کد خبر 219008
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۱

در پی اتفاقات اخیر و جلسات متعددی که هیات بازگشایی خانه سینما با سینماگران مختلف در خصوص چگونگی بازگشایی خانه سینما داشته است، هیات مدیره خانه سینما در نامه‌ای سرگشاده خطاب به محمود احمدی‌نژاد نکاتی را در این خصوص متذکر شده است.

به گزارش مجله سینمایی مشرق به نقل از فارس، پس از حدود یک‌سال و نیم تلاش برای اصلاح اساسنامه خانه سینما به دلیل  مشکلات جدی که در اساسنامه آن وجود داشت و موجب تعطیلی آن شد ،اکنون و در شرایطی که به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری وزارت ارشاد با موافقت با اضافه نشدن عنوان«جمهوری اسلامی»به خانه سینما از مواضع محکم خود در آغاز این حرکت کوتاه آمده است ، هیات مدیره سابق خانه سینما هم شمشیر را از رو بسته اند و در نامه‌ای سرگشاده به رییس جمهور مدعی نکات غریبی شده‌اند :
 
هیات مدیره سابق خانه سینما در این نامه‌اسرگشاده خطاب به محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران نوشته است: همان طور که مستحضرید در جلسه روز 21 شهریور1391 (روز سینما ) در دفتر ریاست جمهوری و در حضور جنابعالی توافق شد که گروهی برای اصلاح بندهایی از اساسنامهٔ خانه سینما – که معاونت سینمایی به بهانه آنها سعی داشت خانه سینما را به تعطیلی بکشاند - تعیین شوند تا به رفع بهانه اقدام کنند. هیئت مدیرۀ لازم می داند گزارش مسیر طی شده پس از آن دیدار و مراتب قانونی مترتب بر آن را به استحضار برساند.
 
پس از گذشت ماه‌ها سرانجام هیئتی به توصیه دفتر ریاست جمهوری ، متشکل از سه نماینده از خانهٔ سینما ، سه نماینده از سازمان سینمایی و نماینده ای از سوی جنابعالی مذاکرات را آغاز کردند و پس از برگزاری جلسات متعدد، متن اساسنامه اصلاحی از سوی نمایندهٔ جنابعالی همراه با گزارش ایشان برای پیگیری‌های بعدی به دفتر ریاست جمهوری فرستاده شد.
 
در ادامه این نامه می خوانیم:این روند باید به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده خانه سینما - به عنوان بالاترین رکن خانه سینما (مادهٔ 14 اساسنامه) طبق تشریفات پیش بینی شده در اساسنامه بیانجامد تا در خصوص تصویب تغییرات پیشنهادی رأی گیری به عمل آید و سپس به هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شود.
 
هیات مدیره خانه سینما با ضروری دانستن ذکر دو نکته نوشته است: اول آن که حرکت در چارچوب اساسنامهٔ خانهٔ سینما (اساسنامه ای که آخرین مجمع عمومی خانه سینما طبق آن برگزار شده است) و سپس ارائه اساسنامهٔ اصلاحی مصوب مجمع عمومی فوق العاده به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق "ضوابط و مقررات تأسیس مراکز ، مؤسسات ، کانون ها و انجمن های فرهنگی و نظارت بر آنها" صورت می گیرد، که حدود و حقوق مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسات تحت نظارت آن وزارتخانه را تعیین می کند که خانه سینما یکی از آن هاست. دوم : برخلاف ادعای برخی از مدیران سینمایی، خانه سینما مؤسسه‌ای "موجود" است و منحل نشده است. چون اساساً انحلال مؤسسات جزو اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست . کما اینکه دیوان عدالت اداری در قبال ادعای معاونت سینمایی وقت، این رأی را باطل اعلام کرده است.
 
 
 
در ادامه می‌خوانیم: خانه سینما طبق دستور دبیر هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (بر فرض قانونی یا موجه بودن این دستور) در شرایط "توقف فعالیت" است. مدیران این گونه مؤسسات طبق "ضوابط و مقررات تاسیس مراکز و ..." و "قانون تجارت" موظفند تا رفع موانع برای از سرگیری مجدد فعالیت به تلاش خود ادامه دهند و راهکارهای لازم را اتخاذ کنند؛ که تشکیل مجمع عمومی و در صورت لزوم پیشنهاد تغییراتی در اساسنامه مؤسسه و موارد دیگر از جمله این وظائف است.
 
 
 
در بخش دیگری از نامه سرگشاده هیات مدیره خانه سینما خطاب به رئیس جمهور آمده است: در ادامه توضیحات پیشین می افزاید که مجمع عمومی فوق العاده خانه سینما طبق بند 1 مادهٔ 22 اساسنامه صرفاً به در خواست اکثریت مطلق  هیئت مدیره یا بازرس و یا دو سوم اعضای مجمع تشکیل می شود. تشکیل مجمع عمومی به هر نحو دیگری خلاف و غیر قانونی است.
 
در ادامه این نامه نوشته شده است: مجمع عمومی با حضور اعضای خانه سینما تشکیل می‌شود و رسمیت پیدا می‌کند. منظور از اعضا، نمایندگان انجمن ها و کانون های عضو هستند که طبق ماده 15 اساسنامه از طرف شورای مرکزی منتخب آخرین مجمع عمومی تشکل مربوطه کتباً به مدیریت خانه سینما معرفی بشوند. هر شکل دیگری از حضور در مجمع عمومی خانه سینما تخلف محسوب می‌شود.
 
در ادامه با تاکید بر این نکته که خانه سینما همچنان دارای 29 صنف است و نه 13 صنف،می‌خوانیم: خانه سینما کماکان دارای 29 عضو است و تا زما نی که یک عضو کتباً و رسماً اعلام انصراف ازعضویت نکند و یا از سوی مجمع عمومی طبق بندهای 15 و 16 ماده 34 اساسنامه مشمول تعلیق یا لغو عضویت نشود، همچنان عضو خانه سینما به حساب می آید.
 
در ادامه این نامه آمده است: تشکل‌هایی که تا کنون درخواست عضویت به خانه سینما نداده اند یا درخواست عضویتشان از طرف مجمع عمومی خانه سینما مورد  بررسی و تأیید قرار نگرفته باشد فعلاً نمی توانند در مجمع شرکت کنند.
 
کانون‌ها و انجمن‌هایی که با رعایت تشریفات قانونی ( تشکیل مجمع عمومی و رأی گیری) تغییراتی در اساسنامه خود داده باشند، با در نظر گرفتن مواد 6 و 8 اساسنامه خانه سینما می توانند در مجمع عمومی شرکت کنند.
 
در صورت رعایت تمامی موازین فوق، اساسنامه جدید مصوب ( حاوی تغییرات اساسنامه قبلی) برای ثبت اصلاحات مربوطه به مراجع قانونی ارائه خواهد شد و از آن پس لازم الاجرا خواهد بود.
 
به این ترتیب و بر اساس توضیح مسیر قانونی تصویب پیش نویس کنونی ، تعیین هر گونه هیئتی تحت عنوان هیئت بازگشایی – یا به گفتة مدیران سازمان سینمایی " به نوعی هیئت مؤسس" -  و با ادعا و مأموریت تأسیس مجدد خانه سینما، آشکارا تکرار ادعاها و اقدامات خلاف قانون قبلی مدیریت دولتی سینما و فاقد وجاهت قانونی است. در مورد الزام به قانونی شدن صنوف نیز ( که از سوی مدیران بر آن تأکید زیادی می شود) مهلت یک ماهه پیش بینی شده در اساسنامه اصلاحی برای تسلیم درخواست ثبت قانونی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از طی تشریفات قانونی ثبت اصلاحات اساسنامه و ابلاغ آن به خانه سینما آغاز خواهد شد نه پیش از آن (تبصره ماده 1 اساسنامه اصلاحی )
 
در این شرایط بنابر تمایل جنابعالی که با صراحت در جلسه روز سینما بر آن تأکید داشتید و همچنین درخواست کمیته هماهنگی اصناف خانه سینما (با امضای اکثریت قاطع اعضا) ، هیئت مدیره خانه سینما در صدد برگزاری مجمع عمومی فوق العاده است و با توجه به روزهای پیش از انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر ، ترجیح می دهد زمان برگزاری آن به روزهای پس از انتخابات موکول و در شرایطی آرام و با تمرکز کافی بر دستور جلسه ی  مجمع عمومی، برگزار شود. البته در صورت لزوم و بنابر مصالح خانه سینما هر زمان که لازم باشد در این مورد اقدام عاجل به عمل خواهد آمد.
 
جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد ، هیئت مدیره خانهٔ سینما هر چند ترجیح می‌دهد که هفته‌های آخر تصدی مدیران سینمایی را در فضایی بدون تنش طی کند ، اما تصدیق می‌فرمایید که این هیئت مدیره ناگزیر است فقط بر مبنای موازین قانونی عمل کند و در برابر اقدامات سازمان سینمایی در نادیده گرفتن حقوق قانونی خانهٔ سینما و دعوت و تشویق اعضا به ارتکاب اقدامات غیر قانونی از جمله تشکیل جلسه‌ای تحت عنوان مجمع عمومی خانهٔ سینما - بدون رعایت تشریفات قانونی -  بایستد و در صورت لزوم از طریق مراجع ذیصلاح اقدام کند .
 
در بخش پایانی این نامه آمده است: در پایان از جنابعالی که به سهم خود در صدد رفع موانع فعالیت رسمی خانهٔ سینما بوده اید سپاسگزاریم و از نظرات آتی جنابعالی استقبال می کنیم . همچنین از تمامی همکاران خود در سینمای ایران و اعضای تشکل های عضو به خاطر شکیبایی، اعتماد، همدلی و همراهی با مدیریت خانهٔ سینما و پافشاری بر رعایت قانون و تن ندادن به پراکندگی و دامن نزدن به سوء تفاهم ها به رغم فشارها و ناملایمات فراوانی که در دوره ی اخیر به ناحق بر آنان و ما تحمیل شد، سپاسگزاریم. امیدواریم خانهٔ سینما، پایگاه جامعه اصناف سینمای ایران با حفظ استقلال و تداوم تلاش و کوشش هر چه بیشتر در جهت تحقق اهدافش، شرایط مناسب تری را برای انجام وظیفه ی اصلی سینماگران و هنرمندان و تعالی سینمای جمهوری اسلامی ایران فراهم سازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس