ولایتی، عارف و روحانی، سه نامزد انتخابات یازدهم ریاست جمهوری صبح امروز در رادیو ایران و رادیو ورزش برنامه تبلیغاتی داشتند.

به گزارش مشرق، علی‌اکبر ولایتی، محمدرضا عارف صبح امروز در برنامه زنده به طرح دیدگاههای خود از «رادیو ایران» پرداختند، همچنین حجت‌الاسلام حسن روحانی در رادیو ورزش، برنامه‌های خود در حوزه ورزش را تشریح کرد.

ولایتی: تورم نقطه به نقطه‌ای حدود 40 درصد است

علی‌اکبر ولایتی عضو ائتلاف پیشرفت و از کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در «رادیو ایران» سخن می‌گفت، اظهار داشت: نمی‌شود کشور را بدون حضور متخصصان و حس مسئولیت‌پذیری اداره کرد.

وی به تشریح دولت خود با نام «دولت متمم» پرداخت و خاطرنشان کرد: اولین شرط مسئولیت برای افراد، متدین بودن است و اگر این ویژگی در افراد باشد، فساد کاهش خواهد یافت و دومین شرط نیز مشورت‌پذیری و معتدل بودن است.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه گرفتاری‌هایمان به دلیل افراط و تفریط است، گفت: دولت برای گرفتن حق مردم نه باید کوتاه بیاید و نه زیاده‌روی کند، چرا که مردم ما اهل اعتدال هستند و ما باید جامعه‌ای آرام داشته باشیم.

ولایتی معتقد است که در بخش فرهنگی، کار چندانی صورت نداده‌ایم و به گفته وی ملت ایران جماعتی نجیب و با عفاف هستند و اگر موردی امروز در جامعه نتیجه کم‌کاری ما است، ما باید با افراد و تفکرات متفاوت زمینه تفاهم را فراهم و مسائل را با تکیه بر فرهنگ و احکام اسلامی و با زبانی که هر دو طرف می‌فهمیم خل و فصل کنیم.

وی همچنین در ادامه به تحصیلات خود در آمریکا اشاره و تصریح کرد: بنده برای فوق تخصص به یکی از دانشگاه‌های آمریکا رفتم که آقای دیوید کاربر که متخصص عفونی اطفال بود، استاد ما بود و هنگامی که بنده وزیر امور خارجه شدم به من زنگ و با اتفاق خانواده به دیدن بنده آمدند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزایش سن ازدواج را نامطلوب دانست و تاکید کرد: وقتی افراد به سن ازدواج می‌رسند، به دلیل اقتصاد و عدم اشتغال نمی‌توانند ازدواج کنند.

ولایتی با بیان اینکه لازم نیست همه استاد دانشگاه شوند،‌ گفت: هر کسی هر شغلی که دارد مورد احترام است. این رویه بد که گفته می‌شود هر کس مدرک ندارد شخصیت او زیر سؤال است، نادرست است. معتقدم بیکاری ام‌الفساد است چرا که یک جوان بیکار، معتاد و سبب عدم ازدواج و از خانواده طرد می‌شود.

وی ادامه داد: مهمترین وظیفه دولت در زمینه اشتغال است. لازم نیست همه کارمند دولت شوند، اما دولت باید برای ازدواج دانشجویان تسهیلات بیشتری را در نظر بگیرد.

این نامزد ریاست جمهوری در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه آخرین بار کی خرید کرده‌اید، گفت:‌ آخر این هفته به خرید رفتم که قیمت‌ها تفاوت چشمگیری داشتند،‌ به گونه‌ای که قیمت‌ مایحتاج اولیه مانند گوشت، نان و لبنیات افزایش بسیار زیادی یافته بود و تورم نقطه به نقطه‌ای ما چیزی حدود 40 درصد است.

ولایتی در پاسخ به سؤال دیگری بر این اساس که کاهش قدرت خرید مردم بیش از 40 درصد است، گفت: این به دلیل کاهش ارزش پول ملی است که ضربه جدی به ملت و مردم وارد کرده و از طرف دیگر نیز کاهش کمبود کالا در قدرت خرید مردم تأثیر داشته است.

وی معتقد است که اقتصاد ایران مریض بوده و تب شدید 40 درجه‌ای بر آن حاکم است، بنابراین باید ابتدا این تب را پائین آورد و بعد به معالجه ریشه‌ای پرداخت.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص آزادی نیز گفت: آزادی در اسلام تضمین‌شده است و حد آزادی افراد، شروع آزادی دیگران است. 40 سال است که با جوانان هستم و می‌دانم که منظور آنها از آزادی چیست.

ولایتی همچنین به فعالیت خود در سمت وزارت خارجه اشاره و تصریح کرد: بنده در آن زمان به ژنو رفتم و در خصوص سلاح شیمیایی عراق در آن اجلاس سخن گفتم، چرا که می‌خواستند ریاست اجلاس عدم تعهد را به عراق بدهند که جلوی آن را گرفتیم.

وی ادامه داد: زمانی خدمت امام(ره) رسیدم و گفتم که قصد داریم به کشورهای مختلف و دوردست سفر کنیم، امام(ره) گفتند که کشورهای دوردست را خودتان می‌دانید، اما کشورهای همسایه را می‌خواهم رابطه خوبی داشته باشید و به آنان بگوئید جمهوری اسلامی قصد ایجاد مشکل برای شما را ندارد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: با اعتماد به نفس، این راهی را که الان در آن قدم گذاشته‌ام ادامه می‌دهم و مطمئن هستم که دولت کارآمدی تشکیل خواهم داد. همیشه آرزو داشتم که ایران بهترین مکان برای زندگی باشد و با تجربه‌ای که دارم می‌توانم این قول را بدهم.

* اجرای هدفمندی کار درستی بود/بیمه‌گری را باید دنبال کنیم

 محمد رضا عارف در مستند رادیویی 30 دقیقه‌اش که از رادیو ایران پخش شد با اشاره به طرح هدفمندی یارانه‌ها گفت: هدف از کلمه یارانه‌ها یک ضرورت برای کشور بود که در دولت‌های گذشته هم مطرح بود.

وی افزود: قبل از اجرای هدفمندی یارانه‌ها سهم برخوردار از یارانه انرژی حداقل 40 برابر فرد غیربرخوردار بود که این با هیچ معیار عدالت سازگاری نداشت و باید اصلاح می‌شد که ما در دولت اصلاحات به طرح خوبی رسیدیم اما نگرانی‌مان تورم بود و اینکه این طرح را به چه صورت دنبال کنیم که تورم‌زا نباشد یا تورم کمی داشته باشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: جمع‌بندی ما این بود که منابعی آزاد می‌شود باید صرف تامین اجتماعی شود و بخشی هم باید برای جبران گروه‌های آسیب‌پذیر هزینه می‌شد و هماهنگی کامل برای اجرای طرح بود که دولت نهم آن را اجرا کرد.

عارف خاطرنشان کرد: در دولت آقای خاتمی به دلیل رقابت‌ها ما با مشکل روبرو می‌شدیم به عنوان مثال ما در برنامه سوم جهت‌گیری ما اصلاح قیمت‌ها و یا هدفمندی یارانه‌ها بود که دولت یک گام کوچک برداشت و قیمت آرد را از 45 ریال به 75 ریال تغییر داد.

وی افزود: در آن زمان فضای سیاسی کشور آنقدر بر علیه این تصمیم متحد شد که دولت بعد از دو هفته عقب‌نشینی کرد و به دنبال آن در اسفند 83 مجلس طرح تثبیت قیمت‌ها را خلاف جهت‌گیری هدفمندی تصویب کرد و این موضوع را به مردم تبریک گفت.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: گرفتاری امروز ما این است که بخشی از قانون اجرا شده است در حالی که 30 درصد از محل منابع آزاد شده باید صرف تولید می‌شد. منتهی نباید عرضه و تقاضا به هم می‌خورد. در غیر این صورت تقاضای کاذب ایجاد می‌شود.

عارف گفت: با تورم ایجاد شده شاهد این هستیم که نقدینگی کشور از 65 هزار میلیارد تومان در سال 83 الان به حداقل 450 هزار میلیارد تومان رسیده و در خصوص مسکن مهر، بانک مسکن 45 هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهی دارد همه اینها تورم‌زا و نتیجه بد اجرا کردن آن است.

وی در ادامه سخنانش اظهار داشت: هدفمندی یک باید بود که شکی در اجرای آن نبود اما باید فاز اول به صورت کامل اجرا شود و ما باید بیمه‌گری را به صورت کامل دنبال کنیم و سهم مردم را از درآمد آزاد شده به 30 درصد برسانیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید سهم بهداشت، صنعت و زیربناها را بدهیم،‌گفت: هیچ فردی نسبت به آینده خود و فرزندش آرامش ندارد. امروز مهمترین مسئله کارگرها بیکاری است. ما طرح بیمه زنان خانه‌دار را داشتیم که متاسفانه اقدام نشد. کشاورزان ما باید نسبت به فروش محصولاتشان تضمین داشته باشند.

عارف تاکید کرد: اگر این طرح خوب اجرا می‌شد بسیاری از مسائل ساماندهی می‌شد. پس از اجرای کامل فاز اول باید فاز دوم را با همکاری و هماهنگی مجلس به جلو ببریم تا روح قانون بر آن حاکم شود.

وی با بیان اینکه گرانی و تورم بیداد می‌کند، اظهار داشت:‌در دنیا تورم حل شده و 160 کشور تورم یک رقمی دارند و متاسفانه ما جزو معدود کشورهایی هستیم که تورم دو رقمی داریم که این قابل حل است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: اگر ثبات اقتصادی داشته باشیم آثار روانی تورم از بین خواهد رفت ما امروز متاسفانه شاهد کم فروشی هستیم و یکی از برنامه‌های مقابله با کم‌فروشی است.

عارف در ادامه با بیان اینکه باید اخلاق را در اقتصاد دنبال کنیم افزود: مثلاً در همین گاو‌های شیرده، چون دولت حمایت نمی‌کند گاو‌های شیرده به کشتار‌گاه می‌روند و از آن طرف می‌گویند چون سفید است شیر است یعنی آب را با شیر مخلوط می‌کنند و به مردم می‌دهند.

وی با بیان اینکه مردم ثابت کرده‌اند که دولت را همراهی می‌کنند افزود: اگر دولت صادقانه به مردم بگوید مثلاً سیب‌زمینی در کشور کم است و نخرید مردم قطعاً همکاری خواهند اما اگر صداقت نباشد مردم به جای یک کیلو دو کیلو می‌خرند.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری عدم حضور مردم در انتخابات را رقیب انتخاباتی‌اش دانست و گفت: من همانطور که گفتم عدم شرکت جوانان در انتخابات رقیب من است اگر جوانان در انتخابات شرکت کنند و هر نتیجه‌ای حاصل شود بنده برنده هستم.

وی با بیان اینکه کشور به اندازه بالایی به مردم و سرمایه‌گذاری آنها نیاز دارد خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم دانشجویان فارغ‌التحصیل ما نگاه به خارج داشته باشند، نگاه به خارج زمانی خوب است که با هدف ارتقاء علمی و بازگشت به کشور باشد.

عارف افزود: هیچ راهی جز حاکمیت عقلانیت در کشور وجود ندارد ما باید در همه زمینه‌ها از قبیل مباحث اقتصادی، علمی و فناوری عقلانیت را حاکم کنیم.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با انتقاد از بی‌ثباتی در اظهارات بانک مرکزی افزود: چرا باید یک مسئول بانک مرکزی با یک حرف بی‌ربط قیمت‌ها را 20 تا 30 درصد بالا ببرد.

وی با بیان اینکه باید شعارهایی سر داده شود که ضمانت عملی شدن آن وجود دارد افزود: نمی‌توان دیگر به شعارهایی که معلوم نیست عملیاتی می‌شود یا نه اعتماد و طبق آن رئیس جمهور آینده را انتخاب کرد. شعار لازم است اما باید شعارهایی سر داده شود که عملیاتی شود.

عارف، مشکل اشتغال، بیکاری و تورم را از جمله مشکلات مهم کشور دانست و افزود: افزایش قیمت‌ها و بیکاری جوانان بسیار نگران‌کننده است. ما باید از تجربه و توانایی‌های کشور برای حل مشکلات استفاده کنیم.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری افزود: مثلاً در بحث تجربه شخصیتی چون آقای خاتمی را داریم که می‌توانیم از ایشان استفاده کنیم.

وی با انتقاد از برخی تصمیم‌های دانشگاهی گفت: متاسفانه امروز وقتی می‌خواهند یک استاد دانشگاه را استخدام کنند از او می‌پرسند در انتخابات 88 به چه کسی رای داده است یعنی صلاحیت‌های علمی را در نظر نمی‌گیرند و بر همین اساس است که برخی اساتید دانشگاه نتوانستند صلاحیت حضور در دانشگاه را بگیرند.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری مهار تورم را مهمترین اولویت دولت آتی خواند و افزود: بی‌انضباطی مالی و پولی باید تمام شود. متاسفانه نقدینگی ما از 60 هزار میلیارد تومان به 450 هزار میلیارد تومان رسیده است و در مقابل وقتی ما با استقراض از بانک پول و قدرت را وارد بازار می‌کنیم تورم تشدید می‌شود.

عارف با بیان اینکه باید نرخ تورم را یک رقمی کرد به اهمیت سیاست‌های کلی و اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: ما باید روابط خوبی با کشورهای همسایه داشته باشیم و با این 11 کشور به نفع منافع ملی رایزنی کنیم. شرایط و پتانسیل ما در منطقه بی‌بدیل است و باید از آن استفاده کنیم.

وی افزود: باید از تجربه افرادی چون آقای هاشمی رفسنجانی که روابط خوبی با کشورهای همسایه دارند برای تقویت روابط استفاده کنیم؛ از آقای خاتمی هم که افتخار مطرح کردن گفت‌وگوی تمدن‌ها را دارد نیز باید و شخصیت برجسته و ارزشمندی‌است باید استفاده شود.

عارف قانون اساسی ایران را مترقی‌ترین قانون اساسی بین کشورها دانست و اظهار داشت: قانون اساسی ما بین سایر کشورها واقعا یک قانون مترقی است. همانطور که در همه کشورها می‌توان قوانین کلی را اصلاح کرد در کشور ما نیز این شرایط وجود دارد اما بنده قائل به حاکمیت قانون هستم و قانون را اجرایی خواهم کرد.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره فتنه 88 گفت: ما نمی‌توانیم در گذشته بمانیم گرچه مردم را خس و خاشاک نامیدند اما باید به آینده فکر کنیم.

وی افزود: بارها گفته‌ام در انتخابات 88 برخی که باید بی‌طرف می‌بودند دخالت کردند و برخی دیگر وعده‌های کاذب به مردم دادند اما باید نگاه به آینده داشت و در یک شرایط مناسب حوادث 88 را تحلیل و بررسی کرد تا مشخص شود سهم گروه‌ها و افراد مختلف از این حادثه چقدر بوده است.

عارف افزود: اینکه ما در گذشته بمانیم خواست رقباست آنها می‌خواهند همانطور که در این مدت تریبون‌ها انحصارا در اختیار آنها بود در آینده نیز همینطور باشد و جریانی با نام‌های خط امام جریان چپ و اصلاح‌طلب حذف شود.

وی افزود: بعد از حوادث 88 برخی یکسویه به دادگاه رفتند، یکسویه محکوم شدند و یکسویه درباره آنها قضاوت شد بنابراین بهتر است این شرایط در آینده مورد بررسی قرار گیرد.

عارف در پاسخ به این سوال چرا عنوان دانشجویان ستاره‌دار را که در دوران وزارت علوم دولت خاتمی مطرح شد را به دولت بعدی منتسب می‌کنید گفت: ما با ستاره دار شدن دانشجویان مخالفیم. دانشجو اگر هم می‌خواهد ستاره داشته باشد باید ستاره افتخار داشته باشد.

دولت تدبیر و امید نمی‌خواهد در ورزش تصدی‌گری داشته باشد

حسن روحانی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه انتخاباتی خود در برنامه «برای فردا» رادیو ورزش، اظهار داشت: در متن اسناد بالادستی ما بر ورزش تاکید شده است و اخیراً وزارتخانه‌ای هم در این زمینه تاسیس شد که امیدوارم موجب کمک بیشتر در عرصه ورزش باشد.

وی با تاکید بر اینکه ورزش را باید جزء متن و نه حاشیه زندگی دانست، اظهار کرد: ورزش را باید از ضروریات زندگی بدانیم و با این نگاه شاهد تحول بزرگتری خواهیم شد.

روحانی با بیان اینکه رئیس‌جمهور باید با چنین نگاهی برای ورزش برنامه‌ریزی کند ادامه داد: از دیدگاه سنتی در کشور ما به جای کلمه ورزشکار کلمه پهلوان مورد استفاده قرار می‌گرفت که بار فرهنگی زیادی در جامعه داشت.

 

وی تصریح کرد: پهلوان به معنای مردانگی، ایستادگی در برابر ظلم و سجایای اخلاقی توام با تواضع بود و همواره از پهلوانان انتظار تواضع و حمایت از مظلوم را داشته‌اند.

 

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: می‌خواهم واژه ورزشکار فقط به عنوان لفظ به کار برده نشود بلکه از لحاظ معنا به پهلوانی نزدیک شود چراکه پهلوانان همواره مرجع و الگو در جامعه بوده‌اند.

وی همچنین با اشاره به اینکه ورزشکاران همواره در نسل جوان تاثیرگذار بوده‌اند، یادآور شد: در سال‌های اخیر در کشور ما و سایر کشورهای دنیا می‌بینیم که قهرمانان بزرگ ورزشی در دنیای سیاست هم تاثیرگذار بودند به عنوان مثال در زمان انتخابات وقتی ورزشکاران به سمت کاندیدایی متمایل می‌شدند می‌توانستند مردم را با خود همراه کنند که این یک فرصت است.

روحانی با اشاره به هدف دشمن در تهاجم فرهنگی برای فاصله انداختن میان جوانان با رفتار ایرانی ـ اسلامی اظهار کرد: برای مبارزه با تهاجم فرهنگی، ورزشکاران می‌توانند با عمل و منش خود تاثیرگذار باشند.

وی به برخی سیاست‌های مشخص خود در زمینه ورزش اشاره کرد و ادامه داد: باید برنامه خاصی برای تربیت اخلاقی ورزشکاران در کنار تربیت فنی و ورزشی آنها در نظر گرفت؛ اخلاقی که با اخلاق ایرانی منافات دارد باید کنار بزنیم و فضاهای ورزشی توام با اخلاق باشد.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد که ورزشکاران باید با احساس مسئولیت به سمت پیشرفت‌های فنی و ورزشی پیش بروند.

 

وی سیاست دیگر خود را تشویق ورزشکاران برشمرد و در توضیح آن گفت: باید به گونه‌ای فرهنگ تشویق را در میان مردم گسترش دهیم که ورزشکاران اخلاق‌مدار مورد تفقد جامعه قرار گیرند و ورزشکاران بدانند که اگر از اخلاق دور شوند از مردم دور شده‌اند.

روحانی همچنین تاکید کرد: اگر در مواردی تخلف، فساد و ایرادی هم بود باید واقعاً برخورد صورت گیرد و مجازات‌های این قشر از جامعه باید بیش از مجازات‌های معمولی باشد چراکه محیط ورزش محیط مقدسی است و این قداست باید حفظ شود.

 

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری درباره برنامه‌هایش برای توسعه ورزش همگانی گفت: باید موضوع ورزش همگانی در سبد خانوارها قرار گیرد و رئیس‌جمهور باید برای این بخش به طور مشخص برنامه داشته باشد.

وی تصریح کرد: بعضی می‌گویند ورزش باید از مدرسه شروع شود اما من معتقدم که باید از خانه شروع شود و مادرها باید مهارت بیایند که چه طور حتی به کودک دو ساله خود برنامه ورزشی دهند و در کنار نشاط بچه‌ها با آموزش درست مهارت‌ها سلامت آنها را نیز تضمین کنند.

روحانی ادامه داد:‌ بعد از دوران کودکی باید برای دوره دبستان هم برنامه‌ریزی صورت بگیرد چه در زمینه آموزش و چه در زمینه فضاهای لازم این بخش نیازمند توجه است.

 

روحانی ورزش همگانی را در تامین سلامت جسمی و روحی جامعه حائز اهمیت برشمرد و افزود: شعار دولت تدبیر و امید فرهنگ ورزش و ورزش فرهنگی است. یعنی در کنار گسترش فرهنگ ورزش می‌خواهیم ورزش‌مان نیز فرهنگی باشد و در عین ارزان و در دسترس بودن در خانه‌ها،‌ مدارس، دانشگاه‌ها،‌مساجد و حسینیه‌ها و حوزه‌های علمیه، اصالت ورزش نیز در همه جا دیده و حس شود.

 

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: ورزش برای سلامت است و نباید سلامت را فدای ورزش کنیم باید این نکته مدنظر قرار گیرد که ورزش اصل نیست بلکه سلامت اصل است. دولت تدبیر و امید در زمینه ورزش نمی‌خواهد تصدی‌گری داشته باشد بلکه باید پشتیبان باشد.

روحانی تاکید کرد: یک بعد ورزش سلامت است هم سلامت جسمی هم روحی و اساسا اگر انسانی سالم بود با نشاط هم خواهد بود و ورزش به همراه خود نشاط، اخلاق و تعامل را به جامعه بازمی‌گرداند.

وی همچنین با بیان اینکه ورزش پا را از مرزها فراتر می‌گذارد و در دنیا نمود پیدا می‌کند، تصریح کرد: ورزش می‌تواند جایگاهی پیدا کند که همتای جایگاه فرهنگ و تاریخ ملت ایران باشد. ما ایران هستیم جامائیکا نیستیم. مهم این است که در المپیک چه مقدار ورزشکار بفرستیم و چه مقدار مدال بگیریم اینها در افکار عمومی جهان تاثیر دارد.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری ارتقای ورزش قهرمانی را ارتقای جایگاه کشور در عرصه بین‌الملل معنا کرد و گفت: ورزش را باید به مثابه قدرت نرم جامعه مدنظر قرار دهیم و جزئی از قدرت ملی ما باشد. چرا که توفیق یا شکست ورزش قهرمانی در عرصه بین‌الملل نشان از کارآمدی سیاست‌های ورزش کشور دارد.

وی همچنین اظهار داشت: باید در ورزش سیاست‌های ما افقی باشد نه عمومی به این معنا که در سیاست عمودی ابتدا استعدادهای خاصی را شناسایی می‌کنند و همان‌ها را پرورش می‌دهند تا به رقابت‌های بین‌المللی بفرستند اما در سیاست افقی فرصت حضور در عرصه ورزش به همگان داده می‌شود و افراد شایسته از میان جمع آنها انتخاب می‌شوند.

روحانی همچنین تاکید کرد:‌ افتخارات ما نباید محدود به گذشته باشد بلکه باید معطوف به کسب افتخارات در تمامی عرصه‌ها و با نگاه به آینده باشد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره برنامه‌هایش برای اجرایی شدن اصل 44 و توجه به بخش خصوصی در عرصه ورزش تاکید کرد: این موضوعی بسیار اساسی است و دولت باید تصدی‌گری خود را محدود به مواردی کند که باید متصدی آن باشد مانند امنیت، آموزش و بهداشت و در سایر زمینه‌ها برای فعالیت مردم زمینه و تسهیلات را فراهم کند و اساس قانون اصل 44 هم همین است.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت:‌دولت اگر رقیب باشد بخش خصوصی نمی‌تواند فعالیت کند لذا دولت باید زمینه‌های لازم را برای رقابت بخش خصوصی با یکدیگر فراهم کند و هر بخشی که موفقیت بیشتری را کسب کرده با حمایت، سیاست کلی و هدایت عام زمینه فعالیت هر چه بهترش فراهم شود.

روحانی تاکید کرد: در دولت آینده برای توجه به بخش خصوصی، سیاست‌های مدونی را در نظر گرفته‌ایم.

 

روحانی با بیان اینکه در بحث ورزش همگانی باید به  استعدادها اهمیت دهیم، اظهار داشت: جمعیت کشور ما یک جمعیت جوان است و ما باید متناسب با این شرایط برنامه‌های خود را دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه باید به سمت خصوصی‌سازی حرکت کنیم، افزود: دولت باید آنجا که مانع بخش غیردولتی می‌شود کنار برود و زمینه را برای حضور بخش خصوصی در همه عرصه‌ها از جمله عرصه ورزش، فراهم کند.

این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه باید امید و نشاط را به جامعه برگردانیم، ‌افزود: امید و نشاط در ورزش می‌تواند تاثیر مناسبی در دیگر عرصه‌ها داشته باشد.

روحانی فضای ورزشی را از جمله فضاهای نشاط‌آور در کشور دانست و با بیان اینکه باید فضاهای نشاط‌آور را در جامعه زیاد کنیم، تصریح کرد: ورزش یکی از مهمترین بخش‌های اسلام است که باید مورد توجه باشد؛ برای ایجاد نشاط جامعه باید زمینه را برای فعالیت‌های ورزشی فراهم کنیم و اگر قرار است ورزشی دسته‌جمعی برگزار شود، آن را به صورت دسته‌جمعی برگزار کنیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه باید سیاست‌های بخش سلامت را تقویت کنیم، افزود: بدون ایجاد جامعه بانشاط نمی‌توان به امیدبخشی در جامعه امید بست چرا که این جامعه بانشاط است که امید رابه دنبال دارد.

روحانی با بیان اینکه امید یعنی پیش‌بینی خوب برای آینده، افزود: باید زمینه‌های مختلف را برای حضور اقشار مردم در فضای ورزشی فراهم کنیم. آشفتگی‌ها که بعضا مشاهده می‌شود تنها با فضای امید و نشاط می‌تواند از بین برود.

وی در پاسخ به سؤالی درباره ورزش بانوان گفت: مسئله بانوان و مسئله خانواده یک مسئله مهم و قابل توجه است. زمانی که در دولت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بحث ورزش بانوان مطرح شد، عده‌ای حرف‌های زیادی زدند برخی‌ها گفتند نباید خانم‌ها وارد میادین ورزش شوند و ورزش همگانی کنند و برای رقابت به خارج از کشور بروند اما دیدیم که خانم‌ها رفتند ورزش همگانی انجام دادند و مشکلی پیش نیامد.

این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه گام‌های مهمی در ورزش بانوان برداشته شده است، افزود: باید سلامت جامعه بانوان را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهیم.

روحانی با بیان اینکه باید به لحاظ فرهنگی تحجر را کنار بزنیم، افزود: برخی تصور می‌کردند که ورزش بانوان با معیارهای دینی مغایرت دارد اما این در حالی است که هیچ مغایرتی بین ورزش بانوان و مبانی دینی ما وجود ندارد. بانوان ایرانی با حجاب و عفاف اسلامی در رقابت‌های جهانی حاضر شدند و رقابت کردند.

وی افزود:‌کاری که از ایران شروع شد موجب شد فرصتی به دنیای اسلام داده شود تا خانم‌های مسلمان در سراسر دنیا وارد عرصه‌های ورزشی شوند.

