مشرق؛ این روزها فضای رسانه ای کشور مملو است از شعارهای اقتصادی ای از این دست؛ شعارهایی که نامزدهای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری برای جلب افکار عمومی از آن ها استفاده می کنند.


*   "قول می دهم ظرف دو سال آینده شرایط اقتصادی درست را فراهم کنم"

*   "مسابقه کار آفرینی در کشور راه‌اندازی می کنیم"

*    "ایجاد سالانه ۶۰۰ هزار شغل دور از دسترس نیست"

*   "برنامه ریزی اشتغال حداقل یک میلیون نفری در سال را داریم"

*    "برای اشتغال باید اقدامات اساسی انجام شود"

*    "رقم بیکاری بالا است"

*   "در دولت آتی به ۵ تا ۸ میلیون شغل جدید نیازمندیم"

*    "اجرای نامناسب بنگاه های زودبازده مشکل بیکاری را حل نکرد"

*   "اولویت کاری من دادن یارانه سبز است"

*    "در دولت من ۸ مورد یارانه به مردم تعلق می‌گیرد"

*    "تورم یک رقمی از طریق برقراری انضباط مالی تحقق پیدا می‌کند"

*    "یارانه‌ها افزایش می‌یابد"

*    "۵ میلیون کسب‌وکار خانگی ایجاد می‌کنم"

*    "مسکن مهر را ادامه می دهم"

*   "در چند سال ایران را دگرگون می‌کنم"

*    ....


فارغ از بررسی شعارهای اقتصادی برخی نامزدها که به خوبی نشان می دهد از سازوکارهای اقتصادی کلان بی اطلاع بوده و برنامه های چندین ساله شان را (در صورت دارا بودن چنین برنامه ای) بر پایه توهمات و یا در بهترین حالت، برآوردها و محاسبات اشتباه خود و اطرافیانشان به نگارش درآورده اند.

حجم بالای این شعارها مخاطب را دچار تردید می کند که آیا بحث بر سر انتخاب رئیس جمهور اسلامی ایران اسلامی است یا وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی؟
 
بی تردید امروز اقتصاد یکی از اولولیت های اصلی کشور بوده و معضلات اقتصادی نظیر بیکاری، گرانی، تورم و ... محسوس ترین مشکلاتی قلمداد می شود که بیشتر آحاد جامعه درگیر آن هستند.

اما اقتصاد یکی از اولویت های کشور است و نه تنها اولویت این کشور

سند این مدعا بیانات مقام معظم رهبری است که به واسطه اشراف قوی و مثال زدنی شان بر مسائل کشور در برهه های مختلف زمانی موضوعات لازم را گوشزد کرده و وظیفه مسئولان و مردم را تعیین می کنند.

البته اقتصاد مسئله‌ی مهمی است كه بنده در اين چند سال پی‌در‌پی بر روی آن تكيه كرده‌ام اما تنها مسئله هم مسئله‌ اقتصاد نيست.
(حرم مطهر رضوی 1/1/۱۳۹۲)

 


اقتصاد و مباحث اقتصادی آن گاه که از نگاه انقلابی رهبر انقلاب مورد بررسی قرار گرفته و مطرح می شود دو بعد اصلی را پوشش می دهد:

*اول آن که ایشان اقتصاد را تحت سبک زندگی اسلامی مدنظر قرار داده و آن را صرف ابزاری برای حفظ اقتدار، شرف و عزت کشور و مردم می دانند.

*دوم آن که بهبود شاخص های اقتصادی را از حیث توجه و رسیدگی حکومت به مشکلات معیشتی مردم به خصوص محرومان و مستضعفان به عنوان یکی از وظایف حکومت اسلامی بیان می کنند.

در واقع در نگاه معظم له اقتصاد، معیشت، ثروت، رفاه مادی و مانند اینها زیرمجموعه سبک زندگی انسان مسلمان است و حکومت اسلامی از اقتصاد به عنوان یکی از ابزارهای تسهیل کننده روند تعالی ملت و رقم زننده ی آرامش دنیوی و اُخروی افراد جامعه استفاده می کند.

باید توجه كرد كه این پیشرفت‌ها وسایل و ابزاری است برای دستیابی به بخش حقیقی و نرم‌افزاری تمدن اسلامی؛ یعنی سبك و شیوه‌ی زندگی.
(دیدار با جمعی از جوانان خراسان شمالی ۱۳۹۱/۰۷/۲۳)


در این نگاه رفاه مادی هدف حکومت و جامعه اسلامی و تضمین کننده حیات طیبه نیست، اگرچه تسهیل کننده است.


 
انسان و جامعه انقلابی با حداقل نیازهای مادی به سوی قله گام بر می دارد، اگر هم دنبال رفاه باشد، آن را برای حفظ اقتدار ملی و یا فراهم کردن زمینه آسایش برای اقشار ضعیف تر می خواهد. بعضاً مشاهده می شود که میان نگاه رهبر فرزانه انقلاب و مسئولان شکاف های عمیقی وجود دارد که نمونه آن در اظهارات برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نهفته است.
 
برخلاف نگاه رهبر انقلاب که اقتصاد را در کنار فرهنگ، سبک زندگی، امنیت ملی، مباحث اعتقادی، تمدن سازی، ورزش، رسانه، جنگ نرم، امور نظامی و ... در نظر گرفته و آن را به صرف ابزاری در راه ساخت کشور اسلامی و سپس برپایی تمدن نوین اسلامی مطرح می کنند، بیشتر مسئولان اقتصاد را هدف گرفته و برنامه های خود را حول آن ترسیم می نمایند.

بر همین اساس نامزدهای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری نیز ترتیب اولویت اول خود را اقتصاد در نظر گرفته و تصور می کنند تنها نیاز مردمی که پس از 35 سال همچنان پای آرمان های انقلاب اسلامی خود ایستاده اند نیاز های اقتصادی ایشان است.

در حالی که اگر اولویت اول کشور اقتصاد می بود رهبر انقلاب که همواره از درک بالای مردم تمجید کرده و هنگام ترسیم افق های کلان بر روی آن ها حساب می کنند، در این مورد نیز به شکل صریح درباره معضلات اقتصادی با مردم صحبت کرده و برای مثال آن ها را دعوت به قناعت و ... می  فرمودند، در حالی که ایشان با واقع نگری وضع کشور را بدر و خیبر توصیف می نمایند.

همچنان كه قبلاً عرض شده است، شرائط، شرائط بدر و خيبر بود؛ يعنى شرائط قبول چالشها و دشوارى‏ها و غلبه‏ ى بر آنها.
(پيام نوروزی ۱۳۹۱)


و باز اگر اولویت اول مردم اقتصاد بود اکنون خیابان های ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای امریکایی و اروپایی مملو از مردم معترض به سیاست های اقتصادی می شد.


 

تفاوت دیگری که نگاه نامزدهای انتخاباتی و در کل تعداد زیادی از مدیران با دیدگاه مقام معظم رهبری دارد این است که ایشان اقتصاد را زیرمجموعه ای از یک کل به نام سبک زندگی در نظر می گیرند اما مدیران مبتنی بر نگاه علوم غربی اقتصاد، فرهنگ و ... و هر یک از حوزه های دیگر را جداگانه در نظر گرفته و مورد بررسی قرار می دهند.

نتیجه آن که هنگامی که رابطه بین اقتصاد و سبک زندگی از بین برود و تأثیر اقتصاد بر سبک زندگی در نظر گرفته نشود استفاده از اقتصاد لیبرالی به گرایش مردم به سبک زندگی امریکایی دامن می زند و بد تر از آن از مبحث مهم تر یعنی سبک زندگی غفلت صورت می پذیرد.

پيشرفت در مفهوم اسلامى، با پيشرفت يك بُعدى يا دو بُعدى در فرهنگ غربى متفاوت است؛ چند بُعدى است. يكى از ابعاد پيشرفت با مفهوم اسلامى عبارت است از سبك زندگى كردن ...
(دیدار با جمعی از جوانان خراسان شمالی ۱۳۹۱/۰۷/۲۳)


در واقع نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مانند بسیاری از همتایان خود با مشغول شدن به اشتغال، فرهنگ، سیاست و ... حوزه بالادستی که زندگی و سبک زندگی است را فراموش می کنند، حال آن که بدون مشخص کردن سبک زندگی مطلوب و طرح ریزی برای پیاده سازی آن صحبت از اقتصاد و دیگر حوزه تنها اتلاف هزینه و زمان کشور و مردم است.


 
نامزدهای دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری باید در نظر داشته باشند دولت به عنوان بالاترین مسئول اجرایی کشور نه تنها در حوزه اقتصاد بلکه در سایر حوزه ها و بخش ها نیز وظیفه دارد به مردم خدمت کند، خدمتی که نحوه انجام آن تأثیر مستقیم بر سبک زندگی افراد جامعه خواهد داشت.

