به گزارش مشرق، جمال شورجه به مهر گفت: نخستين جلسه شوراي عالي سينما با حضور آقايان دکتر محمود احمدينژاد رئيس جمهوري، دکتر سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، اسفنديار رحيم مشائي مشاور رئيس جمهوري، حجتالاسلام خاموشي رئيس سازمان تبليغات اسلامي، جواد شمقدري معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد و تعدادي از سينماگران برگزار شد، قرار بود آقاي ضرغامي هم در اين جلسه حضور داشته باشند که نتوانستند به ما ملحق شوند.
وي ادامه داد: مصوبات اين جلسهها اعتبار قانوني دارد و حضور رئيس جمهوري در اين نشستها نشان دهنده ميزان اعتبار و اهميت آنها است، آقاي احمدينژاد براي فرهنگ و سينما ارزش و اعتبار فراوان قائل است و تلاش دارد با همکاري سينماگران مشکلات اين صنف را حل کند. سينما ميتواند در پيشبرد اهداف نظام جمهوري اسلامي ايران نقشي پويا و موثر داشته باشد.
اين کارگردان افزود: بحثهايي که در جلسه اول صورت گرفت بيشتر در حوزه مباحث کلي و کلان بود، با توجه به اهميت سالنسازي قرار شد در اين زمينه کارهاي جدي صورت بگيرد، توليد فيلم درسينماي ايران سالانه 120 عدد است اما به دليل کمبود سالن تنها 35 فيلم ميتوانند اکران شوند، برنامهريزي براي سالنسازي در تهران و شهرستانها از اهداف اين شورا است.
کارگردان فيلم سينمايي "خلبان" گفت: قرار است نهادها و سازمانهاي مختلف مثل بنياد مسکن، شهرداريها و... اهتمام بيشتري براي سالنسازي نشان بدهند، مشارکت نهادها و سازمانهاي مختلف در امر سرمايهگذاري و توليد فيلم يکي ديگر از برنامههاي اين شورا بود.
وي درباره امنيت شغلي سينماگران گفت: يکي از مباحثي که مطرح شد و مقرر شد آقاي حسيني مراحل قانوني آن را بررسي کند مربوط به بيمه سينماگران بود، رئيس جمهوري تاکيد داشت در اين مورد بتوانيم به راهکارهاي سريع عملي برسيم و مشکل بيمه سينماگران و امنيت شغلي آنها را حل کنيم. آقاي احمدينژاد اصرار داشت با فاصله گرفتن از بوروکراسي اداري اين ماجرا هر چه رسيعتر به نفع اهالي سينما به فرجام برسد.
شورجه با اشاره به زمان اين جلسه گفت: اولين جلسه شورا دو ساعت و نيم طول کشيد اما قرار شد در ده روز آينده دومين جلسه تشکيل شود تا رئيس جمهوري مراحل پيشرفت کارها را دنبال کند و از آنها مطلع شود. يکي از دغدغههاي مهم ايشان و بسياري از اهالي سينما ساخت آثار فاخر است در اين جلسه مصوب شد هر سال 10 اثر فاخر سينمايي با بودجههاي خاص توليد شوند تا بخش فرهنگي سينماي ايران ضعيف نباشد.
اين نويسنده و کارگردان ادامه داد: تقويت سينماها از نظر سختافزاري و تجهيز سالنهاي سينما به پيشرفتهترين امکانات صوتي و تصويري از ديگر برنامههايي است که شورا دنبال ميکند، برگزاري هفتههاي فيلم و معرفي دستاودهاي فرهنگي سينماي ايران در کشورهاي ديگر هم از برنامههايي است که بنياد سينمايي فارابي و معاونت سينمايي با مشارکت نهادهاي فرهنگي ديگر بايد دنبال کنند.
کارگردان فيلم سينمايي "جنوب آسماني" گفت: اختصاص رديف بودجه بيشتر به سينما در سال آينده و سهيم کردن وزارتخانهها و سازمانهاي مختلف در توليد فيلم از ديگر برنامههاي شوراي عالي سينما است. من هم درباره همگرا کردن و همسو کردن جشنوارههاي مختلف کشور در راستاي اهداف فرهنگي نظام صحبت کردم.
شورجه در پايان ابراز اميدواري کرد در نشستهاي بعدي اين شورا، سينماگراني از طيفهاي مختلف حضور داشته باشند. در اولين جلسه شوراي عالي سينما که نهم ديماه برگزار شد، محسن علياکبري، داود ميرباقري، شهريار بحراني، احمد نجفي، مسعود دهنمکي و جمال شورجه حضور داشتند.