به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، حسن روحانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز شنبه در گردهمایی حامیان خود در سالن شهید افراسیابی، گفت: شما را که میبینم احساس شور و جوانی میکنم. ای کاش در جمع شما بودم. دست تکتک شما غیور مردان را میبوسم . سلام من به بر ملت ایران، سلام به دختران و پسران، سلام بر همه اقوام ایرانی.
وی با بیان اینکه من از همان روزهای آغازین زمستان 8 سال قبل، وضع نابهنجار کشور، فقر و گرانی را پیشبینی کردهام، گفت: ناامیدی نسل جوان و سرنوشت امروز شما را دیده بودم. میدانم بیراهه رفتن، شعار دادن و از شعور فاصله گرفتن چه سرنوشتی را در اختیار مردم خواهد گذاشت.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خطاب به حاضرین در سالن گفت: جوانان عزیز! برای ما روشن بود که از بین بردن وحدت و انسجام به معنای از هم پاشیدن قدرت ملی است. از هم گسیختن چارچوبهای اقتصادی و اجتماعی، تصمیمات فردی، خودشیفتگی، کنار گذاشتن دانایان جامعه و منزوی کردن سرمایه های ملی توهین و افترای نابجا به بزرگان کشور نتایجی جز شرایط امروز را به همراه نداشته است.
روحانی با اشاره به اینکه من میدانستم قدم گذاشتن در این مسیر تا چه حد سخت و مشکل است گفت: من با مشورت بزرگان کشور با آیتالله هاشمیرفسنجانی و سیدمحمد خاتمی در این راه قدم گذاشتهام، اما امیدم به شما است.
وی بر همین اساس خاطرنشان کرد: جوانان عزیز! عدهای نمیخواهند وضع 8 سال تغییر کند و میخواهند راه و مسیر گذشته ادامه یابد. عدهای هنوز هم فرق فقر داخلی و تهدید خارجی را نمیدانند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه عزت و غرور ملی ایرانیان را باز خواهم گرداند، گفت: بیایید به افراطگری پایان دهیم. بیایید به خودسریها پایان دهیم. ما در این کشور خواستار اجرای قانون هستیم. من میخواهم از طرف شما یک جمله بگویم و اگر قبول داشتید آن را با صدای خود تائید کنید.
"آقایانی که کشور را به این روز انداختهاید، دیگر مردم شما را نمیخواهند. ما همه به دنبال تغییر و تدبیر و امید هستیم".
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بخشهایی از شعر "زمستان" اخوان ثالث، گفت: اکنون میخواهم به شما جوانان بگویم که برنامه من نجات اقتصاد کشور است. بیکاری، گرانی، آشفتگی، ناامیدی برای نسل جوان خطرناک است.
وی با بیان اینکه به دنبال بازگشت ثبات و آرامش به اقتصاد کشور هستم گفت: 867 هزار فارغالتحصیل بیکار دانشگاهی داریم. باید برای جوانان عزیزمان شغل شایسته ای برپا کنیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: با این کشور با عظمت و برخوردار از منابع مادی و معنوی، تحریم را به ارمغان آوردید و به آن افتخار هم میکنید، راست است که این تحریمها ظالمانه است. شورای امنیت سازمان ملل شورایی ظالمانه است، اما مگر نمیدانستید که این شورای ظالمانه در سراسر جهان تاثیرگذار است. پس چرا برای او برنامه ریزی نکردید و میگویید تحریمها کاغذپاره است؟ امروز کشاورزان ما با مشکلات فراوانی روبرو هستند؟ اما شما به جای حل مشکلات آنها به حل مشکلات دیگر کشورها پرداختید و از آرژانتین و شیلی انگور وارد کردید. کارگران کارخانهها ما بیکار بودند، اما شما برای کارخانههای چینی اشتغال درست کردید.
روحانی با اشاره به برخی انتقادهای صورت گرفته نسبت به عملکرد دولت سازندگی و اصلاحات گفت: در دولت سازندگی و اصلاحات ایراد گرفتید و تهمت زدید و به جای اینکه از دولت سازندگی و اصلاحات تشکر کنید که کشور را از جنگ و از شورای امنیت دور کرد، به شکل وقیحانه به آنها تهمت میزنید.