به طور کلی رفتار، منش و عملکرد هر دولت برای چهار سال سبک زندگی مردم یک جامعه را تعیین می کند، از گفتار و رفتار رئیس دولت گرفته تا سیاست خارجی و سیاست های اقتصادی و فرهنگی و ... هم ظاهر دولت و دولتمردان و هم عملکرد آن ها زندگی و سبک زندگی آحاد جامعه را دچار تحول خواهد کرد.

برای مثال دولتی که در سیاست خارجی خود عزتمندانه و مقتدر رفتار کند، این اقتدار در زندگی مردم جامعه بازتاب پیدا خواهد کرد و دولتی که سیاست های ذلیلانه در پیش گیرد باعث رواج ذلت، حقارت در میان مردم خود خواهد شد. بنابراین سبک زندگی افراد یک جامعه به مدت چهار سال تحت الشعاع فعالیت های دولت و سبک زندگی دولتمردان قرار خواهد گرفت.

 حال سوال اینجاست نامزدهایی که بیشترین شعارهای انتخاباتی خود را حول مسائل اقتصادی چیده اند، آیا در زندگی شخصی خود نیز تا این اندازه به مسائل مادی و اقتصادی توجه دارند؟ افرادی که خود را برای تصدی چهارساله بر منصب ریاست جمهوری کاندیدا کرده اند چه منش و روشی در زندگی شخصی خویش دارند؟ روشی که نه تنها زندگی دنیوی که حیات اخروی افراد جامعه را نیز دچار تغییر خواهد کرد.



 
سبک زندگی حاصل از برنامه های دولت در کنار منش دولتمردان تأثیر مستقیم و گاه بی بازگشتی بر زندگی مردم می گذارد. سبک زندگی امروز افراد جامعه محصول عملکرد دولت های گذشته و رؤسای آن ها بوده است. متأسفانه بیشتر نامزدهای انتخابات یازدهم کمترین توجهی به مباحث حوزه سبک زندگی ندارند، در حالی که سبک زندگی و برپایی تمدن نوین اسلامی در سال گذشته به شکل ویژه ای از سوی مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفت.
 


جست و جو در فضای مجازی نشان می دهد یکی از کلماتی که کمترین کاربرد را در بین سخنان نامزدهای انتخابات داشته است(و شاید اصلا نداشته است)، سبک زندگی و کلیدواژه های پیرامون آن می باشد.

نامزدهای انتخاباتی و تیم های فکری شان حتی فرصت نکرده اند در میان سایت ها و وبلاگ ها به بررسی خواسته های اصلی مردم بپردازند. زمانی که حتی نوجوانان و جوانان شهرستانی مناطق دور از پایتخت در وبلاگ هایشان سبک زندگی و مؤلفه های آن را از نامزدها مطالبه می کنند.
نامزدهای 50 و 60 ساله محور صحبت های خود را مباحث اقتصادی صرف، آن هم در نازل ترین شکل و محدود به مسائل روزانه خورد و خوراک و رفاه مادی قرار داده اند.

به این ترتیب برخی نامزدها مردم را عده ای عوام که به دنبال سیر کردن شکم خود و فرزندانشان و یا گرفتن عروسی و داشتن درآمد ثابت هستند، در نظر می گیرند، در حالی که مردم بسیار جلوتر از آن ها بوده و با اقتدا به امام خود رفاه اقتصادی را در جهت زندگی عزتمندانه و کریمانه و برای نیل به اهداف والای انقلاب اسلامی می خواهند.



 
به راستی اگر مردم ایران اسلامی به دنبال زیست مادی و رشد و نمو حیوانی و نباتی می بودند، اساساٌ نه انقلاب می کردند و نه در هشت سال جنگ تحمیلی فشار و مشقت های فراوان اقتصادی را متحمل می شدند.

در مجموع سبک زندگی محمدی صلی الله علیه و آله واژه مغفول مانده در برنامه ها و صحبت های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری است.

بعید به نظر می رسد هنگامی که این موضوع از طرف نامزدهای ریاست جمهوری که به عنوان شاخص های مدیران کلان نظام واجد احراز صلاحیت شده اند، نادیده گرفته شده است در میان نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا مورد توجه قرار گرفته باشد.
 



به این ترتیب می توان چنین ارزیابی نمود که اکثر نامزدهای محترم انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر اینکه حوزه سبک زندگی را نادیده گرفته اند، عملکرد گذشته آن ها در پست های مختلف نشان می دهد با نگاه تکنوکرات خود تنها به مؤلفه های سبک زندگی وارداتی و یا با ارفاق سبک زندگی غیر ایرانی و غیر اسلامی دامن زده اند؛ حتی در حوزه اقتصاد که سنگ آن را به سینه می زنند نیز سبک زندگی را در نظر نگرفته و مدل اقتصادی بومی و اسلامی مد نظر ندارند.

حتی اگر اقتصاد به عنوان بخشی از سبک زندگی جامعه در نظر گرفته نشود نمی توان تأثیرات مستقیم آن بر سبک زندگی افراد جامعه را نادیده گرفت. برای مثال روشن است که ربا و وجود آن در نظام بانکداری و ساختار داد و ستد باعث آلوده شدن سفره مردم که خود نوعی نادیده گرفتن عفت شکم است، خواهد شد، در نتیجه نسل کودک و نوجوانی که گوشت و پوست آن ها ناخواسته از مال آلوده به ربا روئیده حتی اگر مخالف سخن حق نباشند، مشتاق آن نیز نخواهند بود.

این ساده ترین مثال از تأثیر اقتصاد بر سبک زندگی مردم جامعه و مؤلفه ای مانند عفت است، در حالی که مثال ها و موارد بسیاری در این باره وجود دارد. نامزدهای محترم به ویژه نامزد پیروز در انتخابات باید توجه داشته باشند که تک تک افراد جامعه نتایج سیاست های اقتصادی ایشان را با جسم و روح خود لمس کرده و سعادت و شقاوت برخی از آن ها در همین چهار سال آینده و بر حسب بسط و نفوذ عناصر عفت و غیرت در جامعه رقم خواهد خورد.

آیا مسئولی که توان مبارزه با دلالی و احتکار را نداشته و بر مسندی که نباید تکیه زده شریک این فرد نخواهد بود؟

نامزدهای انتخاباتی علاوه بر حوزه اقتصاد و یارانه ها و مسکن مهر باید مسائل و موضوعات کلان تر و اساسی تری مانند سبک زندگی را نیز در نظر بگیرند و نخبگان و اهل نیز ضمن هوشیاری دادن به افراد عادی جامعه باید ذهن آن ها را از شعارهای جذاب اقتصادی به سمت این حوزه ها هدایت کنند زیرا در غیر این صورت مجددا امام خامنه ای چهار سال دیگر باید به طرح مباحث سبک زندگی و حیات طیبه بپردازد، شاید که در دولت دوازدهم مورد توجه واقع شود.





نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 73
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمد ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۲
    0 0
    احسنت مشرق جان
  • ۰۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    احسنت و کوفت! یعنی نمیفهمی این مقاله در راستای اهداف دولت است؟
  • سید ۰۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    درسخنان آقای جلیلی از تمدن و سبک زندگی مواردی گفته شده
  • ۰۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    مسئله اجتماعی هم مهمه. جمع کنید این بند و بساط گشت ارشاد مربوط به قرون وسطی. به زور میخوان مردمو بفرستن بهشت
  • لیلا ۰۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    من تا حالا که از هیچکدوم از نامزدا در مورد حذف ربا چیزی نشنیدم یکی از مشکلات عمده ی مردم همین باز پرداخت وامهاست نمیدونم کی میاد اون روزی که همه چیزمون اسلامی بشه!
  • محمد ۰۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    اگر در گفتار و برنامه نامزدها دقت بیشتر میکردی اینطور قضاوت نمیکردی اسم نمیبرم تا خودتان با مراجعه به برنامه نامزدها و صحبتهای انها قضاوت کنید
  • ۰۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    واقعا" بغض نسبت به برخی چیزها چشم دل شما را کور کرده است . چشم ها را باید شست / جوره دیگر باید دید
  • امیر ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    این ها درست اما وقتی به خصوص برای اقشار ضعیف اجتماع شرایط مناسب اقتصادی فراهم نباشه، روی هیچ چیز دیگه نمیشه کار کرد مردم نباید در زمینه معاش هشتشون گرو 9شون باشه و متاسفانه هست و این اتفاق بد در دولتی افتاده که رئیس دولتش مثل همین آقایی که شما تبلیغشو میکنید و من اسم نمیبرم، در زمان تبلیغاتش از اقشار ضعیف میگفت و میرفت به کپرنشین ها سر میزد اما همه دیدیم که بی تدبیری و مدیریت کیلویی و عدم استفاده از متخصصین کشور کار ما رو به جایی رسوند که اقشار ضعیف (از نظر معاش) از دولت همون آقا بیش ترین ضربه رو خوردن مشکل اقتصاد اگر اساسی حل بشه، اون وقت میشه روی بقیه مسائل هم کار کرد
  • ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    "و باز اگر اولویت اول مردم اقتصاد بود اکنون خیابان های ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای امریکایی و اروپایی مملو از مردم معترض به سیاست های اقتصادی می شد.
  • ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    اینکه اولین مناظره در بحث اقتصاد باشد، منطقی است، چون اصلی ترین نقطه فشار دشمن در حال حاضر اقتصاد است و چند سال است نامگذاری سالها توسط مقام معظم رهبری، اقتصادی است. ولی از آنجا که فرهنگ اساس و زیربنای جامعه و جهت دهنده به همه امور است، در همه بحث ها از جمله اقتصاد، باید نسبت میان آن و حرکت کلی فرهنگی مدنظر نامزد محترم نیز مورد اشاره قرار گیرد. لذا با این نظر مشرق موافقم ولی نه به این غلظت!
  • پیر ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    اگر مشکل ما فقط اقتصاد بود که شاه را بیرون نمی کردیم ما برای استقلال آزادی و جمهوری اسلامی که بنیانگذار آن امام خمینی بود وآرمانهای بلندی که داشت... انقلاب کردیم
  • ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    واقعا براتون متاسفم بصیرت بصیرت بصیرت باید داشت در این برهه از زمان دشمنان ما دوست دارند ما ملاکمان در انتخاب رییس جمهور فقط وعده های اقتصادی باشد تا مسایل سیاسی. چون بابت این تحریم ها خیالشان تا حدودی راحت است فقط مسا له سیاست خارجی است که برای آنها مهم است چون تنها آن است که میتواند در همه چیز حتی تحریم ها اثر کند آنها کسی را میخواهند که تنها ذره ای سازش پذیر باشد و در این زمینه اقتدار مناسب را نداشته باشد تا آخر مناظره ها را ببینید و انتخابتان از روی عقل و منطق باشد نه از روی لج و لجبازی و احساس
  • ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    ای بابا ... اینجا هم رفتی تو تبلیغ جلیلی مشرق جان؟ بیت الماله ... حداقل تو کاندیداهای اصولگرا تبعیض قائل نشو؟ حیات طیبه اصلنم تابلو نبودا!
  • عباس ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    البته اقتصاد هم مسئله کم اهمیتی نیست ولی قطعا مهمترین مسئله کشور ما که باید همه چیز را فدایش کنیم دست یابی به بمب اتم است اگر ما به این قدرت برسیم میتوانیم در مقابل همه قدرتهای دنیا بیاستیم و هیچ کس نمیتواند به ما حرفی بزند
  • صادق ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    حک.مت با کفر پایدار میماند اما با فقر پایدار نخواهد ماند
  • سیاوش ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    اقتصاد درست شود یقیه مسائل خود به خود درست میشود
  • حسين ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    ادب؟؟؟
  • محسن ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    ادب هم چیزی خوبیه.اتفاقا خیلی خوب نوشته.
  • یک مادر دلسوز ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    وای وای تازگی ها چه عصبانی و بداخلاق شدی ناشناس جان ،پسرم این چه حرفی بود که به داداش محمدت گفتی
  • ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    مشکل اصلی تو این مملکت این تفکر تعصبی مسخره است که فکر میکنه هرچی در راستای اهداف دولتی که من باهش مخالفم باشه بده و حتی اگه درست هم باشه نباید ازش تعریف کرد!! تازه این مطلب در مورد سخنان رهبری و نقل قول از ایشونه یعنی چی راستای اهداف دولت؟؟؟باید حد و حدود مقام ها را در نظر گرفت، رهبری یعنی ترسیم کننده مسیر و وظیفه دولت قدم برداشتن در اون راهه!!
  • ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    ناشناس جان با یک صلوات در اختیار خودت قرار داری !! برو عمویی دنبال بازی ت
  • ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    این طور نیست تا جامعه به سمت ارزش های اسلامی نرود اقتصاد هم درست نمی شود تاوقتی مردم از کارشان می دزدند احتکار می کنند و حاضرند برای 25 تومان ناقابل سر دیگران را کلاه بگذارند وضع اقتصاد همین است در ضمن مشرق جان انصاف داشته باش هست نامزدی که از اول حرف از اسلام و ارزش های اسلام می زد و می زند
  • علی ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    الحق که راست گفتی
  • محمدموسویمح ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    موافقم حرف خوبی زده مشرق.اگرالان مشکل گرانی نبودکاندیداهاباچه موضوعی مغزمون روله میکردن؟
  • علیرضا ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    از 17 وزارتخانه دولت، حداکثر 3 وزارتخانه سر و اکر با مقولات فرهنگی دارند. عزیزم مسئله اداره کشور مسخره بازی نیست، شخص توانمند میخواهد. در ضمن ما قرار نیست وزیر فرهنگ منصوب کنیم. رئیس جمهور میخواهیم آقا جون
  • ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    عزیزم وقتی تو کوچه و بازار قدم بزنی میبینی که مردم دارند به همه چیز فحش میدند، وقتی درآمد یک نفر 50 درصد سال قبل شده است شما چه انتظاری از این جامعه دارید. در ضمن مگر میخواهید وزیر فرهنگ یا رئیس حزب انتخاب کنید که اینقدر بر روی کاندیدایتان مانور میدهید؟
  • ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    جليلي؟؟؟؟؟
  • ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : فقر ، انسان را در آستانه كفر قرار مى دهد . .. و فقر که از دری بیاید، ایمان از در دیگر میرود. سبک زندگی چیز مهمی هست اما در کنار معیشت و زندگی راحت هست که میشه مردم رو ترغیب کرد. والسلام
  • رضا ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    عزیزان البته که باید اقتصاد ما بهتر شود و مردم به رفا حداقلی برسند ولی نباید از ارزش ها مون عقب نشینی کنیم مگه ما واسه نون و گوشت و پسته و مرغ انقلاب کردیم؟؟؟ که حاضره جونشو بده واسه این چیزا؟ اقتصاد وسیله ست هدف نیست.... البته که باید وسیله باشه تا به هدف رسید و لی هدف ارجعیت داره... مطمئن باشیید اگه ما از مواضع و اصول خودمون عقب مشینی کنیم و به سازش روی بیاریم اقتصاد درست میشه و لی میشیم یه مصرف کننده و دریوزه ما انصافا تو همه چی داریم روز به روز پیشرفت می کنیم.... ولی به نظرتون چرا تو اقتصاد ضعیفیم... اصلا به نظر من یه دستی تو ایران داره چوب لای چرخ اقتصاد میذاره.... اونم اونایی هستن که کارخونه ها و زمین ها و املاک و صادرات و واردات دست شونه.... یادمه سال 85 احمدی نژاد تو یه مصاحبه ناخواسته لو داد و گفت: ما چندین طرح بازسازی و عمرانی و احداثی داشتیم... و تو سفرهای استانی مون بهر مردم قولش رو دادیم .ولی وقتی خواستیم شروع کنیم اون زمین رو برای احداث خریداری کنیم به مشکل برخوردیم..و بعد فهمیدیم که یکی از آقا زاده ها وقتی از ماجرای ساخت و ساز دولت توی اون استان خبر دار شد تمام زمین های مورد نظر مارو با قیمت پایین خرید و یک قیمت بالا به ما اعلام کرد که دهها برابر براورد ما بود تا به زعم خودش توی روند ساخت و ساز ما اخلال ایجاد شه و کار به تاخیر بیفته که همینطور هم شد...
  • ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    ظلم نه فقر
  • سرشناس ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    صادق جان اون حدیث میگه : با کافر باقی می ماند اما بدون حکومت همه چیز از بین می رود. موضوع این حرف چیزه دیگه ایه آره بابا جان
  • میترا ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    من هیچکس را متهم نمیکنم ولی چرا هیچکس در مورد بانکها و سود های سرشار ان حرفی نمیزند ؟؟؟ ایا رهیری در سالهای قبل نفرمودند که کسی را انتخاب کنید که وابسته به باندهای قدرت و ثروت نباشد ؟؟؟نکند در دراز مدت بشویم همان امریکایی که ارزوی مرگ سیستمس را داریم و پشت سر روسای جمهورمان این باندهای زر زور و تزویر باشد؟ خدا نیاورد . مشرق باز هم بنویس
  • rahro ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    شما گشت ارشاد میبینی؟ ما که ندیدیم! میدونی کجان آدرس بده ما هم بدونیم! نزدیک خونه ما که رسما دیگه حجاب معنی نداره! راحت راحتن بدون گشت ارشاد!!!!!!
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    مدینة النبی فقیر ترین حکومت بود اما نه تنها از بین نرفت بلکه بعد 200 سال از شمال افریقا تا شرق اسیا گسترش پیدا کرد خواهشا شر و ور به جای جملات قصار تحویل ندید
  • ایرانی ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    بسیار عالی . نکته خوبی بود .
  • ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    اقتصاد آمریکا که درست بود پس چرا بعدش خراب شد
  • ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    انقدر ضایه از سایت رفقای جلیلی کپی نگنید مقاومت با فقر بی زاری از اسلام رو در پی داره
  • ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    ادم گرسنه ایمانش کجا بود لطفا شروور نگین
  • سمیرا ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    این طرفدارای جلیلی چقدر فرصت طلبن تنها کسی که کمی حرف از سبک زندگی و تمدن میزنه آقای ولایتی هست که البته من بهشون رای نمیدم
  • سمیرا ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    غرضی راجع به این قضیه صحبت کرده
  • سمیرا ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    ناشناس چه ربطی داشت؟
  • محمد313 ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    اولویت حفظ اسلام ناب محمدیست، بر چهره دلربای مهدی صلوات بفرست.
  • محمد313 ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    بمب اتم؟!
  • محمد313 ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    الکی میگه.....
  • سیاوش ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    شما واقعا فکر میکنید اقتصاد آمریکا خراب شده؟
  • ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    چون انها دین ندارن
  • ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    استاد میر باقری ما باید به دنبال تعامل با جهان باشیم اما با دکترین انقلاب اسلامی نه با دکترین نظریه اعتدال که نظریه لیبرال دموکراسی است .
  • ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    تنها کسی که در این زمینه تو برنامه هاش مدام داره میگه جلیلیه
  • ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    بهترین تیتری بود که تا حالا زدی ما انقلاب نکردیم که شکممون پر بشه مردم جوون ندادن تا به اب و نون برسیم 8 سال مقاومت 34 سال مقاومت در برابر زورگویی و زیاده خواهی دشمن
  • ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    بله امروز اقتصاد الویت اول کشور است زیرا بدون اقتصاد قوی نمی توان بودجه ی کافی به دانشگاه ها و مراکز علمی ارائه داد و صنایع ضعیف و قوی همه دچار ورشکستگی خواهند شد و از همه مهم تر نمی توان قدرت نظامی کشور را جهت دفاع در برابر کفار ارتقاع داد و در نتیجه کمر کشور می شکند،کشور اسلامی نباید فقیر و تهی دست باشد تا خدای نکرده دشمنان طمع کنند. اگر هم می بینید که مردم فعلآ صدایشان از گرانی در نمی اید به خاطر حد استانه ی بالایشان نیست بلکه فقط به خاطر اسلام و رهبری عزیز است و مردم عاشق چشم و ابروی کسی نیستند. در اخر این را هم بگویم که پیامبر گرامی اسلام (ص) می فرماید: از دری که فقر وارد شود از در دیگر ایمان خارج می شود. امیدوارم نمایش دهی گرچه بعید می دانم.
  • ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    واقعا متاسفام با این غرض و مرض نظر دادنت
  • محمد313 ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    په نه په/ وال استریت.....
  • ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    جالبه چند تا مقاله مثل همین روبرو شدم در مورد بحث های غیر از اقتصاد و حتی گاهی اقتصادی که افرادی در آن نظر میدادند که چرا از جلیلی حمایت میکنید و کاملا این مشخصه که خود آنها هم میدانند اهداف جلیلی هم اینست ودرست است (مثل اینکه جلیلی تنها هدفش اقتصاد نیست و تنها کسی که فقط اقتصاد مد نظرش نیست و به بحث های دیگر هم میپردازد جلیلی است )ولی نمیدانم چه بغضی است که دوست ندارند قبول کنند
  • شناس ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    كاش يكي به امثال خانوم سميرا ميگفت شما كه ادعاي فرهنگ و تمدنتون ميشه، چرا هنوز نميدونيد تخريب كانديداها و هوادارانشون بي فرهنگي محضه...
  • شناس ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    نه سياوش جان! دولت و بانك ها و كارشناسان اقتصادي آمريكا نميفهمن! حاليشون نيست! شما ميدوني!باشششش!
  • ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    درود بر فرمانده منتخب امام (ره) امام خمینی: به آقا محسن بگوئید خط مقدم نرود، حفظ جان ایشان، واجب است
  • ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    مادر جان من داداش نفهم نمیخام!
  • ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    فقر دین کسی را میبرد که سبک زندگی و تفکراتش دینی نباشد از مشرق متشکرم من هم حالم بد میشه وقتی این‌قدر فضا بوی اقتصاد بدون توجه به زندگی دینی داره
  • ... ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    تعصب کورتون کرده!
  • javab ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    جناب ناشناس شما می خواهید با بی حیایی و بدحجابی مارو به زور بفرستی جهنم.
  • ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    شما مگه تو این کشور زندگی نمیکنید وضع اقتصاد کشور خوب نیست کسی که تو جیبش پول نباشه هرچیم خوب باشه ته دلش استرس داره.
  • كاظم ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    من نمي دونم اقاياني كه مي گويند اقتصاد مشكل اول كشور نيست يا در ايران زندگي نمي كنند يا از درامدهايي برخوردارند كه فقط خدا مي داند و بس اقاي عزير نرخ تورم چقدره چند تا كشور در دنيا نرخ تورم ما رو دارند اخه اجاره منزل چقدره قيمت خودرو چقدر شده اصلا برنج كيلو يي چند ه من بدبخت حداقل بگير ليسانسيه چطور بتونم با 500 تومن اجاره بدم چطور ازدواج كنم اصلا نمي دونم سال اينده مي تونم كار كنم يا اخراجم بله عزيزم البته مي دونم نظرم غير قابل انتشاره ولي براي شما كه الان داري مي خوني گفتم كه بدوني والسلام
  • پ ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    ببخشیدا جناب صادق اصل جمله اینه که حکومت با کفر باقی می ماند اما باظلم باقی نمی ماند
  • zahra ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    وقتی احمدی نژاد اومد استقلال بانک مرکزی رو گرفت و شورای پول و اعتبار و از بین برد. پس رئیس جمهور بعدی مهمه که این فاجعه رو ادامه ندن پس اولویت میشه اقتصاد و بانک - خدا نصیب هیچ کشوری نکنه این جور تصمیماتی رو که 8 سال بر ما گذشت
  • ۲۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    احسنت گل گفتی
  • حسین ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    عزیزان.ما رییس جمهوری میخوایم که اول دینداری رو سرلوحه قرار بده وحرص رسیدن به صندلی ریاست رو نداشته باشد بعضی ها دارن به هر دری میزنند که رییس جمهور شن حتما یه ریگی به کفش دارن
  • ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    0 0
    اصلا معلوم نبود که میخای بگی به جلیلی باید رای بدیم.............فقط قالیباف بنده خدا بازی با الفاظ بلد نیست فقط میدونه بایدبه درد مردم برسه اونم با مدیریت جهادی..........یک یا علی تا حماسه اقتصادی........
  • متین ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    0 0
    شما اگه با اسم خودت نظر نمیدی لااقل بی اسم نظر بده!! اینطوری بهتر نیس جناب میترا؟؟؟
  • محمد ۰۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    0 0
    مشکل اصلی مملکت نگاه فرهنگی به کشورداری ومردم داریه.تافرهنگ درست نشه اقتصاد درست نمیشه
  • احسان ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    0 0
    عزیزان مگر فقط سه وزارت دولت باید رویکرد فرهنگی صحیحی داشته باشند. حتی اقتصاد باید رویکرد فرهنگی صحیحی داشته باشد یعنی با توجه به نگاه صحیحی به شناخت انسان و ادامه او تا ابد. بدون چنین نگاهی ماهاتمیر محمد یا اردوغان بهتر هستند هم رفاه را می آورند هم به صورت واضح جامعه را به سوی بی دینی نمی برند. البته به سوی واضح نمی برند.
  • ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    0 0
    ديگه شعار كافيه ايا وقت عمل فرانرسيده
  • ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    0 0
    ما در مورد فقر تا دلتون بخواد حدیث وروایت داریم حالا هرکس به نفع خودش حدیث نقل میکنه مگه پیامبرص نفرمود: هیچ چیز برای من محبوب تر از فقر نیست و...
  • ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    0 0
    آخه بنده خدا ایشون که نامبردی بازی با الفاظ رو بلد نیس؟ توی گفت و گو ویژه خبری ایشون که من گوش میکردم با اینکه طرفدار کسی دیگه هستم، یه جوری از بدبختی و فلاکت مردم دم میزد که داشت اشکم در می اومد!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس