آقاي عارف جدي و قطعي است و چنانچه توانسته باشند آقاي عارف را کنار بزنند، به يقين اعلام آن را به تاخير مي‌اندازند تا به نامزدهاي اصولگرا فرصت تصميم براي يکپارچگي را نداده باشند.

به گزارش مشرق، در یادداشت حسین شریعتمداری مدیر مسوول کیهان آمده است: اين سؤال که از ميان نامزدهاي رياست جمهوري يازدهم کداميک «اصلح» است و براي حضور در اين جايگاه شايستگي بيشتري دارد؟ پرسش فراگير اين روزهاست. اين پرسش در ميان مدعيان شناسنامه‌دار اصلاحات - و نه هواداران- جاي چنداني ندارد، چرا که آنها نگاه قبيله‌اي دارند و بارها نشان داده‌اند از استقلال نظر و آزادي فکر و انديشه برخوردار نيستند. يک روز به طور فله‌اي بيشترين و زشت‌ترين ناسزاها را نثار هاشمي رفسنجاني مي‌کنند و روز ديگر، باز هم به صورت فله‌اي از وي حمايت کرده و ايشان را «شخصيت‌برجسته» و نجات‌دهنده کشور معرفي مي‌کنند! يک روز خاتمي را «شاه سلطان حسين صفوي»! و «تدارکاتچي بي‌عرضه»! مي‌نامند که آبروي اصلاحات و اصلاح‌طلبان را برده است و روز ديگر به گونه‌اي هماهنگ در نشريات، سايت‌ها و مصاحبه‌هاي خود از ايشان با عنوان «رهبر انديشمند اصلاحات»!، «آبروي اصلاح‌طلبان»! و «شخصيت کم‌نظير تاريخ معاصر»! ياد مي‌کنند. بديهي است که اين جماعت- باز هم تأکيد مي‌شود که اعضاي شناسنامه‌دار جبهه اصلاحات و نه هواداران- اساساً نمي‌توانند از خود نظر مستقلي داشته باشند و به استناد نمونه‌هاي مورد اشاره براي آنها مهم نيست که کانديداي شايسته‌تر کيست؟ مهم آن است که نظر مرکزيت چيست؟
ولي در ميان اصولگرايان به مفهوم واقعي کلمه، يعني توده‌هاي عظيم وفادار به انقلاب و نظام،‌ همان‌ها که روزهاي واقعه، نظير 9 دي، 22 بهمن، روز قدس و... در صحنه حاضرند، دغدغه براي يافتن کانديداي اصلح به طور جدي مطرح است. چرا که از يکسو خود را ملزم مي‌دانند با نظر مستقل و از روي تکليف رأي بدهند و از سوي ديگر چند نامزد اصولگرا با نقاط ضعف و قوت متفاوت نيز در صحنه حضور دارند و ظاهراً هيچ‌يک از آنها قرار نيست به نفع ديگري و يا ديگران کنار بکشد.
و اما، براي گزينش نامزد شايسته‌تر و «اصلح نسبي» اگرچه راه‌کار و فرمول قابل قبولي- در حد گره‌گشايي- وجود دارد، ولي پيش از آن و ضروري‌تر از آن، ارائه تابلو و تصويري از صحنه است. اين تابلو مي‌تواند برخي از «بايد»ها و «نبايد»ها و ضرورت‌هايي را نشان بدهد که در نگاه اول به چشم نمي‌آيند. با کنار هم نهادن آنچه در پي خواهد آمد، مي‌توانيد تصوير قابل مراجعه‌اي از تابلوي مورد نظر داشته باشيد.
1- براساس يک خبر موثق، تلاش گسترده و فشرده‌اي در جريان است تا آقاي عارف به نفع آقاي روحاني از کانديداتوري رياست جمهوري يازدهم کنار گذارده شود. چرخه‌اي که براي اين منظور تدارک ديده‌اند به گونه‌اي است که به احتمال نزديک به يقين، استعفاي آقاي عارف- بخوانيد برکناري ايشان- را در پي خواهد داشت.
خبر موثقي که يک عضو نزديک به حلقه‌هاي اول و دوم جبهه اصلاحات با احساس مسئوليت در اختيار کيهان گذارده است، حکايت از آن دارد که طي چند روز اخير دو طيف جداگانه از اصلاح‌طلبان با فشار و اصرار فراوان به آقاي‌هاشمي خواستار کناره‌گيري آقاي روحاني به نفع آقاي عارف بودند و در همان حال طيف ديگري آقاي خاتمي را براي کناره‌گيري آقاي عارف به نفع آقاي روحاني تحت فشار قرار داده بود. توضيح هر دو طيف آن بود که جبهه اصلاحات اميد چنداني به پيروزي ندارد ولي قرار بود که به عنوان يک اقليت قابل توجه در عرصه سياسي کشور مطرح شود و اين هدف استراتژيک با حضور دو نامزد از اين جبهه سازگار نيست و شکست آراء نتيجه قطعي آن است. اين استدلال با پذيرش و استقبال آقايان هاشمي و خاتمي روبرو شده بود ولي آقاي‌هاشمي با استناد به اينکه، خود ايشان براي کانديداتوري به آقاي روحاني اصرار کرده و قول حمايت داده است، درخواست از وي براي کناره‌گيري را ناممکن مي‌دانست و در مقابل، آقاي خاتمي نيز با همين استدلال و اشاره به قول خود براي حمايت از آقاي عارف، درخواست طيف ياد شده را نمي‌پذيرفت. موضوع اما جدي بود و در نهايت آقايان هاشمي و خاتمي به اين نتيجه مي‌رسند که آقاي عارف در نظرسنجي‌ها راي کمتري از آقاي روحاني دارد و تصميم به برکناري ايشان مي‌گيرند. اما چگونه و با چه مکانيسمي؟!
2- در پي تصميم ياد شده، اعلام مي‌شود آقايان هاشمي و خاتمي هر يک به طور جداگانه براي کناره‌گيري عارف يا روحاني تحت فشار هستند و از آنجا که به خاطر ملاحظات اخلاقي و قول‌هايي که به آنها داده‌اند قصد اعلام نظر ندارند، تصميم در اين باره را به دو هيئت واگذار کرده‌اند. هيئت اول وظيفه «حکميت نهايي» را برعهده دارد و هيئت دوم مامور مذاکره و رايزني با عارف و روحاني مي‌شود... نتيجه اما، از قبل مشخص شده است، کناره‌گيري عارف با اين استدلال که راي کمتري از روحاني دارد!
تا آخرين ساعاتي که اين يادداشت نوشته مي‌شود، خبرهاي رسيده حاکي از مخالفت شديد آقاي عارف با تصميم ياد شده است و برخي از طرفداران ايشان چرخه مورد اشاره را مهندسي نامرئي عليه آقاي عارف مي‌دانند!
3- تصميم به حذف آقاي عارف با اعتراض تعدادي از اعضاي اصلي جبهه اصلاحات روبرو شده بود که اين اعتراض‌ها پس از توضيح و تحليل ارائه شده از سوي آقاي خاتمي و چند تن ديگر از حلقه اول جبهه ياد شده در مقياس قابل‌توجهي فروکش مي‌کند.
معترضان درباره علت مخالفت خود با حذف آقاي عارف استدلال مي‌کردند که؛ مقصود اصلي ما از حضور و شرکت در انتخابات اعلام موجوديت بعد از ماجراي انتخابات سال 88- بخوانيد فتنه آمريکايي، اسرائيلي 88- و بازگشت به نظام بود و براي اين منظور هزينه سنگين اعتراف به دروغ بودن شعار تقلب در انتخابات قبلي را پذيرفته‌ايم. بنابراين وقتي عارف که نامزد شناخته شده اصلاحات است حذف مي‌شود، اعلام موجوديت اصلاح‌طلبان که مقصود اصلي از شرکت و حضور آنان در انتخابات بوده است با خدشه جدي روبرو خواهد شد. اکثر اعتراض‌کنندگان به حذف عارف با اين توضيح آقاي خاتمي و چند تن ديگر قانع شده بودند که؛ روحاني در افکار عمومي به عنوان نامزد مورد حمايت آقاي هاشمي شناخته مي‌شود و نه کانديداي اصلاح‌طلبان، ولي حمايت اصلاح‌طلبان از ايشان نيز آشکار و اعلام شده است. بنابراين اگر رأي قابل توجهي نداشته باشد، شکست او به حساب آقاي هاشمي نوشته مي‌شود و جبهه اصلاحات مي‌تواند اعلام کند که در انتخابات شرکت کرده ولي نامزد نداشته است! و در حالت دوم، چنانچه رأي آقاي روحاني در حد و اندازه يک اقليت قابل اعتناء باشد، از آنجا که حمايت اصلاح‌طلبان از او آشکار و اعلام شده است به طور طبيعي، آراء وي به حساب جبهه اصلاحات نيز نوشته خواهد شد... يعني بار‌ديگر بهره‌گيري از آقاي هاشمي به عنوان يک قرباني!
4- و حالا، جاي طرح اين سؤال و پاسخ آن است که جبهه اصلاحات با وجود اطلاع از فقدان پايگاه مردمي، براي دستيابي به رأي قابل اعتناء به کدام نقطه چشم دوخته است؟ اين جبهه با توجه به شواهد موجود مانند نظرسنجي‌هاي انجام شده و مخصوصا رويکرد بارها اعلام و اثبات شده مردم به اصولگرايان، اميدي به پيروزي ندارد و در پي آن هم نيست! پس ماجرا چيست؟ در پاسخ مي‌توان گفت جبهه ياد شده امتياز مورد نظر را در کسب رأي بالاي خود جستجو نمي‌کند، بلکه براي کسب اين امتياز، به پراکنده شدن آراء اصولگرايان چشم دوخته است چرا که در صورت پراکندگي آراء اصولگرايان، نامزد اصولگرا با رأي پايين‌تري انتخاب مي‌شود و در اين حالت، جبهه اصلاحات مي‌تواند آراء خود را با فاصله کمي- يا کمتري- از آراء اصولگرايان تبليغ کند. ممکن است گفته شود که آراء اصولگرايان در مجموعه آراء چند نامزد اصولگرا قابل محاسبه است که ضمن تاييد اين واقعيت بايد گفت؛ در افکار عمومي رأي کانديداي پيروز با رأي نامزد پيروز نشده از جبهه مقابل ارزيابي مي‌شود.
اکنون جا دارد نامزدهاي اصولگرا به اين نکته نيز توجه کنند. اين يک برداشت است که شواهد فراواني از درستي آن حکايت مي‌کند. دشمنان بيروني براي دور کردن مردم از آموزه‌ها و گفتمان اصولگرايي همه تلاش و توان خود را به کار بسته‌اند ولي نتيجه منفي بوده است و تاکنون نتوانسته‌اند در رويکرد مردم به اصولگرايي که صرفنظر از اين يا آن فرد اصولگرا ترجمان همان گفتمان امام و انقلاب است خدشه جدي وارد کنند. آيا نمي‌توان حدس زد حالا که در پراکنده کردن مردم از رويکرد به اصولگرايي ناموفق بوده‌اند، در پي آنند که اين منظور را با تعدد و چندگانه کردن وروديه‌هاي اصولگرايي دنبال کنند؟! توضيح آن که هر يک از چند نامزد اصولگرا يکي از وروديه‌ها باشد! در اين حالت، باز هم رويکرد مردم به اصولگرايي است ولي از چند وروديه متفاوت که اگرچه با يکديگر تفاوت چنداني ندارند- اختلاف در سليقه‌ها و نه اصول- ولي در هر‌صورت، چند کانال متفاوت تلقي مي‌شوند حالا، اگر اين چند شاخه‌ متفاوت در جريان رقابت به مقابله با يکديگر هم بپردازند- که متاسفانه بعضا اينگونه است- احتمال وارد آمدن خدشه بر پيکره اصولگرايي، يعني همان خواست دشمن، دور از انتظار نخواهد بود!
از اين روي بايد نتيجه گرفت که پراکندگي نامزدهاي اصولگرا در حالي که اين پراکندگي مي‌تواند با صرفنظر کردن از سليقه‌هاي متفاوت، يکپارچه شود، شرط عقل نيست.
و بالاخره اين نکته نيز گفتني است که براساس آنچه گذشت، تصميم به حذف آقاي عارف جدي و قطعي است و چنانچه توانسته باشند آقاي عارف را کنار بزنند، به يقين اعلام آن را به تاخير مي‌اندازند تا به نامزدهاي اصولگرا فرصت تصميم براي يکپارچگي را نداده باشند.

حسين شريعتمداري

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 33
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    من جاي عارف بودم ، يا زير بار نمي رفتم يا خودكشي مي كردم.
  • ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    جالب بود
  • امیر ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    کملا درسته چون بعید میدانم که آقای هاشمی و خاتمی به این راحتی این موقعیت را از دست بدهند مطمئنا میدانن که این آخرین فرصت برای بدست آوردن قدرت اجرایی کشور و پیاده کردن افکار لیبراری و کینزی آنهاست خیلی زمان نگذشته که فراموش کنیم . وقتی اقای روحانی با تاکید دعوت به رای دادن مردم میکند منظور به حامیان فتنه هست بیچاره افرادی که با اغوای این جماعت به اصطلاح اصلاح طلب بازیچه میشن . لازمه که اصولگرایان حتما ائتلاف کنن که در دور اول کار یکسره بشود .
  • حسین ۰۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    کجاست گوش شنوا!؟
  • امیر ۰۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    در این دیدگاه، دید تکلیف مدارانه دیده نمی شود متاسفانه مگر تکلیف جز این است که تلاش کنیم اصلح رای اورد.؟ در مقاله چه تکلیفی نهفته است خدا می داند؟ لطفا انتشار دهید چون توهینی در این نظر نبود نه توهین به نظام نه توهین به مقدسات فقط انتقاد از این مقاله بود آیا تکلیف حفظ وجهه اصولگرایی ست؟! آیا تکلیف ما را این مشخص می کند که نکند تنایج ارا ما نزدیک به انها یا انها ب ما نزدیک باشد ان وقت وای ابرویمان میر رود؟ تکلیف این است؟ ایا صاحب مقاله دنبال تکلیف است؟ اگر هست کدام تکلیف؟
  • مجید ۰۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    آقاحسین حرفت درست ولی این نامزدای اصولگرایی که من میبینم هیچ کدومشون{شایدبجز حداد} کنار برو نیستن....
  • یا مرگ یا جلیلی ۰۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    من یا به حداد رای میدم یا جلیلی، ولی اگر یک روز مجبور بشم بین عارف و روحانی یکی را انتخاب کنم قطعا عارف را بدون تردید انتخاب خواهم کرد
  • نیما ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    خــــــــودشون خوب می فهمند که نه عارف رأی میاره نه روحانی؛ فقط به فکر جارو جنجال هستند.
  • درود بر شرافتت حاج حسین ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    حاج حسین؛ بگذار خوش باشند؛ اصلاح طلبان از دوحال خارج نیستند: 1- یا در کشور مشغول سیاه نمایی و لجن پراکنی هستند. 2- ویا در اردوگاه دشمن ، مشغول انجام وظیفه هستند{مزروعی، مهجرانی، کدیور و...}
  • حسین ۰۵:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    مساله اینه که پدر خوانده‌های اصلاحات(که قبلان خودشون مسول اجرایی کشور بودن) مواضعشون خیلی‌ عجیب تنظیم می‌شه با کدهایی که از خارج و چهره‌های شناخته شده‌ای مثل بهنود که حتی ضد انقلاب هم اعتراف کرده که کارمند6 MI هست ،یا اون فراریهایی که نه تنها جمهوری اسلامی بلکه کلا اسلام را نفی کردن،مثل اون گنجی که امامت و مهدویت را کلا انکار کرد. اشتباهات بزرگ کردید و بر خلاف موازین انقلابی که یک روزهایی حاضر به اهدای جان برای اون بودید حرکت کردید و به همین دلیل کنار رفتید،ولی‌ دنیا انقدر ارزش نداره که اعتبار و دین خودتون را بخاطر لج بازی‌ و حسادت و علاقه به قدرت بفروشید و مواضع تون را با توصیه‌های دشمن ایران که چند قرن هست رسوا شده هماهنگ کنید.
  • ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    احسن به این فکر اصلا ....
  • ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    حرف حساب جواب ندارد دزود بر شریعتمداری بنظر بنده اقایان جلیلی و ولایتی بمانند و بقیه زحمت را کم کنند اگر موضوع کسب مقام است که هرکدومشون مقامهای غوبی دارند پس دیگه چشونه؟
  • ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    احسنت قربون قلمت بابا اصولگرایی با ماندن چند نامزد اصولگرا بدتر ضربه خواهد خورد تا اینکه تقویت بشه من که میگم اگه اتلاف نکردند روز اخر به هرکدام از اصولگراها که بالاتر بود رای داده شود که ارا شکسته نشود ومردم خودشون اجماع حاصل کنند این به عقل و منطق نزدیک تره
  • ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    از ائتلاف هردو نامزد می هراسند می خواهند فقط را تلف کنند وگرنه در جلسات اقای عارف هم شعار می دهند ،اقای ولایتی هم در مورد هسته ای صحبت کرد
  • رضا ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    تحلیل درستی است .ولی خدا کمک خواهد کرد. حنای اصلاح صلبی در ایران رنگ باخته است ثابت کرده اند که به نفع دشمن فعالیت دارند مردم هم آگاهی کافی را دارند. انتخاب مردم گفتمان انقلاب ومقاومت است دشمن در حال اضمحلال است . پیروزی نزدیک است
  • ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    دست مریزاد سخن بحقی است اقایان کاندیدای اصولگرا خدمت به جامعه و مردم فقط در کسوت ریس جمهوری نیست درک شرایط و وحدت خودش بالاترین خدمته
  • بچه سید ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    جناب حاج حسین ما هم از جناب عالی به عنوان تعوریسین اصولگراپرشس داریم واز جنابعالی توقع داریم که به ان جواب بدهی برادر جان شما دارای چند کاندیدا که از اول فرموده بودند با هم اعتلاف کردهایم شدهاید چرا نمیتوانند این چند نفر به نفع هم کنار نمیروند تا بقول شما ارای اصول گرایان یک کاسه شود و یکنفردرمرحلی اول برنده و کار راتمام کنند ...بقول شما تکلیف اصلاح طبان روشن است.. فقت بگو چرا اصول گرایان این همه شاخه شاخه شدهاند...
  • ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    قربان کلام و قلم نویسنده این مقاله ان شاالله که برخی اصول گرایان با هم ائتلاف کنند و طومار باند ثروت و قدرت و تزویر را از سر جامعه ایران اسلامی بپیچند و نابود کنند
  • پيروز ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    خيلي ها براي آمدن فقط احساس تكليف ميكنند اما براي كنار رفتن و حفظ جبهه اصولگرائي احساس تكليف نميكنند در آخر وقتي اين فرصت از دست رفت همگي خواهند نشست وتاسف گذشته غير قابل برگشت راخواهند خورد
  • نهضت جهانی صلوات ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    بسمه تعالی با صلوات بر محمد وآل محمد ودرودو سلام بر امام وشهدای اسلام وتبریک به رهبر فرزانه انقلاب که با تدبیر الهی خود حماسه سیاسی را مدیریت مینمایند ضمن تشکر از مطالب جالب اقای شریتمداری وتائید ان به پیروی از حضرت ایه الله العظمی خوشوقت که برای مسائل مهم نظام توصیه به ختم صلوات میفرمودند ما نیز برای خلف حماسه سیاسی وانتخاب اصلح 100 صلوات به پیشگاه حضرت ولی عصر(عج) مینمائیماللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم نهضت جهانی صلوات
  • ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    تقوای اصولگرایان واحساس تکلیفشون این هفته مشخص میشه امتحان الهی در راه است
  • ایرانی ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    حداد عادل : شجاع مرد ایران زمین . رئیس جمهور عدالت گستر امنیت اقتصادی و امنیت اجتماعی و امنیت سیاسی و امنیت فرهنگی : فقط با رئیس جمهور فیلسوف عادل و دانا ؛ جناب آقای دکتر حداد عادل امکان پذیر است . و مردم ایران فقط این یک فرصت رای و موهبت را دارند که حکومت مطلوب زندگی شیرین را تجربه کنند .
  • ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    بروجاوپارک کن بزاربادبیاد
  • صالح ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    0 0
    به رضايي راي بده
  • سارا ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۱
    0 0
    متلسفم براتون با اين طرز فكرتون
  • ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۱
    0 0
    شما مثل اینکه یک مشکلی داری؟
  • دانا ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۱
    0 0
    عارف مواظب حیله گران باش.
  • مراد ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۱
    0 0
    جالب تر هم می شود
  • محمد ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۱
    0 0
    دوست عزیز افکار لیبرالی با کینزی را یکی نگیرید این دو متفاوتند.
  • حسن ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۱
    0 0
    درود و صد درود به اصلاحات
  • ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۱
    0 0
    بصیرت داشته باش دشمن دورمان نزند
  • ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۱
    0 0
    رضائي كه همين الان چوب حراج به برنامه اتمي زده چطور ميتونه برنامه آيند نگرانه را براي كشور پيش ببره. اگه بتونيم برنامه اتمي رو به سر انجام برسونيم چندين گام اساسي براي آينده كشور برداشته ايم. هر آدمي در ابتدا سختي ميكشه تا در آينده بتونه راحت زندگي كنه بنابراين نبايد جا بزنه.
  • ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۱
    0 0
    ناشناس بو میدی بوی سوختگی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس