تحلیلی روزنامه اصلاح طلب از سیاسیت ورزی اصولگرایان، حذف مطالب رفسنجاني درباره فتنه از سایتش، تقلا برای گرفتن امضا درحمایت از رفسنجاني از جمله مطالب و خبرهای ویژه ای هستند که روزنامه های امروز کشور به آنها پرداخته اند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه که در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

* * *

تحلیلی روزنامه اصلاح طلب از سیاسیت ورزی اصولگرایان

روزنامه اعتماد در مطلبی تحت عنوان «تاوان سخت اشتباه بزرگ اصولگرايان» نوشت: ورود هاشمي به انتخابات رياست‌جمهوري اگرچه تا دقايق پاياني ثبت‌نام روشن نبود اما عقل سليم سياسي حكم مي‌كند سياسيون كار كشته پيش از اظهارنظرهاي عجيب و غيرمنتظره اندكي هم به عاقبت كار بينديشند. آنها كه استخوان در سياست خرد كرده‌اند نيك مي‌دانند به ويژه در ايامي كه محتاج راي مردم هستند بايد چگونه مواضع خود را به جامعه منتقل كنند. در هفته‌هاي گذشته برخي نامزدهاي اصولگرا كه تصور مي‌كردند خاتمي و هاشمي در انتخابات حضور نخواهند داشت و خود را براي يك مبارزه درون گروهي آماده مي‌كردند. تصور آنها اين بود كه اگر هيچ كدام از اين دو نفر نامزد نشوند ساير كانديداهاي جريان اصلاحات ياراي رقابت با آنها را ندارند. روزهاي منتهي به ثبت‌نام كانديداها فضا به‌گونه‌يي ترسيم مي‌شد كه گويي اصولگرايان در دو ائتلاف «1+2» و «اكثريت» با نظرسنجي‌ها و كسب نقطه نظرات جامعتين به يك كانديداي واحد خواهند رسيد و با كانديداي جبهه پايداري يك رقابت درون گفتماني را شكل خواهند داد. مستقل‌هاي اين جريان هم به زعم اصولگرايان وزن چنداني براي به خطر افتادن كسب كرسي رياست‌جمهوري نداشتند. از نظر آنها كانديداي دولت يا رد صلاحيت مي‌شود يا بدون پايگاه اجتماعي درخور توجه در جريان انتخابات به شكل فاجعه باري از صحنه رانده خواهد شد.

عبدي: کرکره تحليل را پايين مي‌کشم تا بهتر شدن اوضاع خدا نگهدار!

عضو مستعفي حزب مشارکت اعلام کرد به خاطر فشار دوستانش کرکره تحليل را پايين مي‌کشد و ديگر درباره انتخابات و وضعيت اصلاح‌طلبان چيزي نخواهد نوشت.

بر اساس گزارش کیهان، عباس عبدي در تحليل‌هاي خود که طي يک سال اخير منتشر شده، تأکيد مي‌کند راهي که طيف متبوع طي4 سال اخير در پيش گرفتند، غيرعقلاني، متناقض، مردد ميان اصلاح‌طلبي و ساختارشکني و حرکت در بن‌بست بوده و بايد اين اشتباه را پذيرفت و تغيير مسير داد. او در آخرين تحليل خود نيز اعلام کرد هاشمي مردّد است و تا آخر نخواهد ماند. عبدي معتقد است آراي منفي هاشمي بالاست. با اين همه وي در يادداشت کوتاهي در وبسايت خود تأکيد کرد که با فشار دوستان کرکره تحليل را پايين مي‌کشد.

عبدي در توضيح کوتاه خود نوشت: متأسفانه و شايد هم خوشبختانه پس از انتشار گفتگوي اخير بنده، دوستاني که صادقانه در پي ايجاد جامعه‌اي بهتر هستند ناراحتي خود را، که در مواردي هم به عصبانيت تنه مي‌زد ابراز داشتند و در نتيجه بنده نيز تا اطلاع بعدي از هرگونه اظهارنظر درباره انتخابات خودداري مي‌کنم.

روشن است بايد مرز ميان تحليل و موضع‌گيري را محترم شمرد حالا که اين مرز رعايت نمي‌شود چاره‌اي جز اين که بطور موقت هم که شده کرکره تحليل را هم پايين بکشيم نداريم. چون خلاف عقيده نوشتن را درست نمي‌دانم در نتيجه تا بهتر شدن فضا خدانگهدار. فقط يادداشتهاي غيرانتخاباتي مي‌نويسم. کامنتها را هم فقط به واسطه احترام به خوانندگان محترم و بدون هرگونه پاسخي که به اين موضوع مربوط باشد منتشر مي‌کنم.

ايجاد فضاي اختناق و مجبور کردن فردي با مختصات عباس عبدي به سکوت و عدم ارائه تحليل مخالف با سياست‌هاي حزب مشارکت و اصلاح‌طلبان در حالي است که طي روزهاي گذشته بيانيه‌هايي با امضاي «حزب مشارکت»، «سازمان مجاهدين انقلاب» و مجمع روحانيون، با مضمون حمايت همه‌جانبه از به صحنه آمدن و نامزدي آقاي هاشمي رفسنجاني منتشر شد.

دو حزب مشارکت و مجاهدين، همان طيف تندرو دوره اصلاحات و بعد از آن بودند که چه در دوره سازندگي و چه در انتخابات سال 78 به شدت به هاشمي تاختند و به تدريج به پيشاهنگان ساختارشکني تبديل شدند. با اين وصف ابهامي که هنوز پاسخ داده نشده اين است که افراطي‌گري و راديکاليسم کور اين طيف چگونه با مدعاي آقاي هاشمي مبني بر اينکه براي اعتدال علوي و نجات کشور از افراطي‌گري نامزد شده، قابل جمع است؟

يادآور مي‌شود برخلاف تحليل عباس عبدي، ياسر هاشمي و غلامحسين کرباسچي و صادق زيباکلام به روزنامه قانون گفته‌اند که هاشمي 79 ساله منصرف نخواهد شد و در گود مي‌ماند؟

شايان ذکر است عباس عبدي در نوشته ديگري در روزنامه قانون و در پاسخ صادق زيباکلام که او را به تسويه‌حساب و انتقام کور از هاشمي متهم کرده بود، نوشت: مسلم است که اگر سياستمداران افراد بادنجان دورقابچين را به منتقدان خود ترجيح نداده بودند امروز با چنين مشکلاتي مواجه نبوديم. هر سياستمداري با داشتن دوستاني چون آقاي زيباکلام بي‌نياز از دشمني کينه‌جويان واقعي يا خيالي خواهد بود. با توجه به فضايي که برخي افراد ايجاد کرده‌اند تصميم دارم که تا روزهاي آينده درباره مسائل مربوط به انتخابات سلباً و ايجاباً صحبتي نکنم تا همه آقايان با خيال راحت پروژه خود را جلو ببرند.  

حذف مطالب رفسنجاني درباره فتنه از سایتش

در اقدامی سوال‌برانگیز و عجیب، اخبار و مطالب منتشره سال 88 که معنایی خاص را در اذهان متبادر می‌‌کند از آرشیو سایت هاشمی‌رفسنجانی حذف شد! دانا نوشت: آرشیو اخبار مرتبط با سال 88 هاشمی‌رفسنجانی در سایت پایگاه اطلاع‌رسانی هاشمی از دسترس کاربران خارج شده است.

روزنامه وطن امروز نوشت: در آرشیو اخبار این سال فقط خبری اجمالی از خطبه‌های نمازجمعه رفسنجانی باقی مانده است. هنوز درباره علت این اقدام عجیب از سوی گردانندگان این سایت خبری منتشر نشده است. عملکرد سایت هاشمی‌رفسنجانی در طول 5/2 سال گذشته بسیار مورد انتقاد اهالی دلسوز رسانه‌ای کشور بوده است. این سایت انتشار مطالب تحریک‌آمیز زیادی را همسو با جریان فتنه روی خروجی قرار داده است.

تقلا برای گرفتن امضا درحمایت از رفسنجاني

بعد از نامه بیش از صد نفر از نمایندگان مجلس به شورای نگهبان برای ردصلاحیت رفسنجانی در انتخابات آینده، حامیان وی نیز دست به کار شده و اقدام به نامه‌نگاری کردند. به گزارش دانا، در حالی که بیش از 100 نفر از نمایندگان مجلس برای ردصلاحیت رفسنجانی به شورای نگهبان نامه‌ای را نوشته‌اند، حامیان وی نیز اقدام به نامه‌نگاری در تقدیر از حضور وی در عرصه انتخابات کرده‌اند.

 روزنامه وطن امروز نوشت: بر اساس اخبار رسیده، تعداد امضاهای این نامه‌ به 40 نفر می‌‌رسد و طراحان این نامه نتوانسته‌اند، بیش از این، امضاها را افزایش دهند. در همین باره، عابد فتاحی نماینده ارومیه در مجلس با تایید این خبر به انتقاد از اصل چنین نامه‌نگاری‌هایی پرداخته و گفت: وقتی شورای نگهبانی وجود دارد که خودش می‌‌داند چه کار می‌‌کند، دیگر نیازی به این اقدامات نیست. وی افزود: مجلس نباید عرصه نامه‌گردانی باشد و به جای آن، نماینده‌ها باید به کارها و امور اصلی خود بپردازند. ظاهرا عامل اصلی تهیه این نامه، محمدرضا تابش بوده است.

4 سال بعد به فلاحيان راي مي‌دهيم !

«من بسيار متاسفم که مي‌خواهم اين را بگويم. اما واقعيت جز اين نيست که اصلاح‌طلبان و اپوزيسيون نزديک به آن، در انتخابات مهندسي شده دارند همان نقشي را بازي مي‌کنند که مهندسان انتخابات براي آنها درنظر گرفته بودند.»

روزنامه کیهان نوشت: سردبير ارگان گروهک اتحاد جمهوري‌خواهان در شرح و بسط اين تحليل خود به «اخبار روز» گفت: بخشي از اپوزيسيون به بازي حاکميت پيوسته است. من اگر بخواهم از «صحنه انتخابات» ارزيابي بدهم، اين ارزيابي اين است که آقاي خامنه‌اي تا به حال از همه موفق‌تر عمل کرده‌اند و اپوزيسيون از همه بدتر. بسيار شنيده‌ايم که نيروهايي هستند که حافظه تاريخي خود را از دست مي‌دهند. ما اما حافظه تاريخي خود را از دست نداده‌ايم، حافظه همين ديروز و امروز خود را از دست داد‌ه‌ايم.

فواد تابان افزود: تا همين يکي دو هفته پيش صحبت‌ همه جا از اين بود که انتخابات 92 يک انتخابات مهندسي شده خواهد بود. آيا شما امروز مي‌توانيد از اصلاح‌طلبان و اپوزيسيون در اين مورد چيزي بشنويد؟ نه، نمي‌توانيد. اين شعار و در واقع ارزيابي فراموش شده است. زيرا نمي‌شود هم از مهندسي انتخابات صحبت کرد و هم در اين سناريويي که هاشمي رفسنجاني کليد زده نقش بازي کرد. اين موضوع هم مثل موضوع‌هاي ديگر فراموش شده است. يعني تقلب انتخاباتي چهار سال پيش، ميرحسين موسوي و کروبي و زهرا رهنورد و ديگراني که در حبس هستند، کساني که کشته شدند... همه اين‌ها فراموش شده.

وي مي‌گويد: اين وضع اصلاح‌طلبان و بخش بزرگي از اپوزيسيون ماست. اصلاح‌طلبان و اپوزيسيوني که به هيچ شعاري پايبند و متعهد نيستند. اصلاح‌طلبان حتي يک سال روي شعار خود نمي‌ايستند. هر روز يک قدم عقب مي‌روند. از آن انتخابات تا اين انتخابات، تقلب و مهندسي و «يا حسين ميرحسين»، همه فراموش شده‌اند. آن‌ها تا وقتي خوب بودند که «نقد» بودند. حالا که قرار است هاشمي رفسنجاني روانه بازار شود، همه اين‌ها فراموش شده‌اند.

عضو گروهک اتحاد جمهوري‌خواهان ادامه مي‌دهد: کف مطالبات ما به سرعت حيرت‌انگيزي دارد سقوط مي‌کند. از خاتمي و موسوي شروع شده و به هاشمي رفسنجاني رسيده است. با اين سياست و اين روند، چهار سال ديگر «کف مطالبات» ما حول و حوش محمدباقر قاليباف خواهد چرخيد و شايد چهار سال‌هاي بعدي به قول دوستي کف مطالباتمان بشود «علي فلاحيان». هيچ بعيد نيست. جمهوري اسلامي مي‌تواند ما را راضي کند. اپوزيسيون بي‌اراده است و به سادگي به جزيي از سناريوي حکومت تبديل مي‌شود.

 انصراف دولتی‌ها

شنیده شد که ثبت نام رحيمي معاون اول خلاف ميل احمدي‌نژاد بود. هنگام ثبت نام مشايي؛ احمدي‌نژاد از شنيدن خبر کانديداتوري محمدرضا رحيمي معاون اول که با وکالت محمد‌زاده معاون مطبوعاتي وزير ارشاد انجام گرفته بود؛تعجب کرده ابتدا قبول نمی‌کند اما بعد از ديدن پيامک خبري يکي از خبرگزاري‌ها مطلع می‌شود.

به گزارش آرمان روابط عمومی، رحيمي سپس در پي خواست و اصرار احمدي‌نژاد استعفا می‌دهد. رحيمي از چهره‌های متمايل به اصولگرايان سنتي در دولت احمدي‌نژاد بوده که به دليل مخالفت هايش با اصلاح طلبان و دفاع از اصولگرايي شديدا مورد تهاجم تندروهاي اصلاح طلب در زمان حاکميت خاتمي قرار داشت ؛وي در پاره اي موارد با طيف رحيم مشايي اختلاف سليقه دارد.

فرهنگ اشرافي‌گري در نظام ما جايي ندارد

براساس گزارش تهران امروز، اسماعيل كوثري درخصوص تفكر سرمايه‌داري و اشرافي‌گرايي در دوره سازندگي به زندگي نيوز گفت: در دوره سازندگي اين تفكر وجود داشت كه از هر راهي براي رسيدن به هدف و رفاه استفاده شود. در صورتي كه ما چارچوب داريم و امام مشخص كردند كه ساده‌زيستي يكي از ملاك‌هاي رئيس‌جمهور باشد نه اينكه به سوي اشرافي‌گري برود.وي ادامه داد: انقلاب ما براي همه مردم و پابرهنگان است و فرهنگ اشرافي‌گرايي و تفكر سرمايه‌داري در آن جايي ندارد. چه اينكه با همين تفكر شاهد ركوردزني تورم در دوره سازندگي بوديم كه به 50 درصد رسيد و در تاريخ بي‌سابقه بود.

تلاش‌ها براي احراز صلاحيت يك نامزد!

بر اساس گزارش تهران امروز، برخي اخبار حاكي از آن است كه در روزهاي پاياني هفته گذشته كامران باقري‌لنكراني نامزد جبهه پايداري جهت ارائه برنامه‌هاي خود راهي شوراي نگهبان شده است. به نظر مي‌رسد شوراي نگهبان شرط (مدير و مدبر بودن) را در وي احراز نكرده است.در همين رابطه يكي از اعضاي رسانه‌اي لنكراني در يكي از شبكه‌هاي اجتماعي از تلاش چند‌جانبه جبهه پايداري براي تغيير اين حكم خبر داد.به گزارش سايت نيمروز، از سوي ديگر،يكي از خبرنگاران نزديك به جبهه پايداري در يكي از شبكه‌هاي اجتماعي از نامه‌اي سخن گفته است كه براي جمع‌آوري استشهاد از بيست عضو دولت نهم و دهم در رابطه با مدير و مدبر بودن باقري‌لنكراني آماده مي‌شود.

احضار شریف‌زاده به دادگاه ویژه روحانیت

آرمان روابط عمومی نوشت: یکی از روحانیون نزدیک به جریان حامی دولت به دادگاه ویژه روحانیت احضار شد. برنا نوشت؛ حجه‌الاسلام بهمن شریف‌زاده دیروز ازسوی دادگاه ویژه روحانیت احضار شد. براساس این گزارش، این احضاریه به‌صورت تماس تلفنی بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس