به گزارش مشرق به نقل از فارس، نمایندگان ورزشی دو کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مناظره تلویزیونی شرکت کردند.
محمد یزدانی خرم به عنوان نماینده علی ولایتی و محمد حسین انصاریفرد به عنوان نماینده حداد عادل در این گفت وگو شرکت کردند.
*اهمیت ورزش
محمد یزدانی خرم در مورد اهمیت ورزش گفت: ورزش در روحیه جامعه بسیار تاثیرگذار است و میتواند باعث نشاط و شادی مردم شود. ما باید به این شرایط سر و سامان دهیم. در ایران حدود 52 فدراسیون داریم. این در حالی است که برخی از کشورها حدود 22 فدراسیون دارند. این باعث میشود پول 22 فدراسیون هزینه 52 فدراسیون شود و هزینهها به صورت قطرهچکانی میان همه آنها پخش شود. همین مسئله مشکلات زیادی را ایجاد میکند.
محمدحسین انصاری فرد به عنوان نماینده حداد عادل در این ارتباط گفت: جوانان ما چه تفریحی دارند؟ ورزش همگانی در دنیا جاری ساختن ورزش در حیات جامعه است. جامعه باید با ورزش خو بگیرد ارزشهای اخلاقی ترویج پیدا کند. ورزش همگانی ورزشی ارزان و در دسترس است. در گذشته زمینهای خاکی برای ورزش همگانی وجود داشت اما اکنون با ساختمانسازی این امکانات از دست رفته است. در ورزش همگانی سرمایه هدر نمیرود.
*اخلاق در ورزش
یزدانی خرم در این ارتباط عنوان کرد: با توجه به اینکه علی ولایتی پزشک است روی سلامتی مردم نظر ویژهای دارد. متاسفانه بانوان ایرانی به دلیل محدودیتهایی که دارند دچار فقر حرکتی شدهاند. در گذشته آنها در حیاط خانهها ورزشهایی مثل طناب زدن انجام می دادند اما اکنون این موارد نیز از دسترس آنها خارج شده است. باید به همین خاطر به ورزش همگانی بها دهیم تا شرایط استفاده از آن برای همه به وجود آید. در این چند سال بیمارستانهای زیادی در تهران ساخته شده است که باید هزینه آنها را صرف ورزشگاه ساختن میکردیم که این پول صرف سلامت میشد.
محمدحسین انصاریفرد با تاکید بر اینکه قرآن توانایی جسمی و قدرتمند بودن را یک ارزش میداند عنوان کرد: نگاه ما به جامعه همین شکل است. ما باید افراد قدرتمند در زمینه اخلاق و سلامت بسازیم. متاسفانه نقش الگوسازی را جدی نمیگیریم و بسیاری از حواشی به همین خاطر به وجود میآید.حواشی برخی از قهرمانان ما را میسوزاند. هیچ کس مخالف حضور چهرههای سیاسی در ورزش نیست اما زمانی که ورزش در اختیار امیال سیاسی قرار میگیرد فاجعهآفرین میشود. ورزش سرچشمه همه سلامتیهاست و باید از آلودگیها دور باشد.
*اهمیت باشگاهسازی
نماینده علی ولایتی در امر ورزش در مورد اهمیت باشگاهسازی گفت: باشگاه تعریف خاص خود را دارد. باشگاه از هیئت مدیره مکان سابق، فعالیت در حداقل 5 تیم تشکیل شده است. اگر ما یک تیم فوتبال درست کردیم و چند نماینده مجلس را در هیئت مدیره قرار دادیم باشگاه درست نکردیم. در مسائل اخلاقی برخی خط دهیها در ورزشگاه باعث وجود مشکلات در ورزشگاهها میشویم. باشگاههای ما یا دولتی و یا غیردولتی هستند. در ورزش شخص سرمایهداری حضور ندارد که بتواند بدون مشکل کار خود را دنبال کند. اساسنامه باشگاهها باید به شکلی تنظیم شود که با عوض شدن مدیران سیاستهای کلی باشگاه تغییر پیدا نکند. در مقطعی تصمیمات غلطی مثل فرستادن باشگاهها به شهرستان مشکلات زیادی را متحمل شده و این مسئله باعث شد امتیازات زیادی را از دست بدهیم.
نماینده حداد عادل در این ارتباط اظهار داشت: اگر دبستان و مدارس ما خوب عمل نکند مطمئنا دانشگاه خوبی نخواهیم داشت. در ورزش نیز اگر کار آکادمیک صورت نگیرد نمیتوانیم قهرمانان خوبی داشته باشیم. میدانید کسب قهرمانی باعث به وجود آمدن غرور ملی میشود. اگر تیمی با وضعیت بد شکست بخورد روی جامعه تاثیر میگذارد. در ورزش ضرب المثلی وجود دارد که میگوید حفظ کردن قهرمانی سختتر از کسب آن است. شخصی مثل بنا وقتی وارد ورزش میشود و پس از مدتی از آن خروج میشود باید سوال کنیم که چرا او ورزش را ترک میکند اما این کار از طرف ما صورت نمیگیرد باید ساز و کار و برنامههای برای استفاده از بناها وجود داشته باشد. در کل دنیا چنین اتفاقاتی میافتد و اگر نخبگان خوب عمل کنند همه چیز درست میشود.
*واگذاری پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی
یزدانی خرم در این ارتباط خاطرنشان کرد: باید با برنامه ریزی غرور ملی و شادابی جامعه را حفظ کنیم. چیزی که میدانیم این است که الان پرسپولیس و استقلال نمیتوانند خصوصی شوند. این دو تیم بودجه لازم را دارند و میتوانیم آن را در اختیارشان قرار دهیم. زمانی بند ب را ایجاد کردیم که این مسئله امکانات خوبی را در اختیار باشگاهها و ورزش قرار داد. استقلال و پرسپولیس مشکل خاصی ندارند اما باید با برنامهریزی درست شرایط مناسبی برای آنها فراهم کرد. این دو تیم امکانات زیادی دارند که در اختیار ارگانهای دیگر قرار گرفته و میتوان به آنها این موارد را بازگردانید. در این صورت اگر به بورس رفت دارای دارایی نیز هست. هیچ زمان از کارشناس استفاده نکردیم و همین اتفاق میافتد که هواداران این دو تیم ناراحت هستند. اگر ولایتی رای بیاورد همه با یکدیگر مشکلات ورزش را حل میکنیم.
محمدحسین انصاری فرد خاطرنشان کرد: استقلال و پرسپولیس همچنین تیمهایی مثل سپاهان و تراکتورسازی سرمایههای ما هستند. برخی از این تیمها با شعارهای پوپولیستی استفاده کردهاند و گاها اعلام میکنند تا یک سال دیگر سهام این دو تیم واگذار میشود. در حالی که میدانند این کار شدنی نیست. شرکتی میتواند در بورس واگذار شود که سودده باشد اما پرسپولیس و استقلال این شرایط را ندارند.
یزدانی خرم تاکید کرد: اگر بخش خصوصی بتواند تعهد بدهد که میتواند این دو باشگاه را بدون مشکل اداره کند مشکلی وجود ندارد اما در مقطع فعلی چنین شرایطی موجود نیست و کسی نمیتواند این کار را انجام دهد. باشگاه استقلال و پرسپولیس برای همه مردم ایران هستند و نمیتوان بدون تحقیق کاری را انجام داد.
انصاری فرد با تاکید بر اینکه نباید عوامفریبی کنیم خاطرنشان کرد: شعار واگذاری نباید بدهیم. در مقطعی افرادی با پول در ورزش حضور پیدا کردند و هدفشان خدمت بود اما چون ساز و کار مناسبی فراهم نبود مایه دردسر شدند و با آزردگی خاطر از فوتبال بیرون رفتند.
*اهمیت ایجاد اماکن ورزشی
نماینده علی ولایتی در این ارتباط گفت: زمانی در والیبال قصد ساختن ورزشگاهی 12 هزار نفری را داشتیم که به دلیل مشکلاتی که ایجاد شد نتوانستیم این کار را انجام دهیم. فکر میکنم تهران فقیرترین استان از این لحاظ باشد. یک زمانی تهران دو میلیون جمعیت داشت و دو ورزشگاه افراسیابی و هفت تیر در آن وجود داشتند اکنون نیز که جمعیت تهران به 12 میلیون رسیده است همچنان همان دو ورزشگاه را در تهران داریم. بهترین منطقه تهران منطقه یک است اما آنقدر که در نازیآباد و جوادیه ورزشگاه داریم در شمیران ورزشگاه وجود ندارد. در بخشهایی از شمیران افراد فقیر حضور دارند که به همین خاطر خیلی از جوانهای آن منطقه به سمت اعتیاد میروند که باید راهکاری برای این موضوع انجام داد.
انصاری فرد با اشاره به اینکه افزایش سطوح ورزشی در کشور اقدام مناسبی بوده که از سوی مسئولان انجام شده است افزود: نگاه ما به ورزش جدی نیست و امکانات ما هنوز کافی نشده است. اگر نگاه دقیقی به ورزش داشتیم وضعیت ما امروز نباید به این شکل میشد. در شهرداری به زمین به چشم تراکم دیده میشود و اگر بخواهیم زمین بگیریم تا ورزشگاه بسازیم ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید باید بین ارگانها هماهنگی به وجود بیاید تا در این راستا اقدامات مناسبی انجام شود. پادگانها دارای زمینهای زیادی هستند که آنها میتوانند بخشی از زمینهای خود را در اختیار ورزشگاه ساختن قرار دهند و یا حداقل با ایجاد ورزشگاههای مناسب شرایط ورزش را برای پرسنل خود به وجود بیاورند. ما نه زمین کم دارم و نه بودجه چیزی که کم است نگاه مثبت به ورزش است. ای کاش همه ما دیدگاه مقام معظم رهبری را به ورزش داشتیم.
*اهمیت ورزش بانوان
یزدانی خرم گفت: زمان مهر علیزاده قانونی را درست کردیم تا به تمامی استانها زمین برای ورزش بدهند. بودجه خوبی هم در اختیار قرار گرفت که بعدا این مسئله ادامه داده نشد. باید امکانات خوبی برای ورزش بانوان فراهم کرد. یک مادر قوی میتواند فرزند قویای را به دنیا بیاورد. باید به فکر سلامت بانوان باشیم چرا که این کار باعث نشاط خانواده میشود.
انصاری فرد با تاکید بر اهمیت نقش بانوان در خانواده عنوان کرد: ورزش به نشاط خانواده کمک میکند نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا خانمها دارای محدودیت هستند که این باعث میشود آنها از برخی فعالیتها دور بمانند و با کمتحرکی در خانههای خود محبوس شوند. باید از این اتفاق جلوگیری کنیم و برای بانوان امکانات ورزشی فراهم کنیم. خانمها از آقایان بسیار جلوتر و شاکرتر هستند. از حداقل امکاناتی که در اختیارشان قرار میگیرد بهترین استفاده را میکنند. همانطور که پارکهای مخصوص بانوان ایجاد کردهایم میتوانیم ورزشگاههای مختص آنها را نیز بسازیم.
*اهمیت رسیدگی به پیشکسوتان
یزدانی خرم گفت: زمان مهر علیزاده پیشنهاد دادیم صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان به وجود بیاید. ما باید مکانهایی را بسازیم و آن را در اختیار قهرمانان قرار دهیم. به طور مثال این باشگاهها میتوانند محلی برای استفاده پیشکسوتان و خانواده آنها شوند. باید پیشکسوتان تامین باشند و اینطور نشود که برای مخارج زندگی دست یاری به سوی دیگران دراز کنند. حتما باید به پیشکسوتان نگاه ویژهای داشته باشیم و امکانات زیادی را برای آنها فراهم کنیم.
انصاریفرد در این ارتباط عنوان کرد: پیشکسوت باید احساس کند که برای جایگاهش اهمیت قائل هستیم. کانونهای پیشکسوتان باید راهاندازی شود و باشگاههایی درست کنیم که خانواده و خود پیشکسوتان از آنها استفاده کنند حتی میتوان مراسم ازدواج فرزندان این پیشکسوتان را در این باشگاهها برگزار کنیم. ما نمیبینیم ورزشکاران المپیکی کنار یکدیگر جمع شوند و باید چنین شرایطی را فراهم کنیم. وقتی امکاناتی را در اختیار پیشکسوتان قرار دهیم احساس غرور میکنند و به این فکر نمیکنند که زحماتشان هدر رفته است. باید برنامه ویژهای برای این پیشکسوتان در نظر بگیریم.
یزدانی خرم خاطرنشان کرد: باید در مراکز استانها بیمارستانهایی برای ورزشکاران بسازیم که تمام افراد ورزشکار و پیشکسوت بتوانند از آن استفاده کنند. خیلی از پستهای بین المللی را از دست دادهایم به خاطر اینکه اگر شخصی در ایران سنش از 50 یا 60 بیشتر شود او را به خانه میفرستیم در حالی که در تمامی دنیا دانشمندان و شاعران پس از 60 سال گل میکنند و نباید کاری کنیم که آنها راهی پارکها شوند.
*اهمیت ورزش
نماینده علی ولایتی در این ارتباط گفت: ورزش را اقتصادی میکنیم باید باشگاههای مناسب داشته باشیم. ورزش در کنار صنعت است و همه موسسات باید ورزشگاه داشته باشند و نماینده حداد عادل در این ارتباط خاطرنشان کرد: در ورزش سه عضو داریم. ورزشکار، ورزشگاه و هواداران سه عضو ورزش هستند. اگر ورزشگاه نداشته باشیم نمیتوانیم به پیشرفت برسیم. متاسفانه ورزش ما امروز شرایط خوبی ندارد و ادبیاتی که در ورزش مشاهده میشود در شان مردم نیست.