وی افزود: من نمیخواهم در زمینه بسیاری از پروندهها امروز سخن بگویم، اما اگر ملت بزرگ ایران بار مسئولیت را بر دوش من گذاشت، آنوقت برای شما مواردی را توضیح خواهم داد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم وحدت و انسجام ملی و اجماع مسئولین در کشور، گفت: افراط و تفریط همواره مشکلآفرین بوده است. ما زیر خیمه وحدت و اتحاد به قانون اساسی قدرت بزرگ ملی را تشکیل خواهیم داد.بار مسئولیت را بر دوشم بگذارید، کرامت را دانشگاه و دانشجو را برخواهم گرداند.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با طرح این سوال که چرا زندانی سیاسی داریم، گفت: کاری میکنیم که همه زندانیها آزاد شوند. اگر اعتدال در کشور حاکم شود و افراطگرایی را به انزوا ببریم، نیازی نخواهد بود که در کشور عدل و اعتدال زندانی باقی بماند.
وی با بیان اینکه بنده به کمک سایر قوا و در کنار اجماع مسئولین بسیار از مشکلات را حل و فصل خواهم کرد، گفت: کاری خواهم کرد با کمک پلیس زحمتکش کشور در سراسر خیابانها امنیت واقعی مستقر شود. باید دختران ما در خیابان ها احساس امنیت کنند. بنده نخواهم گذاشت که ماموری بینامونشان از کسی سوالی کند. دختران جامعه خود حافظ عفاف و حجاب هستند. همه مسئولین کشور باید احساس کنند که فرمانروای کشور ملت است و بس.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به انتخابات 24 خرداد با طرح این سوال که آیا می خواهید 24 خرداد حماسه افراطیون شود یا حماسه ملت ایران؟ افزود: بنابراین هر یک از شماها قول دهید که هر کدام 10 رای را خواهید ساخت. اگر میخواهید دروغ و تزویر از کشور رخت ببندد و مسئولین دیگر آمار غیردقیق ندهدو عزت و شکوه به ایران برگردد و گذرنامه ایرانی به احترام سابق خود بازگردد، پای صندوقهای رای بشتابید.
"عدهای میخواهند 24 خرداد صندوق بدون رقابتی را در اختیار داشته باشند، همه باید پای صندوق آرا برویم تا اعتدال جای افراط را بگیرد و عقل و تدبیر جای خودسری بنشیند و اخلاق جای تهمت و افترا را بگیرد."
روحانی با بیان اینکه من از آن دسته انسانهایی نیستم که بخواهم از آبروی رزمندگان و ایثارگران برای انتخابات استفاده کنم،گفت: من نه پشت سر رزمندگان و ایثارگران پنهان خواهم شد و نه پشت سر دینم پنهان خواهم شد و اگر اشتباهی کردم با صراحت در برابر ملت عذرخواهی خواهم کرد. اما در عین حال با مدیریت این معصوم و آن معصوم ناتوانی خود را توجیه نخواهم کرد.
وی افزود: راه نجات کشور اجرای قانون اساسی است. من فصل سوم قانون اساسی که حقوق ملت است را تدوین خواهم کرد و آن را به قانون در خواهم آورد و سپس تقدیم ملت خواهم کرد. در حقوق شهروندی زن و مرد مساوی هستند. در حقوق شهروندی ترک، فارس، بلوچ، ترکمن همه با هم برابرند. بدانید همه دست به دست هم خواهیم داد و نخواهیم گذاشت راه 8 سال پیش ادامه پیدا کند.
به گفته وی دولت تدبیر و امید از همه نقاط قوتهای دولتهای گذشته استفاده خواهم کرد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید همه دست به دست هم دهیم و تاریخ آینده را بسازیم. کسی شما را ناامید نکند و کسی نگوید هرکه خواسته شده است، رای همان شده است. رئیس جمهور آینده با رای شما انتخاب خواهد شد. من سیاست آشتی و صلح را پیش خواهم کشید. شما بدانید یک حزب و یک جناح در شرایط فعلی نمیتواند همه بار را به دوش بکشد. ما نیاز به وحدت و یکپارچگی داریم. باید با نخبگان و اساتید دانشگاه آشتی کنیم و آنهایی را که به خاطر اظهارنظر از دانشگاهها کنار گذاشته شدهاند برگردانیم.
روحانی با بیان اینکه ما با دنیا هم آشتی خواهیم کرد، گفت: سیاست دولت تدبیر و امید تعامل سازنده و موثر با جهان خواهد بود و اگر میخواهید جهان تغییر کند، باید در جهان حضور پیدا کنید.
وی با کلمات زنده باد ایران و ما پیروزیم سخنان خود را به پایان رساند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه با دنیا آشتی خواهیم کرد، گفت: همه باید پای صندوق آرا برویم تا اعتدال جای افراط را بگیرد و عقل و تدبیر جای خودسری بنشیند و اخلاق جای تهمت و افترا را بگیرد.