 

این کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به ورزش معلولین گفت: وزیر جدید بهداشت یک اقدام ارزشمند انجام داده و یک معلول را معاون ورزش معلولان قرار داد که این نشان می‌دهد که معلولیت مانع ورزش و فعالیت نمی‌شود.

 

روحانی با اشاره به تشکیل بوستان‌های ویژه بانوان در تهران گفت: لازم است از شهرداری تهران که بوستان‌های ویژه‌ای برای بانوان تدارک دیده تشکر کنم. باید این فضاها را در سراسر کشور تشکیل دهیم تا بانوان ایرانی بتوانند به راحتی ورزش کنند.

وی نقش ورزش در دیپلماسی را مهم برشمرد و افزود: وقتی قهرمانان ایرانی در سراسر دنیا حضور پیدا می‌کنند و رقابت می‌کنند نشان می‌دهد که ما به عنوان ایرانی اهل ورزش هستیم و البته دیپلماسی ورزشی خود را بیش از گذشته تقویت کنیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه ورزش می‌تواند کلید حل مشکلات در دیپلماسی باشد،‌ افزود: اینکه روی کلمه کلید تاکید می‌کنم به این معناست که ما می‌توانیم همه قفل‌های مقابل‌مان را باز کنیم چرا که ظرفیت آن را داریم. اما برخی می‌خواهند مشکلات را آنقدر پیچیده کنند که دیگر مسائل قابل حل نباشد.

روحانی افزود: اخیرا شنیده‌ام که غرب و آمریکا به دنبال محروم کردن حضور قهرمانان ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی هستند امیدوارم چنین چیزی را دنیا نپسندند چرا که ورزش مرز نمی‌شناسد؛ اگر رئیس دولت شوم قطعا جلوی این کارها را خواهم گرفت چرا که حضور قهرمانان ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی لازم است.

وی با بیان اینکه ورزش می‌تواند به کمک سیاست خارجی بیاید، افزود:‌ البته باید در عین حال سیاست خارجی در کنار ورزش باشد و به ورزش کمک کند. نباید ورزشکاران ایرانی وقتی به خارج از کشور می‌روند، در صف انگشت‌نگاری بمانند اما سایر ورزشکاران به راحتی وارد آن کشور شوند.

این کاندیدای ریاست جمهوری درباره تشکیل کابینه خود نیز گفت: همانطور که قبلا گفته‌ام بنده هیچ وزیری را برای هیچ پستی انتخاب نخواهم کرد مگر اینکه مرتبط با آن صنف باشد. باید وقتی فردی برای یک صنفی انتخاب می‌شود اعضای آن صنف خوشحال باشند احساس غرور و افتخار کنند لذا بنده با مشورت گرفتن از بزرگان و صاحب‌نظران آن صنف، اعضا را انتخاب خواهم کرد.

روحانی با بیان اینکه باید عدالت را در حوزه ورزش دنبال کنیم، افزود: باید شرایطی یکسان برای بروز ظرفیت‌های همگان در عرصه ورزش فراهم باشد و انشاءالله این کار را در دولت خود انجام خواهم داد.

وی با تاکید مجدد بر جایگاه موثر ورزش در کشور افزود: باید شرایطی فراهم شود که قهرمانان ورزشی ما بعد از پایان کار خود کنار گذاشته نشوند؛ ورزشکاران افتخار ملت هستند و ما باید از آنها تا پایان عمرشان حمایت کنیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری با تاکید بر تقویت تیم‌های ورزشی ایران افزود: امروز اسپانیا را با رئال مادرید و بارسلونا می‌شناسند گویا که اسپانیا همان رئال مادرید و بارسلونا است. ما نیز باید باشگاه‌های ورزشی خود را تقویت کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۲
    0 0
    دولت اگر رقیب باشد بخش خصوصی نمی‌تواند فعالیت کند.... یاد زمان اکبر هاشمی افتیدم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس