به گزارش مشرق به نقل از مهر، سرهنگ عبدالله سيار روز پنج شنبه در نشست خبري با خبرنگاران اعزامي به جنگلهاي شمال کشور گفت: 228 هکتار از 170 فقره آتش سوزي در جنگلها صورت گرفته است. 136 هکتار مرتع آتش گرفته است که علت 95 درصد اين آتش سوزيها عدم بارندگي، نبود رطوبت و وجود برگها در کف جنگل است.
وي همچنين به عوامل انساني مثل فعاليت چوپانها، شکارچيان، دامداران اشاره کرد و افزود: 95 درصد اين آتش سوزيها سطحي بوده و تنها 5 درصد آتش سوزيها درختان ايستاده و تنومند را طعمه خود کرده است.
سيار با تاکيد بر اينکه نبود بارندگي در 35 سال اخير بي سابقه بوده است اضافه کرد: با هماهنگي مديريت بحران استان و با حضور به موقع در محل حريق آتش سوزيها تا امروز مهار شده است.
وي افزود: در ماه گذشته 86 فقره آتش سوزي در مازندران رخ داد که 191 هکتار جنگل را طعمه خود کرده است و در اين مدت آتش سوزي تنها يک بار از بالگرد استفاده شده چرا که استان هنوز نتوانسته بالگردي را به خدمت بگيرد و تنها نيروهاي انساني اقدام به خاموش کردن آتش مي کنند.
سيار با تاکيد بر اينکه پايگاه حفاظت از جنگل نياز ضروري مازندران است اظهار داشت: تجوز امکانات حفاظتي، پد فرودگاه ها و امکانات حفاظتي در مازندران احساس مي شود. چرا که در اين مدت مردم روستاهاي مختلف در حين مهار آتش آسيب ديده اند و در طول آتش سوزيهاي اخير 10 نفر زخمي شدند که 8 نفر از آنها اهالي روستاهاي جنگلي هستند.
وي با تاکيد بر اينکه نياز به عزمي ملي براي کنترل و مهار آتش سوزي هاي جنگل هاي شمال وجود دارد گفت: جنگل هاي هيرکاني از هيرکن کشور آذربايجان تا گله داغي بجنورد ادامه دارد و اين خط 800 کيلومتري بهترين درختان پهن برگ و صنعتي جهان هستند که 98 درصد آن در ايران واقع است.
سيار با اشاره به قدمت جنگلها تاکيد کرد: جنگلهاي هيرکاني از 2?5 ميليون سال تا 60 ميليون سال قدمت دارند و از کل جنگلهاي شمال يک ميليون و يکصد هزار هکتار آن در استان مازندران واقع است که 56 درصد از جنگلهاي شمال را شامل مي شود.
وي با اشاره به برآورد 12 ميليارد تومان خسارت براي آتش سوزي جنگلهاي شمال گفت: 95 درصد آتش سوزيها سطحي بوده و برگهاي سطح جنگل سوخته اند و اين خسارت تنها براي 5 درصد درختان، نهالها، فرسايش خاک عوامل زيست محيطي و آلودگي هوا را شامل مي شود.